Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

el_ninho_torres
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la el_ninho_torres » 13 jun 2011, 02:41

Carlo je napisao/la:
el_ninho_torres je napisao/la:Samo da vas pistam kako mozete navijati za ovaj Shity nije mi jasno koji je razlog,navijanja za ovaj klub? ;) Hvala unaprijed.
Za City se navija uglavnom zbog Džeke. Ti nemaš pravo to govoriti jer je i Chelsea tip kluba kao City.
Inace ti si uvijek upravu :lol: ako je Chelsea isti tip kluba kao M.City onda trebas poceti pratiti rukomet a ne nogomet.Tako da zelim zavrsiti raspravu,nemoras odmah se mijsati gdje nisi upitan(nista protiv tebe)al' sam upitao navijace M.Cityija a ne navijace Liverpoola.I tevezito mi je odgovorio pravim argumentima i hvala druze. ;)
Edit: Uvijek malo provociram iz navijacki razloga :!: ako ste malo zreliji onda ce te to shvatiti kao salu a ne kao provkacije barme je to iz mog pogleda.
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jun 2011, 13:46

el_ninho_torres je napisao/la:
Carlo je napisao/la:
el_ninho_torres je napisao/la:Samo da vas pistam kako mozete navijati za ovaj Shity nije mi jasno koji je razlog,navijanja za ovaj klub? ;) Hvala unaprijed.
Za City se navija uglavnom zbog Džeke. Ti nemaš pravo to govoriti jer je i Chelsea tip kluba kao City.
Inace ti si uvijek upravu :lol: ako je Chelsea isti tip kluba kao M.City onda trebas poceti pratiti rukomet a ne nogomet.Tako da zelim zavrsiti raspravu,nemoras odmah se mijsati gdje nisi upitan(nista protiv tebe)al' sam upitao navijace M.Cityija a ne navijace Liverpoola.I tevezito mi je odgovorio pravim argumentima i hvala druze. ;)
Edit: Uvijek malo provociram iz navijacki razloga :!: ako ste malo zreliji onda ce te to shvatiti kao salu a ne kao provkacije barme je to iz mog pogleda.
Čovječe dragi ako si ti dobar onda ja stvarno ne znam šta bih ti rekao. Dolaziš ovdje da bi provocirao I ČOVJEKU KAŽEŠ "KAKO MOŽEŠ NAVIJATI ZA CITY?" a gledaj komu govori - navijač Chelskog, a ja sam ti samo odgovorio na provokaciju jer i sam znaš da je Chelski isti klub kao i City, potpuno isti. Trošite pare na sve strane samo da bi bili pri vrhu tabele, a prethodno ne prodajete igrače tj. u zimskom prelaznom roku ni jednog igrača niste prodali, a kupili dvojicu i to za 70 miliona funti :lol: i do sada se iskostavilo da je 'ovaj' od 50 miliona pravi flop flopovski. Ako ti misliš da sam ja uvijek upravo onda ok, a ja to nikada nisam rekao, zar ne? :lol: Chelsea je potpuno isti klub kao i City, htio ti priznati ili ne. Nemate historiju nikakvu, plastičari ste, gdje ćeš dalje?

slika
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

el_ninho_torres
Kontakt:

Post Postao/la el_ninho_torres » 13 jun 2011, 14:08

@carlo
Pa ti nisi smijesan nego si glup fino sam ti sve napisao a historija mog kluba mislim da ti veze nemas i da si jedan mali balavac koji prospipa neku pamet a veze nema o nogometu.Fino sam ti rekao nemoras se javljati jedino ako si ti advokad od navijaca M.citija :lol: posto moze kupiti i tebe i tvoj trenutno prosijecni klub ne ustvari tvoj trenutni Stoke ili Bolton ili Sunderlend ovako bolje zvuci,i nemoj se menei vise obracati.I tako zelim raspravu da zavrsim smijesan si lik. ;)
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jun 2011, 14:47

el_ninho_torres je napisao/la:@carlo
Pa ti nisi smijesan nego si glup fino sam ti sve napisao a historija mog kluba mislim da ti veze nemas i da si jedan mali balavac koji prospipa neku pamet a veze nema o nogometu.Fino sam ti rekao nemoras se javljati jedino ako si ti advokad od navijaca M.citija :lol: posto moze kupiti i tebe i tvoj trenutno prosijecni klub ne ustvari tvoj trenutni Stoke ili Bolton ili Sunderlend ovako bolje zvuci,i nemoj se menei vise obracati.I tako zelim raspravu da zavrsim smijesan si lik. ;)
To je ono što se koristi kada čovjeku nedostaje argumenata. Ja tebe neću vrijeđati, a sve ono što si uputio meni tebe karakteriše, kao što možemo vidjeti iz priloženog.

Pozdrav ;)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 13 jun 2011, 17:15

Mene samo zanima u cijeloj ovoj vasoj prici sta je istorija,historija ili povijest kluba.Za svaki klub koji je stariji od 100 godina se ne moze reci da istu nema.Druga stvar su trofeji.Tu je Liverpool u velikoj prednosti u odnosu na spomenuta 2.A sto se tice odnosa Chelsea i Man Cityja po kriteriju trofeja prije dolasko Abramovica te seika Mansoura cak je vise titula prvaka imao City.Ja znam samo da se bez novca ne moze bit u vrhu.A ako neko misli da je strucnjak tipa Alexa Fergusona Mourinha i slicnih eno im Wigan nek preuzmu pa nek budu prvi i ja cu onda priznat da se moze bez love bit prvi.Ne kazem da nema do trenera ali ako nemas igrace koji ce ispuniti trenerske zamisli dzaba ti sve znanje ovog svijeta.Zadnje dvije godine City ima novac i moze se nositi sa Chelseajem i Liverpoolom a i Mutd nije tako daleko.Evo i primjer prije nego sto je City mogao dovesti skupe igrace Mutd je redovno dobijao uz par nekih izuzetaka.Kad je tek klub stao na noge dobijali su opet ali veoma tesko po nadoknadama vremena i tako.A ove godine vec utd pocinje da gubi u vaznim utakmicama od Cityja.E sad sta buducnost donosi vidit cemo ja bi bio zadovoljan da u naredne 3 godine uzmemo ligu barem jednom.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 13 jun 2011, 17:26

tevezito je napisao/la:Mene samo zanima u cijeloj ovoj vasoj prici sta je istorija,historija ili povijest kluba.Za svaki klub koji je stariji od 100 godina se ne moze reci da istu nema.Druga stvar su trofeji.Tu je Liverpool u velikoj prednosti u odnosu na spomenuta 2.A sto se tice odnosa Chelsea i Man Cityja po kriteriju trofeja prije dolasko Abramovica te seika Mansoura cak je vise titula prvaka imao City.Ja znam samo da se bez novca ne moze bit u vrhu.A ako neko misli da je strucnjak tipa Alexa Fergusona Mourinha i slicnih eno im Wigan nek preuzmu pa nek budu prvi i ja cu onda priznat da se moze bez love bit prvi.Ne kazem da nema do trenera ali ako nemas igrace koji ce ispuniti trenerske zamisli dzaba ti sve znanje ovog svijeta.Zadnje dvije godine City ima novac i moze se nositi sa Chelseajem i Liverpoolom a i Mutd nije tako daleko.Evo i primjer prije nego sto je City mogao dovesti skupe igrace Mutd je redovno dobijao uz par nekih izuzetaka.Kad je tek klub stao na noge dobijali su opet ali veoma tesko po nadoknadama vremena i tako.A ove godine vec utd pocinje da gubi u vaznim utakmicama od Cityja.E sad sta buducnost donosi vidit cemo ja bi bio zadovoljan da u naredne 3 godine uzmemo ligu barem jednom.
Ma džaba vam novci kad vam treba dobar trener da budete istinski konukrenti. Mancini ni sam ne zna kako je uspio treći biti.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 13 jun 2011, 21:17

Evo jedne zanimljivosti.Od zavrsetka sezone pa do danas novinari u Engleskoj su povezali Manchester City sa 24 igraca.Evo i top liste onih o kojima se najvise pisalo:Na prvom mjestu je Alexis Sanchez sa 11 clanaka kojima se povezuje sa eventualnim prelaskom u Man.City.Na drugom mjestu je defanzivac Boltona Gary Cahill sa 8.Na trecem mjestu je igrac Lilla Gervinho sa 7.Na 4 mjestu je Cristiano Ronaldo sa 6.Zatim slijede igraci koji su 4 puta bili u novinama a to su:Leighton Baines,Jack Rodwell,Luka Modric te Wesley Sneijder.Po 3 puta:Sergio Aguero,Gareth Bale i Samir Nasri.Sledeci igraci nisu bili dio novinskih spekulacija na otoku vise od 2 puta:Ezequiel Lavezzi,Gael Clichy,Raphael Varane,Romelu Lukaku,Juan Mata,Javier Pastore,Gonzalo Higuain,Jan Vertonghen i Serge Aurier.I naravno Cesc Fabregas.Evo nase ekipe kada bi sve ovo bilo istina: :D :D :D .
Golman:Sto je zanimljivo ne spominje se nijedan golman
Odbrana:Gary Cahill (Bolton), Leighton Baines (Everton), Serge Aurier (Lens), Gael Clichy (Arsenal), Jan Vertonghen (Ajax), Raphael Varane (Lens), Gareth Bale (Tottenham).
Sredina terena:Cesc Fabregas (Arsenal), Luka Modric (Tottenham), Wesley Sneijder (Inter), Juan Mata (Valencia), Jack Rodwell (Everton), Samir Nasri (Arsenal).
Napad:Alexis Sanchez (Udinese), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Romelu Lukaku (Anderlecht), Javier Pastore (Palermo), Gonzalo Higuain (Read Madrid), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gervinho (Lille).
E sad nadam se da se nece nac neko pa rec ovaj nije napadac ovaj jest.Prije svega mogli bi se neki javit zbog Pastorea,Sancheza i Gervinha.Ali to i nije bila bit ovog posta da dijelimo igrace po pozicijama nego da vidimo kuda vode novinske spekulacije.Ako do kraja ne spomenu 100 igraca u kontekstu prelaska u Man City nisu nista. :D :D.Ali kad zavrsi prelazni rok vidit cemo sta je od ovoga istina.I tada cu dati tacnost procjen pojedinih novina u % pogodjenih transfera.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 13 jun 2011, 21:19

Bejla racunaj kao sredinu terena.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 13 jun 2011, 21:22

Jimmy from the hood je napisao/la:Bejla racunaj kao sredinu terena.
Ma dobro vidio sam i njega ali poceo je kao bek u Spursima sve dok ga nije Harry prebacio naprijed pa tako da ne znamo gdje bi igrao kad bi dosao u City.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 jun 2011, 21:23

Ma normala je da povezuju toliko igrača sa City-em, jer imaju love i sigurno je da će se pojačavati al ne vjerujem više od 2-3 igrača. Jer imaju dobrih igrača ( večinom Englezi što je super ) i mislim da mogu sigurno iduće godine bit jaka konkurencija za titulu.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 13 jun 2011, 21:25

tevezito je napisao/la:
Jimmy from the hood je napisao/la:Bejla racunaj kao sredinu terena.
Ma dobro vidio sam i njega ali poceo je kao bek u Spursima sve dok ga nije Harry prebacio naprijed pa tako da ne znamo gdje bi igrao kad bi dosao u City.
Tamo gdje je pokazao da je najjaci, krilo. 8-)
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 10:54

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 54,00.html

Mislim da bi bila glupost za Čileanca izdvojiti ovoliku svotu novca, no kada ga imaš na pretek (k'o City), onda to i nije nešto loše. Čuj 40 miliona Funti (da budem tačan, 39.5 miliona). :mrgreen:

Mada, njegov dolazak bi mog'o značiti i siguran odlazak SWP-a, koji se ni ove sezone nije naigr'o, a po svemu sudeći neće ni naredne.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 11:02

Monolog je napisao/la:http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 54,00.html

Mislim da bi bila glupost za Čileanca izdvojiti ovoliku svotu novca, no kada ga imaš na pretek (k'o City), onda to i nije nešto loše. Čuj 40 miliona Funti (da budem tačan, 39.5 miliona). :mrgreen:

Mada, njegov dolazak bi mog'o značiti i siguran odlazak SWP-a, koji se ni ove sezone nije naigr'o, a po svemu sudeći neće ni naredne.
ma dobar je on kad se vidi kako pojedini engleski klubovi trose pare. od njega bi bar imali neke koristi...
You are someone else I am still right here

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jun 2011, 11:07

Spominje se ponovo Lavezzi.
Navodno se trazi zamjena za Teveza, koji je izgleda cvrsto odlucio da preseli u neki drugi klub.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 14 jun 2011, 11:18

Omerbavarac je napisao/la:Spominje se ponovo Lavezzi.
Navodno se trazi zamjena za Teveza, koji je izgleda cvrsto odlucio da preseli u neki drugi klub.
haj neka i bolje, ali Aguero bi mu prava zamjena bio :lol:
HZ87

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 11:30

fera je napisao/la:ma dobar je on kad se vidi kako pojedini engleski klubovi trose pare. od njega bi bar imali neke koristi...
Nemoj udarati ispod pojasa londonske Plavce. :mrgreen:

Doduše, i ja bih postupio kao predsjednik Udinesea. Čim čuješ da se neki top klub raspituje za igrača, podigni cijenu od nekih 35+ miliona i samo čekaj kada će se javiti City. :mrgreen:

Mislim da on nema šta tražiti u engleskom fudbalu (mada, moguće je da griješim). Više je on za talijanske i španske lige, s obzirom na njegove driblerske sposobnosti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 11:35

Monolog je napisao/la:
fera je napisao/la:ma dobar je on kad se vidi kako pojedini engleski klubovi trose pare. od njega bi bar imali neke koristi...
Nemoj udarati ispod pojasa londonske Plavce. :mrgreen:

Doduše, i ja bih postupio kao predsjednik Udinesea. Čim čuješ da se neki top klub raspituje za igrača, podigni cijenu od nekih 35+ miliona i samo čekaj kada će se javiti City. :mrgreen:

Mislim da on nema šta tražiti u engleskom fudbalu (mada, moguće je da griješim). Više je on za talijanske i španske lige, s obzirom na njegove driblerske sposobnosti.
talijanska i spansa liga su za njega. a talijani me vec pocinju nervirati sa cijenama za pojedine igrace...
ja se sjecam situacije kada je liverpool bio zainteresovan za lacinu traorea (btw ja i dalje mislim da je on puno bolji igrac od ngoga) odma je cijena skocila na desetak miliona i kada su se nasi ohladili momak je otisao za neku sicu u rusiju

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 15 jun 2011, 13:38

Monolog je napisao/la:http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 54,00.html

Ma ovi iz Udina misle to tako ide kod Cityja ko do sada koliko ko kaze toliko i dobije.Dakle Predstavnici Cityja su vec bili u Italiji i zadnja ponuda iznosi 25 miliona funti i ni funte vise.Tim je vec dovoljno izgradjen i naravno priprema se kao i svaki drugi za finansijski Fair-Play i naravno da ga nece docekati nespreman.Ovog ljeta imam osjecaj da ce biti barem 3 kluba koja ce vise trosit od Cityja u Engleskoj.Ove prelazne rokove od prije nek slobodno zaborave ovi sto pumpaju cjene svojih igraca.Boateng ide u Bayern najvjerovatnije tako da je i to dobar potez za ubit koji milion jedino pitanje je ko ce uzeti Adebayora vidim Real bas i nema interesa da otkupi njegov ugovor.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 17 jun 2011, 13:47

Evo i naseg rasporeda jako mi se svidja ovako na prvi pogled.
Sat Aug 13 Swansea City H

Sat Aug 20 Bolton Wanderers A

Sat Aug 27 Tottenham Hotspur A

Sat Sep 10 Wigan Athletic H

Sat Sep 17 Fulham A

Sat Sep 24 Everton H

Sat Oct 1 Blackburn Rovers A

Sat Oct 15 Aston Villa H

Sat Oct 22 Manchester United A

Sat Oct 29 Wolverhampton Wanderers H

Sat Nov 5 Queens Park Rangers A

Sat Nov 19 Newcastle United H

Sat Nov 26 Liverpool A

Sat Dec 3 Norwich City H

Sat Dec 10 Chelsea A

Sat Dec 17 Arsenal H

Wed Dec 21 Stoke City H

Mon Dec 26 West Bromwich Albion A

Sat Dec 31 Sunderland A

Mon Jan 2 Liverpool H

Sat Jan 14 Wigan Athletic A

Sat Jan 21 Tottenham Hotspur H

Wed Feb 1 Everton A

Sat Feb 4 Fulham H

Sat Feb 11 Aston Villa A

Sat Feb 25 Blackburn Rovers H

Sat Mar 3 Bolton Wanderers H

Sat Mar 10 Swansea City A

Sat Mar 17 Chelsea H

Sat Mar 24 Stoke City A

Sat Mar 31 Sunderland H

Sat Apr 7 Arsenal A

Mon Apr 9 West Bromwich Albion H

Sat Apr 14 Norwich City A

Sat Apr 21 Wolverhampton Wanderers A

Sat Apr 28 Manchester United H

Sat May 5 Newcastle United A

Sun May 13 Queens Park Rangers H
Ono sto je zanimljivo je to da sezonu otvaramo mecom kod kuce.Zadnji put je to bilo protiv WBA prije 6 godina.Ali za to ove godine na boxing day igramo sa WBA.Prvi gradski derbi u oktobru a a drug u aprilu.Sve u svemu dobar raspored.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 jun 2011, 13:03

DDR blizu City-a. U Romi nisu zadovoljni sa njegovom disciplinom i u koliko City zaista posalje ponudu kakva se spominjala u medijima siguran sam da ce rimljani pustiti DDR-a.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.