Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la TaRgEt_ » 15 jun 2011, 12:42

eroor je napisao/la:koga ti ustvari ovdje braniš

Jos jedna tvoja neviđena glupost , pocev od langforda za putovnicu , teletovic ne dolazi , sada SAndro nece se odazvati bolje pitanje da postavimo za koga ti radis i odakle si ? ja mislim da je to na mjestu , prije nego ovo ?
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 15 jun 2011, 13:04

TaRgEt_ je napisao/la:
eroor je napisao/la:koga ti ustvari ovdje braniš

Jos jedna tvoja neviđena glupost , pocev od langforda za putovnicu , teletovic ne dolazi , sada SAndro nece se odazvati bolje pitanje da postavimo za koga ti radis i odakle si ? ja mislim da je to na mjestu , prije nego ovo ?
za savez radim oni me plaćaju a šta radim ništa samo čekam na račun da legnu tuđe pare ;)

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 15 jun 2011, 13:10

U16 reprezentacija ima turnir u Vitezu mislim cak da se i u Vitezu okupljaju u petak u 13 h!

eroor
Kontakt:

Post Postao/la eroor » 15 jun 2011, 13:18

kabas je napisao/la:U16 reprezentacija ima turnir u Vitezu mislim cak da se i u Vitezu okupljaju u petak u 13 h!

HKK „Vitez“ organizira 15. tradicionalni memorijalni košarkaški turnir „Jozo + 8“. Turnir se igra povodom tragične smrti osmero djece koja su nastradala od granate 10. lipnja 1993. godine, dok su igrala košarku u naselju Podgradina u Vitezu, te povodom tragične smrti nekadašnjeg igrača i kapetana HKK „Vitez“ Joze Bošnjaka.

Termin odigravanja turnira je subota i nedjelja, 18. i 19.6., a za ovu godinu iz HKK „Vitez“ su odlučili okupiti sve najbolje juniorske ekipe u BiH (HKK „Široki TT Kabeli“, HKK „Zrinjski HT Mostar“, KK „Posušje“, KK „Nets“ Zenica), uz kadetsku reprezentaciju BiH.

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 15 jun 2011, 13:39

eroor je napisao/la:
kabas je napisao/la:U16 reprezentacija ima turnir u Vitezu mislim cak da se i u Vitezu okupljaju u petak u 13 h!

HKK „Vitez“ organizira 15. tradicionalni memorijalni košarkaški turnir „Jozo + 8“. Turnir se igra povodom tragične smrti osmero djece koja su nastradala od granate 10. lipnja 1993. godine, dok su igrala košarku u naselju Podgradina u Vitezu, te povodom tragične smrti nekadašnjeg igrača i kapetana HKK „Vitez“ Joze Bošnjaka.

Termin odigravanja turnira je subota i nedjelja, 18. i 19.6., a za ovu godinu iz HKK „Vitez“ su odlučili okupiti sve najbolje juniorske ekipe u BiH (HKK „Široki TT Kabeli“, HKK „Zrinjski HT Mostar“, KK „Posušje“, KK „Nets“ Zenica), uz kadetsku reprezentaciju BiH.
Ovaj turnir ja mislim oznacava i pocetak priprema reprezentacija, ako se ne varam :oops: Ja mislim da se Sandro nije odazvao pozivu :?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 jun 2011, 14:37

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Pa dobro mozda i jeste neno suvisno o tome pricati , ali kazem ti imam pravo da sanjam , a djeca pokazuju da su vrhunski , cak cujem Sandro ima brata Armano se zove ili tako nekako , kazu da je vec sada bar ko brat a jako je mlad , vidjecemo , ali kazem lijepo je sanjati kakav ce njih dvojica tandem da budu .
Isti smo ti, samo sto ja mozda imam manja ocekivanja. Jer sam se dosta puta uvjerio da kod nas sve mora da krene naopako.
neno ,ali ovi momci imaju jednu prednost ne treniraju košarku u BIH ,a to je velika prednost ,i sigurno će nešta od njih biti.
Slazem se, ali balkanski mentalitet je jedno cudo veliko. Balkanac je Balkanac, pa makar bio i u Africi. Vrlo lahko pukne Sa druge strane, ja se bojim ako oni pocnu jos vise da napreduju, da ce Spanci da ih kaparisu. Slicno se desilo sa Miroticem, sa Ibakom i ostalim. Jednostavno kod Spanaca se sve zna do u tancine. Ne bi bili tu gdje jesu, da ne rade sve ozbiljno i profesionalno.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 15 jun 2011, 14:49

iz druge ruke sto sam cuo, a dosad je sve bilo tacno, izgleda da sandro na ovo okuplljanje nece doci, iz ovih, onih razloga, od skole pa do odmora.
ono sto je bitno, na okupljanje ne dolazi zbog nezainteresovanosti igranja za repku, nego iz tih privatnih razloga.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jun 2011, 14:52

neno#4 je napisao/la:
Slazem se, ali balkanski mentalitet je jedno cudo veliko. Balkanac je Balkanac, pa makar bio i u Africi. Vrlo lahko pukne Sa druge strane, ja se bojim ako oni pocnu jos vise da napreduju, da ce Spanci da ih kaparisu. Slicno se desilo sa Miroticem, sa Ibakom i ostalim. Jednostavno kod Spanaca se sve zna do u tancine. Ne bi bili tu gdje jesu, da ne rade sve ozbiljno i profesionalno.
Ma promjeni se i mentalitet nakon dugo provedenog vremena vani ;)
Pa nek ih naši odma pozovu i kaparišu ,u košarci se ne mjenjaju reprezentacije tako lahko kao u rukometu i fudbalu ;)
Hoćeli igrati ovo ljeto kakve kvalifikacije ili nešta ,i znaš li hoće li biti oni na spisku .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 18 jun 2011, 02:11

interesuje me jedna stvar:

dali smo sacuvali, ili smo "izgubili" najvece talente u ovo uzrastu?

sacuvali smo: bulica, kurtica i sejfica a "izgubili" omica, m.ramljaka i b.baraca.
neka neko ko se razumije napise uporedu ovih igraca i gdje je tu u tom rangu onaj mali dizdarevic iz spanije?

PS: nedostaju tu jos micic i armin mazic...

hvala i selam!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 18 jun 2011, 12:03

edinjo-vg je napisao/la:interesuje me jedna stvar:

dali smo sacuvali, ili smo "izgubili" najvece talente u ovo uzrastu?

sacuvali smo: bulica, kurtica i sejfica a "izgubili" omica, m.ramljaka i b.baraca.
neka neko ko se razumije napise uporedu ovih igraca i gdje je tu u tom rangu onaj mali dizdarevic iz spanije?

PS: nedostaju tu jos micic i armin mazic...

hvala i selam!

Moras tu dati da smo sacuvali Miljana Markovica iz Heliosa , Mladena Lukica iz Tubingena , ima jos dobrih kosarkasa a ovi jesu dobri barac i ramljak dok omic niti smrdi niti mirise , ali ako ne zele da igraju ne moraju koga nema bez njega se mora . Micic u olimpiji nije nista napredovao , a Dizdarevic je teski centar 210 cm ili 207cm ali kako sam cuo lik ima 115 kg ubitacan je jako .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 19 jun 2011, 23:14

armin mazic igra za hrvatsku u-18. bio na proljetnim pripremama i sad opet pozvan

od velikog talenta kojim su svi bili odusevljeni, pao na prosjek zbog tate koji ga je vodao kroz nekoliko hrvatskih i talijanskih klubova, pa do reprezentacija hrvatske, ceske, bih i italije

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 20 jun 2011, 14:46

slika
:mrgreen:
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jun 2011, 16:43

Zasto decku spijuniras profil na facebooku :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

red socks
Kontakt:

Post Postao/la red socks » 20 jun 2011, 19:44

U julu ćemo pregovarati s Lotomatikom, kaže predsjednik sarajevskog kluba Nihad Selimović

Adin Vrabac i Đoko Šalić jesu prošli probu u rimskoj Lotomatici, koja je zainteresirana za ovu dvojicu igrača, ali lista inozemnih ekipa koje bi željele angažirati dvojicu talentiranih košarkaša KK Sparsa mnogo je duža, tvrdi predsjednik sarajevskog kluba Nihad Selimović.

- Postoji šansa da Šalić i Vrabac već ove godine postanu članovi Lotomatike pa možda i ostanu kod nas na posudbi dok ne stasaju. No, to je stvar pretpostavke, jer nas pravi razgovori očekuju u julu, a zainteresiranih klubova sve je više. Između ostalih, kontaktirao nas je prvak regionalne NLB lige, beogradski Partizan - kaže Selimović.

Uspon tima

Za bolje poznavaoce košarke uspon KK Spars i njegovih igrača nije iznenađujući. Doskora anonimni sarajevski klub napredovao je korak po korak, ulagao u mlade, a sada je spreman i za rezultatski uspon.

Spars je ove godine iz A-2 prešao u A-1 ligu s ambicijom da se u novoj sezoni bori za najviši rang - Prvenstvo BiH. U tome ih neće poremetiti čak ni mogući odlazak Vrapca (1995. godište, visina 202 centimetra) ili Šalića (1996., 210), pa čak i obojice.

- Već radimo na jačanju ekipe uz uvjet da nijedan od novih igrač neće biti stariji od 20 godina. Cilj nam je stvoriti jako jezgro od barem devet domaćih košarkaša. Tek bi tada imalo smisla dovesti dva ili tri pojačanja sa strane i napasti, recimo, plasman u NLB ligu. To jeste teži put, ali drugog nema - tvrdi Selimović te dodaje da je postignut dogovor s trojicom igrača.

Dovode Mujića

Prema njegovim riječima, članovi Sparsa postat će Ernad Mujić (1992, 208) iz Bosne te tandem tuzlanskog KK Magic Alija Pirić (1997., 204) i Muamer Karić (1992., 212). Selimović posebno izdvaja Pirića.

- Prognoze su da bi Pirić mogao rasti čak do 220 centimetara, plus što posjeduje nevjerovatnu tehniku - kaže Selimović.

Interes i za Buzu

Prema mišljenju mnogih, najveći talent Sparsa, ali i bh. košarke krije se u imenu Nedima Buze (1995. godište, 200 centimetara).

- Tri-četiri kluba pokazala su ozbiljan interes i za Buzu, koji, prema potencijalu, ne zaostaje za Vrapcem i Šalićem. S visinom od dva metra, Nedim može igrati najmanje tri pozicije - kaže Selimović.

Saradnja s Amerikancima

Za mnoge će kao bomba odjeknuti vijest da je Spars uspostavio saradnju s američkom menadžerskom agencijom "Wasserman", jednom od vodećih u svijetu.

- Potpisali smo četverogodišnji ugovor s ovom agencijom, čime smo riješili dio finansijskih potreba. Zauzvrat nemamo obaveza izuzev što su oni spremni zastupati neke od naših igrača. "Wasserman", inače, zastupa mnoge NBA asove, između ostalih i Paua Gasola iz Lejkersa - ističe Selimović.

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 20 jun 2011, 20:00

red socks je napisao/la:U julu ćemo pregovarati s Lotomatikom, kaže predsjednik sarajevskog kluba Nihad Selimović

Adin Vrabac i Đoko Šalić jesu prošli probu u rimskoj Lotomatici, koja je zainteresirana za ovu dvojicu igrača, ali lista inozemnih ekipa koje bi željele angažirati dvojicu talentiranih košarkaša KK Sparsa mnogo je duža, tvrdi predsjednik sarajevskog kluba Nihad Selimović.

- Postoji šansa da Šalić i Vrabac već ove godine postanu članovi Lotomatike pa možda i ostanu kod nas na posudbi dok ne stasaju. No, to je stvar pretpostavke, jer nas pravi razgovori očekuju u julu, a zainteresiranih klubova sve je više. Između ostalih, kontaktirao nas je prvak regionalne NLB lige, beogradski Partizan - kaže Selimović.

Uspon tima

Za bolje poznavaoce košarke uspon KK Spars i njegovih igrača nije iznenađujući. Doskora anonimni sarajevski klub napredovao je korak po korak, ulagao u mlade, a sada je spreman i za rezultatski uspon.

Spars je ove godine iz A-2 prešao u A-1 ligu s ambicijom da se u novoj sezoni bori za najviši rang - Prvenstvo BiH. U tome ih neće poremetiti čak ni mogući odlazak Vrapca (1995. godište, visina 202 centimetra) ili Šalića (1996., 210), pa čak i obojice.

- Već radimo na jačanju ekipe uz uvjet da nijedan od novih igrač neće biti stariji od 20 godina. Cilj nam je stvoriti jako jezgro od barem devet domaćih košarkaša. Tek bi tada imalo smisla dovesti dva ili tri pojačanja sa strane i napasti, recimo, plasman u NLB ligu. To jeste teži put, ali drugog nema - tvrdi Selimović te dodaje da je postignut dogovor s trojicom igrača.

Dovode Mujića

Prema njegovim riječima, članovi Sparsa postat će Ernad Mujić (1992, 208) iz Bosne te tandem tuzlanskog KK Magic Alija Pirić (1997., 204) i Muamer Karić (1992., 212). Selimović posebno izdvaja Pirića.

- Prognoze su da bi Pirić mogao rasti čak do 220 centimetara, plus što posjeduje nevjerovatnu tehniku - kaže Selimović.

Interes i za Buzu

Prema mišljenju mnogih, najveći talent Sparsa, ali i bh. košarke krije se u imenu Nedima Buze (1995. godište, 200 centimetara).

- Tri-četiri kluba pokazala su ozbiljan interes i za Buzu, koji, prema potencijalu, ne zaostaje za Vrapcem i Šalićem. S visinom od dva metra, Nedim može igrati najmanje tri pozicije - kaže Selimović.

Saradnja s Amerikancima

Za mnoge će kao bomba odjeknuti vijest da je Spars uspostavio saradnju s američkom menadžerskom agencijom "Wasserman", jednom od vodećih u svijetu.

- Potpisali smo četverogodišnji ugovor s ovom agencijom, čime smo riješili dio finansijskih potreba. Zauzvrat nemamo obaveza izuzev što su oni spremni zastupati neke od naših igrača. "Wasserman", inače, zastupa mnoge NBA asove, između ostalih i Paua Gasola iz Lejkersa - ističe Selimović.
E moji novinari :? Oni nisu imali nikakve uspjehe u omladinskim kategorijama, osim taj uspjeh prelaska u A1 ligu , mada sve mi se nesto cini da je jaca kantonalna liga za kadete nego A2 liga :lol:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 jun 2011, 22:55

kabas je napisao/la:
E moji novinari :? Oni nisu imali nikakve uspjehe u omladinskim kategorijama, osim taj uspjeh prelaska u A1 ligu , mada sve mi se nesto cini da je jaca kantonalna liga za kadete nego A2 liga :lol:
da u pravi su znam i prve ruke :D

u omladinskoj igram a A2 sam pratio(klub u kom igram igra u A2 da pojednostavim)

sreca pa nismo bili u A grupi(omladinska liga) sa sparsima i košom i bosnom, oderali bi nas ko krme masnu vreću :D
omladinska jaka liga, djeca se bore skacu, sudije su solidne (samo meni licne sviraju :roll: )

A2 sam išao sa timom u Mostar na utakmicu protiv Neretvice, pa ljudi kradu strašno (al smo opet pobijedili ;) ) zakinu te za bod dva, a u vezi kvaliteta lige, pa imaju dvije ekipe koje su dobre, isto toliko solidnih i sve ostalo shit.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 jun 2011, 23:03

kabas je napisao/la:
eroor je napisao/la:

Ovaj turnir ja mislim oznacava i pocetak priprema reprezentacija, ako se ne varam :oops: Ja mislim da se Sandro nije odazvao pozivu :?
HKK Siroki i na ovom turniru dominirao , ostvarili sve pobjede iako bez svog najboljeg igraca Domagoja Bosnjaka.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 21 jun 2011, 00:06

sa stranice viteza:

Finalnom utakmicom između kadetske reprezentacije BiH i HKK „Široki TT Kabeli“ završen je memorijalni košarkaški turnir „Jozo + 8“, u organizaciji HKK „Vitez“. U ovoj utakmici bolji su bili košarkaši Širokog rezultatom 81:66 koji su kroz turnir još jednom pokazali da su neprikosnoveni u BiH.

"Turnir je donio dosta zanimljive košarke i potpuno je opravdao epitet jednog od najjačih juniorskih turnira u BiH. Hvala svim ekipama koje su sudjelovale na ovogodišnjem turniru, kao i sponzorima koji su nas podržali" u izjavi za vitez.info rekao je Sanjin Zirdum, predsjednik HKK "Vitez".

Treće mjesto na turniru osvojio je KK „Posušje“ svladavši u utakmici za treće mjesto odlične mlade košarkaše HKK „Vitez“ rezultatam 86:78. U susretu za 5. mjesto HKK „Zrinjski“ HT Mostar“ slavio je nad vršnjacima iz Zenice KK „Nets“ rezultatom 99:82.

Najkorisnijim igračom turnira proglašen je Mijo Babić, član HKK „Široki TT Kabeli“, najbolji strijelac je Mario Petrić iz Zrinjskog, dok je najperspektivniji igrač turnira bio Milenko Perkić, član kadetske reprezentacije BiH.

Rezultati po grupama:

GRUPA A:

Kadetska reprezentacija BiH – HKK „Vitez“ 74 – 54
HKK „Zrinjski HT Mostar“ – Kadetska reprezentacija BiH 63 – 67
HKK „Vitez“ – HKK „Zrinjski HT Mostar“ 67 – 61

GRUPA B:

KK „Nets“ – KK „Posušje“ 66 – 69 (61 – 61)
HKK „Široki TT Kabeli“ – KK „Nets“ 94 – 71
KK „Posušje“ – HKK „Široki TT Kabeli“ 60 – 72

Rezuultati finalnog dana:

Utakmica za 5. mjesto:
HKK „Zrinjski HT Mostar“ – KK „Nets“ Zenica 99 – 82

Utakmica za 3. mjesto:
HKK „Vitez“ – KK „Posušje“ 82 – 88

FINALE:
Kadetska reprezentacija BiH – HKK „Široki TT Kabeli“ 71 – 85

POJEDINAČNE NAGRADE:

Najkorisniji igrač: Mijo Babić (HKK „Široki TT Kabeli“
Najbolji strijelac: Mario Petrić (HKK „Zrinjski HT Mostar“)
Najperspektivniji igrač: Milenko Perkić (Kadetska reprezentacija BiH)

Sponzori turnira bili su: Općina Vitez, Ecos, Inter '96, Economic, FIS, Marcaffe, OO HDZ BiH Vitez, Edukacijski fakultet Travnik, Maks, Kalvarija Cop, Bošnjak commerce, CM, Tiško benz, Frizerland, Komping, Buba commerce i Pomino.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 21 jun 2011, 00:26

ovdje su sigurno mislili na milenka predica i kk rookie :)

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 21 jun 2011, 00:35

kabas je napisao/la:
red socks je napisao/la:U julu ćemo pregovarati s Lotomatikom, kaže predsjednik sarajevskog kluba Nihad Selimović

Uspon tima

Dovode Mujića

Interes i za Buzu

Saradnja s Amerikancima

Nisu ? Za tvoju informaciju Spars iduce godine igra Juniorsku Euroligu...

ps. Vrabac je 94. god. , a ne 95 kako pise

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hightower, mercurial, TripleThreat i 32 gosta.