NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Titova-Juga
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la Titova-Juga » 19 maj 2011, 01:33

Begonja je napisao/la: Joj kako bih te ponizio znanjem samo o Bullsima da si mi bliže. Ovako ne gumo jer ti je google najbolji drug.

Ja sam vec negdje naveo da ti mnogo vise znas o Bullsima nego sto to pokazujes, tako da sam ti dao veliki kompliment a od tebe ni hvala :lol: .

A sto se rijeci "poniziti" tice, tu si vec polozio ispit sa 5+ na svoj racun, evo ekipica te pocela i na ignore stavljati :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 19 maj 2011, 01:33

Titova-Juga je napisao/la:
Begonja je napisao/la: Ovaj "poznavaoc" je triput veći poznavaoc košarke od tebe. Bilo NBA, NCAA, a pogotovo europske.

Rasturaš batice, rasturaš :lol: :lol: :lol:
pusti ga vidis da nam jos nije cestitao jer nismo imali metlu,kaze cestitam ako izbjegnete metlu,a nije cestitao,

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 maj 2011, 01:35

Sreca kad pocne tekma necu se pojavljivati na forumu pa mi se nece ogaditi tekma hahahaha, tek sutra mozda budem dao svoj komentar na tekmu, inace nema gusta ni da gledam zbog pojedinaca haha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 maj 2011, 01:36

dema je napisao/la:
Begonja je napisao/la: Ovaj "poznavaoc" je triput veći poznavaoc košarke od tebe. Bilo NBA, NCAA, a pogotovo europske.

pusti ga vidis da nam jos nije cestitao jer nismo imali metlu,kaze cestitam ako izbjegnete metlu,a nije cestitao,
Ta će begonja i njegove izjave, ko njih još ozbiljno shvata ?!
adriano_leite, ja ovakve neću iz principa na ignore, mada je već odavno zaslužio.
Valja ih ponekad pročitati da se nasmiješ od srca... :mrgreen:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 19 maj 2011, 01:41

dema je napisao/la:

Begonja je napisao/la:Dobili ste, svaka čast. Nekako mi se čini da je presudila Dengova majstorija kod +8 kad je u zadnjoj sekundi gađao obruč da bi nakon toga lagano položio.
Sredinom četvrte četvrtine ;)

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 19 maj 2011, 01:57

svadjate se kao deca...
adriano, ma pricam o ovom mladjanom... inace oboje su dobri suteri...
e da dema pa ne znam ko ce koga da uzme,aj ba pa ne gledam ja u paslulj :lol:

a ovaj brandon knickht mnogo dobar suter, kako bi dobro dosao nekoj ekipi kao igrac sa klupe,lik ubija nesto poput terryja iz dallasa

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 maj 2011, 12:02

Nesto mi ovaj mock draft nerealan.Vesely nema sanse da bude medju prvih 10.pickova ja ga ne bi ni u lutriju stavio.Freddete je siguran sam bolji od 15-16 gdje su ga stavili.Kemba Walker je zemlja dobar igrac i ima i taj clutch moment oko kojeg se moze graditi ekipa po meni medju 5 al pred nama je.Alfa spomenu Macka kojeg predvidjaju Bullsima.Po meni on nije toliko dobar igrac sut ga sluzi tek iz driblinga ulaz mu je slab al to je mozda ono sto Bullsima i treba neko ko ce sebi izgraditi poziciju za sut bez nekog vrcenja blokova.Ove ostale bas i nisam gledao i ne poznajem ih al kao sto vi rekoste slaba generacija steta sto se nisu prijavili i ovi ostali koje ste nabrojali
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 19 maj 2011, 12:13

Slatinash_7 je napisao/la:Nesto mi ovaj mock draft nerealan.Vesely nema sanse da bude medju prvih 10.pickova ja ga ne bi ni u lutriju stavio.Freddete je siguran sam bolji od 15-16 gdje su ga stavili.Kemba Walker je zemlja dobar igrac i ima i taj clutch moment oko kojeg se moze graditi ekipa po meni medju 5 al pred nama je.Alfa spomenu Macka kojeg predvidjaju Bullsima.Po meni on nije toliko dobar igrac sut ga sluzi tek iz driblinga ulaz mu je slab al to je mozda ono sto Bullsima i treba neko ko ce sebi izgraditi poziciju za sut bez nekog vrcenja blokova.Ove ostale bas i nisam gledao i ne poznajem ih al kao sto vi rekoste slaba generacija steta sto se nisu prijavili i ovi ostali koje ste nabrojali

ma ovaj je slab,mislim trebao je biti dosta jak,ali povukli se neki igraci tipa Perry Jones,Harrison Barnes,Jared sullinger...Zato sledece godine strasna konkurencija....Antony davis,po meni jedan od najboljih Miller,Austin rivers,James McAdoo,jos jedan buduci strasni play teague... ma bice havarija

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 maj 2011, 14:30

JaJuan Johnson Purdue 208 cm. 20,5 ppg, 8,6 reb

slika

Rick Jackson Syracuse 208cm. 13,1 ppg, 10,3 reb

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 19 maj 2011, 14:36

Jao kad spominjete Sullingera, ja i zaboravio da je on iz Ohio, ne bi me iznenadilo da njega uzmemo sljedece sezone, jer je domaci igrac.

Mes Que Un Club!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 maj 2011, 21:06

adriano_leite je napisao/la:Jao kad spominjete Sullingera, ja i zaboravio da je on iz Ohio, ne bi me iznenadilo da njega uzmemo sljedece sezone, jer je domaci igrac.
Njega ste htjeli jos ove godine kao da oko njega gradite ekipu sto bi sigurno bilo dobro za klub i navijace al eto ne dodje on na draft a vi sa ovim pickovima i sasvim solidnom ekipom(kad nema povreda)mozete u PO i jako daleko od ovog prvog picka sto ste dobili sad.
Ko zna ime PG UCCO-na koji je mijenjao Kembu Walkera momak ima strasan pregled igre i zaista fenomenalne assiste,po meni buducnost NBA
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 19 maj 2011, 21:22

BernardBarnjak je napisao/la:JaJuan Johnson Purdue 208 cm. 20,5 ppg, 8,6 reb

slika

Rick Jackson Syracuse 208cm. 13,1 ppg, 10,3 reb

slika
ovaj Jonhnson nije los ali veoma je mrsav za svoju poziciju nesto poput duranta kao rookiea.... Znaci tesko moze da igra na PF,nesto mi je on rizican,mada moze biti dobar igrac sa klupe.... Po stilu izgleda mi na Arthura iz Memphisa

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 19 maj 2011, 21:25

Slatinash_7 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Jao kad spominjete Sullingera, ja i zaboravio da je on iz Ohio, ne bi me iznenadilo da njega uzmemo sljedece sezone, jer je domaci igrac.
Njega ste htjeli jos ove godine kao da oko njega gradite ekipu sto bi sigurno bilo dobro za klub i navijace al eto ne dodje on na draft a vi sa ovim pickovima i sasvim solidnom ekipom(kad nema povreda)mozete u PO i jako daleko od ovog prvog picka sto ste dobili sad.
Ko zna ime PG UCCO-na koji je mijenjao Kembu Walkera momak ima strasan pregled igre i zaista fenomenalne assiste,po meni buducnost NBA

ma kakav taj onaj sa North Caroline Marshall je strasan play, mnogo dobro asistira...ove sezone podelio 14 asistencija na jednoj tekmi a to je bas puno za NCAA kategoriju

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 maj 2011, 22:56

kad necete fino da se igrate (naslov topica je nba draft a ne koliko begonja zna o kosarci), tema ide pod kljuc.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 jun 2011, 23:03

kako se bliži vrijeme održavanja drafta otključavam temu.

držite se zadane teme, odnosno pišite striktno o igračima koji bi se trebali pojaviti na draftu. o svim ostalim stvarima pišite na nekim drugim temama.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 jun 2011, 23:17

Leon Radošević i Tomislav Zubčić povukli su svoju prijavu za NBA draft. Naši košarkaši na taj način su ušli u društvo 14 međunarodnih igrača koji su povukli svoju prijavu. Ukupno 41 early entry igrač povukao je svoju prijavu za ovogodišnji draft.

Tjedan dana prije NBA drafta koji će se održati u Newarku, velik broj early entry igrača povuklo je svoje prijave. Od 41 košarkaša, njih 14-orica su međunarodni igrači. Među njima su se našla dvojica hrvatskih košarkaša, Leon Radošević i Tomislav Zubčić.

Tako su za draft ostala samo 42 igrača, od čega su šest međunarodni igrači. Dvojica igrača igrala su na ovim prostorima, to su Jan Vesely iz Partizana i Davis Bertans iz Olimpije.

Osim njih na popisu su i Nikola Mirotić iz Reala, Litavski dvojac Jonas Valanciunas i Donatas Motiejunas, te Kongoanac Bismack Biyombo koji igra za španjolsku Fuenlabradu.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 20 jun 2011, 02:22

Još četiri dana do NBA drafta. Nadam se da će ova tema kao i prošle godine biti popraćna komentarima(stručnih) NBA fanova, ali i onih kojima je ovo možda i prvi draft koji će gledati. Uglavnom spavanja neće biti :D

Što se ove godine tiče prvi pick je gotovo sigurno Kyrie Irving (190cm) sa DUKE univerziteta. Svi oni koji su ga gledali u dresu Blue Devilsa znaju o kakvom je potencijalu riječ. Sama usporedba u igri sa CP3 je dovoljan pokazatelj kakavu brzinu i pregled igre ima. Biće to fantastčna karijera ukoliko ga povrede zaobiđu.
Derrick Williams 204cm visoko krilo Arizone je takođe gotovo siguran drugi pick drafta. Momak koji nema visine za klasičnu NBA četvorku, ali je isto tako prespor za trojku. Ipak, uprkos ovim nedostacima njegova ekspolzivnost i sjajna igra praćena repertoarom sjajnih poena, dovela ga je ovdje gdje jeste u top pickove iako je prije par mjeseci bio prognoziran za sredinu prve runde.

Što se ostalih igrača, Europljani će Ggotovo sigurno imati čak tri košarkaša u prvih deset izbora, Enesa Kantera, Jana Veselyog te Jonasa Valanciunasa. Po meni bi trebao biti sljedeći raspored prvih 10 pickova:

1. Cleveland Kyrie Irving 190cm PG Duke
2. Minnesota Derrick Williams 204cm SF/PF Arizona
3. Utah Jan Vesely 211cm SF/PF Partizan
4. Cleveland Enes Kanter 211cm C Kentucky
5. Toronto Kemba Walker 185cm PG Uconn
6. Washington Jonas Valnaciunas 212cm C L.Rytas
7. Sacramento Brendan Wright 190cm PG Kentucky
8. Detroit Kawhi Leonard 201cm SF San Diego State
9. Charlotte Marcus Morris 203cm SF/PF Kansas
10. Milwaukee Alec Burks 197cm PG/SG Colorado

Od ostalih bi još izdvojio najboljeg strijelca NCAA za prošlu sezonu Jimmera Fradettea, Klaya Thompsona sa Wahington Statea, Tristana Thompsona sa Texasa, ako potencijalnim dobrim pickovima krajem prve runde ili u drugoj izdavajaju se Kyle Singler, krilo Dukea, Jeremy Tyler centar Tokya, JaJuan Johnson sa Purduea, te Nolan Smith sa Dukea...

Pa se čujemo za četiri dana LIVE NBA Draft on ss.ba :mrgreen:
I Love this game !!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jun 2011, 07:50

Jos uvijek je nezahvalno prognozirati kakav ce biti tok drafta. Bit ce tu i nekih trejdova, prije svega mislim da Utah ce uzeti Kantera kao 3. pick, a onda ce trejd sa Torontom (Paul Milsap ili Big Al, za 5. pick, gdje ce uzeti Brandona Knighta). Cavsi kao 1. pick gotovo sigurno uzimaju Irvinga (nekih 97%) dok kao 4. pick uzimamo Valenciunasa (papiri bi mu trebali biti sredjeni, te ne bi trebalo biti Ricky Rubio sage). Kao 6. pick mislim da Washington uzima Veselog. Postoje naznake da kao 7. pick bude Jimmer Freddete jer GM Kingsa kaze kako se on najbolje uklapa u Kingse, kako po ponasanju tako i po nacinu igre, a tako i po potrebama koje imaju Kingsi. Onda bi kao 8. pick isao Kemba u Detroit, jer po meni Detroid treba playa, jer Stucky to svakako nije. Sa 9. pickom se slazem, bit ce to Marcus Morris, dok 10. pick mislim da ce biti Jordan Hamilton, naime Bucksi su ocarani njegovim predstavama i radnom navikom. Sto se tice mojih Cavsa, mislim jos da ce kao 32. pick nama ici Jimmy Butler, jer svi u organizaciji imaju visoko misljenje o ovom momku, prvenstveno zbog njegove zivotne price i jer je izgradjena mlada licnost. Ja bih bio prezadovoljan da ga uzmemo kao 32. picka, jer zaista ono sto je momak prozivio, pokazuje da za njega nista nije nemoguce.

Mes Que Un Club!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 20 jun 2011, 10:05

Neznam Cleveland bi trebao rizikovat pa uzeti Williamsa kao prvi pick , onda bi to sve poremetilo , jer Minesota onda nezna sta bi sa 3 play-a pa bi preskocila K.Irwinga , helem bi se zakuhalo .

Neznam da sam Cleveland sigurnije uzeti B.Knight - Williams nego Irwing - Valenciuas :roll: , pogotovo sto je Irwing sklon povredama.

Utah izgleda voli Kantera jer su Okurom usrecili bili svojevremeno pa misle da mu je ovo zamjena.

Helem draft je tanak , cim jedan prosjecni igrac kao Veseli je ovako visoko , kad se samo sjetim kako je samo nisko bio Nash ili Ginobili od bjelih igraca :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jun 2011, 10:33

Kobe Bryant je napisao/la:Neznam Cleveland bi trebao rizikovat pa uzeti Williamsa kao prvi pick , onda bi to sve poremetilo , jer Minesota onda nezna sta bi sa 3 play-a pa bi preskocila K.Irwinga , helem bi se zakuhalo .

Neznam da sam Cleveland sigurnije uzeti B.Knight - Williams nego Irwing - Valenciuas :roll: , pogotovo sto je Irwing sklon povredama.

Utah izgleda voli Kantera jer su Okurom usrecili bili svojevremeno pa misle da mu je ovo zamjena.

Helem draft je tanak , cim jedan prosjecni igrac kao Veseli je ovako visoko , kad se samo sjetim kako je samo nisko bio Nash ili Ginobili od bjelih igraca :roll:
Kyrie Irving se jednom teze povrijedio i bio van terena 3 mjeseca, ne znaci da je sklon povredama brate. Skoro svi oko NBA lige govore kako ce Valenciunas biti centar fransize, ko god da ga uzme, jer je momak veliki talenat, raspon ruku cini mi se 228 cm a visok je oko 213 cm. Kazu da igra fantasticnu odbranu, a da je dobar suter slobodnih bacanja, sto je rijetkost za jednog centra. Za razliku od ostalih igraca iz Evrope, ovaj vise odgovara stilu kosarke u NBA, jer skoro uvijek ide na zakucavanje, kada je blizu obruca. Govore kako ce da unaprijedi sut i da ce da bude skoro pa nezaustavljiv. Ja ga nisam nikada gledao, gledao sam klipove i strasan je, ali ako ovi analiticari barem upola pogode, on ce biti odlican centar za nas. Sto se tice sklonosti povredama, pa Kanter je 2 godine cini mi se propustio zbog raznih povreda (navjeca boljka su mu koljena, sto moze biti pogibeljno za kosarkasa), tako da je veci rizik Kanter nego Irving. Jos sto se tice Valenciunasa, mnogi su misljenja kako samo prisustvo Ilgauskasa moze da pomogne Valenciunasu u razvoju, jer ce vjerovatno Ilgauskas da se oprosti i bude nesto u Cavsima, pa mozda i trener Valenciunasu, a svakako da Ilgauskas moze pomoci razvijanju upravo suta sa distance.
Cavsi idu po playa, jer ovaj draft nema toliko kvalitetnih playmakera, sigurno da su Knight i Kemba kvalitetni, ali cini se da svi vise vjeruje kako je Irving mnogo bolji od njih, te da je siguran prvi pick. Sto se tice ovoga, Cavsi razmisljaju i o sljedecem draftu, koji obiluje kvalitetnim krilima, sto niskim, sto visokim, tako da se nadogradnja na poziciji krila sigurno vidi na sljedecem draftu, ne na ovom. Pokrivanjem centra i playa, na samo jednom draftu, bila bi odlicna stvar, jer to su dvije pozicije koje su danas u NBA mozda i najcjenjenije.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.