MLB (baseball)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: MLB (baseball)
Ova tema skroz zamrla.Sinoc sam prvi put malo pogledao baseball,inace utakmicu Yankees vs.Cubs i konstatirao sam da je ovo nekako prestatican sport za moj ukus 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
dobra tekma bila i ako su Cubsi vodili 4;1 i na rkaju ebiga taj bulpen je upropastio utkamicu..... uzeo sam ja ebi ulaznicu 4 Juli za praznik Chicago Cubs i Chicago White Sox igrajuL-Train je napisao/la:Ova tema skroz zamrla.Sinoc sam prvi put malo pogledao baseball,inace utakmicu Yankees vs.Cubs i konstatirao sam da je ovo nekako prestatican sport za moj ukus

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Prvo da te pitam za koga navijas ?SaltCityAttack je napisao/la:dobra tekma bila i ako su Cubsi vodili 4;1 i na rkaju ebiga taj bulpen je upropastio utkamicu..... uzeo sam ja ebi ulaznicu 4 Juli za praznik Chicago Cubs i Chicago White Sox igrajuL-Train je napisao/la:Ova tema skroz zamrla.Sinoc sam prvi put malo pogledao baseball,inace utakmicu Yankees vs.Cubs i konstatirao sam da je ovo nekako prestatican sport za moj ukus.... doduse igrali su i juce ali dole na South Side US Ceullar fieldu stadionu Soxa i Cubsi su dobili 6:3

a isto da te pitam primjetio sam kada su Cubsi igrali protiv Yankeesa da preko puta stadiona imaju zgrade sa tribinama i da ljudi odatle gledaju utakmicu.Iskreno sam se zacudio pa moje pitanje je odkud tamo tribine i placali se ulaz ako zelis da gledas sa tih zgrada

- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa za koga cu drugo nego Cubse
...ebes Soxe njih samo penzijoneri gledaju i oni su na South Chicago, a ja sam na North to je logicno
..vec sam rekao Cubsi us Yankeese i Boston imaju najvise navijaca u ovom sportu i ako Cardinalsi kuci imaju po meni mozda i najbolje, ali nemaju po citavoj USA .
Zasto Cubsi imaju vise od Soxa to je zato mozda zbog toga sto su sa Northa,i sto je na finom mjestu stadion, a bili su radnicka ekipa, tako da su bili idealni za nesto siromasnije i neko normalno stanovnistvo...Soxe su kroz historiju gledano nekad davno gledali samo bogatasi to tamo nekih davnih godina kada su tek postali..kazu dolazili su tu ljudi u bijelim odjelima... iz tih razloga Cubsi su imali puno vise navijaca
.
Jeisl vidjeo zgrade sve oko stadiona?... brate kazem ti na lijepom mjestu stadion, a jedini je problem sto se on zaista ne moze puno prosiriti, jer nalazi se na raskrsnici ..zaista nepostoji mogucnost da se prosiruje...dobili su cak ponudu da grade stadion na drugom mjestu da bude ove nove gradnje stadiona kao sto su drugi napravili, ali su odbili, jer zaista ovo je najstari stadion u MLB, a vjerovatno i jedan od najstarih uopste stadiona na svijetu...na zgradama oko stadiona su sagradjene tribine i one su tik uz stadion
..zbog toga stan da kupis tu kosta te mnogo, samo zbog toga, a moras cak platiti ulaz ako zelis da gledas sa te tribine i to dole gazdi te zgrade naravno 

Zasto Cubsi imaju vise od Soxa to je zato mozda zbog toga sto su sa Northa,i sto je na finom mjestu stadion, a bili su radnicka ekipa, tako da su bili idealni za nesto siromasnije i neko normalno stanovnistvo...Soxe su kroz historiju gledano nekad davno gledali samo bogatasi to tamo nekih davnih godina kada su tek postali..kazu dolazili su tu ljudi u bijelim odjelima... iz tih razloga Cubsi su imali puno vise navijaca

Jeisl vidjeo zgrade sve oko stadiona?... brate kazem ti na lijepom mjestu stadion, a jedini je problem sto se on zaista ne moze puno prosiriti, jer nalazi se na raskrsnici ..zaista nepostoji mogucnost da se prosiruje...dobili su cak ponudu da grade stadion na drugom mjestu da bude ove nove gradnje stadiona kao sto su drugi napravili, ali su odbili, jer zaista ovo je najstari stadion u MLB, a vjerovatno i jedan od najstarih uopste stadiona na svijetu...na zgradama oko stadiona su sagradjene tribine i one su tik uz stadion

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
aha,lijepo je cuti da se navija za radnicku klasu
hehe koja fora,gazdi zgrade placas ulaz.To je unosan biznis brate s obzirom da sam na toj utakmici vidio da su tribine na zgradama bile ispunjenje do poslednjeg mjesta

hehe koja fora,gazdi zgrade placas ulaz.To je unosan biznis brate s obzirom da sam na toj utakmici vidio da su tribine na zgradama bile ispunjenje do poslednjeg mjesta

ja bas i nisam ljubitelj MLB al pratim ga jer sam zadnjih mjesec dana na kladionici dobio oko 500 km kladeci se na 1 ininge
tako da bi se mogao polako zainteresovati za ovaj sport 

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
MLB nije los sport za kladjenje,mada ja kladionicu zaobilazim u sirokom luku,ali cujem da moji drugovi dosta ubadaju na baseballumdss je napisao/la:ja bas i nisam ljubitelj MLB al pratim ga jer sam zadnjih mjesec dana na kladionici dobio oko 500 km kladeci se na 1 iningetako da bi se mogao polako zainteresovati za ovaj sport

- SaltCityAttack
- Kontakt:
pazi sad Cubsi su mejdu skupljim ekipama ako ih zelis kupitiL-Train je napisao/la:aha,lijepo je cuti da se navija za radnicku klasu![]()

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
ne razumijem se ja bas u toSaltCityAttack je napisao/la:pazi sad Cubsi su mejdu skupljim ekipama ako ih zelis kupitiL-Train je napisao/la:aha,lijepo je cuti da se navija za radnicku klasu![]()
hehe koja fora,gazdi zgrade placas ulaz.To je unosan biznis brate s obzirom da sam na toj utakmici vidio da su tribine na zgradama bile ispunjenje do poslednjeg mjesta.. sad ih je kupio ovaj jedan i nisam siguran jeli bio ukljucen stadion u kupnju ekipe...moram ba provjeriti, jer znam da su se oko toga raspravljali i da ovaj prijasnji gazda nije zelio prodati stadion uz ekipu, jer je on znao da se uvjek rasprodaju ulaznice i da je on zelio biti vlasnik stadiona i da ima neku zaradu od prodaje nekih stvari na stadionu, a vjerovatno i procenat od ulaznica...mislim ipak da je novi gazda kupio i stadion, ali je trazio uz to i da kupi one zgrade uz stadion...znaci sad nisma siguran jeli on uspjeo odkupiti zgrade
... bice Cubsi dobri mozda od slijedece sezone, je rovu sezonu povrede su skroz zeznule ekipu..pogledaj sinovc i protiv Yankeesa svi skoro mladi i niko sem Soriana,Sota i Castra nije bio starter...neki su se jos i vratili bili su na DL...novi gazda ovu sezonu nije mogao mnogo uloziri i ako ima 130m vrijednu ekipu, a uz to puno para je dao da se kupe CUbsi, tako da je ocekivati da slijedece sezone pocne i dovodjenje novih mladjih i boljih prije svega pitchera

-
- Kontakt:
Baseball Novosti:
Pittsburgh Pirates zadnjih 10 utakmica izgubili a do tada bili u borbi za Playoffs.
Chicago Cubs 7 od zadnjih 8 pobijedili, sada su samo 16 utakmica od borbe za Playoffs.
New York Yankees izgubili 2 od 3 utakmice protiv Boston Red Sox. Trenutno Red Sox vode AL East za 1.5 utakmica
Neki dan utakmica Phillies - Giants bila prekinuta velikom tucom zbog koje je par igraca suspendovano.
Yankees prije par dana namlatili White Sox rezultatom 18-7, a par dana prije toga namlatili Baltimore 17-3.
Pittsburgh Pirates zadnjih 10 utakmica izgubili a do tada bili u borbi za Playoffs.
Chicago Cubs 7 od zadnjih 8 pobijedili, sada su samo 16 utakmica od borbe za Playoffs.
New York Yankees izgubili 2 od 3 utakmice protiv Boston Red Sox. Trenutno Red Sox vode AL East za 1.5 utakmica
Neki dan utakmica Phillies - Giants bila prekinuta velikom tucom zbog koje je par igraca suspendovano.
Yankees prije par dana namlatili White Sox rezultatom 18-7, a par dana prije toga namlatili Baltimore 17-3.

Kako stoje St. Louis Cardinalsi
Imam zelju da i ovo gledam uzivo,jest da je dosadan pomalo sport al sad kad budem isao sestri moglo bi se pogledati ako se nadju karte

Imam zelju da i ovo gledam uzivo,jest da je dosadan pomalo sport al sad kad budem isao sestri moglo bi se pogledati ako se nadju karte

Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45
Chelsea FC
Chelsea FC
-
- Kontakt:
Nisu losi, vrijedilo bi se pogledat ako igra Albert Pujols, a ako ne onda bolje ti je ostani kuci jer ce u tom slucaju Cards sigurno izgubit. Ako imas jedno cirka 50 marki za tekmu onda nije frka, a kod nas zale dati 10 za kvalifikacijeamEl_rooB je napisao/la:Kako stoje St. Louis Cardinalsi![]()

hehe znaci ako bude igrao Albert da odemAÐ_Official je napisao/la:Nisu losi, vrijedilo bi se pogledat ako igra Albert Pujols, a ako ne onda bolje ti je ostani kuci jer ce u tom slucaju Cards sigurno izgubit. Ako imas jedno cirka 50 marki za tekmu onda nije frka, a kod nas zale dati 10 za kvalifikacijeamEl_rooB je napisao/la:Kako stoje St. Louis Cardinalsi![]()
Imam zelju da i ovo gledam uzivo,jest da je dosadan pomalo sport al sad kad budem isao sestri moglo bi se pogledati ako se nadju karte![]()

Uvijek su mi se nekako svidjali americki sportovi,valjda sto su manje zastupljeni u Evropi.
Ja mislim da je i V.Ibisevic fan cardinalsa

Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45
Chelsea FC
Chelsea FC
-
- Kontakt:
haha ja mislim da Vedo fura Cardinals radi toga sto su iz "njegovog" St. Louis-a. Sto se tice sportski ekipa u gradu, izabrao si najbolju da pratis. Ako ces kupovat kartu onda je kupi da sjedis iza "Left Field" tako da imas poprilicno dobre sanse da uhvatis home run od AlbertaamEl_rooB je napisao/la:hehe znaci ako bude igrao Albert da odemAÐ_Official je napisao/la:Nisu losi, vrijedilo bi se pogledat ako igra Albert Pujols, a ako ne onda bolje ti je ostani kuci jer ce u tom slucaju Cards sigurno izgubit. Ako imas jedno cirka 50 marki za tekmu onda nije frka, a kod nas zale dati 10 za kvalifikacijeamEl_rooB je napisao/la:Kako stoje St. Louis Cardinalsi![]()
Imam zelju da i ovo gledam uzivo,jest da je dosadan pomalo sport al sad kad budem isao sestri moglo bi se pogledati ako se nadju karte![]()
![]()
Uvijek su mi se nekako svidjali americki sportovi,valjda sto su manje zastupljeni u Evropi.
Ja mislim da je i V.Ibisevic fan cardinalsa

Yankeesi su bili zaredali s pobjedama ali onda su došla 2 uzastopna poraza od Bostona, glavnog konkurenta u divizija. Ali opet večeras je nova utakmica, dolaze Anđeli u grad, večeras otvoriti pobjedničku seriju
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Cubsi takodjer 7 za redom dobili
... suvise kasno povrede su ucinile svoje, jer jedno vrijeme su igrali bez i jednog startera izuzev Castra na SS....pitcheri su bili svi povredjeni, a bulpen je bio los guivbili dobijene utkamice u 9 iningu....sad je kasno za sve, ali koliko igraci vole igrati ovdje to nije normalno....pa zar ima igdje da igrac nece da ode u ekipu koja ce se boriti za world series ?... Ramirez, Zambrano i drugi nisu zeljeli da napuste Cubse i zele zavrsiti karijeru u Cubsima...imaju oni opcije u svojim ugovorima da samo oni mogu traziti trade imaju clazulu u ugovoru, a Cubsi su zeljeli uzeti nesto za njih....Zambrano nije zelio u Yenkeese , Ramirez je imao sansu otici takodjer, ali covjek kaze d anigdje nije bolje igrati nego na Wrigley Fieldu
....zasto da idu odavdje kad je uvjek pun stadion bez obzira na rezultate....Ocekujem Cubse slijedece sezone da budu top , jer imaju mladu ekipu

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
Cubs se pod hitno moraju rijesit Soriana i treba im jos jedan kvalitetan starter. Nemoze se nadati od neceg sto se tice Randy Wells, i isto tako mislim da je Matt Garza bio losa investicija. U Starlin Castro i Darwin Barney vidim double play combinaciju za narednih 10+ godina, obojica mi se strasno svidjaju kao igraci. Ramirez stari...ako nije vec star i treba nam zamjena na 3rd base, ostale pozicije rekao bi da smo ok.SaltCityAttack je napisao/la:Cubsi takodjer 7 za redom dobili... suvise kasno povrede su ucinile svoje, jer jedno vrijeme su igrali bez i jednog startera izuzev Castra na SS....pitcheri su bili svi povredjeni, a bulpen je bio los guivbili dobijene utkamice u 9 iningu....sad je kasno za sve, ali koliko igraci vole igrati ovdje to nije normalno....pa zar ima igdje da igrac nece da ode u ekipu koja ce se boriti za world series ?... Ramirez, Zambrano i drugi nisu zeljeli da napuste Cubse i zele zavrsiti karijeru u Cubsima...imaju oni opcije u svojim ugovorima da samo oni mogu traziti trade imaju clazulu u ugovoru, a Cubsi su zeljeli uzeti nesto za njih....Zambrano nije zelio u Yenkeese , Ramirez je imao sansu otici takodjer, ali covjek kaze d anigdje nije bolje igrati nego na Wrigley Fieldu
....zasto da idu odavdje kad je uvjek pun stadion bez obzira na rezultate....Ocekujem Cubse slijedece sezone da budu top , jer imaju mladu ekipu
Al' sta reci za Tony Campana

- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma Soriana se nece moci otarasiti i velik mu je ugovor... nema veze neka njega, jer on je imao odlican pocetak sezone.....imat ce priliku dovesti Princa Fildera ove godine na prvoj bazi...on ipak ne igra dobru odbranu, kao sto su recimo to bili Lee ili sad Pegna....uglavnom imaju mlade igrace poput Castra,Barneya ,Bakera,Colvina i kako ti vec rece Campana ce biti takodjer dobar mlad je.
Garza nije losa investicija,jer covjek ima mozd ai najvise strike out u ligi jedan od boljih, ali covjek ne moze dobit, kad mu guve utkamice drugi...neku noc 1 hit imao i izgubili mu tekmu bruka i sramota majkemi....covjek 5 za redom utakmica nije bio izgubio a ni pobjedio, sve to zato sto bulpen mu gubi tekme...On i Zambrano ce biti slijedece sezone, dok Dempstera vise ne zelim vidjeti ebiga....Welsh mi je bio dobar nekada , ali ovu sezonu jako jako los
Garza nije losa investicija,jer covjek ima mozd ai najvise strike out u ligi jedan od boljih, ali covjek ne moze dobit, kad mu guve utkamice drugi...neku noc 1 hit imao i izgubili mu tekmu bruka i sramota majkemi....covjek 5 za redom utakmica nije bio izgubio a ni pobjedio, sve to zato sto bulpen mu gubi tekme...On i Zambrano ce biti slijedece sezone, dok Dempstera vise ne zelim vidjeti ebiga....Welsh mi je bio dobar nekada , ali ovu sezonu jako jako los
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
evo vidis ta rade ovi Garzi
... kako mi je zao covjeka u pm...Pitchi covjek odlicno do 6 ininga, ali nema covjek danas podrsku offensa nikako...prvu Cubsi udarise tek u 6 iningu.... ebiga sad gubimo 3:0, jer nije mogao Garza dalje sam sta je tu je....valjda se vrate do kraja.
Ovo me najvise nervidra jer Cubsi samo protiv najboljih ekipa igrjau dobro, dok protiv nesto losih su tako losi da ih je gadno gledat.....uzese Cincinatia,Pittsburga, pa uzese i jednu u Stl, ali ne mogu evo Washingtona ebajiga

Ovo me najvise nervidra jer Cubsi samo protiv najboljih ekipa igrjau dobro, dok protiv nesto losih su tako losi da ih je gadno gledat.....uzese Cincinatia,Pittsburga, pa uzese i jednu u Stl, ali ne mogu evo Washingtona ebajiga
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
kad su igrali? ja sam WGN i CSN prelisto jedno 100 puta i onda na kraju lego spavatSaltCityAttack je napisao/la:evo vidis ta rade ovi Garzi... kako mi je zao covjeka u pm...Pitchi covjek odlicno do 6 ininga, ali nema covjek danas podrsku offensa nikako...prvu Cubsi udarise tek u 6 iningu.... ebiga sad gubimo 3:0, jer nije mogao Garza dalje sam sta je tu je....valjda se vrate do kraja.

Nemoze se nista ocekivat kad ti #4 hitter je katastrofalan i constanto ne udara "for power" i isto tako s #5 hitter. Pored prvih 3 hitters(Castro, Barney, Ramirez) Batting AVG. su katastrofalne.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.