La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 02 jun 2011, 12:14

Adi_Zepce je napisao/la:Gameiro jos jedan puta potvrdio da zeli u Španjolsku,te kazao kako je Valencia taj tim u kojem se u buducnosti vidi :D
Evo citam UEFA-inu ljestvici najboljih timova Europe,u top 15 cetiri Španjolska tima i to:Barcelona (2),Real Madrid (7),Sevilla (11) i Valencia (15).
Ljestvica se formira po rezultatima u proteklih pet godina.
mozes li dat link te ljestvice
Rođen s tobom da budem

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 jun 2011, 12:32

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Gameiro jos jedan puta potvrdio da zeli u Španjolsku,te kazao kako je Valencia taj tim u kojem se u buducnosti vidi :D
Evo citam UEFA-inu ljestvici najboljih timova Europe,u top 15 cetiri Španjolska tima i to:Barcelona (2),Real Madrid (7),Sevilla (11) i Valencia (15).
Ljestvica se formira po rezultatima u proteklih pet godina.
mozes li dat link te ljestvice
Naravno,evo izvoli :D
http://es.uefa.com/memberassociations/u ... index.html
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 jun 2011, 16:23

Valencia bi molga dovesti Chori Castra iz Mallorce za samo 18.000 eura,a recimo on vrijedi oko 6.000.0000 eura :D :D
Majstori smo,majke mi :lol:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 02 jun 2011, 21:19

Ma jasta ste vi majstori ili ovi sto su sredjivali papirologiju pa umjesto da klauzula stoji 18 mil eura oni stavili 18 000 :mrgreen: :roll: napisah ja da ode Cezar u Villareal 8-) inace na La Rosaledi se okupilo 15 000 ljudi da pozdrave Ruuda .
slika
slika

Sljedeci koji bi trebao doci je Lucho Gonzales za kojeg je Malaga ponudila 12 mil eura a blizu su je Monreal iz Osasune jedan od najboljih bekova Primere .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jun 2011, 00:33

juznjak> je napisao/la:Ma jasta ste vi majstori ili ovi sto su sredjivali papirologiju pa umjesto da klauzula stoji 18 mil eura oni stavili 18 000 :mrgreen: :roll: napisah ja da ode Cezar u Villareal 8-) inace na La Rosaledi se okupilo 15 000 ljudi da pozdrave Ruuda .
slika
slika

Sljedeci koji bi trebao doci je Lucho Gonzales za kojeg je Malaga ponudila 12 mil eura a blizu su je Monreal iz Osasune jedan od najboljih bekova Primere .
heheh bivsi predsjednik Mallorce je zahvalan sto je transfer toliko visok :lol: Sretan sam zbog Cesara,zasluzio je da brani pa makar i u Villarrealu :lol:

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 jun 2011, 13:06

Toulalan ya está en Málaga :o napisah ja da je sljedeci francuz 8-) transfer kosta oko 10 mil eura .
Jeli sljedeci mozda Pastore ?slika

Ad@i navodno pregovarate sa Dubaiom oko Pareja ,on je igracina i svakako zasluzuje da igra u nekom velikom klubu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jun 2011, 16:24

Da istina je to za Dani Pareja,on bi trebao u Valenciji da zamjeni Banegu.Po meni je to mozda i pametan potez,damo Banegu za 10-15 miliona,a ovog dobijemo za 5.miliona max. :D

www.valencia-balkan.net

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 03 jun 2011, 23:11

Adi_Zepce je napisao/la:Da istina je to za Dani Pareja,on bi trebao u Valenciji da zamjeni Banegu.Po meni je to mozda i pametan potez,damo Banegu za 10-15 miliona,a ovog dobijemo za 5.miliona max. :D
Destinacije Banege ..jel se spominje :?:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 jun 2011, 23:13

Adi_Zepce je napisao/la:Da istina je to za Dani Pareja,on bi trebao u Valenciji da zamjeni Banegu.Po meni je to mozda i pametan potez,damo Banegu za 10-15 miliona,a ovog dobijemo za 5.miliona max. :D
Auuu brate :o zar Valencia nije platila Banegu 18 mil eura a da ga proda za 10-15 mil eura :?: doveli ste Pareja za 5 mil Eura, stim da Real zadrzava pravo da ga u roku od 2 godine otkupi .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 jun 2011, 02:06

warden je napisao/la:
Destinacije Banege ..jel se spominje :?:
Inter ili neki engleski tim (mozda Liverpool)
juznjak> je napisao/la:
Auuu brate :o zar Valencia nije platila Banegu 18 mil eura a da ga proda za 10-15 mil eura :?: doveli ste Pareja za 5 mil Eura, stim da Real zadrzava pravo da ga u roku od 2 godine otkupi .
Da platili smo ga 18,znaci biti cemo oko 3-8 miliona na gubitku kada je u pitanju Banega.
Da vidim da je Parejo u Valenciji cini mi se da cemo ga i mi platiti 5.mil eura,a Reala buy-back klauzula za njega vrijedi jos mjesec dana.Jer u ugovoru stoji dvije sezone od dolaska u Getafe u kojem je on od 2009 godine,znaci jos mjesec dana Real ima tu sansu da ga kupi,a potvrdili su da im to ne pada na pamet :D
P.S Ukoliko Valencia ne dovede Gameira pokusati ce dovesti Negreda iz Seville

www.valencia-balkan.net

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 jun 2011, 11:45

Jorge Andjuar Moreno Coke (23) novi je igrac Seville,potvrdili su ovi iz Seville.
Coke je u Sevillu stigao iz povratnika u Primeru momčadi Raya,a sa timom iz Andaluzije potpisao je cetvergodisnji ugovor.

www.valencia-balkan.net

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 04 jun 2011, 17:23

Villareal se opasno naklatio na "zabare"

nakon sto su pogodili sa Rossijem (koji vjerovatno ide u Barcu) citam kako zele da dovedu Giovinca i Gilardina :D

p.s Banega ce u Inter ;) :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jun 2011, 22:21

Nadam se da ce Rossi ostati u Villarealu, Giovinca treba kaparisati ja ne znam sta ovi u Atleticu rade ne mogu dovesti nekog mladica da valja :cry:

Inace danas se igralo zadnje kolo lige Adelante , Betis je prvak , u Segundu B sele Tenerife(kojem je veceras najveci rival Las Palmas nanio jos malo soli na ranu) ,Albacete,Ponferadina, i Salamanca ostaje jos da se odigra playoff u kojem se sastaju Celta-Granada y Valladolid-Elche. Volio bi da se vrate Elche ili Celta mada su sve 4 ekipe stari prvoligasi tako da nece biti nikakva steta ako udju Valldolid ili Granada , Valladolid je nekako dosadio non stop ispadaju pa se vracaju . Gledajuci formu u zadnjih 10 -tak kola Elche je najveci favorit 8-) krivo mi sto ispadose 3 vrlo ugledna kluba pogotovo Tenerife . :roll:

Real Betis
2 - 1
Villarreal II
Albacete
3 - 1
Huesca
Ponferradina
1 - 1
Gimnàstic Tarr…
Las Palmas
1 - 0
Tenerife
Girona
2 - 1
Córdoba
Salamanca
2 - 2
Numancia
Rayo Vallecano
2 - 3
Barcelona II
Recreativo Huelva
0 - 0
Granada
Real Valladolid
2 - 0
Alcorcón
Celta de Vigo
3 - 0
Cartagena
Elche
4 - 1
Deportivo Xerez

1. Betis 41 40 80
2. Rayo Vallecano 41 26 79

3. Barcelona B 41 22 68
4. Granada 41 24 67
5. Elche 41 10 66
6. Celta Vigo 41 16 64
7. Valladolid 41 12 63

8. Xerez 41 -1 60
9. Alcorcon 41 7 58
10. Numancia 41 2 56
11. Cartagena 41 -12 56
12. Huesca 41 -4 55
13. Huelva 41 7 55
14. Girona 41 1 54
15. Cordoba 41 -4 52
16. Las Palmas 41 -16 51
17. Villarreal B 41 -19 51
18. Gimnastic 41 -8 48
19. Salamanca 41 -22 45
20. Tenerife 41 -23 38
21. Ponferradina 41 -27 33
22. Albacete 41 -31 29

U drugu ligu vracaju se Catalonski Sabadell (nakon 20 godina) i Real Murcia slika za ostala 2 mjesta ima jod dosta da se igra .

Trnsferi > Philippe Montanier, je napustio Valenciennes da bi preuzeo Raal Sociedad(spominjao se i Kodro koji vodi B akipu ), ako zadrze Griezzmana mogli bi i sljedece sezone biti jedno od prijatnijih iznenadjenja ,imaju mladu i kvalitetnu ekipicu a spominje se povratak Javi Garrida iz Lazia .

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 jun 2011, 01:09

Potpredsjednik Malage upozorio je kako bi Primera zbog dominacije Barcelone i Real Madrida mogla postati dosadna, što bi moglo dovesti do teških financijskih posljedica za manje klubove.

Malaga je od ove godine u rukama katarskog šeika Abdulaha al Tanija, a u njegovo ime klub vodi Abdulah Gbun. U razgovoru za Reuters najavio kako novo vodstvo ima ambiciozne planove za Malagu, ali da se nada da će se nešto u prvenstvu promijeniti.

Pri tome je prije svega mislio na velika finacijska sredstva koja od televizijskih prava ubiru Barcelona i Real Madrid i ostvaruju dominantnu poziciju u prvenstvu. Televizijske kuće godišnje za prava na prijenose Primere daju oko 600 milijuna eura, a dva najveća kluba uzimaju oko pola tog iznosa.

Gbun zato upozorava da se nešto mora promijeniti: "Danas su ljudi uzbuđeni pred Clasico, sljedeće godine bit će isto tako, ali za nekoliko godina ljudima će to dosaditi jer je ovo liga dva kluba."

"Zatim će početi gubiti i broj gledatelja sutra će pasti dok će neke druge lige podići rejting. Dobivat će manje novca od televizijskih prava. Moraju shvatiti da, ako ne podijele dio kolača s ostalima, neće pobrati vrhnje."

Kako svaki klub u Španjolskoj o televizijskim pravima pregovara sam za sebe, za razliku od većine drugih europskih liga, čini se da će dominacija nedodirljivog dvojca potrajati.

"Mislim da se taj problem neće riješiti tako skoro jer ga nitko ne može riješiti", dodaje Gbun. "Da imate nekoga tko bi djelovao kao sudac, osoba koja bi rekla kako bi stvari trebale izgledati, bilo bi mnogo bolje."

Do prošle godine dosta siromašnu Malagu preporodilo je šeikovo ulaganje. Potpredsjednik kaže da će sljedeće sezone, kad će imati budžet od sto milijuna eura, ciljati na izlazak u europsko natjecanje. Zato se krenulo u dovođenje pojačanja pa je prvi ovog ljeta stigao Ruud van Nistelrooy. Nagađa se o ponudama za još mnogo onih koje se donedavno ne bi ni u snu povezivalo s klubom iz Andaluzije.

"Budžet nam nije ograničen. Morate tražiti odgovarajuće igrače koji će pristajati vašem projektu pa ne možete točno odrediti koliko namjeravate potrošiti. Imamo mnogo opcija. Ali ćemo ove godine dovesti dobre igrače koji će točno odgovarati našem sustavu", rekao je Gbun.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jun 2011, 11:33

slika

Celta - Granada ....... 8 juna (21:00 )
Valladolid - Elche ........ 9 juna (21:00 )
.
uzvrati
Granada - Celta ......... 11 de juna (21:00 )
Elche - Valladolid ........ 12 de juna (21:00 )
.
Finale
.
15 y 9 juna

Mucho Elxe 8-)

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 05 jun 2011, 14:39

Ruuuuuuud <3

Jedva cekam da ih pocne trpati Realu i Barceloni. Od tog, da je igrao u ovo vrijeme, bi ucio i veliki Pele. Malaga je napravila najbolji transfer u svojoj povijesti, jos da je RVN malkice mladji, kako bi marisao po Spaniji.

Toulalan iz Francuske u Spaniju, nisam se tome nadao :S

Sad kad bi imao ovlast, poslao bih Pedra Leona i Canalesa u Getafe, a Lassa u Malagu :D Pa nek se pojacavaju te ekipe.

Inace, za one koji ne znaju, Getafe je najomiljeniji klub forumasa @juznjak nakon Atletica :ugeek:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 jun 2011, 23:36

Marcelino preuzeo Sevillu i sutra ce potpisati ugovor .Navodno je trazio od Del Nida da dovede Giovanni Dos Santosa , kojeg je trenirao i preporodio ove sezone u Racingu .

Malaga zeli Lucia kojem je ostala jos 1 godina ugovora sa Interom ,navodno su ponudili oko 7 mil eura . Ove sedmice se ocekuje da dovedu jos jedno zvucno ime ,neki spominju Lucha iz Marseilla za kojeg francuzi traze 13 mil Eura :?

Joaquin je spreman pristati na 30% manju platu samo da ostane u Valenciji . Navodno plata mu je bila 1,8 mil Eura tako da ce mu sada(ako je istina) biti oko 1,2 milki. Dok neki navode da je blizu Malage .

Bilic se najverovatnije vraca u Hrvatsku jer se ove sezone nije bas naigrao u Sportingu . Vidjecemo hoce li to biti njegov Hajduk ili mozda Dinamo .

Espaynol nakon 14 godina napusta njihov precjednik Sanchez Llibre,kao nasljednik spominje se aktuelni potprjecednik Ramón Condal.
Madridism je napisao/la:

Inace, za one koji ne znaju, Getafe je najomiljeniji klub forumasa @juznjak nakon Atletica :ugeek:

Apsolutno :geek:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 07 jun 2011, 00:12

juznjak> je napisao/la:Marcelino preuzeo Sevillu i sutra ce potpisati ugovor .Navodno je trazio od Del Nida da dovede Giovanni Dos Santosa , kojeg je trenirao i preporodio ove sezone u Racingu .

Malaga zeli Lucia kojem je ostala jos 1 godina ugovora sa Interom ,navodno su ponudili oko 7 mil eura . Ove sedmice se ocekuje da dovedu jos jedno zvucno ime ,neki spominju Lucha iz Marseilla za kojeg francuzi traze 13 mil Eura :?

Joaquin je spreman pristati na 30% manju platu samo da ostane u Valenciji . Navodno plata mu je bila 1,8 mil Eura tako da ce mu sada(ako je istina) biti oko 1,2 milki. Dok neki navode da je blizu Malage

Bilic se najverovatnije vraca u Hrvatsku jer se ove sezone nije bas naigrao u Sportingu . Vidjecemo hoce li to biti njegov Hajduk ili mozda Dinamo .

Espaynol nakon 14 godina napusta njihov precjednik Sanchez Llibre,kao nasljednik spominje se aktuelni potprjecednik Ramón Condal.
Madridism je napisao/la:

Apsolutno :geek:
Joaquin u subotu obavijestio predsjednika Valencije kako zeli u Malagu jer mu je blize domu (Sevilli) :?

www.valencia-balkan.net

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jun 2011, 00:15

Bliže parama on ide.Malaga bi izgleda mogla napravit solidnu ekipu jeste da su to sve stariji fudbaleri no mora se počet odnekle.Dovoljno da izbore Evropu i onda bi privukli i mlađe igrače željne dokazivanja pred Realom i Barcom
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 jun 2011, 15:06

Garsija Toral novi trener Seville.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.