U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Adin_BiH
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Adin_BiH » 22 jun 2011, 18:39

Jedna pohvalna stvar iz naseg saveza je vezana za ''preobrazaj'' nacionalnog dresa velike nade Alena Halilovica . Halilovic igra za mladje kategorije Dinama i do sada je nosio dres kadetske reprezentacije zapadnih komsija , medjutim kontaktirali su ga iz naseg saveza i nastupit ce za kadetsku reprezentaciju u septembru na kvalifikacijama za EP u Amsterdamu . Ovo mi je rekao njegov cimer koji takodje nastupa za kadete reprezentacije i Dinama. Momci su u grupi sa Holandijom,Latvijom i Engleskom.

Sretno !
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2011, 18:49

Adin_BiH je napisao/la:Jedna pohvalna stvar iz naseg saveza je vezana za ''preobrazaj'' nacionalnog dresa velike nade Alena Halilovica . Halilovic igra za mladje kategorije Dinama i do sada je nosio dres kadetske reprezentacije zapadnih komsija , medjutim kontaktirali su ga iz naseg saveza i nastupit ce za kadetsku reprezentaciju u septembru na kvalifikacijama za EP u Amsterdamu . Ovo mi je rekao njegov cimer koji takodje nastupa za kadete reprezentacije i Dinama. Momci su u grupi sa Holandijom,Latvijom i Engleskom.

Sretno !
Odlicno, a nisam znao da je vec igrao za HR. Znam da mu je stari prije mozda godinu dana govorio da je njegova jedina zelja da on igra za BiH. A i Sead (otac mu) je igrao za Hrvatsku, pa onda za nas. Kazu da je velik talenat, pa dobro nam dosao.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 22 jun 2011, 19:04

Cartman je napisao/la:
Adin_BiH je napisao/la:Jedna pohvalna stvar iz naseg saveza je vezana za ''preobrazaj'' nacionalnog dresa velike nade Alena Halilovica . Halilovic igra za mladje kategorije Dinama i do sada je nosio dres kadetske reprezentacije zapadnih komsija , medjutim kontaktirali su ga iz naseg saveza i nastupit ce za kadetsku reprezentaciju u septembru na kvalifikacijama za EP u Amsterdamu . Ovo mi je rekao njegov cimer koji takodje nastupa za kadete reprezentacije i Dinama. Momci su u grupi sa Holandijom,Latvijom i Engleskom.

Sretno !
Odlicno, a nisam znao da je vec igrao za HR. Znam da mu je stari prije mozda godinu dana govorio da je njegova jedina zelja da on igra za BiH. A i Sead (otac mu) je igrao za Hrvatsku, pa onda za nas. Kazu da je velik talenat, pa dobro nam dosao.
malog halilovica traze iz reala... mamic ga vec hoce dugorocno da veze za dinamo, preciznije za sebe, medjutim sejad (nije sead) nece ni da cuje za to... posljedica protivljenja je suspenzija seje kao trenera u omladinskoj skoli...

nihco

Post Postao/la nihco » 22 jun 2011, 19:11

Sretno !
e to je dobra vijest. hrvati su opasni kada se dovezu nekoga. onaj nesretni sovsic,iz zagreba, jos bosnjak rodjen u gorazda,predje u hrvatsku u21,bio jednom na klupi,u prijateljskoj, i ciao djaci.......nestade iz kombinacija.
inace,mi bi trebali organizovati poseban tim koji bi se bavio lobiranjem kod dijaspore......
Sent from my Commodore 64

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2011, 19:32

amho je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Sretno !
malog halilovica traze iz reala... mamic ga vec hoce dugorocno da veze za dinamo, preciznije za sebe, medjutim sejad (nije sead) nece ni da cuje za to... posljedica protivljenja je suspenzija seje kao trenera u omladinskoj skoli...
http://en.wikipedia.org/wiki/Sead_Halilovi%C4%87

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 22 jun 2011, 19:45

Igrao je za Hrvate iako je njegov otac Sead molio doslovno da igra za nas , on onako mlad i nije bio protiv toga da igra za Hrvatsku jer ipak ista ta Hrvatska i Dinamo su mu dali stan u elitnom dijelu Zagreba i zivi na njihov racun. Uskoro cu odraditi nekakav intervju sa njim , pa cu ga nabaciti. Za ponadati je se da ce uspjeti napraviti dobar rezultat iako su Engleska i Holandija jako teski protivnici..

Medjutim , isto tako znam pricu koja nije opcenito strana za malverzacije u nasim selekcijama , jedan talentovani momak (koji je pretprosli mjesec sa 27 godina zbog teske povrede koljena prekinuo karijeru) igrao je u to vrijeme u svicarskoj ligi i dobio je poziv za mladu repku , zaista ne znam ko je tad bio selektor i rekao je njegovom ocu kako ako zeli da mali zaigra sa klupe mora mu isplatiti (njemu licno) 500 eura , ako zeli 90 minuta ta cifra je duplo veca . Otac je imao novac i zelio je da dadne te pare jer je vidio da drugacije njegov sin nece dobiti sansu u mladim zmajevima , ne zbog nedostatka talenta , nego upravo zbog para. Momak je nakon sto mu je otac to ispricao to odbio i rekao je da ne zeli prodati svoj obraz i obraz porodice za novac. U to vrijeme je odbio i poziv mlade reprezentacije Svicarske rekavsi kako zeli igrati za Bosnu. Ipak taj mu se san nije ispunio i zavrsio je karijeru u 2. ligi Austrije kao sto sam rekao prije otprilike 2 mjeseca. Zaista je tuzno sta se sve desavalo u i oko naseg saveza i sto bi narod rekao : ''Ne ponovilo se daBogda''.
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 22 jun 2011, 21:03

@ cartman

znam covjeka licno... zove se sejad... pogledaj nase izvore, a ne engleski clanak na wikipediji..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2011, 21:51

amho je napisao/la:@ cartman

znam covjeka licno... zove se sejad... pogledaj nase izvore, a ne engleski clanak na wikipediji..
Haha, ma dobro, nije vazno. Vazno je da ce mu sin igrat za BiH. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2011, 01:02

Jos jedna vijest za Halilovica: Bologna zainteresovana http://translate.google.com/translate?j ... NvbS00NjEz

Oni zele dovest i njegovog brata Dinu izgleda.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jun 2011, 01:17

RKO je napisao/la:Barbareza postujem i cijenim,5 naklona i 2je kape skidam s glave ali evo sta mi smeta Konjic kao pocetnik ce najvjerovatnije preuzeti U16 selekciju a Sergej bi odmah A tim,njemu je ispod casti voditi i U21.
Nešto kontam, ne bi li bilo najbolje, da npr. Vaha preuzme U16 a Barbarez (ili Pape) A reprezentaciju? :D
Šta vi mislite o tome? Naravno,o govorim o nekom dužem radu svih tih selektora na tim pozicijama-5-10 godina.

ps.Ništa nisam rek'o. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jun 2011, 13:48

Arnelinho je napisao/la:
RKO je napisao/la:Barbareza postujem i cijenim,5 naklona i 2je kape skidam s glave ali evo sta mi smeta Konjic kao pocetnik ce najvjerovatnije preuzeti U16 selekciju a Sergej bi odmah A tim,njemu je ispod casti voditi i U21.
Nešto kontam, ne bi li bilo najbolje, da npr. Vaha preuzme U16 a Barbarez (ili Pape) A reprezentaciju? :D
Šta vi mislite o tome? Naravno,o govorim o nekom dužem radu svih tih selektora na tim pozicijama-5-10 godina.

ps.Ništa nisam rek'o. :D
Vahu? Taj frajer je selektor Alzira i radi za platu od 50 000 eura, gotov ko Pape nas.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 24 jun 2011, 19:48

Decko potpisao profesionalni ugovor sa prvakom njemacke, stoper i pojedini pricaju da zeli da igra samo za BiH :)
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 24 jun 2011, 19:57

Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 24 jun 2011, 20:02

edo3majka je napisao/la:Evo vam i link, ja zaboravio :D http://www.transfermarkt.de/de/admir-te ... 51570.html
Kapiten U19 ekipe Dortumnda. Mozda bude sta od njega.

Treba i na Bicakcica obratit paznju.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jun 2011, 20:07

Problem ovim igracima je to sto oni sa 19 godina nisu odigrali nijednu utakmicu na seniorskom nivou. To nije dobro, i mora ic na posudbu ili prec u manji klub podhitno. 1 od 100 igraca iz akademija tih velikih klubova doguraju do prve ekipe tog kluba. Dobar primjer od nasih je Kucukovic.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 25 jun 2011, 11:48

Kako sam cuo , golman Ermin Besic bi trebao sada dobiti poziv za nasu u-21 ili u-19 repku . Igra ovdje kod na na turniru , bolji je igrac nego golman :lol:

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 25 jun 2011, 19:10

Samir Softić iz Varaždina prelazi u Bayern.. 93. godište, rođen u Munchenu. Igra stopera, sa 16 došao u Zagreb, pa u Varaždin. Prošle godine bio na probi u Bayernu.
- Igranje u reprezentaciji moje zemlje za mene bi bila velika čast, većina fudbalera sanja o tome pa tako i ja. Vjerujem u sebe i mislim da se sa voljom, trudom i radom može doći do uspjeha. Ja se nadam da ću jednog dana nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je Samir Softić.
...što je više lome to je volim jače...

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 25 jun 2011, 21:47

jacky09 je napisao/la:Samir Softić iz Varaždina prelazi u Bayern.. 93. godište, rođen u Munchenu. Igra stopera, sa 16 došao u Zagreb, pa u Varaždin. Prošle godine bio na probi u Bayernu.
- Igranje u reprezentaciji moje zemlje za mene bi bila velika čast, većina fudbalera sanja o tome pa tako i ja. Vjerujem u sebe i mislim da se sa voljom, trudom i radom može doći do uspjeha. Ja se nadam da ću jednog dana nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je Samir Softić.
Moj Tesnjak, zajedno u osnovnu isli ;) hehe , samo sto je sjebo nogu prije 15 dana u Tesnju i mora na operaciju. Mada kako on kaze, to nece uticat na transfer ;)
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 jun 2011, 22:12

Stvarno dobro. Terzic potpisao profesionalni ugovor sa BVB, a Softic u mladi Bayern. Wow. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 jun 2011, 22:29

Nije on jos presao u Bayern, nego su ga pozvali da ponovo trenira s njima.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DeeWa, forgempp i 29 gostiju.