Postao/la lemi_kitao » 23 jun 2011, 17:52
Neko je vec spomenuo, a i ja dijelim to misljenje, mislim da nije bas najbolje sto su nasi igraci sada na pripremama u Međugorju, ponajvise zbog vremenskih neuslova (danas je bilo 37-38 Celzijusa u Mostaru, Capljini, Stocu...) te samim tim ograničenih mogućnosti za adekvatnu pripremu igraca, dosta vremena provode vjerovatno u zatvorenom prostoru...ujutro, oko 10 sati ovdje bude vec oko 26-27 Celzijusa i navecer je uglavnom temperatura tu negdje (gotovo da se desavaju tropske noci, gdje je temperatura zraka u podne i navecer skoro ista...ne moze se normalno spavati, jesti, nista raditi...)
Znam da su uslovi u Međugorju idealni (ovdje je vrijeme idealno za pripreme za proljetni dio prvenstva), ali recimo na nekoj planini (Kupres i sl.) klima je umjerenija, priroda i vece mogucnosti...možda bi bilo bolje da su negdje drugo sada na pripremama...
Sto se tice Europe, mislim da nasi dvoboj sa Serifom vise posmatraju iz ugla koliko ce ustediti na putovanju u Moldaviju, koliko ce igraca i clanova Uprave putovati u Tiraspol, i sl. stvari, a stice se dojam da su se manje posvetili eventualnom pokusaju prolaska dalje u sljedece kolo kvalifikacija...mozda su trebali ranije krenuti sa pripremama, mozda su ranije trebali djelovati po pitanju nekih igraca (Nyema, jedan od uzdanica za narednu sezonu, se naknadno prikljucuje pripremama, na Radovanovica se racuna pa se ne pojavi, sa Selimovicem se razgovara ali se on ne javlja i sl.), ono sto sigurno trebaju stvarati pozitivniju sliku oko kluba, najavljivati musku igru u mecevima sa Serifom, pozivanje publike, malo se angazovati na tim "marketinskim" aktivnostima...
Kada su Vahu Halilhodžica pitali novinari na press-konferenciji, koliko treba vremena da se poslozi ekipa da bi se ravnopravno ucestvovalo u nekom europskom takmicenju (prosle kvalifikacije i igrala grupna faza), on je rekao oko 4 godine...od dolaska Zuje i Amara Osima prosle su dvije sezone, dva trofeja i povratak u sami vrh ove nase lige je njihov rezultata, koji ce vjerujem i u narednim sezonama ostvarivati...za nesto vise u Europi potrebne su im (prema vahinim rijecima) jos dvije sezone najmanje...
O novim igracima, tek kada odigraju europske utakmice i nekoliko kola nase Premier lige...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.