FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
amarpustahija
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Znali ko jeli Smajić i onaj Venecualac potpisao ?
NO PYRO NO PARTY
-
amarpustahija
- Kontakt:
Ih , kad bi se sad i on vratioooo , uf !
Smajić da bi došao kod nas, treba raskinuti prvo ugovor. Što se Moralesa tiče, on je na probi, ako zadovolji, ostaje i potpisuje ugovor.kralj_je_mrtav je napisao/la:Smajic je ugovorom vezan za Lokeren, pa dokle vise se to treba objasnjavati. Odes na sluzbenu stranicu Lokerena i vidis Smajica kako trenira.amarpustahija je napisao/la:Znali ko jeli Smajić i onaj Venecualac potpisao ?
Vjeruj, ja se ništa ne pitam. Uopšte ne znam koji su ciljevi uprave, radi se od danas do sutra, nema dugoročnog plana. Žujo marke nije donio u klub, a najavljivao je milione. Da ih je donio, sigurno bi bilo novih Višći, Zakarića, Lendrića. Ti igrači su najbolji za kupovinu, ta tipa. Mladi, super talentovani, a u početku ne vrijede sigurno više od 50 000 KM. Nekad ih se i za džabe može dovesti. Mada, ne možemo ih dovesti jer nema skautinga. I koliko sam ja shvatio, imamo tri čovjeka u upravi ( Biščević, Dželo, Žujo ) koji kao nešto 'rade' , nema više nikoga. Treba tu kadra koji će da radi, znati namaći para. Sve ovo su uspjesi stručnog štaba, jedina pozitivna stvar jeste isplaćivanje duga i redovne plate ( i poprilično visoke za naše uslove) , kao i premije. Biće, može i mora bolje, jer nama ne treba puno, samo mali podsticaj. Mi smo klub s najviše potencijala u Ex-Yu, bez ikakvog pretjerivanja.
EDIT : To obeštećenje je četvrtina našeg budžeta ja mislim, to bi bilo baš riskantno.
EDIT : To obeštećenje je četvrtina našeg budžeta ja mislim, to bi bilo baš riskantno.
Vezan je ugovorom i to je tacno,ali radi na sporazumnom raskidu i na dobijanju papira posto tamo u zadnjih godinu dana nije bio u prvom planu.Znaci ne trebas objasnjavati,znamo situaciju.Ako to uspije postoje sanse da dodje kod nas.No treba vremena za to i to je proces,pitanje je za koliko vremenski on to moze da uradi i da dobije ciste papire od svog kluba.O tome se radi kralju.kralj_je_mrtav je napisao/la:Smajic je ugovorom vezan za Lokeren, pa dokle vise se to treba objasnjavati. Odes na sluzbenu stranicu Lokerena i vidis Smajica kako trenira.amarpustahija je napisao/la:Znali ko jeli Smajić i onaj Venecualac potpisao ?
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
@Kralju
Bio bi dobar potez i slazem se s tobom.Medjutim on ima izglednu situaciju da to uspjesno zavrsi sa papirima i da bude slobodan igrac recimo za desetak dana.Ako je tako onda bi i ja cekao i ne bi davao te pare iako bi imali da damo za takvo obestecenje.Da je situacija drugacija i da je on iskljucivo nasa ciljana meta a da je vezan ugovorom,ima logike to za obestecenje.Ovako se otvaraju vrata da on dodje kao slobodan a ostaje ti lova za neka eventualna druga pojacanja.Da li je to prekasno?Mislim da za evropu jeste prekasno cekati nekoga u ovom trenutku.Medjutim za prvenstvo bi svakako dobili jako vrijednog igraca,pa opet mislim da se ovako isplati.Bitno je da ako dodje,da bude fizicki spreman,a trenira tamo sa klubom,pa ne sumnjam u to.Uklopio bi se on i u evropske utakmice.Dobrog igraca ne treba bas previse uigravati sa ostalima.Dobar igrac se uvijek dobro snadje i razumije sa saigracima na terenu.
Bio bi dobar potez i slazem se s tobom.Medjutim on ima izglednu situaciju da to uspjesno zavrsi sa papirima i da bude slobodan igrac recimo za desetak dana.Ako je tako onda bi i ja cekao i ne bi davao te pare iako bi imali da damo za takvo obestecenje.Da je situacija drugacija i da je on iskljucivo nasa ciljana meta a da je vezan ugovorom,ima logike to za obestecenje.Ovako se otvaraju vrata da on dodje kao slobodan a ostaje ti lova za neka eventualna druga pojacanja.Da li je to prekasno?Mislim da za evropu jeste prekasno cekati nekoga u ovom trenutku.Medjutim za prvenstvo bi svakako dobili jako vrijednog igraca,pa opet mislim da se ovako isplati.Bitno je da ako dodje,da bude fizicki spreman,a trenira tamo sa klubom,pa ne sumnjam u to.Uklopio bi se on i u evropske utakmice.Dobrog igraca ne treba bas previse uigravati sa ostalima.Dobar igrac se uvijek dobro snadje i razumije sa saigracima na terenu.
-
amarpustahija
- Kontakt:
Ko da dolazi iz River Plate-a
- spielführer_21
- Kontakt:
@boccacio, znaš li je li Nyema stigao u Međugorje?
I ako neko sazna kad Šerif igra prijateljsku, valjalo bi potražiti kakav stream
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Samo 92 minute u citavoj sezoni odigrao. Daaj nek ga puste kad uopste ne racunaju na njegagavran je napisao/la:http://www.sporting.be/content/statisti ... jmansmajic
Željezničar 1921
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Ne razumijem, čemu čuđenje ?gavran je napisao/la:http://www.sporting.be/content/statisti ... jmansmajic
Ne znam,to sam skroz zaboraviospielführer_21 je napisao/la:@boccacio, znaš li je li Nyema stigao u Međugorje?
@ Kralju
Opet se potpuno slazem s tobom i ja sam najglasniji u pisanju kad kazem da smo cigani i da samo trazimo slobodne igrace a znam da imamo lovu da se poneko i kupi.To sam govorio jos u zimskom prelaznom roku,i da smo tada kupili dva igraca bili bi prvaci.i Dobili bi time jos 200 000 eura najmanje samo od pojavljivanja u evropi.Da bi se dobilo moras brate i da ulozis,ne moze sve na corak.Ali tako je kako je i ovo vezano za dobijanje Smajicevih papira i da je to u promilima,ne znam,moguce je da ti imas jace informacije.Onda je u promilima i to da ce on doci kod nas
Ko šiša Smajića, Muslimovića, Dialibu i ostalu raju, gledajte ovo
''Kada sa zelenih terena Grbavice procuri informacija da je Željezničar dobio svoju novu fudbalsku nadu, to više nikoga ne iznenadi. Tamošnji treneri navikli već niz godina drže trend stvaranja i afirmacije mladih fudbalera. U ovom slučaju to je mladi stručnjak Admir Adžem, koji se nije pokajao što je jednog mladog Visočanina preuzeo pod svoju dirigentsku palicu.
Radi se i talentovanom Belminu Vili koji narednog mjesec puni tek 17 godina, a iza njega su već rezultati za svaki respekt. Rođen je 27. jula 1994. godine u Visokom gdje je u NK Bosna počeo prve fudbalske korake. Već je visok 187. centimetara, igra na poziciji špica i izraziti je ljevak. Ovo Željinog kadeta suparnički golmani protekle su sezone vrlo dobro upoznali.
- Na mom kontu je nakon završetka sezone ostalo okruglo 20 golova i moram biti zadovoljan - kaže na početku razgovora za „San", Vila koji je sa svojim suigračima nedavno postao viceprvak BiH.
Kaže da mu cijela porodica navija za „plave", ali da njemu to nije jedini omiljeni klub.
- Osim Želje moj omiljeni klub je i Mančester Junajted. Kad govorim o fudbalskim uzorima, onda je to za mene Mario Baloteli kojem se kao napadaču divim.
U „Bosni" je proveo izvjestan period prije dolaska na Grbavicu.
- Nosio sam žuti dres nekih osam godina, kod sjajnog trenera Nermina Pašalića, i za taj klub me vežu lijepe uspomene i veoma mi je teško što je moja Bosna ove godine ispala u nizži rang takmicčenja.I kada nije na zelenom travnjaku, Belmin Vila, slobodno vrijeme provodi sportski.
- U slobodno vrijeme opet sam uz sport. Često igram tenis, a osim toga i plivam.
Jednom čovjeku se Vila putem našeg lista, posebno želio zahvaliti na ukazanom povjerenju u periodu kada je napuštao Visoko selio u Sarajevo.
- Na preporuku Bulenta Biščevića došao sam u Želju gdje sam veoma dobro primljen od samog starta. Naravno, pored Biščevića posebno se zahvaljujem i svom treneru Admiru Adžemu na pruženoj prilici da igram. Ako bi izdvajao nekoga od svojih suigrača koji su me dočekali kao svog, onda bi to bio moj drug Erdal Gljiva.
Dobre igre Vile nisu ostale nezapažene, pa je već sklopljen posao sa poznatim menadžerima.
- Postigao sam dogovor sa gospodinom Mijom Ćosićem u saradnji sa Anđelkom Jurkićem, poznatim menadžerima. Trenutno sam u pregovorima sa Hajdukom iz Splita koji je zainteresovan za moj dalji razvoj u fudbalu - zaključio je za „San" Belmin Vila, kojem je, kaže, najveća želja da zaigra u «vječitom derbiju''.
Nema ni 17 godina, a već trebamo da se bojimo da će ga Hajduk uzeti. Po hiljaditi put naglašavam, novce treba usmjeriti u omladinski pogon. Koliko sam ja upratio, Vila će biti poprilično dobar igrač. Nije da paničim, ali eto, volio bih da igrače možemo zadržati bar do njihove 22 godine.
''Kada sa zelenih terena Grbavice procuri informacija da je Željezničar dobio svoju novu fudbalsku nadu, to više nikoga ne iznenadi. Tamošnji treneri navikli već niz godina drže trend stvaranja i afirmacije mladih fudbalera. U ovom slučaju to je mladi stručnjak Admir Adžem, koji se nije pokajao što je jednog mladog Visočanina preuzeo pod svoju dirigentsku palicu.
Radi se i talentovanom Belminu Vili koji narednog mjesec puni tek 17 godina, a iza njega su već rezultati za svaki respekt. Rođen je 27. jula 1994. godine u Visokom gdje je u NK Bosna počeo prve fudbalske korake. Već je visok 187. centimetara, igra na poziciji špica i izraziti je ljevak. Ovo Željinog kadeta suparnički golmani protekle su sezone vrlo dobro upoznali.
- Na mom kontu je nakon završetka sezone ostalo okruglo 20 golova i moram biti zadovoljan - kaže na početku razgovora za „San", Vila koji je sa svojim suigračima nedavno postao viceprvak BiH.
Kaže da mu cijela porodica navija za „plave", ali da njemu to nije jedini omiljeni klub.
- Osim Želje moj omiljeni klub je i Mančester Junajted. Kad govorim o fudbalskim uzorima, onda je to za mene Mario Baloteli kojem se kao napadaču divim.
U „Bosni" je proveo izvjestan period prije dolaska na Grbavicu.
- Nosio sam žuti dres nekih osam godina, kod sjajnog trenera Nermina Pašalića, i za taj klub me vežu lijepe uspomene i veoma mi je teško što je moja Bosna ove godine ispala u nizži rang takmicčenja.I kada nije na zelenom travnjaku, Belmin Vila, slobodno vrijeme provodi sportski.
- U slobodno vrijeme opet sam uz sport. Često igram tenis, a osim toga i plivam.
Jednom čovjeku se Vila putem našeg lista, posebno želio zahvaliti na ukazanom povjerenju u periodu kada je napuštao Visoko selio u Sarajevo.
- Na preporuku Bulenta Biščevića došao sam u Želju gdje sam veoma dobro primljen od samog starta. Naravno, pored Biščevića posebno se zahvaljujem i svom treneru Admiru Adžemu na pruženoj prilici da igram. Ako bi izdvajao nekoga od svojih suigrača koji su me dočekali kao svog, onda bi to bio moj drug Erdal Gljiva.
Dobre igre Vile nisu ostale nezapažene, pa je već sklopljen posao sa poznatim menadžerima.
- Postigao sam dogovor sa gospodinom Mijom Ćosićem u saradnji sa Anđelkom Jurkićem, poznatim menadžerima. Trenutno sam u pregovorima sa Hajdukom iz Splita koji je zainteresovan za moj dalji razvoj u fudbalu - zaključio je za „San" Belmin Vila, kojem je, kaže, najveća želja da zaigra u «vječitom derbiju''.
Nema ni 17 godina, a već trebamo da se bojimo da će ga Hajduk uzeti. Po hiljaditi put naglašavam, novce treba usmjeriti u omladinski pogon. Koliko sam ja upratio, Vila će biti poprilično dobar igrač. Nije da paničim, ali eto, volio bih da igrače možemo zadržati bar do njihove 22 godine.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Evo sklonio sam ovo s foruma jer stvarno mi se ne da raspravljati s vama koji mislite da sad neko od celnika cita forum i ceka da neko kaze neku povjerljivu informaciju 
Zadnja izmjena: zuka_TM, dana/u 21 jun 2011, 11:49, ukupno mijenjano 2 puta.
Cilj je da oni misle da smo loši i da nas podcijene.I to piskaranje po njihovom forumu je glupost.
Zadnja izmjena: Iker C, dana/u 21 jun 2011, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
FEDERER= KLOC
Ostavi im ziro racun jer si im upravo skauting fin uradiozuka_TM je napisao/la:Evo ljudi malo lozione za nji od mene,spominjao sam im i Zlatan Muslimovic da dolazi nek se malo prepadnu![]()
http://fc-sheriff.com/forum/viewtopic.php?p=39135#39135
Evo prevod :
Prije svega pozdrav za sve iz Bosne i Hercegovine i nadam se da ce te razumjeti ...
Htio bi da vas malo obavijestim o nasoj ekipi
Utakmica protiv Hapoela budite sigurna da se nece ponoviti,jer to je bila greska na kojim se uci.
Od te utakmice je proslo godina dana i smo smo dosta radili da to nam se nikad ne ponovi,nas trenutni trener je Amar Osim (http://en.wikipedia.org/wiki/Amar_Osim) inace sin legendarnog Ivice Osima(http://en.wikipedia.org/wiki/Ivica_Osim) sto vidim kao nasu prednost.
Spominjali ste ovdje da je nas golman los,i vidjet cete da grijesite jer je to najbolji golman nase Premijer lige kao i golman reprezentacije Ibrahim Sehic,ako ostane jer stizu mnoge ponude za njega zasigurno ce biti jedan od veci problema za vas.
Odbrana naseg tima je sada bolja jer protv vas ce igrati 3 nova igraca u odbrani za razliku od utakmice protiv Hapoela.
Vezni red je nasa najveca sansa,takoder tu imamo nove igrace.
Nas najbolji igrac je Zajko Zeba., a tu su pored jos njega
Mirsad Beslija(
Edin Visca(
Stanceski Perica(
i ocekuje se jos 2 provjerena pojacanja za koji dan.
U napad nam je stigao novi napad Eldin Adilovic( i ocekuje se ovi dana najvjerovatnije Zlatan Muslimovic(
I nesto od cega ce vam se jaja zalediti:
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Pa znaci sad i Amar Osim cita njihove forume daj ba 
-
amarpustahija
- Kontakt:
deyo je napisao/la:Ostavi im ziro racun jer si im upravo skauting fin uradiozuka_TM je napisao/la:Evo ljudi malo lozione za nji od mene,spominjao sam im i Zlatan Muslimovic da dolazi nek se malo prepadnu![]()
http://fc-sheriff.com/forum/viewtopic.php?p=39135#39135
Evo prevod :
Prije svega pozdrav za sve iz Bosne i Hercegovine i nadam se da ce te razumjeti ...
Htio bi da vas malo obavijestim o nasoj ekipi
Utakmica protiv Hapoela budite sigurna da se nece ponoviti,jer to je bila greska na kojim se uci.
Od te utakmice je proslo godina dana i smo smo dosta radili da to nam se nikad ne ponovi,nas trenutni trener je Amar Osim (http://en.wikipedia.org/wiki/Amar_Osim) inace sin legendarnog Ivice Osima(http://en.wikipedia.org/wiki/Ivica_Osim) sto vidim kao nasu prednost.
Spominjali ste ovdje da je nas golman los,i vidjet cete da grijesite jer je to najbolji golman nase Premijer lige kao i golman reprezentacije Ibrahim Sehic,ako ostane jer stizu mnoge ponude za njega zasigurno ce biti jedan od veci problema za vas.
Odbrana naseg tima je sada bolja jer protv vas ce igrati 3 nova igraca u odbrani za razliku od utakmice protiv Hapoela.
Vezni red je nasa najveca sansa,takoder tu imamo nove igrace.
Nas najbolji igrac je Zajko Zeba., a tu su pored jos njega
Mirsad Beslija(
Edin Visca(
Stanceski Perica(
i ocekuje se jos 2 provjerena pojacanja za koji dan.
U napad nam je stigao novi napad Eldin Adilovic( i ocekuje se ovi dana najvjerovatnije Zlatan Muslimovic(
I nesto od cega ce vam se jaja zalediti:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.