VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 jun 2011, 13:10

JuveSissoko je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
prvo se informisi prije nego nebuloze pocnes pricat, za tog "fantasticnog" Becka Juventus daje 5 miliona jer smatraju da ne vrijedi vise,tako da nije stvar u tome moze li Juve dovest Becka, naravno da moze nego je stvar sto im on nije prioritet i ako ga budu dovodili ,dovesce ga kao alternativu Lichstenieru ili nekom drugom,pa nek izbori tu poziciju ako je toliko dobar, Juve jest grohnuo, al nije toliko grohnuo da igraca Hoffenheima ne moze dovest, to su vec stvari koje su smijesne, i potcjenjivanje Juventusa,onako direktno,kako samo vi navijaci iz BL na ovom forumu znate uputit
Da ja tebe informišem posto si neinformisan.Juventus je za Beck nudio 3 mil eura što je uvreda.Zatim je nešto podigao, ali to jednostavno nije dovoljno.Za tvoju informaciju Juventus u ovim okolnostima teško može dovesti igrača iz Hoffenheima pošto njegovi igrači idu za cijene od 15-20 mil eura (Gustavo 17 mil eura, Carlos Eduardo 20 mil eura) što je za Juventus itekako teška zadaća.Becka ne možete dovesti ispod 8-9 mil eura, a te novce Juventus nije spreman platiti.To je realnost.Ne radi se o potcjenjivanju već o realnom stanju.Juventus nit je atraktivan kao prije a bome ni priblizno kvalitetan kao prije.Inače sa ovom politikom koju vode pojedinci u Juventusu teško da će te ikad vidjeti LP nakon što na snagu stupi pravilo da tri idu u najelitnije takmičenje.Niko ovdje ne umanjuje uspjehe i historiju kluba ovdje se govori o trenutnom stanju , a ono je itekako bolno za simpatizere ovog kluba (Lech je najbolje upozorenje).
:D Carlos Eduardo 20 miliona?? pa naravno, to samo mogu ruski klubovi kupit(i njihovi arapski "blizanci") jer su dovoljno ludi dati takve pare :mrgreen: isto ko sto je dovoljno lud Dinamo bio da onoliku platu da klocu Kuranyiu ni Amauri nije bio gori od njega, to sto je neko dao neke pare za igraca,a ima milijarde, ne znaci da taj igrac toliko i vrijedi,za Becka se dalo 5 miliona i malo ipak to bolje znam a dalo se jer mu je zadnja sezona ugovora, tako da samo ne upucen lik kao sto si i ti, moze reci da Beck vrijedi vise od 5 miliona, svaki milion vise ako Juve ili bilo ko drugi da, bice stvar dobre volje tog kluba u nedostatku drugih rjesenja na toj poziciji, pola igraca Hoffenheima, cak sto vise, mislim 90% bi imali zelju da igraju u Juventusu odmah sad, ovo za Lech ti je ono u stilu u sali uvali, to sto je Juve remizirao sa Lechom dva puta ne znaci da je Juve u krizi, druge stvari pokazuju krizu tog kluba, Juventus je i prije znao remizirat sa slicnim klubovima, skroz druge stvari cine Juventus u krizi a ne jedan ili dva remija u EL koju Juve i slicni klubovi ne uzimaju za ozbiljno,jer pobijednik dobije kao nagradu 6 miliona :) ni tog "sjajnog" Becka ne bi mogli kupit sa nagradom osvajanja EL ,toliko je to atraktivno takmicenje postalo, da je Kup Kupova nekada bio atraktivniji

p.s. pored Lusi Gustava(koji po meni ne vrijedi 15 miliona,jer je isti Momo Sissoko) i C.Eduarda, koji ti igraci Hoffenheima jos, vrijede po 20 ili 18 miliona, de navedi igrace da se smijem?? :) al nemoj mi govorit o ponudama Anzija,Man Citya i ostalih slicnih klubova, nego navedi mi ponudu normalnih klubova kao sto su Man U i slicni ,koji bas i ne leze na milijardama od nafte i plina
Pa kad Neuer vrijedi u zadnjoj godini ugovora 25 mil eura sasvim je logično da je 5 mil eura premalo za povremenog njemačkog reprezantativca.Danas Sigurdssona,Rudya,Vorsaha ne možeš dobiti ispod 10 mil eura.Problem je tržište koje su šeici uništili sa svojim kapitalom.Ponavljam da je Juventus i dalje velikan da neko ne bi pogrešno shvatio moje riječi, ali nema rezultate zadnjih godina da bi svoj renome mogao iskoristiti kod dovođenja igrača.Ja lično ne vjerujem u priče da je Juventus pripremio 120 mil eura za pojačanja kad on taj novac sigurno nema na raspolaganju.Pitanje Wolfsburga je slično.Klub je bio prvak i kad je trebao da postane ozbiljan evropski klub oni otpuštaju po meni najboljeg trenera na svijetu i dovode hoštaplera Henesa koji uspije da protraći 60 mil eura i da se klub na kraju bori za opstanak.Svako ima crnu ovcu u stadu, a po meni Giuseppe Marotta je velika nesposobna ovca koja zbog svog neznanja ne može da realizuje nijedan ozbiljan transfer.Vraćanje Magatha značajno će stabilizovati klub jer nema jaza između direktora i trenera.On ima sve ovlasti od dovođenja igrača do toga da ima mjesto i upravnom odboru.Bilo bi mi glupo minorizirati klub kao što je Wolfsburg jer htjeli priznati ili ne oni su nedavno bili prvaci što Juventusu dugo nije pošlo za rukom.Kod dovođenja igrača bitne su pare i ništa više.Niko više ne pita za historiju kluba.Bitne su pare pa makar se radilo i o Anziju iz vukojebi..
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 jun 2011, 13:58

FRANK RIBERY je napisao/la:
Pa kad Neuer vrijedi u zadnjoj godini ugovora 25 mil eura sasvim je logično da je 5 mil eura premalo za povremenog njemačkog reprezantativca.Danas Sigurdssona,Rudya,Vorsaha ne možeš dobiti ispod 10 mil eura.Problem je tržište koje su šeici uništili sa svojim kapitalom.Ponavljam da je Juventus i dalje velikan da neko ne bi pogrešno shvatio moje riječi, ali nema rezultate zadnjih godina da bi svoj renome mogao iskoristiti kod dovođenja igrača.Ja lično ne vjerujem u priče da je Juventus pripremio 120 mil eura za pojačanja kad on taj novac sigurno nema na raspolaganju.Pitanje Wolfsburga je slično.Klub je bio prvak i kad je trebao da postane ozbiljan evropski klub oni otpuštaju po meni najboljeg trenera na svijetu i dovode hoštaplera Henesa koji uspije da protraći 60 mil eura i da se klub na kraju bori za opstanak.Svako ima crnu ovcu u stadu, a po meni Giuseppe Marotta je velika nesposobna ovca koja zbog svog neznanja ne može da realizuje nijedan ozbiljan transfer.Vraćanje Magatha značajno će stabilizovati klub jer nema jaza između direktora i trenera.On ima sve ovlasti od dovođenja igrača do toga da ima mjesto i upravnom odboru.Bilo bi mi glupo minorizirati klub kao što je Wolfsburg jer htjeli priznati ili ne oni su nedavno bili prvaci što Juventusu dugo nije pošlo za rukom.Kod dovođenja igrača bitne su pare i ništa više.Niko više ne pita za historiju kluba.Bitne su pare pa makar se radilo i o Anziju iz vukojebi..
Neuer i Beck se bas i ne mogu poredit, Neuer vrijedi 25 miliona jer je veoma talentovan i vec jedan od boljih golmana na svijetu, dolazi iz Schalkea ,kluba koji ima para i koji je znacajne uspjehe postigao u zadnje vrijeme,a tu cijenu od 25 miliona mozes opravdat jos i cinjenicom da se radi o Bayernu koji ga je kupio, tu ima i animoziteta izmedju klubova, rivalstva i cinjenice da je Bayern direktan konkurent svake godine za trofeje Schalkeu, pa zato je takva cijena, a Beck dolazi iz Hoffenheima, kako sam kazes ,povremeni je reprezantativac, dolazi iz kluba koji je imao losu sezonu, i trazi ga klub koji je u drugoj zemlji i koji ima na svom trzistu istih takvih igraca koji su dokazani u italijanskoj ligi, tako da nudeci manje para za igraca iz druge lige zeli da ne pretplati istog, jer uvijek postoji mogucnost da se taj igrac,u ovom pitanju je Beck, nece prilagodit toj ligi, imas primjer Rafinhe,kojeg je isto Juve trazio, nije davao puno para jer su pretpostavili da se moze desit da se ne prilagodi iako je u BL sjajno taj isti Rafinha igrao, i desilo se ono sto je i predvidilo se, Rafinha nije tako bio uspjesan u Serie A, s druge strane recimo Juve se kockao sa Diegom i oprzio, pa mozda i to ima uticaja na njihovu predlozenu cijenu,a moguce da i ranija neka iskustva sa Mollerom ili Kohlerom u Juventusu,ukazuju im da se zna desit lako da igrac iz BL slabije igra u Serie A, mada ima i obrnutih prijmera u Matheusu,Rumenigeu i Bierhoffu,a sto se tice para koje Juve ima ili nema, krajem mjeseca ce se odobrit dokapitalizacija od 100 miliona ili cifra u nekoj toj razini,samo je pitanje odluke nadzornog odbora gdje ce ta sredstva uputit, da li sva na merkato ili sva na vracanje dugova ili neka druga kombinacija,by the way vlasnici Juventusa su "teski" oko 8 milijardi eura,tako da se ima para, samo njihova politika nije "naftaska",niti peru pare ruskih milijardera,a i prije , u najtrofejnijim godinama Juventusa i sva silna finala i polufinala LP i ostali trofeji su ostvareni bez uzimanja marke iz kase vlasnika, sve ostvareno od vlastitog prihoda kluba, al previse smo otisli u stranu, tema je bila Milan,Inter,Montolivo i Wolfsburg kao najbolja opcija izmadju ova tri kluba :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 jun 2011, 14:17

JuveSissoko je napisao/la:al previse smo otisli u stranu, tema je bila Milan,Inter,Montolivo i Wolfsburg kao najbolja opcija izmadju ova tri kluba :mrgreen:
Zbog ovoga se i otislo u stranu jer si krivo protumacio postove. Niko nije rekao da je najbolja opcija za Montolivia Wolfsburg pored Intera i Milana. Ono sto se tvrdilo da je njegovo dovodjenje moguce s obzirom na prosle kupovine Wolfsburga iz Serie A.
#divovi

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jun 2011, 17:30

Tim Wiese,golman Verdera,uskoro ce verovatno postati novi clan ekipe Wolfsburgha.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 jun 2011, 00:34

Tribalian je napisao/la:Tim Wiese,golman Verdera,uskoro ce verovatno postati novi clan ekipe Wolfsburgha.
Nešto ne vjerujem u ovo. :? Da te nije prevod zezn'o?
Vom Jäger zum Gejagten

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 jun 2011, 00:54

geronimo je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Tim Wiese,golman Verdera,uskoro ce verovatno postati novi clan ekipe Wolfsburgha.
Nešto ne vjerujem u ovo. :? Da te nije prevod zezn'o?
According to Bild, Wolfsburg official are tracking Werder Bremen goalkeeper Tim Wiese (29). An attempt to sign him could be made if or when Diego Benaglio is sold.

Hebem li ga moguce brate. :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 jun 2011, 00:57

Nema smisla dovoditi Wisea ako se ne planira Benaglio nekome utrpati.

Grafič zavrsio u Al-Ahliju. 3 milje su Vukovi dobili za ovaj transfer.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 jun 2011, 18:41

Kao moguce pojacanje Wolfsburgha,kako pise " Wolfsburger Allgmeine Zeitung",navodi se Jean-Alain Boumsong,koji je trenutno clan Panatenaikosa.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 21 jun 2011, 18:47

Tribalian je napisao/la:Kao moguce pojacanje Wolfsburgha,kako pise " Wolfsburger Allgmeine Zeitung",navodi se Jean-Alain Boumsong,koji je trenutno clan Panatenaikosa.
Taj mi igrac nikad nije ulijevao povjerenje :?

Btw,ne vidim razloga zasto bi prodavali Benaglia i dovodili Wisea,nista ne bi dobili na kvaliteti time.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 jun 2011, 18:56

Dylan Dog je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Kao moguce pojacanje Wolfsburgha,kako pise " Wolfsburger Allgmeine Zeitung",navodi se Jean-Alain Boumsong,koji je trenutno clan Panatenaikosa.
Taj mi igrac nikad nije ulijevao povjerenje :?

Btw,ne vidim razloga zasto bi prodavali Benaglia i dovodili Wisea,nista ne bi dobili na kvaliteti time.
Ne znam rodjace,ta vest se pojavila bila u svim medijima koji prate letnje transfere,ne znam kakva je trenutna situacija u vezi sa tim.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jun 2011, 11:44

Diego kažnjen s 500.000 eura zbog 'izdaje'

Prema napisima njemačkog dnevnika Bilda, brazilski vezni nogometaš Wolfsburga Diego Ribas da Cunha (26) kažnjen je s 500.000 eura za svoju "izdaju" koja datira s kraja bundesligaške sezone...

Podsjetimo, dogodilo se to uoči utakmice posljednjeg, 34. kola protiv Hoffenheima u svibnju kada je Diego, saznavši da neće započeti u udarnih 11 naspustio momčad.

U klubu su potom najavili da će ga preseliti u svoju drugu momčad koja se natječe u četvrtoj njemačkoj nogometnoj ligi ukoliko se pronađe kupac koji je spreman platiti deset milijuna eura.

Spomenuta kazna u visini pola milijuna eura rekordna je u bundesligaškoj povijesti. Inače, nagađa se da ta svota odgovara Diegovoj jednomjesečnoj plaći, budući godišnje inkasira oko šest milijuna eura.

JA ipak mislim da je ovo samo potez za javnost.Diego bi čak mogao i ostati u Wolfsburgu.Bar tako tvrdi njegov otac.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 25 jun 2011, 09:44

Wolfsburg - Neudorf-Platendorf 6:0. Strijelci: Helmes, Lakić, Polter, Mandžukić i dva puta Kahlenberg.
...što je više lome to je volim jače...

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 jul 2011, 15:29

Wolfsburg misli ozbiljno. Ili da kažem da Magath misli najozbiljnije. Da bar hoće koji naš igrač u njegove šake.
Nogometaši Wolfsburga sudjelovali su u četvrtak u vježbi pri kojoj su Magathu kao poligon poslužile stepenice jedne građevine u Oeverseu, mjestu kod Flensburga gdje bundesligaška momčad boravi na pripremama. Stubište sastavljeno od točno 70 stepenica bilo je poprište raznoraznih akrobacija koje su Magathovi nogometaši bespogovorno odrađivali na zahtjev svog šefa.
Tako su se igrači raspoređeni u parove (jedan su činili upravo Mandžukić i Lakić) naizmjenično nosili uz i niz stubište. Također su pojedinačno Wolfsburžani sprintali uz stubište, penjali se unatrag te se spuštali skačući na jednoj nozi. Uglavnom su to činili uz osmijehe na licima.

Na biciklima Volfsburžani najprije naprave tri puna kruga oko Senkelmarkškog jezera, te potom, nakon što doručkuju, otrče još i 12 kilometara.
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 jul 2011, 16:14

Da je Dzeki i Salihovicu barem trenirati s njima,sljedece sezone bi letili po Bundesligaskim,odnosno po stadionima u Premiershipu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 jul 2011, 13:30

Wolfsburg je ozbiljan u namjeri da mu se prošla sezona više nikada ne ponovi.Sljedeće sedmice trebao bi biti gotov transfer Trascha za 12 mil eura.Istu cifru su prema Lequipe ponudili za Pjanića koji bi trebao krenutiu u pravcu Vukojebine kao zamjena za Diega.Magath zeli i krilo Werdera Marka Marina te Tima Wiesea koji ima još godinu ugovora sa Werderom.Od ranije postoji interes za Montoliva.Magath traži i jednog napadača te stopera.Moguće je dovođenje i jednog beka u slučaju odlaska Riethera.

http://www.fussballtransfers.com/bundes ... -duo_21187
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... onen_21194
http://www.lequipe.fr/Football/breves20 ... janic.html

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jul 2011, 15:43

Puno igraca je u opticaju, ali se postavlja pitanje koliko novca ima Magath na raspolaganju?
Ako se zeli rijesiti vecina ovih transfera, sigurno je da je potrebno prodati nekolicinu igraca, ali poznavajuci Magatha svasta je moguce pa da svi igraci ostanu + pridoslice.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jul 2011, 21:40

Diego 12 ,kahlenberg 4,dajegah 2,josue 3,grafite 3 eto tu 20tak miliona taman za montoliva I pjanica

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 03 jul 2011, 18:34

Wolfsburg počeo drmati.. vode 4:1 protiv HSV-a, 2 puta Lakić, jednom Mandžukić, a strijelca četvrtog još nisam našao.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 03 jul 2011, 18:43

Evo ga 5:1, strijelac četvrtog je Tuncay.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jul 2011, 18:45

jacky09 je napisao/la:Wolfsburg počeo drmati.. vode 4:1 protiv HSV-a, 2 puta Lakić, jednom Mandžukić, a strijelca četvrtog još nisam našao.
Sanli Tuncay

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.