ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Ted Mosby
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Ted Mosby » 11 jun 2011, 12:51

Edin TM87 je napisao/la:Kakve gluposti pisete, Nadal ispada u 1. sedmici, Dokovic u 1. ili na pocetku druge, Murray i Roger idu u finale/polufinale zavisi od zrijeba, zivi bili pa vidjeli! ;)
Veće gluposti nisam pročitao
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2011, 13:05

Ted Mosby je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Kakve gluposti pisete, Nadal ispada u 1. sedmici, Dokovic u 1. ili na pocetku druge, Murray i Roger idu u finale/polufinale zavisi od zrijeba, zivi bili pa vidjeli! ;)
Veće gluposti nisam pročitao
Normala, 89 strana, pa me se sjeti poslije Vimbldona. ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 11 jun 2011, 14:33

MaGiCa je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Bez zelje da se mesam u vasu patkometriju, ali sa jednog drugog foruma:

Nadal said to Spanish commentators after the loss that he felt exhausted and that he was just happy to go home and relax in his house in Manacor, he couldn't wait to get there. Something is definitely wrong with Rafa this season. He has been saying that he feels tired and exhausted since Miami. And it's only been 6 months. How is he going to survive the next 5?
Bolje se ofirno izvlacit' i ucestvovat na turniru,nego izmisljat' neke povrede i ne pojaviti se nikako...VELIKA RAZLIKA to je ono champion i wanna be champion... ;)
Znaci, Federer je wanna be champion :?: Interesantno.

Izgleda da je Nadal u problemima sa spremom. Ako mu dodje neki gadni server, eto njega vani u prvoj sedmici WB.
Izvini brate ono je bilo namijenjeno za Novaka "tesko disem kad ne ide"Djokovica... :roll:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 11 jun 2011, 15:26

Murray počistio Roddicka iz Queensa sa 6:3 6:1.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 16:02

Mister No je napisao/la:Murray počistio Roddicka iz Queensa sa 6:3 6:1.
Da, a Kohlschreiber je to isto učinio sa Monfilsom. Opet su crnca egzibicije došle glave, bacio se a la Becker na jednu lopticu i povrijedio rame.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 11 jun 2011, 19:30

Niko nikad nije Roddicka ovako razbio. 83% prvog servisa :o Kako je samo vraćao Andy servise. I onda će meni neki pametnjaković reći da nečijin sin bolje reternira :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 19:53

Petzschner je odigrao dva odlična seta i savladao igrača sa najmanjim mudima na touru.

Dakle, sutra nas očekuju dva veoma dobra meča. Murray - Tsonga i Kohlschreiber - Petzschner.

Murray je dobio tri zadnja meča protiv Tsonge, koji je danas bio prosječan. Petzschner je ove godine već jednom savladao svog imenjaka.
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jun 2011, 20:27

Virtu4l je napisao/la:Petzschner je odigrao dva odlična seta i savladao igrača sa najmanjim mudima na touru.

Ja mislim da bi gore pomenuti Roddick imao nesto reci o ovome :D

Tsonga igra odlicno,mogao bi on daleko na Wimbledonu...Murray-a ocekujem u polufinalu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 20:43

adnan24 je napisao/la:Murray-a ocekujem u polufinalu
Sve je u onoj ludoj čupavoj glavi...
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jun 2011, 23:26

MaGiCa je napisao/la:Bez sljake RGa ili bez stadiona Arthur Ashe nema GSa. Ne znam koji mi je omiljeniji, ali i jedan i drugi mi se dojme vise od WBa. Ukusi su razliciti. :P
Iako ne volim Amere, US Openu mi je najdrazi, mada ni AO ne zaostaje puno,.. Onda slijedi Vimbldon, pa Rolan Garos. Iako me ponekad frustrira razlika koju pravi servis, volim gledati Vimbldon i brz tenis,.. Federer - Nadal i Federer - Rodik su bili mecevi za nezaborav. Jos ne mogu vjerovati da je Rodik odigr'o onako dobro finale, daleko iznad svojih mogucnosti :o . Na srecu, izgubio je :mrgreen: .

Kisa svakako nervira, al' mi je zato drago sto je na jednom turniru suzbijeno majmunisanje sa kicastim majicama :mrgreen: 8-) .

Poslije RG sam rek'o da bi Federer mog'o biti prvi favorit ako ponovi igru iz Pariza. Tesko ce ga bilo ko pobjediti ako servis i forhend budu funkcionisali kao u Parizu. Al' treba uzeti u obzir i kompleks od Nadala, kao sto kaze Magica.

Favorit broj dva bi mog'o biti Djokovic. Do Pariza je igr'o daleko najbolji tenis, al' je u polufinalu 'poklonio' pobjedu Federeru i izgubio titulu, prvo mjesto i zaustavio pobjednicki niz. Dakle, cetri poraza u jednom mecu :mrgreen: . Bice zanimljivo vidjeti kako ce Djokovic na to odreagovati. Vidjet cemo od kakvog je materijala napravljen. A sto se tice njegove igre na travi, tu je do sada bio najlosiji od svih podloga. Njegovo kretanja na travi nije dobro. Mislim da ce biti favorit u eventualnim dvobojima sa Nadalom i Marejem, dok bi u eventualnom okrsaju sa Federerom prednost dao Svicarcu. Soderling, Del Potro, Conga, Berdih i Izner mogu biti jako opasni,...

Tesko je reci da Nadal nesto ne moze osvojiti, al' mi se cini da ovaj put nece slaviti. Njegova forma u ovoj godini je daleko ispod proslogodisnje, al' je opet na skoro svakom turniru dos'o do same zavrsnice. I kada igra lose jako je opasan. Njegovi udarci iz defanzive nisu ni izbliza sigurni i duboki kao prosle godine, njegova ofanziva je drasticno opala,.. Sa takvom igrom bi mog'o biti ranjiv protiv protivnika koji bi dobr'o servir'o i kojeg bi sluzio forhend. Mislim da bi Djokovic u eventualnom okrsaju bio favorit, kao i Federer, ako potisne kompleks :mrgreen: .

Marej moze lako ispasti od momaka kao sto su Soderling ili Del Potro, moze doci do polufinala, moze i do finala,... Al' osvojiti ne moze. Protiv Djokovica i Nadala bi mozda nekako mog'o izaci na kraj, al' ne vidim kako bi mog'o pobjediti Federera.

Kao sto gore napisah, ne treba otpisivati Soderlinga, Del Potra, Congu, Berdiha, Iznera,...

Prije RG sam pis'o da su jedini kandidati za titulu Djokovic i Nadal, a sada je situacija znatno drugacija,..

Federer - 38%
Djokovic - 32%
Nadal - 27%
Marej - 2%
Ostali - 1%

:mrgreen: :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2011, 23:49

Hoh, sta je ovo @Viljareal dao najvece sanse najvecem ikad da osvoji turnir? :roll: Sta ce to bit :mrgreen: Bolje bi bilo da nije, posto je uzasno los prognozer, al' eto, sta cemo sad, mozda i corava koka zrno ubode :mrgreen: :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2011, 00:14

Što se tiče predstojećeg Wimbledona, mora se priznati da ima dosta nepoznanica.

Prva od njih je Novak Đoković. Na dva posljednja Wimbledona igrao je veoma dobro, četvrtfinale i polufinale, s' tim da posljednji nastup protiv Berdycha treba što prije zaboraviti. O Novaku i njegovoj sezoni znamo sve, ali bit će veoma zanimljivo pratiti ga nakon prvog poraza ove sezone. Sigurno je da ima igru za travu i da će sve biti u njegovoj glavi. Opet će se nametati taj renking, ta borba za prvo mjesto, što je izgleda veliki teret za Novaka. Mislim da će njegov bekend dobiti dodatnu jačinu i da će to biti njegovo najjače oružje.

Druga nepoznanica je čovjek koji brani titulu. Nadal je imao veoma čudnu sezonu, ali opet je odbranio French Open i sigurno je vratio samopouzdanje koje mu je Novak poljuljao. Nadal je posljednji put na Wimbledonu poražen 2007. godine u finalu protiv Federera, tj. ima 14 uzastopnih pobjeda na ovom turniru, što nikako ne treba zanemariti.

Treći na ovoj listi je Andy Murray. Na dva posljednja Wimbledona je zaustavljen u polufinalu, bolji su bili Roddick i Nadal. Kod Andyja je sve u njegovoj glavi, svi to dobro znamo, kad ukloni tu blokadu u mozgu, mislim da može do svog prvog Grand Slam turnira. Ovaj Wimbledon je prevelik zalogaj za njega, konkurencija je žestoka, a žrijeb Roland Garrosa mu se sigurno neće ponoviti. Ove godine je igrao finale Australian Opena i polufinale French Opena, mislim da će mu i u Londonu maksimalni domet biti polufinale.

Od ostalih, mislim da treba pomenuti i Berdycha koji je oduševio prošle godine. Ako uspije pronaći konstantu, sigurno da vodećoj četvorci može pomrsiti račune. Ubojit forhend i sjajan servis je ono što se traži u All England Clubu, a to su upravo dva najjača oružja Čeha.

Jedina poznanica je Federer. Vjerujem da je on svu formu tempirao na ovaj turnir i da ga silno želi osvojiti. Vidjeli smo kako je reagovao na šljaci, spreman, rastrčan, željan igre, a kao takav je uvijek opasan.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jun 2011, 00:47

Novak Đoković uzima Wimbledon bez izgubljenog seta !!!
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 12 jun 2011, 00:50

legenda reala je napisao/la:Novak Đoković uzima Wimbledon bez izgubljenog seta !!!
Ako ga organizatori uguraju u juniorke.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 jun 2011, 10:42

ManiacsThe je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Novak Đoković uzima Wimbledon bez izgubljenog seta !!!
:lol: :lol: :lol:
E jesi mu ga spustio svaka ti čast!!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 jun 2011, 13:15

Bogami, ja najvece sanse dajem Mareju. Covjek se polahko vraca u formu, i bice ozbiljna konkurencija za naslov. Bice to ogroman pritisak na njemu, s obzirom da igra "kod kuce" i da Britanci puno ocekuju od njega. Mislim da on nece podleci pritisku, i minimalno dolazi do polufinala, a ja sam misljenja da on ide do finala, i da ima velike sanse da osvoji svoju 1. GS titulu, bez obzira ko ce mu biti protivnik u finalu. Posle njega, po mom misljenju, "dobre" sanse ima i roger, jer pokazao je u RG-u da "zna" igrati i u ovim godinama.. Nadalu dajem 3. mjesto, ali od njega se nikad ne zna... Sto se tice Djokovica, mislim da je njegov maksimalni domet polufinale, jer mislim da se najlosije snalazi na travi, iako ima igru i da osvoji ovo...
Izdržati, to je temelj vrline!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 jun 2011, 13:22

Virtu4l je napisao/la:
Jedina poznanica je Federer.

Zanimljiv cijeli post, ali, ovo me posebno nasmijalo :lol: :lol: :lol:
Izdržati, to je temelj vrline!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 jun 2011, 13:36

kobe24 je napisao/la:
ManiacsThe je napisao/la:
E jesi mu ga spustio svaka ti čast!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 jun 2011, 14:30

Virtu4l je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Murray-a ocekujem u polufinalu
Sve je u onoj ludoj čupavoj glavi...

Ako mu ta luda glava i ovaj put bude razlog nekog "neocekivanog" poraza onda nikad nece iskoristiti svoj potencijal...prosao je vec mnogo toga,dovoljno je iskusan a i forma mu je odlicna uz podrsku sa tribina on po meni jednostavno ne smije ispasti prije polufinala.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 jun 2011, 15:05

Ako je Murray ikad im'o sanse da osvoji GS, to je sad, znaci sve mu ide na ruku, publika, forma, glava, sve :mrgreen: jedino sto je konkurencija zestoka, al' jbg, mislim da ulazi u ovaj turnir da ga osvoji, usudio bi se reci da ima najvece sanse, al' ne mogu zaboravit na Fedexa 8-)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.