hodža je napisao/la:miky_hz je napisao/la:Malo pogledah rezultate Pliseka dok je bio u Zelji,vodio je ekipu 11 kola...u tih 11 kola Zeljeznicar je imao 8 pobjeda,1 remi,i dva poraza...na tabeli su bili prvi ispred Zrinjskog 1 bod razlika(Zrinjski na kraju osvojio titulu sa plus 10 bodova ispred Zelje)...iz razgovora sa nekim komsijama,kazu da preferira snagu i radi puno na fizickoj spremi igraca
Može li neko odvojiti 5 min. pa napisati rezultate koje je imao nakon odlaska iz Želje, zanima me njegov rad u Češkoj, a na poslu sam pa ne mogu sad googlati
Pozz

Sad da ti ne ganjam rezultate u tacnosti,evo ti ovo sto je objavljeno u globalu,sta se desavalo nakon odlaska iz Zelje i sta je radio
Plišek je uspješno obavljao funkciju sportskog direktora u Sparti iz Praga, gdje je proveo dvije godine.
Od 2008. sa klupe je vodio Teplice koje su prošle sezone proglašene najorganizovanijim klubom u svojoj državi. Afirmisao mnoge bh. igrače
Pomenuti stručnjak osvajao je i Kup Češke, a afirmisao je mnogo bh. igrača. Spomenimo Mahmutovića, Ljevakovića, Melunovića, Gagulu, Čajića...
Ipak, ono što je čelnicima Teplica bilo najvažnije jeste da je upravo Plišek, koji je poznat po temeljitosti i strpljenju na duže staze, posljednjih godina klubu donio preko 10 miliona eura zarade od transfera
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".