La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 15 jun 2011, 21:19

Inace Elche imao 2 dobra suta sa nekih 20-tak metara ali Roberto sjajno brani . Jao vidi se da je ova Granada iz Andaluzije ,pa samo se bacaju po terenu :roll: gori su od Seville.

slika

Boljeg ljevog beka nisu mogli dovesti .Svaka im cast za ovaj transfer ,mada mislim da je Osasuna mogla uzeti vise od 6 mil Eura .
Ivan Marcano otisao u Oympiakos na posudbu .

Edit zavrsena tekma 0-0 . Granada bila mnogo bolja ,cak su u 94-min promasili 2 penala. Prvo im Jaime brani da bi sudija ponovio penal jer je neki lik prerano usao u 16-rac da bi opet Jaime odbranio slika protiv Celte su isto fulali 2 penala . :lol: Odlican rezultat za Elche koji je uglavnom domacinska ekipa i ove sezone rijetko je ko nosio bodove sa Martinez Valera , ocekujem pun stadion i da se Elxhe konacno nakon 22 god ucera u Prcimeru slika
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 15 jun 2011, 23:27, ukupno mijenjano 4 puta.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 jun 2011, 23:08

Hrvatski napadač Mate Bilić na izlaznim je vratima Sportinga iz Gijona, a kao nova se opcija za njegov transfer pojavio Rayo Vallecano...

Rayo Vallecano izborio je uz Betis nastup u Primeri iduće sezone, a u potrazi za igračkim pojačanjima okrenuo se i našem Mati Biliću, koji želi napustiti Sporting iz Gijona.

Naime, u dresu Sportinga nije se naigrao u protekloj sezoni, a želio bi kontinuitet nastupa kako bi se probao nametnuti hrvatskom izborniku Slavenu Biliću na putu reprezentacije prema Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Prema pisanju španjolskih medija, Sporting bi bio voljan odustati od dijela svojih zahtjeva kako bi omogućio hrvatskom napadaču odlazak iz kluba.

Matu Bilića donedavno se povezivalo i s mogućim dolaskom u hrvatsku ligu, odnosno transferu u Dinamo ili Hajduk, no sve je izvjesnije da će ostati u Španjolskoj.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 jun 2011, 00:19

juznjak> je napisao/la:Sevilla se interesuje jos za El Arabia napadaca Nice .

Malaga ocekuje da zavrsi posao oko Tolulalana u naredva 2 dana a transfer bi trebao iznositi 11 mil Eura . Interesuju se jos za Joris Mathijsena iz HSV-a y Fernanda iz Porta . Navodno se interesuju za jos Steven Defoura iz Standarda ,kazu jedna od najvecih nada Belgije .

Fernando García Macua presjednik Athletica obecao je Artetu i Raula Garciu ukoliko 7 jula, ponovo bude izabran za predsjednika .

Elche C.F : JAIME; CARPIO, SAMUEL, PELEGRÍN, EDU ALBACAR; MANTECÓN, GENERELO, ACCIARI; CRISTÓBAL, XUMETRA; Y ÁNGEL.

Granada C.F ROBERTO; NYOM, ÍÑIGO LÓPEZ, MAINZ, SIQUEIRA; MIKEL RICO, ABEL GÓMEZ; COLLANTES, ORELLANA, DANI BENÍTEZ; E IGHALO.
Ajmo Elcxe 8-)
Arteta je nas :D :D
Valencia zainteresovana za Alberta Gilardina (Fiorentina),Navarro odlazi u Svicarsku :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jun 2011, 01:28

Buraz,Valensija je ponudila 10 miliona za Djilardina i jos jednog igraca(ne znam kog),ali Fiorentina je to odbila i trazi 18 miliona u keshu.Viljareal je bas ozbiljno u trci za Djilardina i njegov agent pregovara ali jos nisu dali zvanicnu ponudu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 jun 2011, 01:55

Tribalian je napisao/la:Buraz,Valensija je ponudila 10 miliona za Djilardina i jos jednog igraca(ne znam kog),ali Fiorentina je to odbila i trazi 18 miliona u keshu.Viljareal je bas ozbiljno u trci za Djilardina i njegov agent pregovara ali jos nisu dali zvanicnu ponudu.
Te informacije prvi puta cujem,ali ako su istinite onda nam on ne treba jer je 18.000.000 eura preskupo 8-) .Po meni sedam miliona eura je maksimala za njega,za recimo 10.000.000 eura Valencia moze dovesti sjajnog napadaca,ma i za manje.Neka moja zelje je da dovedemo Adriana Lopeza iz Deportiva,cak je jedno vrijeme i bio na meti Valencije,ali kao sto sam davno napisao nama nije prioritet napad nego odbrana.Neka mi dovedemo Zapatu,a za napad cemo se snaci :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 jun 2011, 10:58

Adi_Zepce je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Buraz,Valensija je ponudila 10 miliona za Djilardina i jos jednog igraca(ne znam kog),ali Fiorentina je to odbila i trazi 18 miliona u keshu.Viljareal je bas ozbiljno u trci za Djilardina i njegov agent pregovara ali jos nisu dali zvanicnu ponudu.
Te informacije prvi puta cujem,ali ako su istinite onda nam on ne treba jer je 18.000.000 eura preskupo 8-) .Po meni sedam miliona eura je maksimala za njega,za recimo 10.000.000 eura Valencia moze dovesti sjajnog napadaca,ma i za manje.Neka moja zelje je da dovedemo Adriana Lopeza iz Deportiva,cak je jedno vrijeme i bio na meti Valencije,ali kao sto sam davno napisao nama nije prioritet napad nego odbrana.Neka mi dovedemo Zapatu,a za napad cemo se snaci :D
Na zalost taj je naš :D

Vidio sam na Malaginom forumu da su doveli Joris Mathissena iz HSV-a . Radi se o iskusnom stoperu (31) i reprezentativcu Holandije , Pelegrini je navodno trazio jednog takvog ,da cini stoperski tandem sa Demichelisom . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2011, 11:02

Maresca, Demichelis, Nistelrooy, Mathijsen...Iskren da budem, da sam na mjesto sportskog direktora Malage i(li) Pellegrinija, bazirao bih se sad na dovođenje mladih snaga koji bi mogli u narednim godinama činiti okosnicu tima. Nema smisla da se ove sezone dovede 10-ak prekaljenih igrača, pa da opet za godinu - godinu i po', krenu sa masovnim promjenama unutar tima. U svakom slučaju, stoperski par na papiru ne izgleda loše (svakako je dobro kada se radi o iskusnim igračima), sada krenuti sa nekim mladim nadama koji ne igraju neku važnu ulogu u nekim većim timovima. Da, istina je da bi iste trebali masnije platiti, al' kada se već trči za novcima, ne vidim razloga zašto ti omladinci ne bi došli da igraju u ligi petice i ko zna, možda za godinu dvije pređu u Real ili Barcelonu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jun 2011, 11:05

@Monolog, očigledno je šta sheik želi, želi što prije u Europu i praviti podvige sa Malagom. Upravu si treba mladih snaga i siguran sam da će ih i dovodit, jer svi ovi igrači ne mogu duže od 2-3 godine igrat. ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 jun 2011, 11:10

Doveli su napadaca Diego Buonanottea iz Rivera 22 god. Imaju solidnu odbranu ali paklen napad samo im sredina skirpi po meni ,tu bi trebao doci Toulalan i neki kreativac .

Inace José Ramón Sandoval trener Raya produzio ugovor na jos jednu sezonu .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 16 jun 2011, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2011, 11:12

Po meni ova ekipa još nema kvalitet za evropska takmičenja (Barca, Real, Valencia, Atl. Madrid, Sevilla, Bilbao, Villareal) su i na papiru jače ekipe, dakle mora se još puno uložiti kako bi Malaga pokušala ući u ovu grupu (s tim da je blasfemija staviti ih u istu rečenicu sa Barcelonom i Realom :mrgreen: ). Dugoročni plan je prijeko potreban, jedino je kafa instant. :mrgreen: Nistelrooyu i ostalim svaka čast, al' sigurno da oni nisu dovoljni da bi ljudi ovu Malagu gledali kao na potencijalni hit prvenstva. Imaju dobrog trenera; čovjeka koji voli napadački stil i koji je pokaz'o u Villarealu pa i u Realu kako želi da se njegova ekipa nadigrava sa protivnicima (nebitno što u Realu i nije bio rezultatski uspješan, no bodovno jeste :o). Helem, zašto ne baciti udicu u Holandiju i Belgiju (puno mladih igrača koji su izuzetno talentovani i ne toliko skupi)? Njemačka također. Pa i u Španiji, gdje neki igrači griju klupu u gore navedenim klubovima, a koji imaju kvalitet da Malagu podignu na višu razinu. Jbg, moraš nekako početi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 jun 2011, 11:18

juznjak> je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
Na zalost taj je naš :D

Vidio sam na Malaginom forumu da su doveli Joris Mathissena iz HSV-a . Radi se o iskusnom stoperu (31) i reprezentativcu Holandije , Pelegrini je navodno trazio jednog takvog ,da cini stoperski tandem sa Demichelisom . 8-)
:? :? Jel realizovan ovaj transfer ili ste samo pokazali zelju za njega?? :D Vidim hocete i Bentnera iz Arsenala :D :D
Monolog je napisao/la:Po meni ova ekipa još nema kvalitet za evropska takmičenja (Barca, Real, Valencia, Atl. Madrid, Sevilla, Bilbao, Villareal) su i na papiru jače ekipe, dakle mora se još puno uložiti kako bi Malaga pokušala ući u ovu grupu (s tim da je blasfemija staviti ih u istu rečenicu sa Barcelonom i Realom :mrgreen: ). Dugoročni plan je prijeko potreban, jedino je kafa instant. :mrgreen: Nistelrooyu i ostalim svaka čast, al' sigurno da oni nisu dovoljni da bi ljudi ovu Malagu gledali kao na potencijalni hit prvenstva. Imaju dobrog trenera; čovjeka koji voli napadački stil i koji je pokaz'o u Villarealu pa i u Realu kako želi da se njegova ekipa nadigrava sa protivnicima (nebitno što u Realu i nije bio rezultatski uspješan, no bodovno jeste :o). Helem, zašto ne baciti udicu u Holandiju i Belgiju (puno mladih igrača koji su izuzetno talentovani i ne toliko skupi)? Njemačka također. Pa i u Španiji, gdje neki igrači griju klupu u gore navedenim klubovima, a koji imaju kvalitet da Malagu podignu na višu razinu. Jbg, moraš nekako početi.
Koliko pratim po netu cini se da ce Malaga i mlade nogometase kupovati,iz Španjolske lige zele Jose Angela (Sporting) ili Albu iz Valencije,a zele nekog decka i iz belgijskog Standarda.

www.valencia-balkan.net

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 16 jun 2011, 13:50

Kako bi Valenciji bilo dobro da dovede koga iz Reala, primjerice da vrati Albiola i da uzme Canalesa. Ja bih najradije da zavrse kod vas jer bi dobro igrali i dobro bi se uklopili.

Za Atletico, oni ako ostave Kuna ja se bojim da ce cak igrati nerijeseno sa Getafeom kod kuce :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 jun 2011, 14:24

Adi@ Evo i Marca ga je svrstala kao novog igraca Atletica http://www.marca.com/deporte/futbol/pri ... -fichajes/

Madrdism @ Mi sa Adrianom i Mirandom ima da dominiramo ligom 8-)
Javi Casquero produzio ugovor sa Dubaiom .

Jedan od najboljih mladih trenera svijeta, Pochettino produzio ugovor sa Espaynolom do 2014 .

Joris Mathijsen firmará hasta 2013 con el Málaga. Sada i zvanicno Holandez ce potpisati ugovor do 2013 . To je sada mnogo ozbiljnija odbrana Malage sa Mathijsenom, Demichelisom i Monrealom ,jos sredinu da popune sa Toulalanom ...vjerujem da ce izboriti Evropa ligu .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 jun 2011, 15:06

juznjak> je napisao/la:Adi@ Evo i Marca ga je svrstala kao novog igraca Atletica http://www.marca.com/deporte/futbol/pri ... -fichajes/

Madrdism @ Mi sa Adrianom i Mirandom ima da dominiramo ligom 8-)
Javi Casquero produzio ugovor sa Dubaiom .

Jedan od najboljih mladih trenera svijeta, Pochettino produzio ugovor sa Espaynolom do 2014 .

Joris Mathijsen firmará hasta 2013 con el Málaga. Sada i zvanicno Holandez ce potpisati ugovor do 2013 . To je sada mnogo ozbiljnija odbrana Malage sa Mathijsenom, Demichelisom i Monrealom ,jos sredinu da popune sa Toulalanom ...vjerujem da ce izboriti Evropa ligu .
Đavo vas odnio,ukrali ste nam napadaca :D U svakom slucaju dobar potez Atletica,imati ce te sada paklen napad :)
Madridism je napisao/la:Kako bi Valenciji bilo dobro da dovede koga iz Reala, primjerice da vrati Albiola i da uzme Canalesa. Ja bih najradije da zavrse kod vas jer bi dobro igrali i dobro bi se uklopili.

Za Atletico, oni ako ostave Kuna ja se bojim da ce cak igrati nerijeseno sa Getafeom kod kuce :)
Albiol ostaje u Realu,Canales je mozda malkice preskup.Sigurno je ohrabrujuca vijest za Valenciu da izgleda Ever Banega ostaje u klubu,znaci nista od pojacanja u veznom redu,te to otvara sansu da pojacamo odbranu i napad.

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jun 2011, 00:49

Joj Adi ja bi vam Adriana djabe dao jos bi vam doplatio ako treba :D 8-)

Izgleda da je Malaga dogovorila i Toulalana za 10 mil Eura ,sutra u toku dana se ocekuje i zvanicno taj transfer.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 jun 2011, 12:09

juznjak> je napisao/la:Joj Adi ja bi vam Adriana djabe dao jos bi vam doplatio ako treba :D 8-)

Izgleda da je Malaga dogovorila i Toulalana za 10 mil Eura ,sutra u toku dana se ocekuje i zvanicno taj transfer.
Sto pa nije on los bolan,vidjet ces :D
Sta je ovo,prodajete Forlana,Aguera,Reyesa i Tomasa :? :? Navodno Niko Kranjacar ce vas pojacati :)

www.valencia-balkan.net

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 jun 2011, 13:46

juznjak> je napisao/la:Joj Adi ja bi vam Adriana djabe dao jos bi vam doplatio ako treba :D 8-)

:shock: Svašta, ovo je stvarno... Svaka čast, stvarno se extra pojačavaju. Btw.ko im je u napadu...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jun 2011, 14:52

GunnerS je napisao/la:

:shock: Svašta, ovo je stvarno... Svaka čast, stvarno se extra pojačavaju. Btw.ko im je u napadu...

Jeste ,dobro sam ja i napisao transfer ce iznositi 10 mil Eura sada je i zvanicno , potpisao je na 4 god ...odlicno pojacanje uz Monreala najbolje do sada .

Sto se tice napada tu imaju fenomenalnog Rondona koji je ove sezone zabio 14 golova , tu su jos od napadaca Baptista,Vangol i Diego Buonanotte koji je dosao iz Rivera . Imaju jus Sebastiana Fernandeza i Bahu koji ce vjerovatno morati potraziti novi klub ali radi se o odlicnim napadacima . Sljedeci ne znam ko bi mogao biti ,kako kazu na Malaginom forumu ocekuje se jos neki veliki transfer ,neki navode Pastorea dok su neki malo realniji i navode Pedra Leona . Znaci od sljedece sezone i Malagi gledamo u ledja :oops:

Adi@ nisam naisao na tu vijest o Niki :? a Forlan je rekao NE Galati .Nice :) 8-) sto se tice Adriana on je ove sezone bio najbolji strjelac Depora a mlad je dosta ,valjda bude nesto od njega .

Inace Martinez Valero rasprodat za 2 dana tako da se ocekuje blizu 40 000 licitanosa protiv Granate slika
slika

Kakav ljepotan .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 jun 2011, 15:49

@Juznajk,evo iz sportskih novosti danasnji clanak:

Cico Kranjčar: Atletico Madrid je baš pravi klub za mog Niku!

U madridskom klubu već traže zamjenu za Sergija Agüera, koji odlazi. Prvi na listi želja im je Niko Kranjčar. Otac Cico kaže da bi mu Atletico Madrid idealno 'sjeo'.

Mislim da predsjednik Tottenhama Daniel Levy ne bi trebao stvarati probleme. Vjerojatno bi ih bilo ako bi se N...iko odlučio za neki klub u Premiershipu. Ovako, riječ je o drugoj državi, pa sam optimist, rekao je Zlatko Kranjčar o eventualnom transferu.

Trener Tottenhama Harry Redknap odavno ne računa na Niku. Čak ni kad je igrao najbolje i zabijao, ništa se nije promijenilo.

Zato je razumljiva Nikina odluka da napusti White Hart Lane.

- Atletico i španjolska idealni su za Niku. To je liga koja je uvijek odgovorala znalcima, tehnički potkovanim igračima. Gledajte, Atletico je odličan klub, pun vrhunskih igrača. Niko bi se ondje odlično uklopio i vjerujem da bi njegovo znanje došlo do izražaja - nastavlja Cico.

Iako ima ugovor do 2014., najbolji igrač Atletica Sergio Agüero ne želi ostati u Madridu. Zbog toga su se čelnici kluba okrenuli potrazi za igračima koji bi ga mogli nadomjestiti. Na listi želja prvi im je Kranjčar. Za Argentinca namjeravaju dobiti 45 milijuna eura, pa im odšteta Tottenhamu ne bi bila nikakav problem.

Niko se trenutačno s obitelji i prijateljem Darijem Srnom odmara na Azurnoj obali i oduševljen je viješću da bi konačno mogao promijeniti sredinu i početi igrati. U igru za hrvatskim reprezentativcem uključio se i njemački Wolfsburg, klub Marija Mandžukića.

Ostali su bez kreatora Diega, a u Niki vide idealnu zamjenu. No njihov je “mali” problem što bi Niko između Njemačke i Španjolsku prije izabrao Španjolsku.

P.S Malaga od Valencije zeli Isca,mala klauzula od samo 6.000.000 eura omogucava Malagi da uzme jednog od najvecih spanjolskih talanata u ovom trenutku.Isco je inace reprezentativac do 19 godina,te je na kvalifikacionom turniru odigranom u Švicarskoj,svojim pogodcima i asistencijama odveo Španjolsku na EP koje ce se odrzati u Rumunjskoj.
U Valenciji razmatraju hitno produzenje ugovora,sa klauzulom vecom od 20.000.000 eura.Iscu koji je rođen u Malagi,ugovor sa Valenciom vrijedi do 2013 godine.

www.valencia-balkan.net

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 17 jun 2011, 16:24

Francuski nogometni reprezentativac Jeremy Toulalan od petka je i službeno novi član prvoligaša Malage, potvrdili su Španjolci na svojim službenim stranicama kluba...
- Malaga i Lyon dogovorili su sve uvjete prelaska Toulalana. Veznjak će potpisati ugovor u narednih nekoliko dana, te će biti predstavljen javnosti posljednjeg tjedna u mjesecu – piše na klupskim stranicama.
Tako je Malaga potpisala još jednog kvalitetnog igrača u svom projektu približavanja najboljim klubovima španjolske Primere. Osim Toulalana za Malagu su već potpisali Julio Baptista, Diego Buonanotte, Martin Demichelis, Ruud Van Nistelrooy i Joris Mathijsen. Kao potencijalna pojačanja spominju se još Brazilac Lucio i Argentinac Lucho Gonzalez.

Iskreno, bezveze mi je ovako pravljenje ekipe iz nicega prakticno al eto, nije lose radi same konkurencije za Evropu za koju bi se Malaga trebala boriti u slijedecoj sezoni
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.