A pola miliona modernih sasvim pristojna cifra...
Ja zadovoljan, ionako samo očekivao da Šeha ode ovo ljeto, mislim vrijeme mu je...
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Sretno Ibro i hvala ti.
fczeljo je napisao/la:Ako malo zagrebeš pa analiziraš budžet našeg kluba, dođeš do činjenice da su Džeko i Šehić glavni sponzori kluba.nick je napisao/la:to smo govorili poslije bekrica pa poslije evrope a para od dzeke i doso nam adilovic...boccaccio je napisao/la:Ako je tacno za ovaj transfer i da je cifra milion km otprilike,ja cu se apsolutno sloziti sa ovim transferom.Neka je nasem Sehi sa srecom i da bude dobar tamo gdje bude nastupao.Sa ovom lovom se jos vise mogu otvoriti vrata nekim eventualnim vrijednijim pojacanjima.Nakupljamo mi tih para sa svih strana,morali bi brate malo i potrositi ovo ljeto
Ne bukvalno, ali obzirom da nam najveći sponzor daje 300-400 hiljada KM (ako i toliko) za godinu dana, onda ispada da su Džeko i Šehić po svom finansijskom doprinosu (ne lično, već indirektno) daleko ispred njih. Tako bi trebalo da na domaćim dresovima stoji Džekina, a na gostujućim Šehićeva slika. Ironičan sam naravno.
Dok nam sponzori i prodaja karata donose manje para nego obeštećenja od transfera bićemo prinuđeni da prodajemo najbolje a kupujemo jeftinije - i naravno nekvalitetnije. Trudiće se Osim da uglanca i prepakuje ove koje dovodimo i da im podigne cijenu, pa da ih prodamo što bolje. Što je najgore prodajemo igrače samo da bi klub preživio u vrhu naše tabele.
Jbga, takvo je stanje u klubu, za koje nije odgovoran (barem ne direktno i neposredno) ni Osim ni Žujo. To je stvar strateškog opredjeljenja i okruženja u kojem klub postoji. Tu bi se trebao napraviti jedan veći sastanak bitnih faktora iz okruženja (nešto kao skupština) pa da napravi i usvoji 5- ili 10-godišnji plan/strategiju, pa onda možemo pričati o nekim većim dostignućima u svakom pogledu.
I to ce mu mali Bukvic preotetiMU'MIN T.M. je napisao/la:Bravo Seha, ne zaboravi nas.Prod
uzio si ugovor prosle godine i time pokazao svoju vjernost,odanost.Omogucivsi da Zeljeznicar profitira.Hvala ti na tome i na svim trenutcima posvecenosti plavoj boji. Da su i Coca i Kerla pameti imali...ali...U svakom slucaju sretno i sve najbolje u buducnosti.
P.S.Mislim da je Karic sad najsretniji, docekao svojih 5 min .
U ovoj kukuruz ligi je ovaj novac premija !trebevic je napisao/la:Jos se jednom pokazalo kakvi nesposobni ljudi vladaju nasim sportom. Prodati takvog talenta za saku eura, dok konkretno Mamic uzima desetine miliona eura za mnogo slabije igrace od Sehica.
Sretno Seha!
I ti potpiso za njih, a ne znaš koja su ligaseha je napisao/la:Koja je ovo ekipa jesul oni u Super Ligi ?
I ja sam Sehic, a evo vidim sad tek su usli bili su prvoplasirani u 1. Lig Türkiye KupasiBianconeri1988 je napisao/la:I ti potpiso za njih, a ne znaš koja su ligaseha je napisao/la:Koja je ovo ekipa jesul oni u Super Ligi ?![]()
![]()
![]()
Malo šale zbog tvog nika, ne zamjeri![]()
Ja mislim da su tek ušli u Super ligu.
Odakle Muslimovića, da nam MMF posudi para ?Omar500 je napisao/la:Sretno Ibro, definitivno naš najbolji igrač u Osimovom cjelokupnom mandatu. Jbg, malo je pola miliona za igrača kakav je Šehić, al šta ćemo sada. Uglavnom, neko kaže da će biti pojačanja. Ja se i ne bih baš nadao, iako ima viška love, itekako. Da sam ja Amar, sada bih odma Muslimovića doveo, ali pošto nisam, šutiti ću![]()
Još jednom, sretno Ibrahime care
za tvoj info (kad već sve znaš pa držiš predavanja ovdje) uprava ne prima plate. U upravu se ulazi tako što doneseš novac ili si od uticaja koji može valjati klubu.nick je napisao/la: pa jbg nisam ja kriv za to, sta uprava radi? mislim koja je njihova svrha? za sta plate primaju...
Ma ima se love, ne brini, ne treba za njega obeštećenje, a to bi doveo čisto za svoju dušuKB-TM87 je napisao/la:Odakle Muslimovića, da nam MMF posudi para ?Omar500 je napisao/la:Sretno Ibro, definitivno naš najbolji igrač u Osimovom cjelokupnom mandatu. Jbg, malo je pola miliona za igrača kakav je Šehić, al šta ćemo sada. Uglavnom, neko kaže da će biti pojačanja. Ja se i ne bih baš nadao, iako ima viška love, itekako. Da sam ja Amar, sada bih odma Muslimovića doveo, ali pošto nisam, šutiti ću![]()
Još jednom, sretno Ibrahime care
To je svakako istina,ali i mi do prosle godine nismo mogli ostvariti ni blizu takav transfer.Prvi je bio Bekric,evo sada Seha.Vrijedi vise,ali tako je kako je,nama ce milion km svakako jako dobro doci,pogotovo ako ga budemo znali iskoristiti,a ja se nadam da hocemo.Pa se pojacamo pa poraste cijena cijeloj ekipi,pa probamo malo jace u evropi,pa ako uspijemo opet raste cijena tim nekim igracima,pa se nadam da cemo u skorijoj buducnosti od takvih igraca imati i mnogo jace transfere.Ipak smo krenuli od nule i dosli do toga da bez problema prodamo istina vrijednog eksponata za milion km.Daleko smo od Dinama i tih ljudi,i meni nema svrhe o tome pricati,a mnogi porede taj Dinamo.Kada budemo dosli do nivoa da igramo ligu evrope onda cemo i mi moci razmisljati tako.Sada je i ovo dobro sto se tice dobitka za klub,bar sam ja zadovoljan.Ali dobijene pare se moraju uloziti i pokusati od tog miliona dobiti duplo ili vise sljedece godine.trebevic je napisao/la:Jos se jednom pokazalo kakvi nesposobni ljudi vladaju nasim sportom. Prodati takvog talenta za saku eura, dok konkretno Mamic uzima desetine miliona eura za mnogo slabije igrace od Sehica.
Sretno Seha!
da malo vise pratis Pl,a ne drkas na lige petice i Celsi ne bi to govoriotrebevic je napisao/la:Jos se jednom pokazalo kakvi nesposobni ljudi vladaju nasim sportom. Prodati takvog talenta za saku eura, dok konkretno Mamic uzima desetine miliona eura za mnogo slabije igrace od Sehica.
Sretno Seha!
Trenutno korisnika/ca: svrakino1921 i 9 gostiju.