Trebao bi se ti brinut za pare u državnim klubovima i kako se troše, a to kako neko privatno troši ne bi trebalo da te muči...neno#4 je napisao/la:Sto se mene tice, nek mu da 10. 000 KM, a ne 5. 000 koliko je imao. Meni to apsolutno ne smeta. Ali, da li on vrijedi tih 5. 000 KM, ja bih rekao da ne vrijedi ni pola od toga. Nek se zapita koliko je prije imao.Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....
Sto se tice drugih, pa Enes je vodio u Bosni djecu, postizao sasvim solidne rezultate.
@djokica, haj mi objasni nesto. Ako su toliko losi svi bili treneri omladinskih kategorija Bosne, kako je onda moguce da su u 7 sezona, i od 21 moguce titule osvojili 7...
Mladi košarkaški talenti
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi košarkaški talenti
Neno, ja imam izuzetno fino misljenje o tebi kao poznavaocu kosarkaskih nprilika u BiH, ali nemoj me sada razocarati. Vrlo dobro znas da su lagali i bukvalno krali djecu iz drugih klubova, a tim klubovima nisu nista dali, da su prije pojave Sparsa svi talentovani igraci iz svih klubova u Kantonu Sarajevo pa i sire, dolazili u Bosnu, i uglavnom propadali zbog nerada ljudi u mladjim selekcijama ( naravno da i Uprava i treneri u seniorskom timu imaju dio krivice ).neno#4 je napisao/la:Sto se mene tice, nek mu da 10. 000 KM, a ne 5. 000 koliko je imao. Meni to apsolutno ne smeta. Ali, da li on vrijedi tih 5. 000 KM, ja bih rekao da ne vrijedi ni pola od toga. Nek se zapita koliko je prije imao.Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....
Sto se tice drugih, pa Enes je vodio u Bosni djecu, postizao sasvim solidne rezultate.
@djokica, haj mi objasni nesto. Ako su toliko losi svi bili treneri omladinskih kategorija Bosne, kako je onda moguce da su u 7 sezona, i od 21 moguce titule osvojili 7...
Koga su stvorili od tolikog broja talentovanih, pa da barem moze biti pristojan evropski igrac u posljednjih 15 godina? Samo nemoj reci Djedovica jer znas da nije istina.
Ko su ti ljudi? Pesto, Redzic,Kolasinac,Dzenan...pa pogledaj biografije tih ljudi i nacin kako su dosli na ta mjesta, i ko ih je doveo... Ja znam i biografije, i ko ih je doveo i ko ih drzi.
Da ne pomislis da sada iz mene progovara neka ljubomora, ja ti rekoh da sam vec dugo van BiH i imam posao koji je bolji od rada u Bosni.
Ali znam, imam kontakte, dolazim i gledam treninge i utakmice. Sve sto se pojavilo od trenera koji su mogli biti interesantni Bosni, a nisu bili dio tog "klana" ili su prijetili da pokazu kvalitet i preuzmu skolu u svoje ruke, nailazilo je na prepreke od ove grupe ljudi.
I na kraju, znas da titule nisu jedino mjerilo rezultat u mladjim selekcijama. po svemu je prva zadaca izbaciti igrace u seniorski pogon, pa tek onda misliti o titulama. Nazalost, u Bosni to nema ko uraditi
FKS❤️1946
Hvala Bogu da ima i realnih ljudi, svaka čast ....djokica je napisao/la:Neno, ja imam izuzetno fino misljenje o tebi kao poznavaocu kosarkaskih nprilika u BiH, ali nemoj me sada razocarati. Vrlo dobro znas da su lagali i bukvalno krali djecu iz drugih klubova, a tim klubovima nisu nista dali, da su prije pojave Sparsa svi talentovani igraci iz svih klubova u Kantonu Sarajevo pa i sire, dolazili u Bosnu, i uglavnom propadali zbog nerada ljudi u mladjim selekcijama ( naravno da i Uprava i treneri u seniorskom timu imaju dio krivice ).neno#4 je napisao/la:Sto se mene tice, nek mu da 10. 000 KM, a ne 5. 000 koliko je imao. Meni to apsolutno ne smeta. Ali, da li on vrijedi tih 5. 000 KM, ja bih rekao da ne vrijedi ni pola od toga. Nek se zapita koliko je prije imao.Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....
Koga su stvorili od tolikog broja talentovanih, pa da barem moze biti pristojan evropski igrac u posljednjih 15 godina? Samo nemoj reci Djedovica jer znas da nije istina.
Ko su ti ljudi? Pesto, Redzic,Kolasinac,Dzenan...pa pogledaj biografije tih ljudi i nacin kako su dosli na ta mjesta, i ko ih je doveo... Ja znam i biografije, i ko ih je doveo i ko ih drzi.
Da ne pomislis da sada iz mene progovara neka ljubomora, ja ti rekoh da sam vec dugo van BiH i imam posao koji je bolji od rada u Bosni.
Ali znam, imam kontakte, dolazim i gledam treninge i utakmice. Sve sto se pojavilo od trenera koji su mogli biti interesantni Bosni, a nisu bili dio tog "klana" ili su prijetili da pokazu kvalitet i preuzmu skolu u svoje ruke, nailazilo je na prepreke od ove grupe ljudi.
I na kraju, znas da titule nisu jedino mjerilo rezultat u mladjim selekcijama. po svemu je prva zadaca izbaciti igrace u seniorski pogon, pa tek onda misliti o titulama. Nazalost, u Bosni to nema ko uraditi
u ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi BH a samim tim i klubovi iz BH jedini nacin za prosperitet klubova je da sef omladinskog pogona bude u ravnini sa trenerom prve ekipe kad su place u pitanju , i hvala Bogu pa su to nasi shvatili i krenuli prvo sa Sunarom ( koji je bio isto placen kao i recimo Joke tada) pa sa Jaksom koji mislim nije daleko od Velicevih primanja , i opet Bogu hvala kod nas od '92 godišta pa naprijed u skoro svakoj generaciji ima po jedan ili dva igraca koji puno obecavaju i pravilno se razvijaju e sad dali ce postati dobar,solidan ili vrhunski igrac ponekad nije presudan samo rad .
Zadnja izmjena: kksiroki, dana/u 23 jun 2011, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
Upravo o takvim stvarima pricam. Takva je praksa bila u KK Bosna prije 1992. Tada se znalo ko radi sa mladima i kako se radi.kksiroki je napisao/la:u ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi BH a samim tim i klubovi iz BH jedini nacin za prosperitet klubova je da sef omladinskog pogona bude u ravnini sa trenerom prve ekipe kad su place u pitanju , i hvala Bogu pa su to nasi shvatili i krenuli prvo sa Sunarom ( koji je bio isto placen kao i recimo Joke tada) pa sa Jaksom koji mislim nije daleko od Velicevih primanja , i opet Bogu hvala kod nas od '92 pa naprijed u skoro svakom godistu ima po jedan ili dva igraca koji puno obecavaju i pravilno se razvijaju e sad dali ce postati dobar,solidan ili vrhunski igrac ponekad nije presudan samo rad .
Ako hoces kvalitetnog trenera za mladje selekcije, a to je rudarski posao bez puno slave- onda takvog trenera treba platiti.
U svakom klubu koji razmislja o buducnosti, potrebni su kvalitetni kadrovi za rad na svim klupskim nivoima. Sve ostalo je bez kvalitetne organizacije, od danas do sutra i osudjeno na propast. Nazalost, to u KK Bosna nisu prepoznali i zato sada kad je nestalo para, nema igraca koji mogu popuniti prazninu u kadru, a ni onih koji se mogu prodati pa donijeti nesto novca.
A posto znam koliko je talentovanih igraca proslo kroz klubske mladje selekcije u posljednjih 10ak godina,sigurno talentovanih kao i oni u Sirokom ili cak talentovanijih od njih, a nisu postali dovoljno dobri ni za nasu ligu ( neki od njih ), onda mogu slobodno reci da oni, treneri u KK Bosna ne rade NISTA.
FKS❤️1946
Moram se nadovezati na ovaj besmislen komentar da bosnini treneri ne rade nista to moze reci samo onaj ko nikada nije vidio trening jedne selekcije kk bosna, veliku ulogu u ovome sto talenti propadaju imaju i sami talenti koji se umisle pa prestanu trenirati, pa ih boli neka stvar za klub i ostale stvari, pravi primjer za to je Danko Delibasic koji jednostavno nije htio trenirati, taj momak jednostavno nije zelio igrati odbranu nije se htio spustiti u stav, ima jos primjera umisljenih momaka kao sto je Katana ili Dzindo to je ona zlatna generacija 92' godista koji su osvojili drzavnu titulu Katana koji je bio neosporan talenat mislio je da moze da radi sta hoce u klubu i mislio je da moze naredjivati tim "nestrucnim" trenerima , pa je dobio nogu isti slucaj sa djindom koji u juniorima nije htio potrcati,.. naravno veliku ulogu u propadanju tih talenata ima i seniorski pogon kojima je bilo vaznije da igra tamo neki crnac za 20 000 eura nego dijete iz omladinskog pogona koje je potrosilo vremena i vremena na treniranje neki cak i preko 12 godina i ponovo mu nisu dali sansu i to je meni najzalosnije u ovoj cijeloj pricidjokica je napisao/la:Upravo o takvim stvarima pricam. Takva je praksa bila u KK Bosna prije 1992. Tada se znalo ko radi sa mladima i kako se radi.kksiroki je napisao/la:u ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi BH a samim tim i klubovi iz BH jedini nacin za prosperitet klubova je da sef omladinskog pogona bude u ravnini sa trenerom prve ekipe kad su place u pitanju , i hvala Bogu pa su to nasi shvatili i krenuli prvo sa Sunarom ( koji je bio isto placen kao i recimo Joke tada) pa sa Jaksom koji mislim nije daleko od Velicevih primanja , i opet Bogu hvala kod nas od '92 pa naprijed u skoro svakom godistu ima po jedan ili dva igraca koji puno obecavaju i pravilno se razvijaju e sad dali ce postati dobar,solidan ili vrhunski igrac ponekad nije presudan samo rad .
Ako hoces kvalitetnog trenera za mladje selekcije, a to je rudarski posao bez puno slave- onda takvog trenera treba platiti.
U svakom klubu koji razmislja o buducnosti, potrebni su kvalitetni kadrovi za rad na svim klupskim nivoima. Sve ostalo je bez kvalitetne organizacije, od danas do sutra i osudjeno na propast. Nazalost, to u KK Bosna nisu prepoznali i zato sada kad je nestalo para, nema igraca koji mogu popuniti prazninu u kadru, a ni onih koji se mogu prodati pa donijeti nesto novca.
A posto znam koliko je talentovanih igraca proslo kroz klubske mladje selekcije u posljednjih 10ak godina,sigurno talentovanih kao i oni u Sirokom ili cak talentovanijih od njih, a nisu postali dovoljno dobri ni za nasu ligu ( neki od njih ), onda mogu slobodno reci da oni, treneri u KK Bosna ne rade NISTA.
-
sandiegochargers
- Kontakt:
zna li neko nešto više o fondaciji fenix? mislim da je to jako dobra ideja na papiru a kako će biti u stvarnosti vidjećemo
Ovdje besmislene komentare pises samo ti! Ja pamtim vise generacija u Bosni nego sto ti imas godina. Ja govorim o 15 poslijeratnih generacija, kako nije izasao nijedan igrac, a kroz Bosnu su prosli prakticno svi talentovani igraci iz sire okoline Sarajeva ( prostor sa oko 800.000- 1.000.000 ljudi), a ti pricas o nekom Dzindi ili Katani. Ne postoji zlatna generacija u tom uzrastu, pitanje je sta si uradio, koga si izbacio u seniorsku kosarku? A Bosna nije izbacila nikoga! Kao sto rekoh u ranijim postovima, nije krivica samo na trenerima mladjih selekcija, nego i na Upravi i seniorskom pogonu.kabas je napisao/la:Moram se nadovezati na ovaj besmislen komentar da bosnini treneri ne rade nista to moze reci samo onaj ko nikada nije vidio trening jedne selekcije kk bosna, veliku ulogu u ovome sto talenti propadaju imaju i sami talenti koji se umisle pa prestanu trenirati, pa ih boli neka stvar za klub i ostale stvari, pravi primjer za to je Danko Delibasic koji jednostavno nije htio trenirati, taj momak jednostavno nije zelio igrati odbranu nije se htio spustiti u stav, ima jos primjera umisljenih momaka kao sto je Katana ili Dzindo to je ona zlatna generacija 92' godista koji su osvojili drzavnu titulu Katana koji je bio neosporan talenat mislio je da moze da radi sta hoce u klubu i mislio je da moze naredjivati tim "nestrucnim" trenerima , pa je dobio nogu isti slucaj sa djindom koji u juniorima nije htio potrcati,.. naravno veliku ulogu u propadanju tih talenata ima i seniorski pogon kojima je bilo vaznije da igra tamo neki crnac za 20 000 eura nego dijete iz omladinskog pogona koje je potrosilo vremena i vremena na treniranje neki cak i preko 12 godina i ponovo mu nisu dali sansu i to je meni najzalosnije u ovoj cijeloj pricidjokica je napisao/la:Upravo o takvim stvarima pricam. Takva je praksa bila u KK Bosna prije 1992. Tada se znalo ko radi sa mladima i kako se radi.kksiroki je napisao/la:u ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi BH a samim tim i klubovi iz BH jedini nacin za prosperitet klubova je da sef omladinskog pogona bude u ravnini sa trenerom prve ekipe kad su place u pitanju , i hvala Bogu pa su to nasi shvatili i krenuli prvo sa Sunarom ( koji je bio isto placen kao i recimo Joke tada) pa sa Jaksom koji mislim nije daleko od Velicevih primanja , i opet Bogu hvala kod nas od '92 pa naprijed u skoro svakom godistu ima po jedan ili dva igraca koji puno obecavaju i pravilno se razvijaju e sad dali ce postati dobar,solidan ili vrhunski igrac ponekad nije presudan samo rad .
FKS❤️1946
interesatno posto znam da je Filip petrovic konkurisao za Srpsku repkukonobar23 je napisao/la:
pise filip petrovic........jedino ako novinar nije krivo upisao ime
ali sada i Velic odvodi nase igrace
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
pitanje je bilo koji bi treneri mogli ozbiljno raditi sa vrapcem i ja sam ih nabrojaodjokica je napisao/la:
Upravo to sam htio da napisem, ljudi koje si nabrojao Nermine, vecinu vremena ne provode u Sarajevu, a pitanje je kakav oni interes imaju da pomognu nekom igracu iz nekog kluba.
P.S. mislio sam kolega po forumu, a naravno da kolege ne mozemo biti, daleko od toga Ja imam vise fakulteta zavrsenih, ali za ekonomiju sam tele
a o stanju u BiH kosarci sam veoma dobro informisan, a ona je preslikana iz svake sfere ove nase jadne drzave, a to je da su amateri, naravno mislim po manjku kvalitenih kvalifikacija za obavljanje funkcija a ne po placama koje dobijaju i koje su pretjerane, doveli samo do velikog nipotizma, korupcije i bezvlasca sto je dovelo do katastrofalne situacije u svakom segmentu zivota u BiH
a sto se tice kvalitetnog rada sa mladima tu uveliko odskace siroki i sto vise da stvara BiH reprezentativce umjesto sto koristi BiH lige da stvara reprezentativce za Hrvatsku bili bi mi najsimpaticniji klub
samo moram reci da prije neku godinu nije bila bas losa organizacija i rad mladih kk bosne, rin-a i spars-a, ali nazalost i tu je taj rast kvalitete opao i opet krenuo prema dole
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
koji je petrovic sad u mladoj hrvatskoj repki?
evo nasao sam, filip petrovic. nemogu da vjerujem kakav odnos imaju neki "reprezentativci" prema dresu nase repke!!
To je to. Slazem se u 99 posto stvari. Krenut cemo od Djedovica. Kao sto vecina zna da je dosao iz Rina, kao solidno formiran igrac, ali mu je dosta pomagao Redzic, medjutim Nihad je veliki radnik sam po sebi bio, tako da se probio. Znam za pricu kada su trenirali zajedno Nihad, Zima, i dvojica brace Sehovica. Atmosfera je maltene bila takva da su Suad i Nihad htjeli da se tuku za svaku loptu, dok su Zima i Sead kulirali. Sead je vjerovatno covjek sa najvecim potencijalom tu bio, ali nerad i slicne stvari su ga dovele samo do prosjeka.djokica je napisao/la:Neno, ja imam izuzetno fino misljenje o tebi kao poznavaocu kosarkaskih nprilika u BiH, ali nemoj me sada razocarati. Vrlo dobro znas da su lagali i bukvalno krali djecu iz drugih klubova, a tim klubovima nisu nista dali, da su prije pojave Sparsa svi talentovani igraci iz svih klubova u Kantonu Sarajevo pa i sire, dolazili u Bosnu, i uglavnom propadali zbog nerada ljudi u mladjim selekcijama ( naravno da i Uprava i treneri u seniorskom timu imaju dio krivice ).neno#4 je napisao/la:Sto se mene tice, nek mu da 10. 000 KM, a ne 5. 000 koliko je imao. Meni to apsolutno ne smeta. Ali, da li on vrijedi tih 5. 000 KM, ja bih rekao da ne vrijedi ni pola od toga. Nek se zapita koliko je prije imao.Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....
Sto se tice (ne)rada u omladinskim kategorijama, po meni veliku odgovornost snose svi direktori. Pogotovo Admir sada. Bilo je tu svega, raznoraznih malverzacija i slicno. On je taj koji sve treba da organizuje, ali nazalost njegova (ne)sposobnost mu to ne dozvoljava. Sto se tice ovih trenera, vecina ih jeste kako ti kazes. Jedino bih ja izdvojio Pesti z razloga sto se covjek maltene trgao da sve pokusa da organizuje, maltene kada su svi digli ruke, pokusavao je. Koliko je uspio, to je druga prica. Zavrsio je masu stvari za Omladinski pogon, dok tzv "Uprava" na celu sa Fuadom Bajraktarevicem do dana danasnjeg nije uspjela da obezbijedi KM novca.
Boldirani dio mi se najvise svidja. Imam apsolutno isto misljenje, ustvari to je jedino ispravno misljenje. Nesto slicno prije mjesec dana je izjavio Bodiroga.
Ja sanjam dan kada ce direktor Bosne biti covjek koji je doktor ekonomije, sportski direktor da bude neki odlican igrac koji je ostavio traga u nasem klubu, sef omladinskog pogona isto tako. Nazalost kod nas se sve radi na amaterskom nivou, sve se desava slucajno. Sanjam dan kada ce u Bosni da igra 5 igraca po 20 godina, koji ce ravnopravno moci da igraju sa Sirokim. Da li ce to ostati nedosanjani san, ja vjerujem da hoce, ali ostaje nada opet.
Sto se tice druge strane, koje su se greske pravile pokazuje samo kada se Neso Andjelic uvodio u prvi tim. A onda se lupale neke basnoslovne cifre ugovora u sestoj godini, a covjek nije minute odigrao. Evo svjezi primjer Mujic koji je presao u Sparse, a sada ce da ih tuzi. Koja neodgovornost i bahatost.
Ima krivice i u igracima, i u njihovim roditeljima. U Sarajevu je cilj, da imas tatinog Audi A6, da si vec "zvijezda" sa 18 godina, i da bez ikakvih problema mislis da je pola svijeta tvoje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
Madridista_23
- Kontakt:
Prvi put ugledah ovu temu na forumu, nisam prelistao prethodne stranice
samo da spomenem ime jednog talenta- Atif Durak
ne znam jel ko čuo za njega, dijete ima 14 godina, 185 cm. jednostavno rastura. Čujem da se već sada neki klubovi otimaju za njega.
ko zna, možda jednog dana bude vođa repke
iskreno se nadam
http://www.hronika.ba/kosarka-blog/1946 ... sovae.html
samo da spomenem ime jednog talenta- Atif Durak
ne znam jel ko čuo za njega, dijete ima 14 godina, 185 cm. jednostavno rastura. Čujem da se već sada neki klubovi otimaju za njega.
ko zna, možda jednog dana bude vođa repke
iskreno se nadam
http://www.hronika.ba/kosarka-blog/1946 ... sovae.html
Niti sam direktor, niti ista drugo u "drzavnom" klubu. Da jesam, onda bih se brinuo. Nego, neces nista da opovrgnes, onda sam bas na tragu. Informacije su mi tacne.nesto je napisao/la:Trebao bi se ti brinut za pare u državnim klubovima i kako se troše, a to kako neko privatno troši ne bi trebalo da te muči...neno#4 je napisao/la:Sto se mene tice, nek mu da 10. 000 KM, a ne 5. 000 koliko je imao. Meni to apsolutno ne smeta. Ali, da li on vrijedi tih 5. 000 KM, ja bih rekao da ne vrijedi ni pola od toga. Nek se zapita koliko je prije imao.Vidš li ti šta tebe smeta, plata nekog trenera, pa je li to bitno, pa što je veča to je bolje, ako si ti trener to bi ti bilo drago, da neko to poštuje a ne da te plača 300 km ili koliko.... ovo je presmješno ....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nisu krivi ti igraci. Za sve ovo je kriv nas Savez. Filip je igrao za nasu kadetsku repku, decko je bio najbolji, a Sehovac ga maltene maltretirao kao da je najgori. Licno sam svojim ocima to gledao. Meni se cinio kao pravo gotivan momak. Vidi se da je odlicno vaspitan i odgojen.edinjo-vg je napisao/la:evo nasao sam, filip petrovic. nemogu da vjerujem kakav odnos imaju neki "reprezentativci" prema dresu nase repke!!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
I na kraju, znas da titule nisu jedino mjerilo rezultat u mladjim selekcijama. po svemu je prva zadaca izbaciti igrace u seniorski pogon, pa tek onda misliti o titulama. Nazalost, u Bosni to nema ko uraditi[/quote]
To je to. Slazem se u 99 posto stvari. Krenut cemo od Djedovica. Kao sto vecina zna da je dosao iz Rina, kao solidno formiran igrac, ali mu je dosta pomagao Redzic, medjutim Nihad je veliki radnik sam po sebi bio, tako da se probio. Znam za pricu kada su trenirali zajedno Nihad, Zima, i dvojica brace Sehovica. Atmosfera je maltene bila takva da su Suad i Nihad htjeli da se tuku za svaku loptu, dok su Zima i Sead kulirali. Sead je vjerovatno covjek sa najvecim potencijalom tu bio, ali nerad i slicne stvari su ga dovele samo do prosjeka.
Sto se tice (ne)rada u omladinskim kategorijama, po meni veliku odgovornost snose svi direktori. Pogotovo Admir sada. Bilo je tu svega, raznoraznih malverzacija i slicno. On je taj koji sve treba da organizuje, ali nazalost njegova (ne)sposobnost mu to ne dozvoljava. Sto se tice ovih trenera, vecina ih jeste kako ti kazes. Jedino bih ja izdvojio Pesti z razloga sto se covjek maltene trgao da sve pokusa da organizuje, maltene kada su svi digli ruke, pokusavao je. Koliko je uspio, to je druga prica. Zavrsio je masu stvari za Omladinski pogon, dok tzv "Uprava" na celu sa Fuadom Bajraktarevicem do dana danasnjeg nije uspjela da obezbijedi KM novca.
Boldirani dio mi se najvise svidja. Imam apsolutno isto misljenje, ustvari to je jedino ispravno misljenje. Nesto slicno prije mjesec dana je izjavio Bodiroga.
Ja sanjam dan kada ce direktor Bosne biti covjek koji je doktor ekonomije, sportski direktor da bude neki odlican igrac koji je ostavio traga u nasem klubu, sef omladinskog pogona isto tako. Nazalost kod nas se sve radi na amaterskom nivou, sve se desava slucajno. Sanjam dan kada ce u Bosni da igra 5 igraca po 20 godina, koji ce ravnopravno moci da igraju sa Sirokim. Da li ce to ostati nedosanjani san, ja vjerujem da hoce, ali ostaje nada opet.
Sto se tice druge strane, koje su se greske pravile pokazuje samo kada se Neso Andjelic uvodio u prvi tim. A onda se lupale neke basnoslovne cifre ugovora u sestoj godini, a covjek nije minute odigrao. Evo svjezi primjer Mujic koji je presao u Sparse, a sada ce da ih tuzi. Koja neodgovornost i bahatost.
Ima krivice i u igracima, i u njihovim roditeljima. U Sarajevu je cilj, da imas tatinog Audi A6, da si vec "zvijezda" sa 18 godina, i da bez ikakvih problema mislis da je pola svijeta tvoje.[/quote]
Nevjerovatna je nekonzistentnost u komentarima kod nene4, jednostavno se može primjetiti da mišljenje mjenja ovisno kome odgovara. Pa tako mu sa jedne strane ne valjaju Sparsi i treneri i igrači jer nisu kako on kaže "napravili nikakav rezultat" (iako su bili 2. u državi), s druge strane ističe rezultate Bosninih trenera, i osvojene titule, a na kraju se slaže da je prvenstveni cilj napraviti igrača (kojeg treneri za koje se on zalaže nisu napravili).... Iskreno presmješno .... Moj prijedlog je da se počne baviti politikom ....
To je to. Slazem se u 99 posto stvari. Krenut cemo od Djedovica. Kao sto vecina zna da je dosao iz Rina, kao solidno formiran igrac, ali mu je dosta pomagao Redzic, medjutim Nihad je veliki radnik sam po sebi bio, tako da se probio. Znam za pricu kada su trenirali zajedno Nihad, Zima, i dvojica brace Sehovica. Atmosfera je maltene bila takva da su Suad i Nihad htjeli da se tuku za svaku loptu, dok su Zima i Sead kulirali. Sead je vjerovatno covjek sa najvecim potencijalom tu bio, ali nerad i slicne stvari su ga dovele samo do prosjeka.
Ima krivice i u igracima, i u njihovim roditeljima. U Sarajevu je cilj, da imas tatinog Audi A6, da si vec "zvijezda" sa 18 godina, i da bez ikakvih problema mislis da je pola svijeta tvoje.[/quote]
Nevjerovatna je nekonzistentnost u komentarima kod nene4, jednostavno se može primjetiti da mišljenje mjenja ovisno kome odgovara. Pa tako mu sa jedne strane ne valjaju Sparsi i treneri i igrači jer nisu kako on kaže "napravili nikakav rezultat" (iako su bili 2. u državi), s druge strane ističe rezultate Bosninih trenera, i osvojene titule, a na kraju se slaže da je prvenstveni cilj napraviti igrača (kojeg treneri za koje se on zalaže nisu napravili).... Iskreno presmješno .... Moj prijedlog je da se počne baviti politikom ....
znam za to, ali sehovac vise nije selektor. i jos nesto bio je pozvan na zadnje okupljanje igraca sireg spiska, a taman i da nije ako mu je stalo do BiH cekao bi on..kako god NIJE VRIJEDAN SPOMINJANJA!!!!! i dosta vise toga da mi (prvi ja) za "izbjegle" igrace dajemo alibije. napustio si drzavno dres domovine i ti si PAPAK, neinteresujeme tvoja svadja sa selektorom, tvoje probleme sa savezom itd. neigra se za savez i selektora nego za svoj narod.
Moj prijedlog je da ti malo manje trcis za mnom i gledas sta ja pisem. Jer te iskreno boli sto maltene znam dosta stvari o "tvojim" Sparsima. Nikako da odgovoris na postavljena pitanja.Nevjerovatna je nekonzistentnost u komentarima kod nene4, jednostavno se može primjetiti da mišljenje mjenja ovisno kome odgovara. Pa tako mu sa jedne strane ne valjaju Sparsi i treneri i igrači jer nisu kako on kaže "napravili nikakav rezultat" (iako su bili 2. u državi), s druge strane ističe rezultate Bosninih trenera, i osvojene titule, a na kraju se slaže da je prvenstveni cilj napraviti igrača (kojeg treneri za koje se on zalaže nisu napravili).... Iskreno presmješno .... Moj prijedlog je da se počne baviti politikom ....
7 titula je Bosna osvojila u omladinskim kategorijama. Nijednog igraca nisu napravili koji moze igrati, usudio bih se da kazem ni nasu ligu. Sta je tu sporno? Sta je sporno u tome da su Sparsi daleko od ozbiljnog kluba. Nista, apsolutno nista. Kakav je rezultat biti drugi u drzavi, bila je Bosna druga u pionirskoj konkurenciji ove godine (iako je to jos totalno irelevantan nivo), i sta sad? Nisi bio prvi, i kraj. Siroki ih razbio dole 20 i kusur razlike (@kksiroki ce reci priblizan rezultat). Koga je napravio Trbic, Numanovic i slicni? Ali dobro, sta ces ima nas svakakvih.
P.S. Uopce ne poznajes situaciju u Bosni, tako da si totalno nrelevantan za razgovor o istoj.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
predlazem da se otvori jedan novi thread pod imenom "mladi BOSANSKO-HERCEGOVACKI kosarkaski talenti".
LICNO me neinteresuju igraci poput begica, rizvica, preldzica, bosnjaka, petrovica, ilica, markote, baraca,... neka postanu NBA zvijezde ili propadnu skroz boli me za tim! ni na hrv/srp. kosarkaskim forumima se nepise o vrapcu, bulicu, kurticu, buzi,.. itd.
zelim kad otvorim temu da citam, da to bude samo o 100% nasim igracima!!
LICNO me neinteresuju igraci poput begica, rizvica, preldzica, bosnjaka, petrovica, ilica, markote, baraca,... neka postanu NBA zvijezde ili propadnu skroz boli me za tim! ni na hrv/srp. kosarkaskim forumima se nepise o vrapcu, bulicu, kurticu, buzi,.. itd.
zelim kad otvorim temu da citam, da to bude samo o 100% nasim igracima!!
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 4 gosta.