Safet Sušić - Pape

amho
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la amho » 07 jun 2011, 10:07

ne znam zasto se pri izboru selektora pominje patriotizam kao kriterij... valjda treba zvat' strucnjaka, a ne patriotu... hiddink je garant patriota i holandije i rusije i australije i turske i juzne koreje...
crna gora sigurno nije trazila patriotu, pa dovela cicu.. a zna se u kakvoj su poziciji na tabeli s neuporedivo manjim igrackim porencijalom u odnosu na nas...

zagovara se barbarez... svaka njemu cast kao igracu, ljudskoj velicini i patrioti, ali on nije strucnjak. ima licencu, ali nema iskustva... trebao je se sada kandidirati za selektora u21 repke, vodit' njih jedan ciklus u kvalifikacijama i preuzet A tim u kvalifikacijama za slijedece SP... to bi bio koliko toliko normalan put... neozbiljno bi bilo barbareza potrosit' tako brzo... sta poslije njega u slucaju neuspjeha??? dovest' opet ciru??? ;)

osim toga, ako se vec neko odluci dovest' neiskusnog trenera, treba mu se dat' najmanje jedan ciklus fore da stvori tim.. poznavajuci nas mentalitet, mi (javnost, navijaci) bi ga poderali nakon prvog remija ili poraza protiv slabijeg protivnika... podsjecam da smo susica poderali nakon prijateljskih s svedskom i njemackom, a ni protiv ghane nismo bas bili odusevljeni... a susic je igracka legenda bivse yuge, fudbaler stoljeca kod nas...

zizinjo
Kontakt:

Post Postao/la zizinjo » 07 jun 2011, 10:14

fifa09 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Smijesno je kako vec trazite novog selektora. Niti jedan selektor na planeti, ne moze od Dzeke koji je van forme, napraviti golgetera, niti moze Misketa pripremiti fizicki, osbosobiti da trci, niti Mravca uciniti boljim nego sto jeste. Pa samo pogledajte da jedan Spahic koja je nasa uzdanica u odbrani, ima samo 3-4 utakmice odigrane u drugom dijelu prvenstva, Pjanic nije igrao u Lyonu, znaci sve kljucni igraci su van forme i vama selektor kriv. Kada se donese pobjeda, onda igraci zasluzni, a kada se gubi, onda mijenjaj selektora.
Sta ce to Barbarez donijeti? Pominjete kako je Barba bio veliki igrac, velika patriota, ginuo na terenu. Da li ga to cini boljim selektorom od Papeta? Pa Pape je bio 17 puta bolji igrac od Barbareza. O cemu mi pricamo? Za razliku od Barbareza, Susic je i imao nekog trenerskog iskustva. Hamburg je toliko mijenjao trenera, da vide u Barbi nekoga ko je sposoban da vodi tim, oni bi mu sigurno ponudili posao trenera, ali ipak nisu, sto li?
Sram nek bude ove kvazi navijace koji ginu za nasu reprezentaciju, a samo cekaju pogodan trenutak da okrenu ledja i repki i igracima i selektorima. Ciru ste pljuvali, sad biste voljelii da on dodje, sram nek vas bude, kako vas nije stid reci da navijate za nasu repku. Mnogi od vas ne vide dalje od nosa, da neki igraci su se toliko umislili da vise i ne hodaju zemljom, nego su u oblacima. Dzeko u Cityu, zvijezda? Momak grije klupu otkad je dosao. Spahica trazi Arsenal? Nakon svih gluposti koje pravi na terenu, jer je psihicki labilan, pa malo poludi i htio bi se tuci sa nekim? Kada nasi novinari prestanu da od prosjecne ekipe prave Brazil, tada ce se stanje promijeniti, kada spuste na zemlju nase zvijezde, tada ce se stanje promijeniti, do tada, nek nastave da im lizu dupe i dalje, a nek traze krivca u selektorima. Tako je godinama bilo, nista se ne mijenja, jos uvijek ljudi ne mogu doci tobe da shvate kako su igraci najveci krivci zbog losih rezultata ali i igre koju pruzaju na terenu.
Kada se igraci spuste na zemlju i pocnu igrati, nece biti potrebe da se mijenja selektor.
Sto bi reki srbi 'alal ti vera' za ovaj post !!!!!!!!!!!!
Da selektor je gigant. Mislim da je istu formaciju i ekipu postavio protiv uzdrmane francuske pa se ekipa nije sastavila sa loptom kao i sad protiv uzdrmane rumunije, otišao je u rumuniju da se BRANI SA MISIMOVIĆEM, PJANIĆEM, IBRIČIĆEM I LULIĆEM(klasično krilo na beku, uredu neka je ali onda napadni) pa sjetite se misketa protiv francuske oko 30minute kad kaže ne možemo više ovako i pogled prema klupi a stručnjak ne poduze ništa već isto napravi protiv rumunije i kako sad da taj miske ima morala da igra a i što bi htio ne može u takvoj situaciji. a koliki je stručnjak patriota pa samo se sjetite njegovih izjava nekad prije kad ga se pita za repku i sarajevo "pa neznam...pa nemam vremena da pratim...pa eto drago mi je ili žao mi je...čuo sam nešto od prijatelja"...ali treba ga shvatiti jer on je tada imao primamljive ponude konjespora, istanbula, ankaragucua itd ali eto njega kada nestade ponuda da brani vrlog čovjeka muniba ušanovića i pored svega navedenog ljudi se dohvatiše spahinog patriotizma čovjeka koji je uvjek ginuo za repku ali šta ćeš spaha navikao si nas da ne smiješ imati loš dan PAPE BIO SI IGRAČINA I NEKA TE PAMTE KAO TAKVIG

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 07 jun 2011, 10:16

ne znam zasto se pri izboru selektora pominje patriotizam kao kriterij... valjda treba zvat' strucnjaka, a ne patriotu... hiddink je garant patriota i holandije i rusije i australije i turske i juzne koreje...
crna gora sigurno nije trazila patriotu, pa dovela cicu.. a zna se u kakvoj su poziciji na tabeli s neuporedivo manjim igrackim porencijalom u odnosu na nas...
Jarane za nas bi najbolje da za selektora postave generala Atifa Dudakovica :mrgreen: patriota.
Pravda za Pepea

Podrska Papetu, skupa smo jaci

R.I.P. Josip Katalinski­­, ljudina

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 jun 2011, 10:19

Zato što je veliki broj navijača smatrao da Ćiro treba da ode jer on nije bio patriota. Na ovom forumu, izuzev 10tak korektnih i očito inteligentnih forumaša, većina je onih koji argumente izvrću onako kako im paše u određenom momentu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

zizinjo
Kontakt:

Post Postao/la zizinjo » 07 jun 2011, 10:29

Pepe $ je napisao/la:
Jarane za nas bi najbolje da za selektora postave generala Atifa Dudakovica :mrgreen: patriota.
Pa možda bi našim igračima i trebo neki Dudaković ali ne zato što je patriota već zato što je general a ne neki mlakonja

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 07 jun 2011, 10:33

Joj on uporedjuje hiddinka i ciru.. Jel hiddink bio prijatelj sa zlocincem koji je bio u "divnim odnosima" sa tvojom zemljom :? ili je to ciro bio ;)

btw ne mogu vjerovat dokle ste dosli :lol:
ser del barça es el millor que hi ha !

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 07 jun 2011, 10:36

Pa možda bi našim igračima i trebo neki Dudaković ali ne zato što je patriota već zato što je general a ne neki mlakonja
Slazem se, "neki" Atif Dudakovic bi to po kratkom postupku 8-)
Pravda za Pepea

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 jun 2011, 10:38

Drago mi je vidjet da se par pojedinaca slaze da ako Pape da ostavku njegov nasljednik ne treba biti Barbarez, jer on ima daleko slabije i igracko i trenersko iskustvo.

Barba jedino da uzme neki omladinski pogon pa da se "usavrsava" - to ne bi bilo lose.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 jun 2011, 10:40

Scof1eld je napisao/la:Joj on uporedjuje hiddinka i ciru.. Jel hiddink bio prijatelj sa zlocincem koji je bio u "divnim odnosima" sa tvojom zemljom :? ili je to ciro bio ;)

jel' se ovo odnosi na moj post??? procitaj post jos koji put.. gdje su hiddink i ciro spomenuti u istoj recenici???? o kontekstu, da i ne govorim..

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 jun 2011, 10:44

Meni,koji sam cijelo vrijeme bio protiv Susica,sada i nebi previse znacilo da ode.Uostalom,ima i stvari u njegovom radu koje su mi se dopale..A i ne vidim bas bolje alternative,pravoga trenera valja i dobro platiti,nas to savez sigurno ne planira uraditi..A Barbarez,koliko god ga ja cijenio,ne zelim da nekome prvi trenerski angazman bude BiH reprezentacija..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

futko
Kontakt:

Post Postao/la futko » 07 jun 2011, 10:44

Scof1eld je napisao/la:Joj on uporedjuje hiddinka i ciru.. Jel hiddink bio prijatelj sa zlocincem koji je bio u "divnim odnosima" sa tvojom zemljom :? ili je to ciro bio ;)

ne mogu vjerovat da nisi u stanju pročitat post i shvatit ga. il ga shvataš, al totalno izvlačiš neke stvari iz konteksta, što te čini provokatorom i manipulatorom, il si jednostavno glup. treće nema.

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 07 jun 2011, 10:53

hajde pape skidaj cipale i oblaci kopacke!!!nije taj posao za tebe,bolje loptu guraj

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jun 2011, 11:02

ajde vidjet cemo veceras, ali ako mu Mravac bude opet u prvoj postavi sve ti je jasno. Nadam se da se zaje.aje s njim u najavi.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 jun 2011, 11:03

Ja ne mogu da vjerujem da ima njih jos koji brane ovog strucnjaka.Nalazimo se na sredini kvalifikacija,a mi se nalazimo na 5 mjesto sa svega 7 osvojenih bodova,od nas jedino gori Luxemburg.U dosadasnjih 5 meceva smo ukupno dali 6 golova,a primili 7.Ovakav napredak repke jos odavno nije vidjen.Imali smo duplo teze tekme prosle kvalifikacije za SP,pa smo zavrsili na drugom mjestu ispred Belgije i Turske,pricali smo kako cemo ove kvalifikacije lagano proci,mozda biti i na prvom mjestu,a vidi obrnute situacije,dodje lik da vodi repku,sve sheba,sad se moramo borit za baraz,i to nam je upitno.Francuska i Rumunija nas pomele,pitam se sta ce biti sad u dvomecu sa Bjelorusijom,kada nismo mogli na pocetku uzeti rastimanu Francusku ili makar bod uzeti,pa sad raspadnutu Rumunije,najavljivao se debakl domacina,ali nas domacini rasuli ko kesu rize,i naravno svi se usutili,a pricalo se da je lahka grupa :lol: ocigledno je da se ovaj lik dosao trenirati nad repkom,stalno spominje Barcelonu i njene igrace,haman se fura na stil igre Barce,pa to prenosi na nase igrace ,smijesno.. Davno je receno da ovaj nema pojma,ali razni strucnjaci sa ovog foruma su predvidjali drugaciji scenarij ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 07 jun 2011, 11:35

harry_90 je napisao/la:pricali smo kako cemo ove kvalifikacije lagano proci,mozda biti i na prvom mjestu,a vidi obrnute situacije,dodje lik da vodi repku,sve sheba,sad se moramo borit za baraz,i to nam je upitno.
Nerealni su pričali kako ćemo kvalifikacije lako proći, isti ovi koji pljuju i vrijeđaju (ne koji kritikuju, nego koji vrijeđaju). Kvalifikacije se ne mogu lako proći.
I, stalno se ponavlja "argument" kako nas je Pape doveo u situaciju da moramo kalkulisati i računati, a ja vas opet pitam ko ne mora? Španija, Njemačka i Holandija.
Belgija, Turska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Grčka, Hrvatska, Izrael, Engleska, Crna Gora, Švicarska, Bugarska, Portugal, Danska, Njemačka, Češka, Škotska, svi ne mogu pobjeći od kalkulacija i svi strepe pred naredne utakmice.
Moramo se boriti za baraž? Stvarno ne znam do kada će trajati ovo dizanje naše reprezentacije, kao da smo mi Francuska. Na nekoj temi sam pročitao kako mi imamo bolju reprezentaciju nego Srbije i Hrvatska. :roll:
Spustimo se na zemlju. Sastav Francuske u zadnjoj utakmici: Lyon, Arsenal, PSG, Lille, Barcelona, Bordeaux, Arsenal, Chelsea, Bayern, Arsenal, Real Madrid.
Naš sastav u zadnjoj utakmici: Istanbul, Freiburg, Westerlo, Montpellier, Young Boys, CSKA, Maccabi, Lyon, Dinamo M., Lokomotiv, Man. City.

Samo strpljenja. Prava i uigrana ekipa se ne stvara preko noći. I Capello (osvojio 5 Scudetta, 2 Primere, Ligu prvaka, i još dosta raznih kupova, superkova, itd.) se pati sa onakvim igračima. Ako večeras dobijemo, opet smo u najboljoj situaciji (osim Francuske).

Naravno da je i Pape kriv za onu sramotu u Rumuniji, ali...strpljenja.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 07 jun 2011, 11:54

Ja fakat nemogu da shvatim ove fanatikose!
Uredu, kukaju na igrace, kuko sam i ja, a safeta nece da spomenu, to je nasa legenda :D
Postavljaju slike igraca pred utakmicu sa rumunima..evo

slika
slika

...i krive igrace za ovo!
Nemogu da skontam, isto ko da su naograisali na safeta!

evo malo iz doba cire, kako se to radilo...

slika
slika
slika
slika

Sve je to ćiro kriv :)
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 07 jun 2011, 11:59

Taj Ciro je jedan veliki mozak ! - Uspio je pobijediti Belgiju svaka mu cast mozda Safet pobijedi Bjeloruse u oba susreta koji su sada bolji od Belgijanaca pa ces usititi ! Ali taj ciro nije uspio pobijediti ni jednu jacu reprezentaciju tako da !

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 jun 2011, 12:00

HzDv95 je napisao/la:Taj Ciro je jedan veliki mozak ! - Uspio je pobijediti Belgiju svaka mu cast mozda Safet pobijedi Bjeloruse u oba susreta koji su sada bolji od Belgijanaca pa ces usititi ! Ali taj ciro nije uspio pobijediti ni jednu jacu reprezentaciju tako da !
Na malima se kupe bodovi!
Čelik Zenica 1945

Pepe $
Kontakt:

Post Postao/la Pepe $ » 07 jun 2011, 12:06

Nimla_RZ je napisao/la:
HzDv95 je napisao/la:Taj Ciro je jedan veliki mozak ! - Uspio je pobijediti Belgiju svaka mu cast mozda Safet pobijedi Bjeloruse u oba susreta koji su sada bolji od Belgijanaca pa ces usititi ! Ali taj ciro nije uspio pobijediti ni jednu jacu reprezentaciju tako da !
A mi smo kao veliki :roll:
Zadnja izmjena: Pepe $, dana/u 07 jun 2011, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Pepea

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 07 jun 2011, 12:06

Nimla_RZ je napisao/la:
I onda te demoliraju ekipe iz prva dva sesira, a ti molis Boga da se bas te ekipe "okliznu" protiv malih....Mi pocistili male, al nam nista ne bi znacilo da nije Turska kiksala.....Gledali bi baraz isto k'o i svjetsko....;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.