Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

djokica
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la djokica » 22 jun 2011, 21:58

nerminh74 je napisao/la:
djokica je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:sto nisu pozvali filipa petrovica, target bojim se da smo sa omicem dobro promasili jer po meni ima potencijala ako ne postati novi begic onda minimalno rizvic
vidis on je igrao seniorsku kosarku ove sezone i imao je nekoliko veoma dobrih rola i ako jos boluje djecijih bolesti

neno vrabac ima potencijal ali se slazem sa tobom da ako ne dobije napokon prave trenere rizikuje da taj potencijal propadne
Molim nekoga ko poznaje stanje u nasoj kosarci, da mi kaze koji su to pravi treneri za Vrapca i slicne talentovane igrace koji trenutno zive i rade u BiH.
Pri tome mislim na trenere koji rade na nivou U18 i U20?
Hvala
ima nasih trenera kako i u BiH tako i vani koji su solidni za ove uzraste, ali na zalost u KK Sparsu takvih bas i nema i zbog toga vrabac zanemaruje timskih dio igre, a salic koji je jak kao zemlja nezna igrati ledzima kosu
Ovi vani mu ne mogu pomoci kad je u BiH, zato i pitam koji su to treneri u BiH?
Imena kolega Nermine, imena me zanimaju?
FKS❤️1946

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 jun 2011, 22:15

djokica je napisao/la:
posto se ti bavis kosarkom, a ja finansijama nismo kolege ;) , ali sam iz sportske porodice i nekada sam bio reprezentativac mlade yu repke, ali opet u zimskom sportu, pa ponesto znam
u sarajevu jednostavno meni uvjek padne na pamet rusmir koji mi je tu legenda pa onda dodju seleskovic, sakic cak i kisic koji ocigledno zna svoj posao, nekada mi ni zelenika nije bio los,...
ali kada pricam o vrabcu misilim da bi mu firic puno toga moga pokazati o timskoj igri, a neno markovic o liderskoj ulozi i sutu, dok salicu (pod uslovom da se mani price o srpskoj repci) cak i bukva ima sta god pokazati, barem osnove ledzne tehnike
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jun 2011, 22:16

nesto je napisao/la:Zanimljivo je primjetiti da neno4 dobro poznaje igrace sparsa, a ako se vratimo samo par stranica unazad vidjet ćemo da je bio na kako on kaze samo jednoj utakmici.... Ovo je presmjesno ....
Kao i obicno neki padobranac ulijece. Odlicno poznajem stanje u Sparsu, na osnovu toga sto znam maltene vecinu ljudi koji rade u sarajevskim skolama kosarke.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jun 2011, 22:18

nerminh74 je napisao/la:
djokica je napisao/la:
posto se ti bavis kosarkom, a ja finansijama nismo kolege ;) , ali sam iz sportske porodice i nekada sam bio reprezentativac mlade yu repke, ali opet u zimskom sportu, pa ponesto znam
u sarajevu jednostavno meni uvjek padne na pamet rusmir koji mi je tu legenda pa onda dodju seleskovic, sakic cak i kisic koji ocigledno zna svoj posao, nekada mi ni zelenika nije bio los,...
ali kada pricam o vrabcu misilim da bi mu firic puno toga moga pokazati o timskoj igri, a neno markovic o liderskoj ulozi i sutu, dok salicu (pod uslovom da se mani price o srpskoj repci) cak i bukva ima sta god pokazati, barem osnove ledzne tehnike
Vecina ovih koje si nabrojao ili nisu u BiH, ili jednostavno ne rade taj posao.
Ja bi Markovica prije vidio kao GM Bosne, Firica kao sefa omladinskog pogona.

Upravu je djokica, rijetki su oni koji su trenutno u BiH, o Sarajevu da ne pricamo koji mogu da naprave vrhunske rezultate i igrace.

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 22 jun 2011, 22:21

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
djokica je napisao/la:
Vecina ovih koje si nabrojao ili nisu u BiH, ili jednostavno ne rade taj posao.
Ja bi Markovica prije vidio kao GM Bosne, Firica kao sefa omladinskog pogona.

Upravu je djokica, rijetki su oni koji su trenutno u BiH, o Sarajevu da ne pricamo koji mogu da naprave vrhunske rezultate i igrace.
Upravo to sam htio da napisem, ljudi koje si nabrojao Nermine, vecinu vremena ne provode u Sarajevu, a pitanje je kakav oni interes imaju da pomognu nekom igracu iz nekog kluba.
P.S. mislio sam kolega po forumu, a naravno da kolege ne mozemo biti, daleko od toga Ja imam vise fakulteta zavrsenih, ali za ekonomiju sam tele
FKS❤️1946

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 22 jun 2011, 22:40

I poenta cijele price je da ovi igraci, ili neki drugi slicni njima,manje ili vise talentovani, moraju ici vani i traziti mjesto gdje ce dobiti vrhunski, moderan, evropski trening i uslove.
Mi se godinama cudimo sto nam najtalentovaniji igraci odlaze u Sloveniju, Njemacku, Srbiju ili Hrvatsku ( ovdje ne govorim samo o Srbima i Hrvatima ). Evo jednog bitnog razloga!

Drugo pitanje je sta su nasi klubovi ili Savez ili neko treci, uradili da sacuvaju kvalitetne trenere u Klubovima i uz Savez? Nisu nista, jer je to posao za koji se zaradjuje 300 km (Mislim na mladje selekcije), dok se dovode treneri za seniorske timove iz drugih zemalja za 200.000 eura ili cak vise.

Ko je tim trenerma u BiH obezbjedio edukaciju, vrhunske seminare...

Postavlja se pitanje sta je ispravno za buducnost bh kosarke? Domaci kvalitetni treneri i mladi igraci ili smo samo tranzit za prosjecne trenere iz okoline?

-pa samo treba pogledati ko je vodio i jos uvijek vodi mladje reprezentativne selekcije ( cast izuzecima ) i kako su ti ljudi dosli na ta mjesta

- ljudi se po Evropi smiju kad cuju imena trenera u mladjim selekcijama npr.Bosne, Slobode...Pitaju je li to najbolje sto imamo i spominju neke ljude koji su bili najbolji na ex Yu prostorima, radili sa mladima, a sada ih nema u nasim klubovima iako su bez posla.

ima tu jos puno faktora ali da ne duljim
FKS❤️1946

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 22 jun 2011, 23:01

neno#4 je napisao/la:
nesto je napisao/la:Zanimljivo je primjetiti da neno4 dobro poznaje igrace sparsa, a ako se vratimo samo par stranica unazad vidjet ćemo da je bio na kako on kaze samo jednoj utakmici.... Ovo je presmjesno ....
Kao i obicno neki padobranac ulijece. Odlicno poznajem stanje u Sparsu, na osnovu toga sto znam maltene vecinu ljudi koji rade u sarajevskim skolama kosarke.
Znaci to ipak nije tvoje misljenje već mišljenje ljudi koji rad u školama košarke, što je opet rekla kazala, što znači da se ne može uzeti kao relevantno. Ovo "padobranac" je bolje da ne komentarišem, ali definitivno ti nemaš nikakvo ekskluzivno pravo da pišeš na ovom forumu. A ja samo ukazujem na nelogičnost u tvojim postovima što dovodi u pitanje tvoje komentare, a samim tim i nas (koji ovdje pokušavamo da dodjemo do informacija) da zaključimo da tu nešto ne štima...
Ma ima ovdje ljubomore malo više ....
Svi smo mi toga svjesni ....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jun 2011, 23:29

nesto je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Znaci to ipak nije tvoje misljenje već mišljenje ljudi koji rad u školama košarke, što je opet rekla kazala, što znači da se ne može uzeti kao relevantno. Ovo "padobranac" je bolje da ne komentarišem, ali definitivno ti nemaš nikakvo ekskluzivno pravo da pišeš na ovom forumu. A ja samo ukazujem na nelogičnost u tvojim postovima što dovodi u pitanje tvoje komentare, a samim tim i nas (koji ovdje pokušavamo da dodjemo do informacija) da zaključimo da tu nešto ne štima...
Ma ima ovdje ljubomore malo više ....
Svi smo mi toga svjesni
....
O da, kako da ne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Zamjeram im sto nikada nisam dobio sansu da igram profesionalnu kosarku :lol: :lol: :lol:

A sjecam se sada tebe, ti si onaj sto se registrovao da bi branio pomenute iz Sparsa. Koji si, ili neki Nihadov ili si neka rodbina/prijatelj od pomenutih. Cijenim ovo drugo ipak. Ja nigdje nisam rekao da imam ekskluzivno pravo da pisem, niti se tako uopste ponasam. Tako da... :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:.. Tamo su vrata...

Ostalo je samo ime.....

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 22 jun 2011, 23:37

Mislim da bi se trebao raspravljati argumentima, a ne tjerati nekoga sa foruma i pisati smajlije, ... Svako normalan kad pogleda tvoje komentare i vidjet će u njima samo zavidnost i ljubomoru, što je žalosno... A jedno je istina htio ti to priznati ili ne, Spars je trenutno najbolji klub za razvoj igrača, poslije Širokog (koji je institucija, svaka čast).

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jun 2011, 23:50

nesto je napisao/la:Mislim da bi se trebao raspravljati argumentima, a ne tjerati nekoga sa foruma i pisati smajlije, ... Svako normalan kad pogleda tvoje komentare i vidjet će u njima samo zavidnost i ljubomoru, što je žalosno... A jedno je istina htio ti to priznati ili ne, Spars je trenutno najbolji klub za razvoj igrača, poslije Širokog (koji je institucija, svaka čast).
Koji bolan argumenti. Spars je kako cujem rastjerao citavu kadetsku ekipu, eto kako rade. S juniorima jos nikakav posao nisu napravili. Sta su dosada uradili, osvojili mozda neku titulu, ili nesto, ha?
Fakti, fakti....

P.S. Ako sam im ja ljubomoran, onda je svako. I dalje stojim da ce tesko od svih njih tu da bude igrac. Jer cim se Selimovic busa u prsa i govori kako su to igraci od 200 - 300 000 novcanica nema od toga nista.

Ostalo je samo ime.....

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 22 jun 2011, 23:52

neno#4 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:neno koliko stvarno realno vrijede ovaj Vrabac i Salic ili kako vec se zove neda mi se listati, koje su pozicije u ekipi i gdje su recimo u odnosu na naseg Bosnjaka koji je '95 godiste ( koliko se sjecam gledao si ga).
Vrabac ima bas lagan korak, nekako lagano igra. Eh, sada ono sto je ocigledno da je fizicki jos totalno inferioran. Atletski je vrlo dobro potkovan, ali ostaje upitnik kako ce godinama da napreduje. Neupitno je da on posjeduje vrlo siroku lepezu napadackog potencijala, ljevak je, sto je prednost. Ali da li ce da se snadje u igri 5 na 5, to je druga prica. Ako ode ovo ljeto iz Sparsa, moze postati vrlo ozbiljan igrac. Samo bojim se da su mu Selimovic & Co napunili glavu glupostima. Salic, ne znam mene nije dojmio iako je jak kao crna zemlja. Mora da nauci da igra ledjima, ima mekanu ruku, bacanja pogadja na zavidnom nivou, ali ako ne udje u ozbiljan sistem, gore ce proci nego Vrabac. Ima jos vecu sansu, jer je '95 cini mi se.

Bosnjak je po meni bolji od obojice, znas ti da ja uvijek iskreno pricam, i tako ce biti. Decko je nekako nenametljiv, iz drugog plana, ali kada treba iskoci iz sistema, i pogodi par vrlo bitnih poena. Ja mu dajem puno vece sanse nego ovoj dvojici, ali pod uslovom da predju u Romu, vjerovatno bi to bilo tu negdje.

Da je kojim slucajem Vrabac "vas", tj. da igra u Sirokom, postao bi zvijer siguran sam.[/quote]

Ovo ne može napisati neko ko je samo jednom gledao KK Spars ili saznati preko poznanstava trenera svih škola košarke, ....

Ja ću samo argumentima, nećemo nikoga tjeraati ....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jun 2011, 23:58

Ovo ne može napisati neko ko je samo jednom gledao KK Spars ili saznati preko poznanstava trenera svih škola košarke, ....

A zamisli da sam ga gledao vise puta 8-) 8-) 8-) 8-)
Koji argumenti, pisao sam ti gore...Prvo procitaj, sta su cinjenice pa onda odgovaraj na to...

Kadetska ekipa, basnoslovna plata Trbicu i ostalo. Ti si bolje upoznat ocigledno de nam pojasni.
Enes Numanovic i ostali.

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 23 jun 2011, 00:06

neno#4 je napisao/la:

Koji argumenti, pisao sam ti gore...Prvo procitaj, sta su cinjenice pa onda odgovaraj na to...

Kadetska ekipa, basnoslovna plata Trbicu i ostalo. Ti si bolje upoznat ocigledno de nam pojasni.
Enes Numanovic i ostali.
Ja ne bih ulazio u vasu raspravu, ali samo da kazem da mislim da je ekipa trenera koja radi u Sparsu ipak puno bolja od onih u Bosni. Posebno je to bilo izrazeno dok je Basa radio sa ovim klincima. Iskreno, Basa je jedan od rijetkih trenera koji su jos u BiH a koje cijenim
FKS❤️1946

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 23 jun 2011, 00:07

neno#4 je napisao/la:
nesto je napisao/la:Mislim da bi se trebao raspravljati argumentima, a ne tjerati nekoga sa foruma i pisati smajlije, ... Svako normalan kad pogleda tvoje komentare i vidjet će u njima samo zavidnost i ljubomoru, što je žalosno... A jedno je istina htio ti to priznati ili ne, Spars je trenutno najbolji klub za razvoj igrača, poslije Širokog (koji je institucija, svaka čast).
Koji bolan argumenti. Spars je kako cujem rastjerao citavu kadetsku ekipu, eto kako rade. S juniorima jos nikakav posao nisu napravili. Sta su dosada uradili, osvojili mozda neku titulu, ili nesto, ha?
Fakti, fakti....

P.S. Ako sam im ja ljubomoran, onda je svako. I dalje stojim da ce tesko od svih njih tu da bude igrac. Jer cim se Selimovic busa u prsa i govori kako su to igraci od 200 - 300 000 novcanica nema od toga nista.
Kod tebe je sve rekla kazala.
Al evo argumenata, juniori su bili 2. u državi, poslije Širokog, mislim da je to uspjeh, jedini poraz od Širokog, sa generacijom mladjom od svih drugih (prva petorka 94 i 95 godišta, sve ti jasno)... ima toga još .....
Pošto vidim da si dobro upućen, iako glumiš da nisi znaš da G. Selimovicu nije do para, jer ne bi ulago tolike pare u juniore i kadete, (jer uložio je on u njih i uložit će i puno više) samim tim te novcanice pominje neko drugi.
A da budem iskren slazem se sa tobom da neće sasvim lako postati igraci, ali imaju dobre početne uslove, kakve niko drugi nema u BiH, da ne pišem osim Širokog, :) :)

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 23 jun 2011, 00:14

djokica je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Enes Numanovic i ostali.
Ja ne bih ulazio u vasu raspravu, ali samo da kazem da mislim da je ekipa trenera koja radi u Sparsu ipak puno bolja od onih u Bosni. Posebno je to bilo izrazeno dok je Basa radio sa ovim klincima. Iskreno, Basa je jedan od rijetkih trenera koji su jos u BiH a koje cijenim
Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 23 jun 2011, 00:18

Enes Numanovic i ostali.[/quote]

Ja ne bih ulazio u vasu raspravu, ali samo da kazem da mislim da je ekipa trenera koja radi u Sparsu ipak puno bolja od onih u Bosni. Posebno je to bilo izrazeno dok je Basa radio sa ovim klincima. Iskreno, Basa je jedan od rijetkih trenera koji su jos u BiH a koje cijenim[/quote]

Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....[/quote]

@nesto, ne znam samo sto si mene citirao ovdje jer ja nisam spomenuo plate u Sparsima
FKS❤️1946

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 23 jun 2011, 00:19

Izvini do mene je, povukao sam sve .... :)

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 23 jun 2011, 01:47

nerminh74 je napisao/la:
konobar23 je napisao/la:petrovic je u u-20 hrvatskoj repki

http://****/main.asp?dir=news&newsid=40407
filip petrovic je BiH srbin, tako tesko da moze zaigrati za hrvatsku repku
prepostavljam da si mislio na marka petrovica
pise filip petrovic........jedino ako novinar nije krivo upisao ime

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jun 2011, 10:37

nesto je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Fakti, fakti....

Kod tebe je sve rekla kazala.
Al evo argumenata, juniori su bili 2. u državi, poslije Širokog, mislim da je to uspjeh, jedini poraz od Širokog, sa generacijom mladjom od svih drugih (prva petorka 94 i 95 godišta, sve ti jasno)... ima toga još .....
Pošto vidim da si dobro upućen, iako glumiš da nisi znaš da G. Selimovicu nije do para, jer ne bi ulago tolike pare u juniore i kadete, (jer uložio je on u njih i uložit će i puno više) samim tim te novcanice pominje neko drugi.
A da budem iskren slazem se sa tobom da neće sasvim lako postati igraci, ali imaju dobre početne uslove, kakve niko drugi nema u BiH, da ne pišem osim Širokog, :) :)
Ne, nije kod mene sve rekla - kazala. Bili drugi iza Sirokog, i sta se desilo? Znaci drugi, a ne prvi. Siroki ih razbio oba puta, u Sarajevu 15 - tak razlike, u Sirokom 20 - 30 (ako se dobro sjecam). Kojeg jos. Fino te pitam sta se desilo sa kadetskom ekipom? Zasto ih je sve otjerao.

Ne, njemu nije nikako do para, ma ne kakvi :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jun 2011, 10:39

Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....
Sto se mene tice, nek mu da 10. 000 KM, a ne 5. 000 koliko je imao. Meni to apsolutno ne smeta. Ali, da li on vrijedi tih 5. 000 KM, ja bih rekao da ne vrijedi ni pola od toga. Nek se zapita koliko je prije imao.

Sto se tice drugih, pa Enes je vodio u Bosni djecu, postizao sasvim solidne rezultate.

@djokica, haj mi objasni nesto. Ako su toliko losi svi bili treneri omladinskih kategorija Bosne, kako je onda moguce da su u 7 sezona, i od 21 moguce titule osvojili 7...

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.