Realno gledajući pored toga što nema veliku visinu (Hodžić), na draftu ima mnogo boljih košarkaša od njega. Jeste dominirao je u NCAA ali u poređenju sa NBA, razlika je nebo i zemlja. Ponuda za Hodžića ima kako znam, iz Španije i Italije. Kapelan, će vjerovatno isto u Španiju, najviše interesanata ima tamo.TKC je napisao/la:Cekaj ja sam mislio da je ovaj Adnan Hodzic "BEAST". Sta mu fali jeli visina? Kroz njegove brojove ima super stats. I sam je pricao koliko NBA scouts pratili ga. Ako ne unidze u NBA gjde bi onda mogao nastaviti u Spaniju?bosanac035 je napisao/la:Internacionalni igrači mogu biti birani na draftu samo do godine u kojoj pune 22 godine. Sa 22 godine uopšte ne moraju biti prijavljeni za draft jer su automatski dostupni. Dakle, ne moraju čekati te 22 godine već se mogu ranij prijaviti, kao što je to Đedović učinio ove godine, ali eto povukao je prijavu. I da naredne godine ako i bude biran biće u drugj rundu, ne vidim kako bi mogao ući u prvu, trebao bi odigrati sezonu iz snova u Lottomatici.TKC je napisao/la:Mozem mi iko reci sta su chance za Adnan Hodzica i Diego Kapelan na ovom draftu?Rankings? Od vas ovdje sam cuo da internationalac samo u godini koju napuni 22 godine moze nastupati u NBA draft pa kako je onda Djedovic mogao ove godine sa 21 godina? I sta su mu chance sljedece godine opet druga runda?
Što se tiče Hodžića i Kapelana, ovaj prvi ima neke minimalne šanse da bude biran pri kraju druge runde, dok Kapelan karijeru nastavlja u Europi...
A ovaj Kapelan gjde bi Europi mogao nastaviti u kojoj ligi NLB, Njemacka, Turska?
I na kraju necemo valjda cekati Samira Sehic i Djedovic da dobijemo jednog BIH igrac u prvoj rundi NBA draft!?
I na kraju sta sa Teletovic kakav utjecaj po tvojoj misljenu bi mogao imati na NBA? Hidajet Turkovic style? Ili mozda vise?
Preldzicu nude Wizards NBA ugovor a jos nije spreman da otidze.
Ponavljam ti, Đedović nema šanse da bude u prvoj rundi NBA drafta, morao bi odigrati sezonu u Lottomatici od 15+ppg i po 4-5 sk i as u prosjeku da bi se nadao tome.
Teletović koliko znam ostaje u u Caji a ako ikad i ode u NBA, ne može on toliko utjecati na neki tim kao Hedo ili sl.