Mladi košarkaški talenti
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi košarkaški talenti
Dzenan Kurtic wins the French U-20 championship with SLUC Nancy! - May 30, 2011 (by Nedzad Kladusak)
Dzenan Kurtic, a 19 year old PF living in France won the French U-20 championship after a stunning 91-68 victory against Paris-Levallois.
Kurtic a 207cm tall PF, scored in only 15 minutes 11 points (FG-2 4/7, FG-3 1/2) and pulling down 5 rebs along with 1 blocked shot.
In France every team that competes in the PRO A has to run a youth team as well.
Kurtic is born in Strasbourg (France) but the KSBIH entered in contact with the young, promising PF and chances are not too bad that he will put on the Golden-Blue jersey.
Dzenan Kurtic, a 19 year old PF living in France won the French U-20 championship after a stunning 91-68 victory against Paris-Levallois.
Kurtic a 207cm tall PF, scored in only 15 minutes 11 points (FG-2 4/7, FG-3 1/2) and pulling down 5 rebs along with 1 blocked shot.
In France every team that competes in the PRO A has to run a youth team as well.
Kurtic is born in Strasbourg (France) but the KSBIH entered in contact with the young, promising PF and chances are not too bad that he will put on the Golden-Blue jersey.
Dzaba vam sve, opet vi bez nas ne mozetekksiroki je napisao/la:Mozete se pohvaliti da ste Siroki poguralineno#4 je napisao/la:Eeeeeee, da nije nas ne bi vi postali prvacikksiroki je napisao/la:Nakon vecerasnje pobjede Bosne nad Rookiyem i cetvrta titula prvaka drzave je pripala ekipi Sirokog , to znaci da je HKK Siroki prvak u svim natjecateljskim skupinama (pioniri,kadeti,juniori,seniori) u kojima postoji musko kosarkasko natjecanje. Mislim da se ovako nesto nije nikada i ni u jedno sportu desilo.![]()
![]()
![]()
.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
sandiegochargers
- Kontakt:
zna li neko kako dobiti košarkašku stipendiju fondacije fenix?
Ako si ti onaj iz Vogosce,imas svog bivseg trenera pa ga pitaj. To je sve njegova raja Halimic,Markovic...
FKS❤️1946
Zanima me tvoje misljenje o objedinjenju svih muskih titula u jednoj sezoni od strane HKK Sirokog.djokica je napisao/la:Ako si ti onaj iz Vogosce,imas svog bivseg trenera pa ga pitaj. To je sve njegova raja Halimic,Markovic...
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
Nema se tu sta puno misliti. Velika stvar za Siroki koja pokazuje ispravan put i ulaganje u infrastrukturu, struku i na kraju u mlade igrace. Ja sam veliki postovalac Bosnine tradicije, ali mozemo mi palamuditi o tradiciji danima, trenutna istina je da je Siroki jedini klub u Bosni i Hercegovini koji ide pravilnim putem. Napravi svoje mlade, pridodaj im nekoliko talentovanih ili iskusnijih igraca iz okoline,koji nisu pretjerano skupi i sa solidnim trenerom napravi rezultat.kksiroki je napisao/la:Zanima me tvoje misljenje o objedinjenju svih muskih titula u jednoj sezoni od strane HKK Sirokog.djokica je napisao/la:Ako si ti onaj iz Vogosce,imas svog bivseg trenera pa ga pitaj. To je sve njegova raja Halimic,Markovic...
Nazalost, sa Bosninim klincima rade anonimusi i ljudi koji da je sve normalno ne bi prisli dvorani ni kao gledaoci,pa se neko pita sto se sve to desava. Naravno, cast izuzecima.
Ja bih, naravno volio da vise klinaca iz Sirokog igra za BiH, i to mi malo smeta, ali na kraju svako misli svojom glavom i bira svoj put.
U svakom slucaju- Cestitke za sva 1.mjesta,veliko je to ,posebno protiv ovako bogate Igokee u seniorskoj kosarci.
FKS❤️1946
Ponovo sam se spoio da napisem da moje pitanje nije zlonamjerno nego poznavajuci tebe sa svim "manama" i vrlinama znam da znas puno o kosarci pa sam te zato i pitao ali bio si brzi i ocito shvatio da nisam provocirao . Ja bi dodao da je ovogodisnja , s iznimkom Baraca starijeg i Brkica, generacija produkt dvorane na Pecari i ucesca u NLB-u ,NLB je liga Bogom dana za stvoriti igrace ako to na vrijeme shvatis.djokica je napisao/la:Nema se tu sta puno misliti. Velika stvar za Siroki koja pokazuje ispravan put i ulaganje u infrastrukturu, struku i na kraju u mlade igrace. Ja sam veliki postovalac Bosnine tradicije, ali mozemo mi palamuditi o tradiciji danima, trenutna istina je da je Siroki jedini klub u Bosni i Hercegovini koji ide pravilnim putem. Napravi svoje mlade, pridodaj im nekoliko talentovanih ili iskusnijih igraca iz okoline,koji nisu pretjerano skupi i sa solidnim trenerom napravi rezultat.kksiroki je napisao/la:Zanima me tvoje misljenje o objedinjenju svih muskih titula u jednoj sezoni od strane HKK Sirokog.djokica je napisao/la:Ako si ti onaj iz Vogosce,imas svog bivseg trenera pa ga pitaj. To je sve njegova raja Halimic,Markovic...
Nazalost, sa Bosninim klincima rade anonimusi i ljudi koji da je sve normalno ne bi prisli dvorani ni kao gledaoci,pa se neko pita sto se sve to desava. Naravno, cast izuzecima.
Ja bih, naravno volio da vise klinaca iz Sirokog igra za BiH, i to mi malo smeta, ali na kraju svako misli svojom glavom i bira svoj put.
U svakom slucaju- Cestitke za sva 1.mjesta,veliko je to ,posebno protiv ovako bogate Igokee u seniorskoj kosarci.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
a izgleda da djeca iz Širokog imaju pameti da izaberu za koga će da igrajudjokica je napisao/la:Nema se tu sta puno misliti. Velika stvar za Siroki koja pokazuje ispravan put i ulaganje u infrastrukturu, struku i na kraju u mlade igrace. Ja sam veliki postovalac Bosnine tradicije, ali mozemo mi palamuditi o tradiciji danima, trenutna istina je da je Siroki jedini klub u Bosni i Hercegovini koji ide pravilnim putem. Napravi svoje mlade, pridodaj im nekoliko talentovanih ili iskusnijih igraca iz okoline,koji nisu pretjerano skupi i sa solidnim trenerom napravi rezultat.kksiroki je napisao/la:Zanima me tvoje misljenje o objedinjenju svih muskih titula u jednoj sezoni od strane HKK Sirokog.djokica je napisao/la:Ako si ti onaj iz Vogosce,imas svog bivseg trenera pa ga pitaj. To je sve njegova raja Halimic,Markovic...
Izabrali bi oni i BiH,ali nažalost naš savez nema dobre uvjete kao što ima hrvatski savez i tu sva priča prestaje.Uopšte ih ne treba kriviti koliko je samo takvih izabralo Srbiju,Sloveniju,Hrvatsku i neke druge zemlje.Onda kad dođu do seniora ne bi bilo ljudski da se vrate za BiH mada neki i ti urade,ako nemaju tamo mjesta
Široki odlično radi,ali nikako da se probiju u vrh NLB lige no nešto sam uvjeren da će i do toga jednog dana doći
Široki odlično radi,ali nikako da se probiju u vrh NLB lige no nešto sam uvjeren da će i do toga jednog dana doći
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
To probijanje u vrh NLB-a nit je realno nit objektivno a niti financijski izvedivo , ljudi u Sirokom (mislim i na one koji navijaju za klub) nisu optereceni nerealnim zamislima i ciljevima , klub kao klub moze opstati jedino ako vise od 50% kadra bude domaci proizvod i ako svake godine proracun popunis sa 50% sredstava od prodaje ( npr. Stanko Barac ,odsteta 4x250 000€) . Sve ostale nebuloze tipa dovodjenja igraca od 10 000 € i vise mjesecno (sto ti jedino moze donjeti vrh NLB-a) vode u propast .LBJ MVP je napisao/la:Izabrali bi oni i BiH,ali nažalost naš savez nema dobre uvjete kao što ima hrvatski savez i tu sva priča prestaje.Uopšte ih ne treba kriviti koliko je samo takvih izabralo Srbiju,Sloveniju,Hrvatsku i neke druge zemlje.Onda kad dođu do seniora ne bi bilo ljudski da se vrate za BiH mada neki i ti urade,ako nemaju tamo mjesta
Cini mi se da su se Sparsi rijesili velikog broja igraca iz juniorskog pogona.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Zvali su me iz Geoplin Slovana, da idem igrat za njih? Šta sad? Za 10 dana punim 18 godina, upiso sam se na fax..
Šta sad, škola ili košarka?
Kosarka ...vOluMme je napisao/la:Zvali su me iz Geoplin Slovana, da idem igrat za njih? Šta sad? Za 10 dana punim 18 godina, upiso sam se na fax..
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nemoj ti njih slusati, oni samo hoce da te izrabe i izrade. Sjedi ti i uci, tko je od kosarke kruha vidio...
...Život za Široki...
Nesto kontam kada odrastu Sandro Gacic i Nedim Đedovic kako cemo da budemo jaki kakva cemo dva vrhunska kosarkasa da imamo , naravno uz tad vec iskusne Gordica , Đedovica seniora i ostale , kako ce to da bude . Eh jedva cekam dan da njih dvojica zaigraju za repku .
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
baš to i ja kontao neki dan. nadam se da ćemo dočekati i to (i da će savez biti bolji).TaRgEt_ je napisao/la:Nesto kontam kada odrastu Sandro Gacic i Nedim Đedovic kako cemo da budemo jaki kakva cemo dva vrhunska kosarkasa da imamo , naravno uz tad vec iskusne Gordica , Đedovica seniora i ostale , kako ce to da bude . Eh jedva cekam dan da njih dvojica zaigraju za repku .
ne zaboravi sandrova mlađeg brata. kaže mi prijatelj, koji rijetko omane, da je veći talenat od brata.
Nisam znao , da Sandro ima brata , ako je upola ko brat ili kako ti kazes jos veci auuu , onda ovaj Dzenan Kurtic isto jedan prejak kosarkas , ovaj iz Meride Rasim Dizdarevic kazu najdominantiji junior 2.07 cm i 115 kg ubi kakva lijepa buducnost , ali od ove dvojice posebno ocekujem od SAndra i Nedima auuu kakav ce to duo da bude .
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
- L' Imperator
- Kontakt:
Uvijek mozes fax zavrsitvOluMme je napisao/la:Zvali su me iz Geoplin Slovana, da idem igrat za njih? Šta sad? Za 10 dana punim 18 godina, upiso sam se na fax..
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
On jos nije odlucio za koju ce reprezentaciju igrati?? nesto sam u Avazu cit'o o njemu..,nez opet, ima l' sta novo sto se njega tice??TaRgEt_ je napisao/la:Nesto kontam kada odrastu Sandro Gacic i Nedim Đedovic kako cemo da budemo jaki kakva cemo dva vrhunska kosarkasa da imamo , naravno uz tad vec iskusne Gordica , Đedovica seniora i ostale , kako ce to da bude . Eh jedva cekam dan da njih dvojica zaigraju za repku .
#samoRudar #zauvijek
Ti mislis da pored brata koji igra za BiH citave porodice koji su patrioti od glave do pete da ce igrati za nekoga drugog , ja ne bi bas rekao ? dobio je poziv za U 16 repku ako se on odazove uz Sandra Gacica koji se igrati 100 posto ima da se u A diviziju vratimo .
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla