FK Slavija
Re: FK Slavija
Prije svega puno sreće Slaviji u mečevima sa Aalborgom, lako biti neće, to je sigurno. I samo da pitam one prave i istinske poznanine fudbala u Istočnom dijelu Sarajeva, Dragiša Lazić, napadač Slavije, trenutno u Zvijezdi. Možete li mi nešto više napisati o njemu, apsolutno me sve zanima što imate o njemu.
Hvala unaprijed'
Hvala unaprijed'
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
steta sto im se sad odglumljeni penali neće svirati, prošli bi sigurno...
Rodjen je 1983.god.Karijeru je poceo u Rudaru iz Ugljevika odakle je prije dvije sezone stigao u Slaviju.Po lokaciji je napadac ali je kod nas igrao vecinom po krilima.Visok oko 1.70.U Slaviji je uglavnom ulazio sa klupe jer nije imao mjesta u prvoj posto je prvo dijelio poziciju sa Milanom Muminovicem a kasnije sa Kristijanom Muskaluom.Uglavnom dobar igrac za bih lige ima tehniku i brzinu sto je potrebno za krilnog igraca.Knele je napisao/la:Prije svega puno sreće Slaviji u mečevima sa Aalborgom, lako biti neće, to je sigurno. I samo da pitam one prave i istinske poznanine fudbala u Istočnom dijelu Sarajeva, Dragiša Lazić, napadač Slavije, trenutno u Zvijezdi. Možete li mi nešto više napisati o njemu, apsolutno me sve zanima što imate o njemu.
Hvala unaprijed'
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Nemaju šanse, zapao im je najteži mogući protvnik ali kako god sretno vam bilo u duelima Eurokupa.
Ne treba nas jos uvjek opisivati....Igra se 180 min i sve je moguce.....Sjetite se samo sta je Anathosis (neznam jesam dobro napisao oni iz Cipra) radio u grupnoj fazi Lige prvaka.....Svima je bio tezak protivnik....Slavija je sto je najvaznije zadrzala skoro sve igace a doci ce i jos pojacanja.....Tako da ce to biti jedan dobar mec....Preporucujem i onim koji nisu navijaci Slavije da dodju da gledaju utakmicu na Kosevu....
C-01
Slobodno možemo reći da Slavija i Sarajevo nisu imali puno sreće, jer protivnici dolaze iz Danske i vjerovatno Slovačke, zemalja gdje se itekako zna igrati fudbal. To pogotovo važi za Dansku, gdje je Aalborg BK zauzeo solidno sedmo mjesto. Ipak, zabrinjava činjenica da su prije dvije sezone u Kupu UEFA eliminirali italijansku Sampdoriju.
U bogatoj historiji osvojili su tri titule prvaka Danske, kao i tri nacionalna Kupa. Prošle sezone učestvovali su u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje su završili kao treći. O kakvom se klubu radi govori podatak da su prošle sezone igrali u grupi s Manchesterom, Celticom i Villarealom i osvojili čak 6 bodova (pobjeda protiv Celtica, te remiji s Manchesterom, Villarealom i Ceticom u Škotskoj).
Od trenutnog igračkog kadra izdvajaju se marokanski golman Karim Zaza, defanzivac Michael Jakobsen, australski reprezetativac Michael Beauchamp, švedski veznjak Andreas Johansson, danski reprezentativac Kasper Bøgelund Nielsen, Brazilac Lucas de Deus Santos Caca, američki napadač Marcus Tracy, kao i nekolicina mlađih igrača.
Klub nastupa u crveno-bijelim dresovima, a na gostovanjma u crno-žutim. Igraju na stadionu Energi Nord Arena, koji prima 10.5500 navijača. Osnovani su daleke 1885. godine.
Više o njima možete saznati na http://www.aabsport.dk.
U bogatoj historiji osvojili su tri titule prvaka Danske, kao i tri nacionalna Kupa. Prošle sezone učestvovali su u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje su završili kao treći. O kakvom se klubu radi govori podatak da su prošle sezone igrali u grupi s Manchesterom, Celticom i Villarealom i osvojili čak 6 bodova (pobjeda protiv Celtica, te remiji s Manchesterom, Villarealom i Ceticom u Škotskoj).
Od trenutnog igračkog kadra izdvajaju se marokanski golman Karim Zaza, defanzivac Michael Jakobsen, australski reprezetativac Michael Beauchamp, švedski veznjak Andreas Johansson, danski reprezentativac Kasper Bøgelund Nielsen, Brazilac Lucas de Deus Santos Caca, američki napadač Marcus Tracy, kao i nekolicina mlađih igrača.
Klub nastupa u crveno-bijelim dresovima, a na gostovanjma u crno-žutim. Igraju na stadionu Energi Nord Arena, koji prima 10.5500 navijača. Osnovani su daleke 1885. godine.
Više o njima možete saznati na http://www.aabsport.dk.
C-01
Dojucerasnji fudbaler Sokolova Vlado Markovic uzeo je ispisnicu i otisao iz Slavije.
- Komunikacija
- Kontakt:
Vlastimir Jovanović potpisao za Manisaspor
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar
Jbt Slavija samo prodaje igrace iz prve postave a nikoga da dovede.
pa dosao je Pigi
Fudbaleri Slavije otisli su na zavrsni dio priprema za novu sezonu u Austriju gdje bi trebali ostati do 11.7.U planu je odigravanje 4 prijateljska susreta.Za sada je poznato samo da ce jednu utakmicu odigrati sa austrijskim prvoligasem Riedom.
Nekadasnji U21 reprezentativac BIH Predrag Papaz vratio se u redove premijerligasa iz Istocnog Sarajeva nakon sto je igrao u Radniku iz Hadzica jednu polusezonu a zatim otisao u redove ceskog prvoligasa Jabloneca gdje je proveo 1 i po sezonu.Papaz ce pokusati u ovoj ekipi nadomjestiti odlazak Ivana Cirke,ali nece moci igrati protiv AAlborga bas kao ni Vukasin Benovic koji vuce suspenziju jos od utakmice sa Otelul Galatiem u Intertoto kupu.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa Papaz je cini mi se bio kod nas na probi,izgleda da nije zadovoljioDevil je napisao/la:Nekadasnji U21 reprezentativac BIH Predrag Papaz vratio se u redove premijerligasa iz Istocnog Sarajeva nakon sto je igrao u Radniku iz Hadzica jednu polusezonu a zatim otisao u redove ceskog prvoligasa Jabloneca gdje je proveo 1 i po sezonu.Papaz ce pokusati u ovoj ekipi nadomjestiti odlazak Ivana Cirke,ali nece moci igrati protiv AAlborga bas kao ni Vukasin Benovic koji vuce suspenziju jos od utakmice sa Otelul Galatiem u Intertoto kupu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ne vjerujem on mi dodje rodjak nista mi nije rekao.ultrasstyle_tz je napisao/la:pa Papaz je cini mi se bio kod nas na probi,izgleda da nije zadovoljioDevil je napisao/la:Nekadasnji U21 reprezentativac BIH Predrag Papaz vratio se u redove premijerligasa iz Istocnog Sarajeva nakon sto je igrao u Radniku iz Hadzica jednu polusezonu a zatim otisao u redove ceskog prvoligasa Jabloneca gdje je proveo 1 i po sezonu.Papaz ce pokusati u ovoj ekipi nadomjestiti odlazak Ivana Cirke,ali nece moci igrati protiv AAlborga bas kao ni Vukasin Benovic koji vuce suspenziju jos od utakmice sa Otelul Galatiem u Intertoto kupu.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
i kod vas je bio neki predrag papaz i pisalo je dosao iz ceske na probu a ovaj je igrao u ceskoj u jablonecuultrasstyle_tz je napisao/la:pa Papaz je cini mi se bio kod nas na probi,izgleda da nije zadovoljioDevil je napisao/la:Nekadasnji U21 reprezentativac BIH Predrag Papaz vratio se u redove premijerligasa iz Istocnog Sarajeva nakon sto je igrao u Radniku iz Hadzica jednu polusezonu a zatim otisao u redove ceskog prvoligasa Jabloneca gdje je proveo 1 i po sezonu.Papaz ce pokusati u ovoj ekipi nadomjestiti odlazak Ivana Cirke,ali nece moci igrati protiv AAlborga bas kao ni Vukasin Benovic koji vuce suspenziju jos od utakmice sa Otelul Galatiem u Intertoto kupu.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
- FK Sarajevo
- Kontakt:
ma skontao sam ja sta ti pricas heheheheeultrasstyle_tz je napisao/la:o tome vam i pricam

Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Iako je bilo najavljeno da će Slavija prvu provjeru na pripremama u Austriji imati protiv domaćeg Rida, Erbezovi izabranici su odmjerili snage s brazilskom ekipom Coco Vilaz i u dobroj predstavi ubilježili pobjedu (2:1).
Pred oko 500 gledalaca Slavija je povela golom Šćepanovića u 18. minuti. Mladi Brazilci su bili dobro motivisani u ovom meču pa su pogotkom Mateusa u 30. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1.
Erbez je u drugom poluvremenu izmijenio gotovo kompletnu postavu tima, a svih 90 minuta odigrali su Benović i Gruzijac Levani Kutalia. Pobjedu aktuelnom osvajaču Kupa BiH donio je povratnik u plave redove Igor Radovanović u 65. minuti. Slavija je do kraja utakmice imala još par dobrih prilika koje su izmamile aplauze s tribina, ali rezultat se nije mijenjao.
“ Odlazak u Austriju je bio pun pogodak. Imamo idealne uslove za rad i nastojimo da ih iskoristimo što je više moguće. Na treninzima se ne štedimo, što je bilo primjetno i u prvoj kontrolnoj utakmici u kojoj smo ostvarili pobjedu, iako smo poprilično umorni i kako se to žargonski kaže, teške su nam noge. Ono što nas sve raduje jeste dobra atmosfera u timu pred utakmice koje nas očekuju s danskim Alborgom u drugom pretkolu Evropske lige”, raportirao je iz Puschberga mladi fudbaler Slavije, Nemanja Šešlija.
Slavija – Coco Vilaz 2:1 (1:1)
Strijelci: 1:0 Šćepanović (18), 1:1 Mateus (30), 2:1 I.Radovanović (65), stadion: Terninc, gledalaca: 500.
Slavija: Tomović, Arsenijević, Regoje, Stanković,
Benović, Levani, Simić, Šešlija, Vuksanović, Radonja, Šćepanović. Igrali su još: Kulina, Milinković, S.Radovanović, Lackanovic, Njeguš, Nikolić, Stanić, Todorović, I.Radovanović.
Coco Vilaz: Vender, Klejton, Aleks, Tiago, Vuler, Zosel, Mateus, Ronaldo, Zamil, Joao Kleber, Rodolfo. Igrali su još: Paulo Lusiano, Juninho, Kampelmen Simon, Mentor Marku, Vast.
Pred oko 500 gledalaca Slavija je povela golom Šćepanovića u 18. minuti. Mladi Brazilci su bili dobro motivisani u ovom meču pa su pogotkom Mateusa u 30. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1.
Erbez je u drugom poluvremenu izmijenio gotovo kompletnu postavu tima, a svih 90 minuta odigrali su Benović i Gruzijac Levani Kutalia. Pobjedu aktuelnom osvajaču Kupa BiH donio je povratnik u plave redove Igor Radovanović u 65. minuti. Slavija je do kraja utakmice imala još par dobrih prilika koje su izmamile aplauze s tribina, ali rezultat se nije mijenjao.
“ Odlazak u Austriju je bio pun pogodak. Imamo idealne uslove za rad i nastojimo da ih iskoristimo što je više moguće. Na treninzima se ne štedimo, što je bilo primjetno i u prvoj kontrolnoj utakmici u kojoj smo ostvarili pobjedu, iako smo poprilično umorni i kako se to žargonski kaže, teške su nam noge. Ono što nas sve raduje jeste dobra atmosfera u timu pred utakmice koje nas očekuju s danskim Alborgom u drugom pretkolu Evropske lige”, raportirao je iz Puschberga mladi fudbaler Slavije, Nemanja Šešlija.
Slavija – Coco Vilaz 2:1 (1:1)
Strijelci: 1:0 Šćepanović (18), 1:1 Mateus (30), 2:1 I.Radovanović (65), stadion: Terninc, gledalaca: 500.
Slavija: Tomović, Arsenijević, Regoje, Stanković,
Benović, Levani, Simić, Šešlija, Vuksanović, Radonja, Šćepanović. Igrali su još: Kulina, Milinković, S.Radovanović, Lackanovic, Njeguš, Nikolić, Stanić, Todorović, I.Radovanović.
Coco Vilaz: Vender, Klejton, Aleks, Tiago, Vuler, Zosel, Mateus, Ronaldo, Zamil, Joao Kleber, Rodolfo. Igrali su još: Paulo Lusiano, Juninho, Kampelmen Simon, Mentor Marku, Vast.
Sretno i vama bilo. Zaista bih volio da prođete, ali Aalborg je prejaka ekipa za naše uslove, ali nikad se ne zna. Nama Danci leže.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.