Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 08 jun 2011, 00:43

kksiroki je napisao/la:E gledajte , ako na spisku od 24 imena ima mjesta za Pasalica,Durasovica,Hodzica,Milosevica i sl.e onda sigurno bi na njemu trebali biti i Persic,Naletilic i Princ ali neki od kriterija za poziv su vise nego cudni Pasalic hahaha .
Ako Minja bude u rosteru ja necu nijednu tekmu pogledati repke u Litvaniji. A Muha, Bozo - umisljene zvijezde kojima je vrh BH. liga. I to im je puno.
A na Hodzica se misli na onoga Adnana iz NCAA.
Ja licno Princa gotivim, i mislim da moze pomoci puno vise od divljaka Lakija.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jun 2011, 01:02

Masic vec otkazao. Pocelo je pocelo. Ne bi valjalo da se tradicija prekine.

Ostalo je samo ime.....

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 08 jun 2011, 11:31

Pozdrav svima...bio sam blizu sa spiska koji sam je predlozio od 14 imena ima 12 na hadzicevim spisku...ma da mi tu fali Krupalija i Stevic ovaj prvi se nadam da je bilo razgovora ali koliko sam informisan on ima obiljnu povredu tako da se nadam da je to razlog njegovog ne svrstavanja na spisku i nista drugo a za Stevica jedino moze biti da on ne zeli da igra za BiH jer inace nema logike da ga nema na spisku 24....

Samo ima neki cudni detalja ni ni jednoj stranici na netu nema dubljeg objasnjena sto neki igraci nisu na spisku kao dva navedeni ovdje Krupalija i Stevic a i informacije koje dolaze np Masic i jazvin koji izjavlju da nisu dobili poziv niti da je neko njih kontaktiro pa jel to zaista moguce??

U koliko ne dodje do promjena neki medju pozvanima (nebi me iznendalio) sastav po meni znaci ti 14 koji bi trebali igrati u Litvanji su (14 imena):

Kenan Bajramović,
Mirza Teletović,
Ratko Varda,
Edin Bavčić,
Elmedin Kikanović, (potrebno je igaraca na centarskoj poziciji i i ako nije igrao dugo iskreno se andam da moze pomoci jer nemamo drui rijesnej osim varde i jazvina)
Adnan Hodžić,
Ermin Jazvin,
Henry Domercant,
Goran Ikonić, (nadam se da nije ozbiljna povreda samo)
Nihad Đedović,
Nemanja Gordić,
Saša Vasiljević,
Feliks Kojadinović,
Ante Masic,(ako je istnina da ne zeli igrati onda u mjesto njega pozvati Halilovica ili Nesovica znam da nisi na istoj pozicini ali od imena sa spiska ja meislim da su ova dva naj kvalitetnija)

U koliko bude ovi 14 imam velike nade po meni ovo je najjace sto imamo od igaraca koji zele da igarju za BiH (nadam se) osim Krupalije i Stevica koji su trebali biti tu umjesto Masica i Kikanovica po meni....

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 08 jun 2011, 11:46

Da dodam jos ako samo se drzim spiska 24 imena...po meni ima igraca koje zaista nema razloga da su na spisku jer po meni zaista nema sanse da budu medju 14 imena za EP osim ako dodje do masovnog odgadjana kao ranije i zaista se nadam da nece doci do toga

Diego Kapelan, (igra u Ncaa koliko sam citao i vidio aliima vec Adnan Hodzic koji je po meni bolji, ne igraju istu poziciju ali po meni imamo vec dovoljo igraca na njegovoj pozicij)
Mujo Tuljković (neznam gdje bio tako dugo sad je uglavnom u poljskoj i nije ensto pokazao po meni nema neki extra ucinak nema sta u repki on sad za sad)
Milan Milošević, (igra na kipru solidan ucinak 9.0 ppg, kiparksa liga nije los ima 2 ok ekipe ali ipak ima bolji igraca na toj poziciji)
Božo Đurasović, (isto ok za ligu 13 ali ne repka)
Draško Albijanić, (dobar za ligu 13 ali repka ne)
Muhamed Pašalić (dobar a ligu 13 ali nema nista traziti u repki na toj poziciji)
Aldin Vrabac (sto ne igra u mladim selekcija BiH ako je tako dobar? mislim je nigdje nisam citao o njemu. ne zelim reci da je los ili slicno ali zaista nema sanse da bude medju 14....)

Znaci osim ovi ostaje 17 imena sa spiska od ti 17 imam 13 sigorni imena:
Kenan Bajramović, Mirza Teletović, Ratko Varda, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Adnan Hodžić, Ermin Jazvin, Henry Domercant, Goran Ikonić, Nihad Đedović, Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Feliks Kojadinovic

Od ovi imena Bremmer otpada jer Domercant uzima neo: Ostala tri imena se bore za 14 mjesto ako masic ne bude za onda je izmedju Halilovica i Nesovica
Aleksej Nešović, Ernest Bremmer, Ante Mašić,, Miralem Halilović,

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2011, 14:52

neno#4 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:E gledajte , ako na spisku od 24 imena ima mjesta za Pasalica,Durasovica,Hodzica,Milosevica i sl.e onda sigurno bi na njemu trebali biti i Persic,Naletilic i Princ ali neki od kriterija za poziv su vise nego cudni Pasalic hahaha .

Ako Minja bude u rosteru ja necu nijednu tekmu pogledati repke u Litvaniji
. A Muha, Bozo - umisljene zvijezde kojima je vrh BH. liga. I to im je puno.

Već se možemo pripremati za praćenje naše repke bez nenovih analiza :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jun 2011, 16:28

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Ako Minja bude u rosteru ja necu nijednu tekmu pogledati repke u Litvaniji
. A Muha, Bozo - umisljene zvijezde kojima je vrh BH. liga. I to im je puno.

Već se možemo pripremati za praćenje naše repke bez nenovih analiza :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ali stvarno ako taj igrac bude u rosteru, ja ne znam sta reci. Po kojem osnovu, zasto i kako.
U meni tinja nada da nece biti...
Ali znajuci, "ekipu" oko Sabeta vrlo je to moguce, pa makar i medju 14.

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 jun 2011, 00:54

Vrabac na spisku :lol: :? :lol: :mrgreen: :? :?: :oops: :mrgreen: Neko me zajebava
Pa u Sparsu ima boljih od njega :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 jun 2011, 09:50

LBJ MVP je napisao/la:Vrabac na spisku :lol: :? :lol: :mrgreen: :? :?: :oops: :mrgreen: Neko me zajebava
Misko Raznjatovic je dolazio da ga gleda prosle godine, cini mi se da nije bio zadovoljan onim sto vidi. Vidjet cemo, mozda nesto od malog i bude.

Ostalo je samo ime.....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 jun 2011, 12:19

neno#4 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Vrabac na spisku :lol: :? :lol: :mrgreen: :? :?: :oops: :mrgreen: Neko me zajebava
Misko Raznjatovic je dolazio da ga gleda prosle godine, cini mi se da nije bio zadovoljan onim sto vidi. Vidjet cemo, mozda nesto od malog i bude.
Kikanović pored svih igrača bi trebao biti ubjedljivo zadnji igrač kojeg treba uvrstiti u roster ne znam ni da li je momak uopšte trenirao redovno (znam da je jedno vrijeme trenirao sa ''Studentom'') barem mi tako priča jedan od prijatelja ali i da jeste pitanje je šta će nam on donijeti i kako je neko već spomenuo čudno mi je da nema na spisku pa makar i ovom širem jednog Naletilića i Nešovića :?
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 jun 2011, 13:51

treba ga prodat pa ga se gura, očito
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 09 jun 2011, 14:31

Kevin je napisao/la:
zamisli koliko ce narasti vrijednost Pasalicu,Durasovicu Vrapcu i co.nakon predpoziva :D
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 jun 2011, 09:09

kksiroki je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
zamisli koliko ce narasti vrijednost Pasalicu,Durasovicu Vrapcu i co.nakon predpoziva :D
jasta..potpisat ce za neki bolji klub, mozda Spars, VOgoscu ili ovaj Triland u iducoj sezoni :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 jun 2011, 12:19

Odlicne vijesti iz Novog Mesta. Ikona igrao sinoc, iako je imao katastrofalan ucinak.

Ostalo je samo ime.....

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 13 jun 2011, 21:09

Radomir Kisić, selektor muške juniorske košarkaške selekcije BiH (U 20) i njegov pomoćnik Sabahudin Bašović objavili su spisak od 18 igrača koji će 20. juna početi pripreme za Evropsko prvenstvo B Divizije. Okupljanje naših najboljih mladih igrača zakazano je za 20. juni u hotelu „Hollywood“ na Ilidži.

Naša selekcija domaćin je turnira koji će se od 14. do 24. jula održati u Sarajevu, a protivnici u Grupi C su: Belgija, Bjelorusija, Island i Izrael.

Na spisku su: Srđan Lončar, Ranko Ivić (Borac, Banja Luka), Marko Rikalo, Aleksandar Crnogorac, Obrad Vuković, Mirko Kovačević (SL IAT Leotar, Trebinje), Dino Begagić, Eldar Merdanović, Nebojša Maksimović (Čelik, Zenica), Nikola Gajić (USA), Aldin Vrabac, Stefan Glogovac (Spars Sarajevo), Mirza Bulić (Sloboda,Tuzla), Miralem Halilović (Zagreb,Zagreb), Ernad Mujić, Nermin Buza (Bosna, Sarajevo), Miljan Marković (Helios,Slovenia), Rasim Dizdarević (Španija), Mladen Lukić (Tubingen, Germany), Nemanja Sladoje (Sutjeska, Foča), Dženan Hurtić (Francuska), Ismet Šefić (Turska), Goran Bodiroga (Zrinjski, Mostar), Filip Petrović (Zrinjski, Mostar), Ante Leko (Posušje) i Muamer Karić (Magic, Tuzla).

Ko je ovaj Dizdarević?
I Love this game !!!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 13 jun 2011, 21:32

A sto ste vi ljubomorni na momka to je cudo jedno... Pozvao ga medju 24 radi motivacije za dalji rad , tako se radi sa mladim talentovanim kosarkasima.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 14 jun 2011, 19:43

neno#4 je napisao/la:
Ako Minja bude u rosteru ja necu nijednu tekmu pogledati repke u Litvaniji. A Muha, Bozo - umisljene zvijezde kojima je vrh BH. liga. I to im je puno.

za muhu se slazem kloc!!Princ je mnogo bolji,pa cak memic muris je bolji od njega!!
Bozo,smjesan,laki kako kada,hodzic nije los ali nije ni klasa ne isksuan je ,ali ne znam treba ga probati.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 jun 2011, 00:28

HZ_ilidzaa je napisao/la:
A sto ste vi ljubomorni na momka to je cudo jedno... Pozvao ga medju 24 radi motivacije za dalji rad , tako se radi sa mladim talentovanim kosarkasima.
jadni smo mi ako nam je vrabac najveci talenat :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 15 jun 2011, 14:53

a ne znam, gledajuci ovaj uzi roster, moglo bi biti sve to solidno, al samo kad se sjetim da sve to vodi sabit hadzic, pesimista sam sto se tice nastupa.
tuga ce biti ako minja ode na prvenstvo, a boj se, ici ce...

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 15 jun 2011, 16:40

Svedjanin je napisao/la:Pozdrav svima...bio sam blizu sa spiska koji sam je predlozio od 14 imena ima 12 na hadzicevim spisku...ma da mi tu fali Krupalija i Stevic ovaj prvi se nadam da je bilo razgovora ali koliko sam informisan on ima obiljnu povredu tako da se nadam da je to razlog njegovog ne svrstavanja na spisku i nista drugo a za Stevica jedino moze biti da on ne zeli da igra za BiH jer inace nema logike da ga nema na spisku 24....

Samo ima neki cudni detalja ni ni jednoj stranici na netu nema dubljeg objasnjena sto neki igraci nisu na spisku kao dva navedeni ovdje Krupalija i Stevic a i informacije koje dolaze np Masic i jazvin koji izjavlju da nisu dobili poziv niti da je neko njih kontaktiro pa jel to zaista moguce??

U koliko ne dodje do promjena neki medju pozvanima (nebi me iznendalio) sastav po meni znaci ti 14 koji bi trebali igrati u Litvanji su (14 imena):

Kenan Bajramović,
Mirza Teletović,
Ratko Varda,
Edin Bavčić,
Elmedin Kikanović, (potrebno je igaraca na centarskoj poziciji i i ako nije igrao dugo iskreno se andam da moze pomoci jer nemamo drui rijesnej osim varde i jazvina)
Adnan Hodžić,
Ermin Jazvin,
Henry Domercant,
Nihad Đedović,
Nemanja Gordić,
Saša Vasiljević,
Feliks Kojadinović,
Ante Masic,(ako je istnina da ne zeli igrati onda u mjesto njega pozvati Halilovica ili Nesovica znam da nisi na istoj pozicini ali od imena sa spiska ja meislim da su ova dva naj kvalitetnija)

U koliko bude ovi 14 imam velike nade po meni ovo je najjace sto imamo od igaraca koji zele da igarju za BiH (nadam se) osim Krupalije i Stevica koji su trebali biti tu umjesto Masica i Kikanovica po meni....
Kad samo 12 igraca igra onda bi zadnji spisak moglo izgledati:

Kenan Bajramović,
Mirza Teletović,
Ratko Varda,
Edin Bavčić,
Elmedin Kikanović,
Adnan Hodžić,
Ermin Jazvin,
Henry Domercant,
Goran Ikonić,
Nihad Đedović,
Nemanja Gordić,
Saša Vasiljević

rekao je u ovom interview za dnevni avaz da racuna na Diego Kapelana i Hodzica da mogu dovesti ovaj tim nesto. Tude je isto spomenio da ce Kikanovic,Ikonic,Vasiljevic i Teletovic igrati.

To znaci ako kapelan mora biti u repki jedan od ovi dvanest mora vani. Ko ce to od ovi dvanest biti stvarno neznam mozda Domercant?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 jun 2011, 16:48

TKC je napisao/la:
Svedjanin je napisao/la:Pozdrav svima...bio sam blizu sa spiska koji sam je predlozio od 14 imena ima 12 na hadzicevim spisku...ma da mi tu fali Krupalija i Stevic ovaj prvi se nadam da je bilo razgovora ali koliko sam informisan on ima obiljnu povredu tako da se nadam da je to razlog njegovog ne svrstavanja na spisku i nista drugo a za Stevica jedino moze biti da on ne zeli da igra za BiH jer inace nema logike da ga nema na spisku 24....

Kenan Bajramović,
Mirza Teletović,
Ratko Varda,
Edin Bavčić,
Adnan Hodžić,
Ermin Jazvin,
Henry Domercant,
Nihad Đedović,
Nemanja Gordić,
Saša Vasiljević,
Feliks Kojadinović,

Kad samo 12 igraca igra onda bi zadnji spisak moglo izgledati:

Kenan Bajramović,
Mirza Teletović,
Ratko Varda,
Edin Bavčić,
Elmedin Kikanović,
Adnan Hodžić,
Ermin Jazvin,
Henry Domercant,
Goran Ikonić,
Nihad Đedović,
Nemanja Gordić,
Saša Vasiljević

rekao je u ovom interview za dnevni avaz da racuna na Diego Kapelana i Hodzica da mogu dovesti ovaj tim nesto. Tude je isto spomenio da ce Kikanovic,Ikonic,Vasiljevic i Teletovic igrati.

To znaci ako kapelan mora biti u repki jedan od ovi dvanest mora vani. Ko ce to od ovi dvanest biti stvarno neznam mozda Domercant?
Kod tebe 7 unutrasnjih igraca, pa to ni Menso Bajramovic ne bi vodio :lol: :lol: :lol:
Cuj Domercant da ispadne, nema od toga nista. Domercant ce biti clan prve petorke...

Ja tipujem na ovih 12: Sale, Gorda, Kojadinovic, Ikonic, Domercant, Djedovic, Halilovic, Mirza, Keno, Ratko, Bavke, Kikanovic (Jazvin)

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.