FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Mr.Casual
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mr.Casual » 21 jun 2011, 00:41

VanBasten je napisao/la:
TKC je napisao/la:mozem li iko reci ima li ista novo sa AL-SHIDDI.?.
Ništa zvanično. Sve su prilike da je to bilo puko nagađanje na osnovu nekih nekonkretnih kontakata.
to ovi sot grade zgrade po serijatu?? hahahaha

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 jun 2011, 00:45

Mr.Casual je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
TKC je napisao/la:mozem li iko reci ima li ista novo sa AL-SHIDDI.?.
Ništa zvanično. Sve su prilike da je to bilo puko nagađanje na osnovu nekih nekonkretnih kontakata.
to ovi sot grade zgrade po serijatu?? hahahaha
Da. Ne znam šta je smješno. Daj Bože da u ovome ima istine, jer ta grupacija od FKS za 2 godine može napraviti klub koji bi se spravom mogao nadati grupnoj fazi LP ili EL-a.
Negdje su u rangu s Šejkom Mensurom od Mančester Sitija. ;)
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 00:51

Al shiddi su saudici oni su glavni i puno bogatiji od Sheikhe iz emirata, katar, kuwait. Ali bi i ovo bio lak put kako bi oni mogli se reklamirati bez ikakvi problema bi oni mogli napravati Champions League team od FKS lakse im je to nego da kupu West Ham, Fulham,... Pa da trebaju konkurisati sa Man CIty, Chelsea....
Steta sto bosnjaci ne iskoriste te mogucnost koje imaju u islamskoj sviejtu.

Mr.Casual
Kontakt:

Post Postao/la Mr.Casual » 21 jun 2011, 00:56

evo gledam po googl-u grade neke zgrade staklene po Sarajevu steta sto ne ulazu u sport ebo ih zgrade..

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 21 jun 2011, 00:59

TKC je napisao/la:Al shiddi su saudici oni su glavni i puno bogatiji od Sheikhe iz emirata, katar, kuwait. Ali bi i ovo bio lak put kako bi oni mogli se reklamirati bez ikakvi problema bi oni mogli napravati Champions League team od FKS lakse im je to nego da kupu West Ham, Fulham,... Pa da trebaju konkurisati sa Man CIty, Chelsea....
slazem se s tobom! treba klecati na koljena Sulejmanu Al Shiddiu i privoliti ga da ulaze u Saerajevo ili Zelju,jedino tako mozemo izaci u Evropu i boriti se za ulazak u neku od grupnih faza evropskih takmicenja,drugog izbora nema..

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 21 jun 2011, 01:03

Nadam se da je i Rizvanović shvatio ko je jedan od velikih krivaca za trenutno stanje u klubu i da će ga konačno nogirati iz kluba.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 21 jun 2011, 01:05

Najbitnije je da ostaju Rizvanovic i Redzepagic. Za ostale me zaboli...

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 21 jun 2011, 01:09

Rizva ostaje,znaci vracaju se Bane,Vucina i Piksi a vjerovatno i Torlak bi trebo ostati cim je osho sa ekipom u Fojnicu :)

PS:Begax brate menjaj potpis ;)
Zadnja izmjena: Giallorossi, dana/u 21 jun 2011, 01:12, ukupno mijenjano 3 puta.
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 jun 2011, 01:10

k_c je napisao/la:
TKC je napisao/la:Al shiddi su saudici oni su glavni i puno bogatiji od Sheikhe iz emirata, katar, kuwait. Ali bi i ovo bio lak put kako bi oni mogli se reklamirati bez ikakvi problema bi oni mogli napravati Champions League team od FKS lakse im je to nego da kupu West Ham, Fulham,... Pa da trebaju konkurisati sa Man CIty, Chelsea....
slazem se s tobom! treba klecati na koljena Sulejmanu Al Shiddiu i privoliti ga da ulaze u Saerajevo ili Zelju,jedino tako mozemo izaci u Evropu i boriti se za ulazak u neku od grupnih faza evropskih takmicenja,drugog izbora nema..
Ma ljudi su ba ozbiljni, neće se oni zajebavati s našim mahalskim peripetijama, plati ovom, onom, vodi ovog na kafu, onog... Ljudi su generalno otvoreni za sve poslovn emogućnosti, ali žele da znaju gdje i kome ide pare, odnosno da imaju potpuni uvid u cjelo poslovanje. Drugačije, neće garant, džaba sve, možda jedino d abace malo sadake. Naravno ovo je sve hipotetički, s obzirom da su info o njihovom interesu uglavnom ne baš provjerene.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 01:15

Da bi ja bio presednik saveza BIH. Bosanska Premier Liga bi se zvala Petronas Super Lig. Imala bi 10 tima. 5 utakmica svako kolo. Novi tv ugovor sa TV1 ili KANAL1. Dvije utakmice subotom 3 nedejljom svi od ni Live prenos. Olimpik, Zeljo, FK Sarajevo bi bili u arapska ruke, Sheikh/Emir bla bla bla....

I mi bi imali dva tima u Champions Ligi i jedan u Europa Liga. Sarajevo bi postao novi Istanbul, Besiktas (olimpik),FK Sarajevo(Fenerbahce), Zelje(Galatasaray). The Big 3!'

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 jun 2011, 01:18

Eto ga, ostao je Rizva, Bog mu zdravlje dao :mrgreen:
Treba pametno odradit sad do pocetka sezone,a i poslje naravno

1)Vratiti Vucinu,Baneta,Pixija te produzit sa Torlakom,Ledetom i Hadzijom(!) (ne produzit na pola godine naravno :D )
2) Smjenti Mirzu,jednom za svagda(ne dati drugu funckiju u klubu) i naci normalnog trenera(Ibrakovic ne dolazi u obzir)
3) Dobro pripremiti ekipu,fizicki,psihicki ali i uigrati ih sto je vise moguce
4) Dovesti ciljanja pojacanja,konkretno nama treba stoper,kreator-playmajker,krilo jer se Pehla povrjedio i po mogucnosti golman ako Hamzic ili Jovic(ili obojica nedo Bog) napuste klub.Jos jednom napadacu se nebi protivio ako ce biti extra neki tipa Skore isl a ako ce biti neki tipa Dzafica isl nam ne treba jer vec imamo Obucu iskusnog i dvojicu mladih iz Buducnosti kao i Harisa Handzica.
Znaci 3-4 ciljanja pojacanja(pored dvojice iz Buducnosti) ali sto prije,ne trebaju nam 2 dana pred Europu ili pocetak sezone.
5) Izganjati kakvu opremu dobru,po mogucnosti sponzorstvo(ako mogu i omladinci da se opreme) i da vise ne mjenjamo opremu svako pola godine.Pod dobru mislim na kvalitetnu sa pravom bojom kao i kvalitetno uradjenim grbom,brojem i sponzorima.

To je ono sto treba odradit sad,sto prije

Na zimu ima jos stvari za uraditi tipa produzavanja ugovora sa igracima kojima isticu na ljeto,ganjat skupstinu i statut,otklanjat parazite iz kluba itd.Samo sistematski rjesavat probleme,unaprijed razmisljati.
-Zivim za dan kad necemo dolazit u situaciju da su nam igracima istekli ugovori i da se ne zna hoce li produzit,hoce li ici na pipreme itd...
SAVJET: Cim vidite da nekom igracu istice ugovor na ljeto , vec na zimu(ili ranije cak) treba razgovarati sa njim i pitati ga da produzi na jos godinu-dvije.Ako igrac bude muljao i govorio vidjecemo kad za to dodje vrjeme(tj kad istekne ugovor) odma mu reci da ne moze. Treba razjasnit , ako hoce da igra u FKS nek odma produzava a ako nece nek se zna da na njega ne racunamo sljedece sezona ili polusezone i da vec mozemo trazit zamjenu a ne da do samog pocetka Pl ili El mi imamo 2 stopera u ekipi.Ali to je moguce samo ako igraci imaju redovna primanja,nece niko produzit ugovor na zimu(a traje mu do ljeta tj jos pola godine) na jos 1-2 god ako do sad nije imao redovna primanja.

SAMO SARAJEVO

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 01:21

VanBasten je napisao/la:
k_c je napisao/la:
Ma ljudi su ba ozbiljni, neće se oni zajebavati s našim mahalskim peripetijama, plati ovom, onom, vodi ovog na kafu, onog... Ljudi su generalno otvoreni za sve poslovn emogućnosti, ali žele da znaju gdje i kome ide pare, odnosno da imaju potpuni uvid u cjelo poslovanje. Drugačije, neće garant, džaba sve, možda jedino d abace malo sadake. Naravno ovo je sve hipotetički, s obzirom da su info o njihovom interesu uglavnom ne baš provjerene.
Ima pametni sheika ali ima oni malo udareni. Ima jedan od nji potrosio milliarde dollara da donese arapsku vodu zato sto mu se voda u spaniji nije svidzala..

Eh da nam je ovaj:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 jun 2011, 01:27

TKC je napisao/la:
Ima pametni sheika ali ima oni malo udareni. Ima jedan od nji potrosio milliarde dollara da donese arapsku vodu zato sto mu se voda u spaniji nije svidzala..

Eh da nam je ovaj:
Ne bi rek'o da je iz tog razloga. Prije će biti da nije htio plaćati špancima i za vodu, nego će radije piti flaširanu saudijsku koju inače dobijaju preradom morske vode. To je neki lokal patriotizam koji je nama stran. Mi i pored 13219478 domaćih proizvođača radije kupimo Janu, valjda ima kul ambalažu.

Ali, istina, ima ih koji preĆeruju dobrano. Jbg, nije za svakog para :mrgreen:

A ovo na klipu je Sirija, s ovom gutom ne znam bil mogo kupiti BMX-a. Negdje je s jugoslavenskim dinarom 89' po vrijednosti. :mrgreen:

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 01:32

VanBasten je napisao/la:
TKC je napisao/la:

Eh da nam je ovaj:
Ne bi rek'o da je iz tog razloga. Prije će biti da nije htio plaćati špancima i za vodu, nego će radije piti flaširanu saudijsku koju inače dobijaju preradom morske vode. To je neki lokal patriotizam koji je nama stran. Mi i pored 13219478 domaćih proizvođača radije kupimo Janu, valjda ima kul ambalažu.

A ovo na klipu je Sirija, s ovom gutom ne znam bil mogo kupiti BMX-a. Negdje je s jugoslavenskim dinarom 89' po vrijednosti. :mrgreen:
Koda da ce ikakav profit dobiti od Malaga i Man City.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 21 jun 2011, 01:35

Hajde hvala Bogu pa jedna fina vijest za početak vidjet cemo sta ce biiti slijedece .

A to tih Arapa ma samo nek ulazu u zgrade u sve samo nek nam grade Državu nemamo mi ništa protiv . Volio bi da ulažu u Sarajevo naravno jer bi tako imali jak tim i mogli bi uci u LP ili EL i tako biti medzu prvim klubovima s Balkana ovog naseg eX-Yu koji je usao u neko jace takmicenje ali onda bi bili prejaki za nasu ligu i volio bi da jos neki klub dobije ne bi bilo interesantno onda ;) :mrgreen: ! .

Ma šalim se iako nas ima dosta Muslimana ipak ja mislim da oni vole kupiti ili uloziti u neki Engleski Drugoligaski ili mozda neki jaci klub iz Premiershipa kao M.City ili Španske ili tako te timove jer lakse im je imaju jacu ligu i to .
Ali opet mogu i ovdje haj mu znaj .

- Hej Šekiii , Šekii tako ti Allaha ulazi u nas nece bit Belaja .

E sad odgovor na ove dole postove malo su me preudhitrili : Pa vidi to jes to , oni vise vole sebi pa makar 4 - puta skuplje platili ali mi Bošnje ufurane vise volimo kupiti ono Dukat Mlijeko nego Sanski Most naprimjer nema veze sto je ovo drugo naše i tako pomazemo nas i našu Državu i sto je ovo naše 117 x bolje to je sigurno ;) .
I tako za sve ostale proizvode neki dan jedem neki Čips neznam sad koji je al citam iz nase je Države ma bolan bolji nego onaj Franck ili tamo neki deseti ali opet nista . To smo mi tako za hiljade raznih artikala ili bilo svega ma nek nema on ako neam ni Ja ko ga j.ebe dok to ne prodze nema nas nidze ..

A to pa dobit ce profit i od Malage i Citya kako nece ;)
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 jun 2011, 01:38

TKC je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
TKC je napisao/la:

Eh da nam je ovaj:

Koda da ce ikakav profit dobiti od Malaga i Man City.
Dobiće, ne sekiraj se plaho. Neki dan sam gledao intervju s Mensurovom desnom rukom, koja za njega vodi City, zasad su prezadovoljni razvojem događaja. Kako kaže, svi zadani ciljevi su ispunjeni.
Raja uglavnom ima predrasude spram njihovih šejkova, obično baziranih na filmovima itsl, ili pojedinim ispadima nekih razmaženka među njima. Ono što se zaboravlja da je većina njih obrazovana na biznis školama od Harvarda do Stanforda. Nisu oni nikakvi debili, kako mi volimo da mislimo.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 01:46

Nogomet ili sport nikad nije bila industrija u kojoj se ulaze pare da se zaradi pare. Neko kaze da ti vlasnici opet dobiju kroz reklame ali sta ce ovi arapi dobiti Katar, Emirate, Kuwait to su pustinje nem tude **** osim nafte. Nemaju oni za nista reklamirati osim nafte. Katar je po velicini Kosovo. Ima pametni sheika nekazem da su oni svi debili.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 21 jun 2011, 01:56

TKC je napisao/la:Nogomet ili sport nikad nije bila industrija u kojoj se ulaze pare da se zaradi pare. Neko kaze da ti vlasnici opet dobiju kroz reklame ali sta ce ovi arapi dobiti Katar, Emirate, Kuwait to su pustinje nem tude **** osim nafte. Nemaju oni za nista reklamirati osim nafte. Katar je po velicini Kosovo. Ima pametni sheika nekazem da su oni svi debili.
Ljudi misle sta ce kad nestane nafte a mi ih zovemo da uloze u sport u drzavi koja nema zakona za takvo ulaganje

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 01:57

Eh da nam je ovaj:
[/quote]

A ovo na klipu je Sirija, s ovom gutom ne znam bil mogo kupiti BMX-a. Negdje je s jugoslavenskim dinarom 89' po vrijednosti. :mrgreen:[/quote]

Koda da ce ikakav profit dobiti od Malaga i Man City.[/quote]

Dobiće, ne sekiraj se plaho. Neki dan sam gledao intervju s Mensurovom desnom rukom, koja za njega vodi City, zasad su prezadovoljni razvojem događaja. Kako kaže, svi zadani ciljevi su ispunjeni.
Raja uglavnom ima predrasude spram njihovih šejkova, obično baziranih na filmovima itsl, ili pojedinim ispadima nekih razmaženka među njima. Ono što se zaboravlja da je većina njih obrazovana na biznis školama od Harvarda do Stanforda. Nisu oni nikakvi debili, kako mi volimo da mislimo.[/quote]

Wolfsburg je vlasnik Wolkswagen groups samo zbog svoji radnika da i oni imaju nesta i takodze zenit i gazprom da drzava ima nesto. Ali da ce klub zaraditi nesto od ovoga tesko jedino se kupi ovo zbog reklame ali po mojoj mislejnju arapi nemaju nista reklamirati osim Saudi Arabija velika je to terriotoria ima drugi ressourca osim nafta. I sto ne lakse se probiti sa FK Sarajevo nego sa West Ham. Mala investicija ali dobra reklama.

Ali mislim da je ta klip iz Emiratima a ne Sirije nema Sirija nafte.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 21 jun 2011, 01:59

santos je napisao/la:
TKC je napisao/la:Nogomet ili sport nikad nije bila industrija u kojoj se ulaze pare da se zaradi pare. Neko kaze da ti vlasnici opet dobiju kroz reklame ali sta ce ovi arapi dobiti Katar, Emirate, Kuwait to su pustinje nem tude **** osim nafte. Nemaju oni za nista reklamirati osim nafte. Katar je po velicini Kosovo. Ima pametni sheika nekazem da su oni svi debili.
Ljudi misle sta ce kad nestane nafte a mi ih zovemo da uloze u sport u drzavi koja nema zakona za takvo ulaganje
Oni ce naravno ekspotirati ljude i naravno cemo imi neko od nji primiti.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordospartanac, Jadnimi, OzmoodPinglewood, PingoFTW, ubipara i 44 gosta.