Zvjezdan Misimović

gollum
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la gollum » 22 jun 2011, 19:46

Arnelinho je napisao/la:I Ronaldinho je anemičan kad protivnik ima loptu. ;) A sličnost izmedju njih je ta, kad oni imaju loptu,onda je majstorstvo neminovno. :D

Misimović=reprezentacija BiH ;)
Zato Ronaldinho i napreduje u karijeri. ;)

A, Misimović u ovom stanju više jednostavno ne smije igrati u prvom sastavu reprezentacije u ozbiljnim utakmicama. Svaka čast što ovako shvata dres reprezentacije, ali onakvu količinu pokretljivosti moderan fudbal više ne trpi.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jun 2011, 20:25

Ronaldinho je najbolji nogometaš koji je ikad koračao travnjacima.Da je bilo kojem nogometaašu da do tog levela napreduje. ;)

I ne slažem se sa tobom, da ne treba igrati. Mi nemamo igrača kao Misimović, nemamo kreatora,nemamo majstora sa loptom,osim njeg. Svi znamo kako BiH izgleda sa njim ili bez njega. ;)
A to što je on izjavio, za mene ne predstavlja ništa spektakularno, to mu je i dužnost.
Njegov um ne može niko nadoknaditi, njegovu brzinu trebaju drugi. Za mene je Misimović igrač koji u svakom trenutku mora imati zagarantovano mjesto u 11, drugi su nadomjestivi.
Uostalom, njegovo i nije da trči, on treba da dobije loptu na sredini (malo bliže protivnikovom golu) okrene se sa njom i genijalnim pasom da asistira ili na krilo (za ubacivanje) ili do napadača za gol šansu. Rahimić je tu da radi ono što on ne može, pa i krila(gor' dol' da trče). On i Džeko (+Ibišević) trebaju u ekipi imati najmanje pretrčanih km.Rahmić ,bekovi pa krila najviše. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 jun 2011, 20:31

Pazi,to da kad igra dobro Misimovic,onda dobro igra i cijela ekipa BiH stoji,ja se ne sjecam ni jedne utakmice u kojoj je Misimovic bio dobar a mi izgubili,ali isto tako vidim da su utakmice u kojima je Misimovic dobar sve rijedje i rijedje..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

jasmin256
Kontakt:

Post Postao/la jasmin256 » 22 jun 2011, 20:33

u posljednje vrijeme nit pasove neke posebne daje, nit se vala nesto trudi. njemu svaka cast al treba biti na klupi, ako se ne popravi do tekme sa bjelorusijom.
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 22 jun 2011, 20:48

Arnelinho je napisao/la:Uostalom, njegovo i nije da trči, on treba da dobije loptu na sredini (malo bliže protivnikovom golu) okrene se sa njom i genijalnim pasom da asistira ili na krilo (za ubacivanje) ili do napadača za gol šansu.
Upravo je problem što očito i on ovako razmišlja. Nema više tih igrača "čije nije da trče", doba romantike je prošlo. Imamo mogućnost da pratimo broj pretrčanih kilometara, u Barceloni je nerijetko na prvom mjestu Xavi. Pogledaj druge velike evropske klubove, ko još ima takvog igrača koji dobija lopte na sredini i šalje genijalne passove, a ne pomaže u defanzivi? Ovako razmišljaju i George Hagi i trener moskovskog Dinama, što se vidi po Zvjezdanovoj minutaži. ;)
Ali, zbog ovog mi je i teško kad ga gledam, jer znam koliko boljeg igrača bi imali da je fizički bolje pripremljen i da shvati neke stvari. Jer, ne može protiv Francuske širiti ruke i govoriti Sušiću "Ne možemo ovako", a istovremeno samo stajati i posmatrati kretanje lopte, a ne pomagati saigračima. Ne ide. Zato će nas svaka ozbiljna reprezentacija onako razbiti na sredini kao Francuska. Da je 1980. godina, bio bi puno bolji igrač, ali sad će morati promijeniti neke stvari ako mu je toliko stalo do reprezentacije.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

jasmin256
Kontakt:

Post Postao/la jasmin256 » 22 jun 2011, 20:49

gollum je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Uostalom, njegovo i nije da trči, on treba da dobije loptu na sredini (malo bliže protivnikovom golu) okrene se sa njom i genijalnim pasom da asistira ili na krilo (za ubacivanje) ili do napadača za gol šansu.
Upravo je problem što očito i on ovako razmišlja. Nema više tih igrača "čije nije da trče", doba romantike je prošlo. Imamo mogućnost da pratimo broj pretrčanih kilometara, u Barceloni je nerijetko na prvom mjestu Xavi. Pogledaj druge velike evropske klubove, ko još ima takvog igrača koji dobija lopte na sredini i šalje genijalne passove, a ne pomaže u defanzivi? Ovako razmišljaju i George Hagi i trener moskovskog Dinama, što se vidi po Zvjezdanovoj minutaži. ;)
Ali, zbog ovog mi je i teško kad ga gledam, jer znam koliko boljeg igrača bi imali da je fizički bolje pripremljen i da shvati neke stvari. Jer, ne može protiv Francuske širiti ruke i govoriti Sušiću "Ne možemo ovako", a istovremeno samo stajati i posmatrati kretanje lopte, a ne pomagati saigračima. Ne ide. Zato će nas svaka ozbiljna reprezentacija onako razbiti na sredini kao Francuska. Da je 1980. godina, bio bi puno bolji igrač, ali sad će morati promijeniti neke stvari ako mu je toliko stalo do reprezentacije.
svaka cast za ovaj post. imas pice od mene :D :D
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jun 2011, 21:15

gollum je napisao/la:
Kod nas bi trebao to da bude Pjanić. :D

A itekako ma ekipa u kojima plejmejker ne pretrči najviše. Man utd. npr. Ili Chelsea,pa i Arsenal (obično Song),svi imaju jednog "prljavog" igrača unutra (sad,otprilike varira koliko prljavog,razlika je izmedju npr.Gatusa i Songa)da radi ono što ne radi npr. Cesc , Lampard ili Sedorf.

Eh, on je dvojnik Sedorfa. Pade mi ovaj igrač na pamet. Isti tip igrača. :D

Mi možemo ovde razglabati, al' msm da izmedju dvije stvari treba selektor da odluči:
-ili će izbaciti Rahimića,pa da trče svi ravnomjerno ,zajedno igraju odbranu-napad
-ili ostaviti istog, u tom slučaju balans izmedju napada i odbrane čine on i Misimović

Ne možemo očekivati od Misimovića da igra odbranu, kad Rahimić ne igra napad. I u slučaju da Misimović i počne igrati odbranu,patio bi naš napad. :roll:

Ako si kao reeferencu uzeo Barelonu,pa pogledaj onda Xavi-Iniesta-Busquets, tri igrača.
Xavi-dodaje,razigrava,mozak ekipe, brzina ramišljanja,igra odbranu
Iniesta-razigrava,dodaje,dribler,igra odbranu (nerijetko svojom procjenom kretanja protivnika uzima lopte)
Busquets-služi kao zadnji igrač veze, spona izmedju Xavia i ostalih te odbrane, jako puno dodaje,raznosi lopte,širi igru,igra odbranu...

Kad pogledaš, tri igrača, koja su u mnogome i slična i različita, pa i mogu igrati zajedno. Jedan bez drugog nije ono za što se smatraju danas.Nigdje klasičnog defanzivnog veznog. Razbijača ponekad igra Mascherano, al' znamo kad. :D

edit:slažem se da je Misimović op'o u igri.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nihco

Post Postao/la nihco » 22 jun 2011, 21:45

Arnelinho je napisao/la: Kod nas bi trebao to da bude Pjanić. :D

A itekako ma ekipa u kojima plejmejker ne pretrči najviše. Man utd. npr. Ili Chelsea,pa i Arsenal (obično Song),svi imaju jednog "prljavog" igrača unutra (sad,otprilike varira koliko prljavog,razlika je izmedju npr.Gatusa i Songa)da radi ono što ne radi npr. Cesc , Lampard ili Sedorf.

Mi možemo ovde razglabati, al' msm da izmedju dvije stvari treba selektor da odluči:
-ili će izbaciti Rahimića,pa da trče svi ravnomjerno ,zajedno igraju odbranu-napad
-ili ostaviti istog, u tom slučaju balans izmedju napada i odbrane čine on i Misimović

Ne možemo očekivati od Misimovića da igra odbranu, kad Rahimić ne igra napad. I u slučaju da Misimović i počne igrati odbranu,patio bi naš napad. :roll:

Ako si kao reeferencu uzeo Barelonu,pa pogledaj onda Xavi-Iniesta-Busquets, tri igrača.
Xavi-dodaje,razigrava,mozak ekipe, brzina ramišljanja,igra odbranu
Iniesta-razigrava,dodaje,dribler,igra odbranu (nerijetko svojom procjenom kretanja protivnika uzima lopte)
Busquets-služi kao zadnji igrač veze, spona izmedju Xavia i ostalih te odbrane, jako puno dodaje,raznosi lopte,širi igru,igra odbranu...

Kad pogledaš, tri igrača, koja su u mnogome i slična i različita, pa i mogu igrati zajedno. Jedan bez drugog nije ono za što se smatraju danas.Nigdje klasičnog defanzivnog veznog. Razbijača ponekad igra Mascherano, al' znamo kad. :D

edit:slažem se da je Misimović op'o u igri.
i rahimic i misimovic su prevazidjeni igraci. rahimic ,jer je totalno beskoristan u napadu, misimovic, jer je spor i beskorisan u odbrani. ne moze se postici balans u prisustvu ove dvojice na terenu. mozda, da uzmemo misimovica iz sampionske sezone i rahimica u naponu snage ali ovako,kada su obojica na 60% kapaciteta,koji ,realno,nikada nije bio svjetski top, tesko to moze funkcionisati. naravno,postoje neke formacije koje imaju grace koji su,takodjer,losi u napadu,recimo de jong, ali su okruzeni vrhunskim igracima itd.
sto se tice kreatora igre koji ne pretrce najvise,naravno da ih ima ali ne pretrcati najvise i ne pretrcati dovoljno,nisu iste stvari.
definitivno, filozofija igre u kojoj postoji igrac koji nije obavezan da daje sve od sebe, je prevazidjen. kombinatorika i tehnika,bez brzine i snage, su nista. cudi me da postoje treneri koji to ne prepoznaju.
dovoljno je vidjeti kretanje messija,rooneya i ostalih top napadaca pa da je jasno da oni vrlo aktivno igraju odbranu,doduse na protivnickoj polovici ali to je moderan nacin.......
Sent from my Commodore 64

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 22 jun 2011, 22:04

Ne terba misimovic pomagat odbranu, ali se moze barem otkrit u vezi...Previse je spor s loptom; nema vise dribling,s njim je nemoguce kontru povuc... itd.

Nista, nek se okane Safet elegancije i kaze da ga nije ni mislio zvat dok ne podigne formu. Na kraju ce on biti glavni krivac i izgubit posao, a ne Misimovic, kojem se izgleda ne zeli zamjerat.

Ma hebo ovo sve, vec sad se zna da ce igrat isti sastav kao i s Rumunima. (mozda Medunjanin ispadne, jer ima najmanje autoriteta)

A i ne vjerujem i da je neki patrotizam u pitanju, vec Miske zeli opravdanje da se moze maknut iz Rusije i obac familiju u Gradisci. :arrow: Ne zelim razglabat na ovu temu, ali sam siguran da je to veci motiv

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jun 2011, 22:10

nihco je napisao/la:i rahimic i misimovic su prevazidjeni igraci
Rahimić bi treb'o biti, a Misimović trebao počinjat biti. Al' evo kakav je naš savez, nigdje zamjene ni na vidiku. :roll:
nihco je napisao/la: rahimic ,jer je totalno beskoristan u napadu, misimovic, jer je spor i beskorisan u odbrani.
Slažemo se. Al' je problem što nemamo uopće niko da ih zamjeni. Recimo, dva igrača koji stalno trče, kreatori su, igraju sjajno i odbranu i napad. Ima, al' ti koji postoje nikako ne bi mogli unaprijediti našu igru, već bi ostali na istom (možda rizikujemo gore, al' možda i bolje-to ne možemo znati). Ja kao potencijalnog igrača u vezi vidim Salihovića i nikog više. Ako damo Pjanića, onda moramo tražiti novog defanzivca, jer i Mire je loš u odbrani.

U svakom slučaju sam opis'o na temi "reprezentacija" sistem za koji smatram da je ispravan. Pa onda "proizvesti" brza krila, radnike i kreatore u jednom na sredini terena, dobrog visokog napadača, brzonogog omalenog napadača, brzog ,ofaznizvnog beka, brzog i defanzivnog beka (po 1 na lijevo i desno) ,dobre golmane, 4 štopera,jedan visok, drugi niži, jedan dobar u zračnim duelima, drugi po zemlji, jedan jak, drugi brz...i onda bi se trebali (i imali )nečemu nadat. Ovako jako teško.

Recimo, da bih ja igr'o u sistemu sa Ljevakovićem ili Zahirovićem, plus Pjanić,Salihović, krila Senad i Višća ili pak Hajrović...procijeniti, vidjeti.
Ista formacija, samo sa novim snagama.
Ovoj repki, je po mom mišljenju potreban remont.

Možda, ove zaista kvalitetne mladiće,poput Višće,Zahirovića,Hajrovića(oba),Sudića itd. uvrstiti do kraja ovih kvalifikacija (A selekcije -za Poljsku/Ukrajnu) u U21 , a onda prepoznati koje od njih kvalitet, kroz te kvalifikacije, pa uvrstiti ih u A selekciju.Usput bi dobili na uigranosti.
nihco je napisao/la:dovoljno je vidjeti kretanje messija,rooneya i ostalih top napadaca pa da je jasno da oni vrlo aktivno igraju odbranu,doduse na protivnickoj polovici ali to je moderan nacin......
Džeko? :D Adebayor,Nymar,Robinho,Sedorf (kako rekoh,iako je vezni igrač),Milito...ima ih što se drže onog "starog stila". :D Al' iza njih je uvijek neki razbijač, neko ko pretrči preko 12 km na tekmi, neko ko lomi kosti protivniku,De Jong,Gatuso...Ovaj "moderni fudbal" toga ne poznaje, nema krvnikaA na sredini terena, već tim (podtim)koji operiše sredinom terena i jedan drugog nadogradjuju. Sad koliko mi možemo igrati "totlni fudbal" ,pitanje je...
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 22 jun 2011, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jun 2011, 22:12

floyd je napisao/la:Ne terba misimovic pomagat odbranu, ali se moze barem otkrit u vezi...Previse je spor s loptom; nema vise dribling,s njim je nemoguce kontru povuc... itd.

Nista, nek se okane Safet elegancije i kaze da ga nije ni mislio zvat dok ne podigne formu. Na kraju ce on biti glavni krivac i izgubit posao, a ne Misimovic, kojem se izgleda ne zeli zamjerat.

Ma hebo ovo sve, vec sad se zna da ce igrat isti sastav kao i s Rumunima. (mozda Medunjanin ispadne, jer ima najmanje autoriteta)

A i ne vjerujem i da je neki patrotizam u pitanju, vec Miske zeli opravdanje da se moze maknut iz Rusije i obac familiju u Gradisci. :arrow: Ne zelim razglabat na ovu temu, ali sam siguran da je to veci motiv
Ako mene pitaš htio je da kupi (donekle i nazad) povjerenje i ljubav navijača. :D

nihco

Post Postao/la nihco » 22 jun 2011, 22:57

Arnelinho je napisao/la: Ovoj repki, je po mom mišljenju potreban remont.
jeste potreban ali mi u ovom kadru imamo nakboljih 11 s tim sto stvari treba pojednostaviti. mi smo limitirana reprezentacija, cak, ako cemo objektivno, ispodprosjecna, od onih reprezentacija koje se ,utemeljeno, bore za plasman. recept je crnogorski i slovenacki pristup. formacija 4-4-2 ili 4-5-1 formacija, sa cetiri odbrambena koji ne idu previse naprijed, dva defanzivna vezna, dva krila, ili bocna igraca koji mogu odigrati ofanzivno i dva napadaca ili ofanzivni vezni i napadac. ne trebaju to biti neki extra igraci na boku, mi imamo lulica na lijevoj i ,recimo, stavimo mujdzu na desnoj strani ,a vranjesa na beka......bitno je da svi igraci u veznoj liniji podjednako dobro igraju odbranu, a sta dvojica u ofanzivi urade,urade........s tim sto bi mi,sa salihovicem i pjanicem, u veznom redu i dzekom u napadu, imali dvoljno kreativnosti da stvorimo sanse i damo go........

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 22 jun 2011, 23:14

Arnelinho je napisao/la:A itekako ma ekipa u kojima plejmejker ne pretrči najviše. Man utd. npr. Ili Chelsea,pa i Arsenal (obično Song),svi imaju jednog "prljavog" igrača unutra (sad,otprilike varira koliko prljavog,razlika je izmedju npr.Gatusa i Songa)da radi ono što ne radi npr. Cesc , Lampard ili Sedorf.

Mislim da se nismo razumjeli. Nisam rekao da plejmejker treba pretrčati najviše, nego da Miske treba trčati puno više nego sad. On i kad poveća broj pretrčanih kilometara za nekoliko, opet neće biti onaj koji je najviše pretrčao, jer ovo sadašnje kretanje je strašno slabo.
Naravno da ima puno ekipa u kojima plejmejker (ova pozicija lagano "izumire") ne pretrči najviše, ali ipak trče jako puno, puno više nego Miske. I ne treba on da igra odbranu nego da pomaže odbrani, odnosno ekipi kad je lopta kod protivnika.
Ti ako misliš da je on u zadnje dvije utakmice trčao dovoljno, onda ti moram reći da ne razumiješ moderni fudbal.

Opet moram za primjer uzeti Barcelonu, jer to je okolina savršenstva, a već sam pisao o ovom. Miske tehnički, taktički, pregledom igre nije na razini Xavija ili Inieste. Međutim, Miske ne može niti da pretrči ni blizu koliko i Xavi ili Iniesta. To je glavni problem. I ne možeš onda ni u ruskoj ligi igrati, jbg.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 jun 2011, 23:48

gollum je napisao/la:Mislim da se nismo razumjeli. Nisam rekao da plejmejker treba pretrčati najviše, nego da Miske treba trčati puno više nego sad.
Tu si upravu.Nismo. :D
gollum je napisao/la:Ti ako misliš da je on u zadnje dvije utakmice trčao dovoljno, onda ti moram reći da ne razumiješ moderni fudbal.
Pa naravno da nije, al' fora je da je tek bio isto dobar k'o ostali (osim Senada protiv RUmuna)
gollum je napisao/la:Opet moram za primjer uzeti Barcelonu, jer to je okolina savršenstva, a već sam pisao o ovom. Miske tehnički, taktički, pregledom igre nije na razini Xavija ili Inieste. Međutim, Miske ne može niti da pretrči ni blizu koliko i Xavi ili Iniesta. To je glavni problem. I ne možeš onda ni u ruskoj ligi igrati, jbg.
Kažeš savršenstva? Tim je savršen zar ne?
A bgmi Džeko ili Misimović nemaju Inieste,Xavija kraj sebe.
Moja filozofija (nije moja, al' et', da se poslužim :roll: )je jasna: Ekipa i pobjedjuje i gubi. Svi su krivi za poraz, zaslužni za pobjedu. Zašto ovo kažem , objasnit ću kroz post...

Al' element igre koji posjeduje Misimović ne posjeduje više niko u našoj repki, a to je sponatanost (kako Ivica nazva) i brzina razmišljanja. Ako ćeš da se izrazim baš grubo-svih 10 BH reprezentativaca su poglupi u odnosu na Misimovića.

Taj čovjek razmišlja. Razmišlja šta sa loptom, kako dodat,kako izvući. Sry a to nema ni Pjanić-on zna komplikovat.
To je ono zašto mislim da je Misimović toliko važan.

A da se i ja opet vratim na tvoju Barcelonu. Barcelonina igra je "totalni fudbal". Mi igramo "staru" formaicju i stari način fudbala, sa plejom, sa destruktivcem, sa visokim napadačem,prema tome, od naših igrača ne možeš očekivati da igraju totalni fudbal. Jer kako rekoh, Misimović i da radi više u odbrani, napad bi patio, a Rahimić ne zna da radi u napadu i zato je potreban drugi ekstrem da izbalansiramo ekipu.

Ako hoćeš da Misimović pretrči dosta (ili bilo koji drugi plej) moraš iz igre izvaditi destruktivca, a ubaciti igrača koji je sam izbalansiran (napad/odbrana).To bi bio moderan fudbal.

U spurotnom bi se desilo to da ne stvaramo prilike, a protivnik bi iz neke akcije stvorio priliku i dao go'.

Ne možeš sa staromodnom formacijom igrati moderan fudbal, a uz to formacija zahtijeva i odredjene profile igrača ,od kojih Rahimić totalno odudara.

Da skratim: Ono što hoću da kažem-Ako od Zvjezdana zahtijevate igranje u odbrani, onda izbacite Rahimića, da bi i napad dobio dovoljno energije i snage za kreiranje kakvih akcija i postizanje golova.

On ne trči dovoljno, to je tačno, al' ne i ne trudi dovoljno. Trudi itekako, samo ima problema sa kilama, to je,haman, očito.

Eto, otprilike, zašto Misimović ne treba da previše učestvuje u odbrani gola, jer onda ne učestvuje dovoljno dobro (kvanitativno) u napadu.

Recimo, formacija(3-5-2) sa Salihovićem,Zahirovićem i Misimovićem/Pjanićem bi puno više sudjelovala odbrani, timski (kao trojac),jer svaki od njih voli igrati kako napad, tako odbranu,odnosno Misimović bi bio prinudjen,ponešen kolektivom igrati odbranu (ponešen kolektivom,prilagodbom i uz par riječi selektora, sigurno bi igrao).

Ovako sa Medunjaninom-Rahimićem-Misimovićem samo pati, jer Rahimić je bukvalno štoper ispred štopera.

Evo malo Zahirovića iz Čelika: :)
[youtube][/youtube]

nihco

Post Postao/la nihco » 23 jun 2011, 00:11

'@Arnelinho
pa cini mi se da si u posljednjem postu malo izmistificirao cijelu stvar oko misimovica. problem je jednostavan, nije u stanju da igra utakmice visokog ritma i zato je rezerva u blago nadprosjecnoj ruskoj ekipi. isti je problem i u reprezentaciji. ne mislim da postoji, u modernom fudbalu, bilo koja formacija koja trpi igraca koji je fizicki inferioran. to je ,prosto, osnovno pravilo fudbala koji se sada forsira. dzeko , bar u reprezentaciji, ispunjava kvotu nepokretnosti koju jedan tim sebi moze dopustiti.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jun 2011, 00:27

nihco je napisao/la:'@Arnelinho
pa cini mi se da si u posljednjem postu malo izmistificirao cijelu stvar oko misimovica. problem je jednostavan, nije u stanju da igra utakmice visokog ritma i zato je rezerva u blago nadprosjecnoj ruskoj ekipi. isti je problem i u reprezentaciji. ne mislim da postoji, u modernom fudbalu, bilo koja formacija koja trpi igraca koji je fizicki inferioran. to je ,prosto, osnovno pravilo fudbala koji se sada forsira. dzeko , bar u reprezentaciji, ispunjava kvotu nepokretnosti koju jedan tim sebi moze dopustiti.
Možda i jesam.
Al' činjenica je ma koga stavili namjesto njega neće zadovoljiti kvalitet, kojeg je on prezentir'o u našem dresu.
Hoću da kažem, najlakše ga je otjerati (staviti na klupu) al šta onda? Koga god stavili, isti problemi bi bili, a ako i pokušamo igrati totalni fudbal, tu do izražaja dolazi Rahimićevo neznanje igranja napada i onda smo opet u zaostatku.
Tj.da pojednostavim:
-Misimović,Rahimić :arrow: ovakva BiH
-Misimović i neko umjesto Rahimića :arrow: BiH koja prezentira moderani (totalni) fudbal, ali, možda ne i uspješno, zbog Misimovićeve forme
-Neko drugi umjesto Misimovića + neko drugi umjesto Rahimića-ekipa koja uspješno prezentira moderni fudbal.

Po meni ovako stoje stvari i def. je ova zadnja opcija (kad 'vako gledam)najbolja. :)

nihco

Post Postao/la nihco » 23 jun 2011, 01:20

Arnelinho je napisao/la:
Po meni ovako stoje stvari i def. je ova zadnja opcija (kad 'vako gledam)najbolja. :)
i moje misljenje. cocalicili besic na mjesto rahimica, salihovic, pjanic na misimovicevu poziciju, lulic lijevo i ,po mom misljenju,gurnuti nekog ko moze igrati desno krilo i biti efikasan u defanzivi. trenutno je to mujdza.
ne radi se ovdje o totalnom fudbalu.mi niti imamo igrace,ni vrijeme,ni selektora koji to moze uigrati, radi se o igracima koji ce moci pokriti teren i biti efikasni u oba pravca, to mogu samo pokretni igraci. ova formacija mozda nece igrati lijepo i biti efikasna protiv slabih protivnika ali je niko nece rasturiti......

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jun 2011, 02:20

nihco je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
i moje misljenje. cocalicili besic na mjesto rahimica, salihovic, pjanic na misimovicevu poziciju, lulic lijevo i ,po mom misljenju,gurnuti nekog ko moze igrati desno krilo i biti efikasan u defanzivi. trenutno je to mujdza.
ne radi se ovdje o totalnom fudbalu.mi niti imamo igrace,ni vrijeme,ni selektora koji to moze uigrati, radi se o igracima koji ce moci pokriti teren i biti efikasni u oba pravca, to mogu samo pokretni igraci. ova formacija mozda nece igrati lijepo i biti efikasna protiv slabih protivnika ali je niko nece rasturiti......
Da, samo bih ja radije Zahirovića na mjesto Rahimića,a za krilo još pozvati Hajrovića ili Višću.

A što se totalnog fudbala tiče, ako se očekuje da svi trče (ako nema "romatnike" kako @gollum reče), onda je to totalni fudbal. Moderni. A moderan je Barcelonin, kol'ko znam.

Po meni 'vako nekako veza treba da izgleda:

Hajrovic------Zahirović-------Salihović------Lulić
--------------------------Pjanić--------------------

Iza Lulića je Papac, naravno. A nadam se da će se Subašić gdjegod prodati, te da će onaj iz Watforda do za koju godinu biti standardan u Watfordu, imat ćemo i u nadolazećim kvalifiakcijama očigledno probleme sa lijevim bekom. :roll:
Al' dobro, to je stvar nijanse. :D

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 23 jun 2011, 02:42

Počeli smo se i slagati u zadnjim postovima, fino. :) Ova formacija moderno izgleda, nema šta. :) Ali problematično ovo desno krilo, ne zna čovjek šta bi s njim.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jun 2011, 02:53

Jos kad bi se slozilo sa temom,gdje bi vam kraj bio.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.