FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

adnan24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la adnan24 » 05 jul 2009, 14:32

Cini mi se da ce ovo biti jedna veoma teska sezona...opet se kao okrecu mladima nadama i tako iz godine u godinu...kaze Janjos kako je ta filozofija dala rezultate...stvarno ne znam koje rezultate...mozda sto su oni uzeli pare na transferima a nisu kupili niti jednog kvalitetnog igraca...nece ovo na dobro...

Sto se tice ovih njegovih izjava po meni je apsolutno los nacin na koji on to radi...pa evo nasa repka i postize dobre rezultate u posljednje vrijeme velikim dijelom zbog motivacije a on kako daje izjave ja kao navijac se isfuran a kamoli MLADI igraci koje on forsira...
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 05 jul 2009, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 05 jul 2009, 14:34

Okreću se mladim snagama...?

Pa zar se nisu okrećali tome prije 5-6 godina? :lol:

To je dokaz da se u našim klubovima samo krade
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Zike_HzSa
Kontakt:

Post Postao/la Zike_HzSa » 05 jul 2009, 14:37

nime_tm87 je napisao/la:Ma kanite se vi Janjosa lik je toliki pesimist!!
Al sve u svemu boli me qrac ne navijam za Sarajevo tako da... :lol: :lol:

Pa koji se qrac javljas na ovu temu !!!???
"...biti srcem vezan,u tome lezi snaga..."

R.I.P. Vedran Puljić Pulja 1985-2009

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jul 2009, 14:52

Calin krajnji domet je vodjenje Hrida nema dalje hajd sto se predao sad Evropske utakmice al frajeru je svaki protivnik kvalitetan pocevsi od Travnika kad je davao izjave Travnik je veoma kvalitetna ekipa vako nako,pa do Leotara sa izjavama nema veze sto smo izgubili drago mi je da se momci nisu prepali koja glupost boze dragi,a gledao sam snimak ove utakmice iz Slovacke ekipe su realno bezveze na stadionu 1.500 dusa se jedva okupilo,i on vec sve halalio daje izjave oni su pravi profesionalci pa normalno za razliku od tebe koji si amater i koji si zalutao u trenerske vode,nekad si bio dobar igrac ,al na putu od igraca do trenera si sve u putu izgubio,klasicna si **** od covjeka...satro puca price po novinama okrecemo se mladim nadama u ekipi prosle sezone u prvoj postavi nije bilo igraca ustvari bio je mozda 1-2 igrac ispod 25 godine,sve ostalo preko,lafo potpisuju juniore dovedu ih sjede im na klupi,nedobijaju platu 5 mjeseci,opet igraju za svoju generaciju samo se vode da su sa prvim timom i prica o nekom podmladjivaju a dovode se Avdici,Hosici koji zajedno imaju preko 60 godina,pa koga kontas vise zajebat mahalasu jedan :evil:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 jul 2009, 14:52

Zike_HzSa je napisao/la:

nemoj mu zamjerit fakat je idiot frajer...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 05 jul 2009, 15:13

19TM87 je napisao/la:
Zike_HzSa je napisao/la:

nemoj mu zamjerit fakat je idiot frajer...
i ja sam to primjetio
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 05 jul 2009, 15:16

e da je nama sad tu musemic, on bi barem najavio iznenadjenje
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 05 jul 2009, 15:16

dzoka je napisao/la:E komsije sto se vi ne pojacavate? doveli samo avdica i onog sto ga nisu htjeli u olimpiku...A igrate u Europi? a prodali pandzu za 650 hiljada...
htjeli su oni njega u olimpiku budalo citas ti ista ovdje on i jos jedan iz amerike bili u olimpiku na probi i iz olimpika rekli da drugi moze ici a da ce ovome ponuditi ugovor da su prezadovoljni onim sto je pokazao a on rekao da je predugo cekao ponudu ugovora te da je dobio ponudu sa koseva i odmah je prihvatio a mi smo pandzu makar prodali za 650 hiljada a vi dzeku da li za 20 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 jul 2009, 15:49

Gerrard je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:http://www.****/sport/fudbal/k ... ih-slovake

oojjjj janjošu ostavi se fudbala molim te (ovo govorim u ime svih navijača sarajeva) :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
U cije ima ti govoris , " predstavnice" navijaca Sarajeva :roll:
Ne znam otkud ti tolika sloboda da ti govoris u ime cijele grupe !

daj ba, hoćemol se sada između sebe svađati :( :( ako ti smeta izvini i gotovo
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 jul 2009, 15:55

Hajde ba gerrard,sta ako je rekao,ako se svi slazemo sa tim,nemoj ti tu prosipati neku svoju filozofiju!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 05 jul 2009, 16:06

formance je napisao/la:Hajde ba gerrard,sta ako je rekao,ako se svi slazemo sa tim,nemoj ti tu prosipati neku svoju filozofiju!
tako je sta ako je napisao pusti ga gerrard sad je najbitnije rijesiti da onaj manijak bez veze nime_tm 87 ovdje vise ne ostavlja komentare jer postaju preglupi

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 05 jul 2009, 16:11

U srijedu Zvijezda i FK Sarajevo, dobra utakmica kao priprema za početak prvenstva. Mislim da se ovdje kod nas na stadionu igra, no bit ćete slikovito informisani o svemu :)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

ZOI1984
Kontakt:

Post Postao/la ZOI1984 » 05 jul 2009, 16:19

svi smo na ovoj pauzi skontali da je janjos jedna trenerska 0 i da unaprijed trazi opravdanje za kiks...namjerno ne zeli pojacanja da bi imo opravdanje za 4 ili 5 mjesto na kojem cemo najvjerovatnije zavrsiti ako ovako ostane...
naravno upravi to odgovara

cuj okrecu se mladim...pa **** im sve nesposobno ako ne osvoje titulu...nezna se ko je veci majmun ili ovi iz uprave ili janjos
a sa juniorima uz puno srece mozemo zavrsiti 4 i oni ce to smatrati uspjehom...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 jul 2009, 16:28

NA KOŠEVU SE OKREĆU MLADIM SNAGAMA

Fudbaleri Sarajeva nalaze se trenutno u drugoj fazi priprema pred utakmice drugog pretkola Evropske lige, koje će bordo tim igrati sa pobjednikom duela Spartak Trnava – Inter Baku.Međutim, trener Sarajeva Mehmed Janjoš u ovim susretima neće moći najvjerovatnije računati na dva svoja iskusna igrača, jer su zbog povreda van terena Alen Škoro i Faruk Ihtijarević.
„Nadam se da ćemo odigrati što je moguće bolje u Evropskoj ligi, ali realno klubovi iz BiH ne mogu daleko u međunarodnim takmičenjima. Zbog toga su nam misli okrenute prema domaćem takmičenju“, smatra trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Do sada su klub sa Koševa napustili Dalibor Pandža i Nedim Hiroš. a od novih lica tu je samo Alen Avdić, dok se još očekuje dolazak i Dženana Hošića.

„U prvom nam je planu za narednu sezonu da u prvi tim uključimo što je moguće više fudbalera iz juniorskog pogona. Za sada smo A timu priključili pet juniora i mislim da je to pravi put, jer se okretanje mladim snagama do sada pokazalo kao veoma uspješno“, kazao je Janjoš.

Janjoš je ranije ove sedmice boravio u Slovačkoj gdje je gledao susret između Spartaka i Intera iz Bakua.

„Obje su ekipe dosta dobre i znaju šta hoće. Nisu iz prvog razreda evropskog fudbala, ali su vrlo kvalitetne i ovog momenta su sigurno u prednosti nad Sarajevom. U svakom slučaju to su pravi profesionalci koji dobro odrađuju svoj posao“, rekao je Janjoš koji je dodao da su i Spartak i Inter u ovom momentu jači od Sarajeva, ali je isto tako naglasio da će momčad sa Koševa učiniti sve da što bolje predstavi bh. fudbal.

ma fuj fuj :twisted: :twisted: sve mi se više gadi....živci mi pokidao svojim izjavama, formacijama,....itd i sličnim glupostima
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 05 jul 2009, 17:25

Fakat cu objeljeti od izjava ovog naseg vrlog strucnjaka cale,okrecu se mladim snagama,uzeli lovu za pandzu i podijelit ce je izmedju sebe,kao i kad smo igrali ligu prvaka,pare ko da su u zemlju propale i sad lafo okrecu se mladim snagama,kakvi se to fakini,ako nedo Bog ispadnemo sad od spartaka il intera trebamo se dici i sve ih otjerati iz kluba,dosta smo mi navijaci ispastali zbog ovih lopina,sve je manje navijaca na stadionu,nema nikakvog napredka,nece niko da dolazi zbog takvog stanja,jedino mi bolesnici,koji volimo Sarajevo vise od cure,zene :lol: i zivimo za bordo-bijelu boju,u klub treba postaviti bivse igrace FKS turkovica,varesanovica i ljude koje vole Sarajevo. Izvinite na ovom duzem postu ;)

High

Post Postao/la High » 05 jul 2009, 17:39

" U prvoj pripremnoj utakmicu naša ekipa poražena je od Odžaka! "

Nakon prvog, bazičnog dijela priprema, koji je održan u Vitezu, naša ekipa otputovala je u Odžak na drugi dio priprema na čijem početku su doživjeli hladan tuš. Naime, prva pripremna utakmica odigrana protiv lokalnog tima iz Odžaka završila je porazom naše ekipe rezultatom 2:1. Jedini strijelac za našu ekipu bio je Almir Pliska koji nastavlja pogađati kad god dobije šansu za igru.

Žalostan je podatak da je prvi tim u prvom poluvremenu gubio rezultatom 2:0te da smo tek preokrenuli igru u našu korist u drugom poluvremenu ulaskom mlađih igrača koji su pokazali kako se bori za dres Sarajeva i kada se radi o utakmici sa ovakvim protivnicima.

Po riječima kapitena Alaima koji nije igrao utakmicu jer se pripremama opravdano (dobio je sina) priključio tek u petak igrači su olako shvatili ekipu koja se praktički skupila da odigra tu utakmicu i sramotno su nadigrani. Ono što je jedino pozitivno iz ove situacije jeste da se desila na samom početku priprema pa će, nadajmo se, naše "zvijezde" shvatiti da odnos prema igri mora biti isti u svakoj utakmici te da se sa imenom kluba ne smije igrati koliko god to "nebitne" pripremne utakmice bile.

Ekipa je u prvom poluvremenu igrala u sljedećem sastavu: Hamzić, Rizvanović, Belošević, Torlak, Maksumić, Dudo, Janjoš, Džakmić, Muminović, Jahović i Hadžić

U drugom poluvremenu priliku su dobili: Hodžić, Kadić, Škoro, Dupovac, Lušničkić, Šehović, Čomor, Čampara, Hamzagić, Pliska i Avdić

U nastavku priprema u Odžaku naša ekipa sutra će odigrati drugu pripremnu utakmicu protiv jedne američke ekipe, dok bi u srijedu trebali igrati protiv Zvijezde iz Gradačca.

Pripreme po riječima igrača protiču po planu, uslovi za rad su dobri samo probleme predstavljaju velike vručine i sparno vrijeme koje ih prati od dolaska u ovaj grad na sjeveru BiH.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 jul 2009, 18:08

Evo kakav je dopis klubu poslao trener juniora FCS Muhidin - Dido Teskeredžić

FK¨SARAJEVO¨-juniorski pogon

PRIJEDLOG

Samim plasmanom u finale DRŽAVNE PREMIJER OMLADINSKE LIGE, te ispadanjem u četvrtfinalu prestižnog omladinskog turnira ¨Kvarnerska Rivijera¨, mislim da su igrači napravili veliki isorak u afirmaciji kluba,grada i sebe, kako u našoj državi tako van naših granica.
Zaostatak u jesenjem dijelu od sedam bodova u premijer omladinskoj ligi-jug, ekipa je kolektivnim duhom stigla i prestigla FK¨Željezničar¨ za osam bodova. U obje omladinske lige naša ekipa je postigla najviše golova i treća je ekipa po primjenim golovima.
U posljednjih šest mjeseci odigrali smo oko 40 utakmica prvenstvenih, turnirskih i prijateljskih,a samo u zadnjih mjesec dana 11 utakmica. Od toga izgubili tri i odigrali dvije nerješeno. Treba naglasiti da su u ovom periodu prvom timu bila priključena tri igrača (Čomor,Šehović,Kadić),koji su dali ogroman doprinos dobrim proljetnim juniorskim rezultatima.
Stoga kao trener koji gaji kolektivni duh igre,a u nedostatku kriterija za odabir igrača za prvi tim,moji prijedlozi su se isključivo rukovodili rezultatima i učinkom ekipe te doprinosom pojedinaca tim rezultatima.

Predlažem za potpis profesionalnog ugovora:
1. Čomor Denis-vezni i bočni igrač
2. Šehović Nail-bočni i vezni igrač
3. Kadić Amar-l.bočni igrač
4. Alihodžić Admir-štoper
5. Čampara Jasmin-špic

Za posudbu:
1. Muhić Emir-špic
2. Krak Almir-vezni i bočni igrač
3. Kolar Meho-vezni i bočni igrač
4. Avdibegović Damir-golman

Za ugovor o stipendiranju talentovanih igrača (1991 g):
1. Handžić Kenan-vezni igrač
2. Handžić Amel-špic i vezni igrač
3. Dupovac Amer-štoper
4. Šeko Edin-špic i vezni igrač

Potpisivanje profesionalnih ugovora,etiketiranjem talenata kroz ugovor o stipendiranju, šaljemo dobre vibracije narednim generacijama,da rezultat individualni kvalitet,ljubav prema klubu daju im za pravo da se mogu nadati bordo majici prvog tima i da FK¨SARAJEVO¨ misli na svoju djecu.

TRENER JUNIORA:
Muhidin Teskeredžić
DOSTAVLJENO:
1. Direktoru kluba
2. Sportskom direktoru
3. Kordinatoru omladinskog pogona
4. Šefu stručnog štaba

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 06 jul 2009, 11:38

danas ako se navaram igraju pripremnu protiv ekpie doboj istoka

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 06 jul 2009, 12:16

Ma ove pripreme su izgleda za igrače dosadne. Čuj izgubili od Odžaka. Treba sve juniore priključit prvom timu, pa da pokažu ovim "zvijezdama" kako se bori za dres svog kluba. Nadam se da će u nastavku priprema igrači Sarajeva shvatiti da im je pripremljenost veoma važna i da neće više imati problema sa ovim nižerazrednim ekipama.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 06 jul 2009, 14:48

el-fighter je napisao/la:Ma ove pripreme su izgleda za igrače dosadne. Čuj izgubili od Odžaka. Treba sve juniore priključit prvom timu, pa da pokažu ovim "zvijezdama" kako se bori za dres svog kluba. Nadam se da će u nastavku priprema igrači Sarajeva shvatiti da im je pripremljenost veoma važna i da neće više imati problema sa ovim nižerazrednim ekipama.
Volio bi da je tako,ali se bojim da nije.Po meni nema opravdanja za poraz od nizerazredne ekipe.Sarajevu treba svaka utakmica da bude znacajna bila ona prijateljska ili takmicarska i kao takva da bude znacajna svakom fudbaleru koji nosi bordo dres.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, InatSilniBosanski, nedimmmm1337 i 35 gostiju.