Kako Španjolci štimaju žrijeb?
Topla - hladna, lagana - teška. Poznate su sumnje u najmeštanje kuglica na ždrijebu. No, da postoji još jednostavniji način prevare, pokazali su majstori u Španiji.
U Trećoj španskoj ligi, popularnoj Terceri, odnosno četvrtom fudbalskom razredu, na rasporedu je zadnja serija play offa, te su ždrijebani parovi. Na pozornici se pojavio predsjednik Alcobendas Sporta, koji je prvo izvukao kuglicu s imenom protivnika, a riječ je o Arandini, koja im je protivnik po mjeri.
Potom je izvlačio drugu kuglicu, u kojoj je bilo „slučajno“ bilo upravo ime njegovog kluba, pa je radost, razumljiva.
„Ljudi uvijek mogu sumnjati, ali vjerujte mi da nismo ništa lažirali. Imao sam osjećaj i želju, i ništa više od toga. Zaista smo htjeli igrati protiv Arandine, a to nam je ždrijeb omogučio“, izjavio je predsjednik Alcobendas Sporta.
Prvi dvoboj na rasporedu je u subotu 18. juna, a uzvrat u nedjelju 26. juna. No, nekako se stiće dojam da utakmice nisu potrebne. Ali ko zna, možda budu sportske prave.
http://www.youtube.com/watch?v=YED--sks ... r_embedded
Izvor:S.C Sport
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net