FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mma_hz » 09 jun 2011, 20:01

KB-TM87 je napisao/la:J*** vas stadion, ne znam kako možete o tome razmišljati, neki čak ni spomenuti današnji gubitak, neka vam je na obraz !

Škija, hvala ti ! :cry:

slika
ma brate imas ti" navijaca" koji su na ovim forumima,koji niti znaju ko je bio Skija ,niti zele da znaju... :( :(
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 jun 2011, 20:03

NO PYRO NO PARTY

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 jun 2011, 20:09

amertiger je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Iskreno na ovoj slici stadion je smjesan sa ovim "produzetkom", sem toga ima li uopce mjesta da se ovo gradi.

slika

Tebi smijesan nekom nije, nekom je bas odlican, drugaciji, zanimljiv sve super :D
Ide na foru makete za novu Marakanu,samo sto mi se za nju ne svidja ovakva maketa,ali za Grbavicu je veoma dobra nekako jer je manji kapacitet stadiona i lepse stoji.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2011, 20:09

Baby je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Iskreno na ovoj slici stadion je smjesan sa ovim "produzetkom", sem toga ima li uopce mjesta da se ovo gradi.

slika
to je jedan od prijedloga, ne mora značiti da će biti takav stadion i ostali prateći objekti.
Ima vas nekoliko koje nikako ne shvatam.Evo jedan banalan primjer:Imaš ti auto i sad šta bi više volio, da ti ga malo poprave i dotjeraju (ali to je opet ono staro auto), ili kompletno nov auto ???
I zato molim vas nemojte govoriti da je bolje da ovu staru i oronulu Grbavicu malo šminkaju, nego da grade potpuno novi stadion iz temelja !
Bil ti radije sredio Mustanga il kupio Daciu
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 jun 2011, 20:12

Frutek je napisao/la:
Baby je napisao/la:

slika
to je jedan od prijedloga, ne mora značiti da će biti takav stadion i ostali prateći objekti.
Ima vas nekoliko koje nikako ne shvatam.Evo jedan banalan primjer:Imaš ti auto i sad šta bi više volio, da ti ga malo poprave i dotjeraju (ali to je opet ono staro auto), ili kompletno nov auto ???
I zato molim vas nemojte govoriti da je bolje da ovu staru i oronulu Grbavicu malo šminkaju, nego da grade potpuno novi stadion iz temelja !
Bil ti radije sredio Mustanga il kupio Daciu
jojj poredzenja@ frutek...bolje da si rekao bili radije sredio daciu(jer tesko da je sadasnja grbavica mustang ahhaha :lol: :lol: )ili bi kupio novog mustanga ..hahhaha :lol: :lol: kad vec poredimo hahah
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2011, 20:14

Neka me neko ispravi ako nije istina, ja mislim da je legendarni Škija bio proglašen i za najboljeg štopera Europe, sad ne znam tačno u kojoj sezoni, uglavnom dok je igrao za Željezničar, krajem šezdesetih ja mislim.

Definitivno bih volio kada bi se izgradio muzej o Željezničaru . Da se obrazuju mladi, jer dosta ih ne zna. Npr ne znaju za prvog strijelca kluba, onda za mnoge legende. Imamo predivnu historiju i zaista je dosta fantastičnih igrača igralo u Željezničaru, a najvažnije je da su to sve ljudine bile, koje su igrale srcem za Željezničar i taj isti Željo im je uvijek bio u srcu. Taj muzej bi možda mogao biti uključen u sklopu novog stadiona, ako to gradnje ikada i dođe

To nam danas fali, zato bi silno volio kada bi imali i drugačiji pristup prema omladinskom pogonu, a i sami igrači drugačiji pristup igrama u Želji.

Pokojni Škija je definitivno naš najbolji igrač koji je igrao u odbrani.

Btw, kada je prozivka ? Jel to Lazar stvarno otišao, ja bi volio da ostane, jer čovjek gine za klub, a to zaista cijenim.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2011, 20:17

- Pita učiteljica nas pionire, koji su upravo položili pionirsku zakletvu te daleke 1974, ko je Josip?
- Ja kao iz topa izvaljujem: Josip Katalinski.
- Tada sam dobio prvu pljusku u školi.
- Tačan odgovor je bio Josip Broz Tito, najveći sin svih naroda i narodnosti...
- Ali meni je više značio Katalinski. Neka mu je slava.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 jun 2011, 20:19

Omar500 je napisao/la:Neka me neko ispravi ako nije istina, ja mislim da je legendarni Škija bio proglašen i za najboljeg štopera Europe, sad ne znam tačno u kojoj sezoni, uglavnom dok je igrao za Željezničar, krajem šezdesetih ja mislim.

Definitivno bih volio kada bi se izgradio muzej o Željezničaru . Da se obrazuju mladi, jer dosta ih ne zna. Npr ne znaju za prvog strijelca kluba, onda za mnoge legende. Imamo predivnu historiju i zaista je dosta fantastičnih igrača igralo u Željezničaru, a najvažnije je da su to sve ljudine bile, koje su igrale srcem za Željezničar i taj isti Željo im je uvijek bio u srcu. Taj muzej bi možda mogao biti uključen u sklopu novog stadiona, ako to gradnje ikada i dođe

To nam danas fali, zato bi silno volio kada bi imali i drugačiji pristup prema omladinskom pogonu, a i sami igrači drugačiji pristup igrama u Želji.

Pokojni Škija je definitivno naš najbolji igrač koji je igrao u odbrani.

Btw, kada je prozivka ? Jel to Lazar stvarno otišao, ja bi volio da ostane, jer čovjek gine za klub, a to zaista cijenim.
Moram priznati da to nisam znao ako je istina,voleo bih da to neko potvrdi ili demantuje.Znam da je bio najbolji igrac Jugoslavije '73 ili '74 nisam siguran ali ovo prvo nisam siguran.Mislim ne znam da je stigla zvanicna potvrda,ali da je bio jedan od najboljih jeste.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 09 jun 2011, 20:20

Otišao je Josip popularniji od Tita
Knedla u grlu, suze u očima. Otišao je naš Škija. U svom Sarajevu 9. juna 2011. godine, preminuo je Josip Škija Katalinski.
Fudbalerčina. Ljudina. Prijatelj dobrote. Nema više čovjeka kojeg su voljeli svi, u ovoj zemlji, okolnim država, Francuskoj, Evropi.

Omiljen u raji

Poštovan kao rijetko koji sportista koji je harao terenima širom svijeta. Omiljen u raji, velikoj i maloj, prvenstveno zbog ljudskih kvaliteta, ali i radi neizbrisivog traga kojeg je ostavio u fudbalu. Bio je Željin igrač, a voljeli su ga i navijači Sarajeva. Između ostalog, i to je fenomen zvani Josip Škija Katalinski.

Ostat će posebno upamćen po golu kojeg je postigao 1974. godine u dresu reprezentacije bivše SFR Jugoslavije. U doigravanju za odlazak na Mundijal srušio je Španiju i obradovao tadašnju naciju od 22 miliona stanovnika.

O tome koliko su ga svi voljeli i voljet će ga bez obzira što više nije sa nama, svjedoči ispovijest čovjeka "srednjih godina" napisana na dan njegove smrti na jednom od srbijanskih foruma:
- Pita učiteljica nas pionire, koji su upravo položili pionirsku zakletvu te daleke 1974, ko je Josip?
- Ja kao iz topa izvaljujem: Josip Katalinski.
- Tada sam dobio prvu pljusku u školi.
- Tačan odgovor je bio Josip Broz Tito, najveći sin svih naroda i narodnosti...
- Ali meni je više značio Katalinski. Neka mu je slava.

Dok ploviš ka vratima raja

I dok mnogima suze same niz lice klize zbog odlaska našeg Škije, oni koji ga nisu poznavali zaslužuju da znaju kakav je čovjek bio. Kao iz kataloga dobrote, razuma, tolerancije. Uvijek nasmijan, raspoložen. Kako mi u Sarajevu kažemo - "prava raja". Simpatičan i šarmantan, mangup koji je imao duha. Mogli ste se šaliti sa njim do mile volje.

Zračio je pozitivnom vibrom i ljubavlju. Pozitivno je djelovao na sve oko sebe. Od njega se imalo šta naučiti. I ljudski i fudbalski.

Iako je na njegovom licu gotovo stalno stanovao osmijeh, Josipa Katalinskog život nije uvijek mazio. Ipak, krasila ga je i najdragocjenija vrlina. Škija je znao da prašta.

Nije mrzio ni one koji su mu nanijeli veliko zlo i tugu. Ne, on to nije činio. I njima je praštao zbog ljudskosti, suživota u svom Sarajevu, svojoj Bosni i Hercegovini. E da su svi razmišljali kao što je Josip Škija Katalinski za vrijeme ovog prolaznog života.

Ne mogu više. Knedla u grlu, suze u očima. Dragi Škija, dok ploviš ka vratima raja, vječno ti hvala za sve!

POČIVAJ U MIRU LEGENDO ( 1948. - 2011. )
Zadnja izmjena: deno_TM87, dana/u 09 jun 2011, 20:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 jun 2011, 20:21

Škija je čini mi se proglašen najboljim štoperom što je ikad igrao na europskom prvenstvu...Nešto u tom fazonu...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 09 jun 2011, 20:31

slika
Uuuu, ovo stvarno gadno izgleda, nadam se da se ne radi o ozbiljnom prijedlogu. Podsjeća me ni na što.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 09 jun 2011, 20:35

Chelsea_CBH je napisao/la:

slika
Uuuu, ovo stvarno gadno izgleda, nadam se da se ne radi o ozbiljnom prijedlogu. Podsjeća me ni na što.
drug ono realno, koga boli k.u.r.a.c. na šta tebe podsjeća !
G R B A V I C A 2

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 09 jun 2011, 20:43

Dragi Skija neka ti je laka zemlja Bosanska i neka ti dragi Bog podari vjecni mir i spokoj,hvala ti sto si svojim ponasanjem i igrama pronosio slavu najsvetijeg kluba i nasega grada.Sretan sam sto sam imao privilegiju gledati te i uzivati u tvojim igrama.Fizicki si otisao to je prirodan slijed ali nikada neces umrijeti u nasim srcima jer takvi kao sto si ti ljudino nikada nemogu biti zaboravljeni.RIP
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 09 jun 2011, 20:46

Ovi sto puno trune o izgledu novog stadiona neka se brate puno ne sjekiraju i to prepuste strucnjacima.A vi veliki arhitekti eno vam livada oko Sarajeva pa pravite i projektujte sta vam volja.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 09 jun 2011, 20:52

dino lj je napisao/la:Ovi sto puno trune o izgledu novog stadiona neka se brate puno ne sjekiraju i to prepuste strucnjacima.A vi veliki arhitekti eno vam livada oko Sarajeva pa pravite i projektujte sta vam volja.
ma znas kako ti je to kod nas , svi smo strucnjaci svi znamo nesto a kad treba raditi jok noge na sto i citaj novine , a ko nesto kukamo ... nek se samo prica bar je pozitivna inf. a danas ne mozes cuti neku pozitivnu stvar ni u vremenskoj prognozi :D

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 09 jun 2011, 20:53

Baby je napisao/la:
Chelsea_CBH je napisao/la:

slika
drug ono realno, koga boli k.u.r.a.c. na šta tebe podsjeća !
Vidi ovoga, iz bunara se javlja. :roll:
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 09 jun 2011, 20:54

ako se izgradi taj stadion, a ja se nadam da oce, iako je to jako tesko, to ce bit sigurno najbolji i najljepsi u drzavi, tako da nemojte previse pricat da ruzno izgleda, meni je ruznija ova okolina, koju su mogli malo ukrasit kad su vec stadion umetnuli pa bi sigurno i stadion ljepse izgledao u tom okruzenju
http://www.glasdalmacije.hr/admin/image ... 16118a.jpg
eto maketa Parka Mladezu u Splitu, koji takodje ima neka izduzenja, al lijepo izgleda jer su se ljudi potrudili to bojama docarat i napravili su vritualno okolinu kao sto je i stadion virtualni
tako da ja mislim da ni Grbavica nece bit ruzna, svaki Manijak ce se moc ponosit njome, ako Bog da da ju dozivim i posjetim :D

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2011, 20:55

mma_hz je napisao/la:
Frutek je napisao/la: Bil ti radije sredio Mustanga il kupio Daciu
jojj poredzenja@ frutek...bolje da si rekao bili radije sredio daciu(jer tesko da je sadasnja grbavica mustang ahhaha :lol: :lol: )ili bi kupio novog mustanga ..hahhaha :lol: :lol: kad vec poredimo hahah
pazi jarane Grbavica je valjda simbol nečega, ima dušu, ono nešto a od nje praviti što bi Amerikanci rekli mall je meni glupo
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 09 jun 2011, 21:05

Grmi, al' nerealno ovo izgleda za nase uslove. I ne kontam sta predstavlja ovaj nastavak sa strane, jel to trzni centar ili sta ?

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 09 jun 2011, 21:05

Kad skontas da ces u ovom sportskom centru Grbavica imati sve sto recimo jedna Tuzla u cijelom gradu ima onda shvatis da ce se graditi jedan stadion kakav prizeljkuju mnogo veci i poznatiji klubovi nego sto i je sam Zeljeznicar. Sjajna ideja, odlicno iskoristen prostor, sa svim mogucim pratecim objektima jos samo da se sprovede u djelo. Ovo je idejno rjesenje i sigurno je da ce biti dorada i da na kraju nece izgledati ovako, ali ako se bude gradio ako Bog da, vjerovatno ce biti na ovaj fazon. Tesko je zamisliti kakva bi se tek tada atmosfera stvarala ouuuuu :D a repka bi u Zenici samo trenirala a zna se gdje bi igrala zvanicne utakmice :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: enterofuryl i 37 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []