FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 21 jun 2011, 22:02

Jedino pravo riješenje na poziciji stopera bio bi Alex dok bi Boateng sa njim činio idealan par,Truba i Breno back up,,ovo za G.Milita neću ni komentarisati :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 jun 2011, 22:12

effe_sa je napisao/la:@gero: gdje si vidio , čuo ovo za milita???to mi se nešto ne čini ozbiljno :D njega ne bi volio u našim redovima, barem recimo od svih kandidata najmanje....boateng ima kvaliteta, mlad je, brzo bi se opet uklopio u bundesligu
što se alexa tiče on je dosta dobar stoper i mislim da bi bio solidno rješenje
Izlazi sutra u SportBild-u.
Bei Bayern beschäftigt man sich inzwischen auch mit Alternativen. Neben Alex (29) vom FC chelsea sind die Münchener nach SportBild-Informationen an einem Spieler des Champions-League-Siegers FC Barcelona interessiert. Gabriel Milito (30) könnte die Probleme in der Defensive konstengünstiger lösen.

Der Innenverteidiger ist in der argentinischen Nationalelf gesetzt, bei Barcelona allerdings Reservist. Da sein Vertrag 2012 ausläuft, würde ihn Barcelona für rund sechs Millionen Euro abgeben.
Treba nam biti jasno da na toj poziciji ne možemo doći do klasnog/top igrača. Davno smo završili priču oko Bundesligaških defanzivaca. Top-imena ne možemo dobiti, ide se na to da se nađe najbolje rješenje. Pošto je Boateng izuzetno mlad igrač, reprezentativac Njemačke, poznaje ligu, jezik...on bi po zamislima rukovodećeg kadra bio idealno rješenje. Barem u ovom momentu. Hoće li biti samo prelazno rješenje, to u ovom momentu možemo samo nagađati.
Osim toga, cijena (koja se proteže po medijima) je zaista velika. Nema to veze sa škrtarenjem, nego neko nekog ovdje pokušava da oguli. Bayern bi tu išao do "razumne" cifre, ali i njih malo koleba to što sam već naveo u prethodnom postu.
Jedno je sigurno, nećemo dobiti željeni kadar u pretpostavljenom roku. Valjda će biti učinkovitiji kada se KHR vrati sa odmora.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jun 2011, 22:26

@gero: slažem se u potpunosti....top igraca na toj poziciji je gotovo nemoguce dobit, jedino da je bayern lud pa da baci kroz prozor 100 miliona eura.....boateng je solidno rješenje, kod njega je ista stvar kao kod rafinhe ako pokaže ono što zaista zna pravo je pojačanje....boateng mi je prije samog odlaska u man.city bio fantastican, sad jedino ako bi i imao sumnju to je što manje igra....ko je dobro pratio boatenga prije mislim da zna da ima velike kvalitete....ja sam ubijedjen da će na kraju jerome doći i da su alex i milito samo puka špekulacija...iako protiv alexa ne bi imao ništa protiv, a ovaj drugi je totalno ispao iz fazona i nikad čak nije ni napravio pravi proboj
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 21 jun 2011, 23:30

vidim svasta se pise pa da i ja malo prozborim tacno je bajern ce pronaci alternativu u militu ako propadne operacija boateng .Vezano za milita milito jeste van forme i prve momcadi barcelone povrede jednostavno malo po malo uniste bez obzira sto sto je miltu 30 god. mislim da je on dozivio vec svoj vrhunac sa barcom i da je to to smatram da nebi puno pomogao bajernu to je vec potrosena roba i to bi bila promasena investicija.treba gledati na buducnost stvoriti jedan bedem odbrane baziran na mladim momcima za naredne godine pogledajte man utd.cist primjer.i onda da mozemo mirni biti narednih 5 pa mozda i vise.ako cemo gledati po meni kada bi bile zadnje opcije izmedju alexa obzirom da smo i za njega zainteresovani i milita ja bi uzeo prije alexa on je bar kako tako trenutacno bolji od milita.mislim da treba gledati na mladje igrace koji su obecavajuci za buducnosti ako se sada to ne uradi onda sljedece sezone jer pogledajte barcu zasto oni imaju ovoliko uspjeha pocevsi od 2006 pa nadalje do ove posljednje titule Lp zbog toga sto pola ekipe barce igra dugi niz godina zajedno i znaju se u bobu u svemu to je kljuc uspjeha to svi znaju i to je produktivno daje rezultate i uspjehe.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 21 jun 2011, 23:38

da li je glupost dati cytiju 20 miliona za boatenka i zavrsiti tu farsu,,ili uci u sezonu sa brenom i badtrubom....sta je veca glupost od to dvoje???? na kraju ja mislim da ce mo se mi tj uprava zadovoljiti sa buytenom ,brenom, holgerom i gustavom kao stoperima i da ce mo tako kroz sezonu ici racunajuci na Jupove sposobnosti defanzive.....ovo sto sam napisao izgleda nista-nisacim ali tako je i kod nas u Byaernu glede transfera....
VOLIM BAYERN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 jun 2011, 23:49

Kako jos nista shvatili. Stoper ce doci to je 100% sigurno, samo je pitanje ko ce biti taj sretnik?
Mnogo je igraca u opticaju, a niko ne iskljucuje mogucnost da se jos neka imena pojave. Prelazni rok jos nije poceo, tako da treba imati strpljenja glede ovog transfera, jer Bayernu je u cilju da dovedu sto boljeg igraca za kojeg ce cijena biti sto razumnija.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2011, 00:12

isakovich je napisao/la:da li je glupost dati cytiju 20 miliona za boatenka i zavrsiti tu farsu,,ili uci u sezonu sa brenom i badtrubom....sta je veca glupost od to dvoje???? na kraju ja mislim da ce mo se mi tj uprava zadovoljiti sa buytenom ,brenom, holgerom i gustavom kao stoperima i da ce mo tako kroz sezonu ici racunajuci na Jupove sposobnosti defanzive.....ovo sto sam napisao izgleda nista-nisacim ali tako je i kod nas u Byaernu glede transfera....
Definitivno sam za tih 20 mil koji bi dali za Boatenga nego da gledam opet šarade Brena i Badstubera,,za odbranu tražimo igrače koji su skloni povredama i koji nisu u prvom planu svojih timova što je nerazumljivo , trebaju nam dva kvalitetna stopera i ne interesuje me odakle i koliko će ih platiti zar trebamo i ovu sezonu gubiti živce na Brena,Badstubera i ne daj bože Buytena....City je postavio cijenu za Jeroma i ako je to previše za Ulija i društvo neka produže dalje.

Klare

Post Postao/la Klare » 22 jun 2011, 02:35

Mojnete mi Brena dirat'. Brazilac je najperspektivniji stoper u današnjem svijetu fudbala. Očekujem da Jupp bude bolji psiholog od Gaala, te pomogne ovom "mladiću". Njega je kroz cijelu sezonu najviše kočila psiha, to se moglo lahko uočiti, isto kao što je i uočljiva brzina i snaga u duelima. "Lepi" je odličan, te shodno tome očekujem da njemu partnera nađu. Ako ne može Boateng, mada mi ni on neko posebno povjerenje ne ulijeva, radije ne bi nikog od ovih pomenutih. Niste ni svjesni koliko je naša odbrana dobila dolaskom Neuera, a i Rafinhe, ukoliko se ozbiljno pokaže. Neću se ljutiti, ako nam i ovakvi stoperi ostanu, i dalje imam povjerenje u iskusnog Buytena.
Možda bi mogli potražiti nešto u Realovoj avliji, nešto na provjerenom mjestu, onog Garraya. Višak im je, a jedan sasvim solidan igrač.
A Mariano će u sljedećoj sezoni rušiti rekord za rekordom. 8-)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 22 jun 2011, 03:26

Garay je odlican igrac, ali on ce upast' u prvu nakon odlaska doktora Carvalha. Nista od njega. Scepajte tog Boatenga.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jun 2011, 09:24

Saurman i još neki bi samo bacili 20 miliona eura ne razmisljajuci da će city što vrijeme bude odmicalo sigurno dobro spustit cijenu za boatenga....ja sam rekao da boateng ima potencijala, da je kvalitet znao i pokazat (za vrijeme dok je bio u hsv-u), ali niko nije lud da daje 20 miliona za igrača koji je toliko malo igrao prosle sezone, uz to bio povrijedjen, a još svakako boateng nije izgradio reputaciju toliko vrhunskog igraca pa da se sad samo izlijece s parama....u bayernu strpljivo čekaju, a i znaju da će se boateng najbolje uklopit u sistem, uz to je reprezentativac njemacke, a i mlad igrac koji u budućnost vrhunski još može postat
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2011, 11:42

effe_sa je napisao/la:Saurman i još neki bi samo bacili 20 miliona eura ne razmisljajuci da će city što vrijeme bude odmicalo sigurno dobro spustit cijenu za boatenga....ja sam rekao da boateng ima potencijala, da je kvalitet znao i pokazat (za vrijeme dok je bio u hsv-u), ali niko nije lud da daje 20 miliona za igrača koji je toliko malo igrao prosle sezone, uz to bio povrijedjen, a još svakako boateng nije izgradio reputaciju toliko vrhunskog igraca pa da se sad samo izlijece s parama....u bayernu strpljivo čekaju, a i znaju da će se boateng najbolje uklopit u sistem, uz to je reprezentativac njemacke, a i mlad igrac koji u budućnost vrhunski još može postat
Zašto ga onda Bayern želi ?,možda vide taj potencijal u njemu s obzirom da su mu 22 g a još je i nijemac..činjenica je odkad je došao iz HSV-a u City više je vremena proveo u bolnici nego na terenu a i ono malo vremena što je bio zdrav prosjedio je na klupi jer nije mogao izboriti prvu postavu...cijena jest nerealna ali City ima pravo da traži koliko hoće ipak oni nisu Boatenga nudili Bayernu nego obrnuto..ako u Bayernu misle da će čekanjem do zadnje minute prelaznog roka smanjiti cijenu Boatenga varaju se , ponuda od 12,5 mil je smiješna s obzirom da Boateng ima ugovor do 2015 a za tu cijenu je i prešao iz HSV-a.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jun 2011, 11:50

Saurman je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Saurman i još neki bi samo bacili 20 miliona eura ne razmisljajuci da će city što vrijeme bude odmicalo sigurno dobro spustit cijenu za boatenga....ja sam rekao da boateng ima potencijala, da je kvalitet znao i pokazat (za vrijeme dok je bio u hsv-u), ali niko nije lud da daje 20 miliona za igrača koji je toliko malo igrao prosle sezone, uz to bio povrijedjen, a još svakako boateng nije izgradio reputaciju toliko vrhunskog igraca pa da se sad samo izlijece s parama....u bayernu strpljivo čekaju, a i znaju da će se boateng najbolje uklopit u sistem, uz to je reprezentativac njemacke, a i mlad igrac koji u budućnost vrhunski još može postat
Zašto ga onda Bayern želi ?,možda vide taj potencijal u njemu s obzirom da su mu 22 g a još je i nijemac..činjenica je odkad je došao iz HSV-a u City više je vremena proveo u bolnici nego na terenu a i ono malo vremena što je bio zdrav prosjedio je na klupi jer nije mogao izboriti prvu postavu...cijena jest nerealna ali City ima pravo da traži koliko hoće ipak oni nisu Boatenga nudili Bayernu nego obrnuto..ako u Bayernu misle da će čekanjem do zadnje minute prelaznog roka smanjiti cijenu Boatenga varaju se , ponuda od 12,5 mil je smiješna s obzirom da Boateng ima ugovor do 2015 a za tu cijenu je i prešao iz HSV-a.
Upravo za tu ga cijenu jedino i mogu prodati.Pa zar ti misliš da će neko za igrača koji je odigrao desetak utakmica u sezoni dati više nego što ga je MAn City platio kada ga je dovodio.PA to bi tek bila ludost pored one kad smo za igrača u zadnoj godini ugovra dali 25 mil eura.Man City je mediokritetski klub koji nikad neće nista osvojiti osim beznačajne kupove u kojima ozbiljne ekipe nastupaju sa rezervama.Diego je samo nako jedne godine sa 24,5 mil eura spao na 15.Boateng da je imao sezonu iz snova čovjek bi se složio da ponuda treba biti veća, ali najgoru u svom životu i tražiti toliki novac je neviđeni bezobrazluk posebno ako se zna da se igrač već dogovorio sa Bayernom.Krajnji neprofesionalizam i bahatost.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2011, 12:08

Kao i što sam ranije napisao da Boateng zbog svega navedenog ne vrijedi tih 20 mil ali City ne želi prodati Boatenga i ova cijena je samo da se odbije Bayern što im je zasad uspijelo , bez obzira što je igrač izrazio želju da ode ipak zadnja je uprave Citya.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jun 2011, 15:36

Ama neće(mo) dati tih 20 milki, pa makar nam doveli Dantea ili Mertea. :lol: :lol:
@FrOnk fino objasnio.

Već se razmišlja o produžetku Gomezovog ugovora. Naime, uprava namjerava sjesti (za okrugli sto :mrgreen: ) na jesen i ponuditi mu produžetak do 2015 (važeći traje još 2 sezone).
Ne treba tu zaboraviti i Robbena, njegovo produživanje vjernosti je pod muss. To podrazumjeva veću platu, ali nije to problem za galantni Bayern :lol: zna se gdje mi ne škrtarimo. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jun 2011, 15:51

Hm, ma Boateng će doći 100%. Ako ništa, onda samo zbog početnog slova njegovog prezimena (Breno, Badstuber, Buyten, Boateng...). Ne smije se odustajati od dobitne kombinacije. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 22 jun 2011, 16:18

Pozdrav Bavarcima ;)
Pokusat cu biti sto aktivniji na ovoj temi ;)

P.S Posebni pozdravi geronimu i riberyu :D

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 23 jun 2011, 00:48

oo od kad ja nisam nista na ovoj temi pisao :D mescini od one utakmice sa interom kad sam rekao da sigurno prolazimo :D mozda se poglavica i naljutio na mene :)
svejedno, nova sezona nova nafaka, i nek im je bog na pomoci s ovakvom odbranom :D neuer je sigurno medju najboljim golmanima na svijetu, al taj ce zajeb.at kad se najmanje budemo nadali.
rafinha je dobar, al za klupe :D bice tu raznih kombinacija sa njim, pranjicem i gustavom. mislim da ce lahm najvise ispastati jer ce u toku sezone vjerovatno biti prebacan cas lijevo cas desno, posto ce po mom misljenju rafinha tesko odigrati citavu sezonu na visokom nivou. zato rjesenje je pored boatenga koji ce igrati na beku, dovesti jos jednog stopera :D :D nisam nimalo zahtjevan jbg :D ne mogu ni jadnog polusvabu da vrate u domovinu, a kamoli jos jednog stopera :)
u veznom ne treba niko, gustava stavit s svinjom i to je to, kad jedan zezne ima tymo, ceka ko zapeta puska. imam osjecaj da bi gustavo samo smetao ako dodje :D
u napada ona krampa gomez zacementir'o sebe ko kineski zid. ako jupko bude igrao sa jednim napadacem, nek se olic i onaj novi nabijaju nogom u guuzicu ako budu igrali pola sata po mecu.
sto se tice nekog generalnog predvidjanja za iducu sezonu, u bundeski ce vjerovatno vratiti primat, a u lp cemo se nadat' da u finale dodju neki u crvenim dresovima pa da mislimo da su nasi :mrgreen: 1/4 finala nam je max ako sve bude kako bog zapovijeda, a ako bude opet prirodnih nepogoda kao 2009/2010. nece biti sretnijeg od mene :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 jun 2011, 10:30

Man.city popušta polako i sada je spreman dozvoliti odlazak boatengu....oko visine obeštečenja city i bayern su primakli svoje stavove...transfer bi se mogao realizovat čim manchester city pronadje zamjenu za boatenga...to je najnovija vijest koju jutros javljaju njemački mediji
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 23 jun 2011, 16:00

effe_sa je napisao/la:Man.city popušta polako i sada je spreman dozvoliti odlazak boatengu....oko visine obeštečenja city i bayern su primakli svoje stavove...transfer bi se mogao realizovat čim manchester city pronadje zamjenu za boatenga...to je najnovija vijest koju jutros javljaju njemački mediji
Pa dobro, Boateng daje signale da svim srcem želi preći u Bayern, ali dva kluba i dalje dijeli tih 8 miliona. Neko od njih mora popustiti, ako baš potraje, mogao bi se desiti drugi slučaj Pranjić. :lol:
Boateng radi na fizičkoj spremi, poslije komplikovane operacije koljena. Kaže da ne osjeti bolove, eh sad ne znam da li bi uopšte bio spreman za početak sezone? effe, znaš li šta više?
Znam da je dosadno jedno te isto pisati, ali zaista se ništa ne dešava u, i oko našeg kluba.

Kad sam već tu da kažem da Olić trenira ko konj ( :mrgreen: ) na odmoru (Ibiza). Kaže da ima još veči motiv nakon odlaska Klosea. Jer misli da uprava čvrsto računa na njega. Stvarno se radujem povratku Olića. Tjeraće taj pas gonić i ostale da više zapnu. :mrgreen:

Trener U-17 Freund hvali našeg juniora Emre Can-a. Kaže, da u svojoj karijeri nije vidjeo kompletnijeg igrača.
Turčin (sa njemačkim pasošem) se već izjasnio da će u budućnosti igrati za A selekciju Turske. Dobro, to nas ne treba puno brinuti, bitnije je da u njemu dobijemo špilmahera (kažu da je najbolji na toj poziciji).
The Game je napisao/la: mozda se poglavica i naljutio na mene :)
Da znaš da jesam. :? Dobro, ti si manje vatren "navijač", imaš Saraj'vo, KK Bosnu i vjerovatno neku od ekipa iz NBA. Tako da mirne glave prosipaš svoj pesimizam. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 23 jun 2011, 16:10

Siguran sam da ce Boateng doci,kao sto kolega gore kaze City polako popusta ,al odsteta od 20 miliona..Brate spusti malo to :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []