Ma Hairlija je to,kad odraste shvatice on da treba malo vise cijeniti legende koje su njegov klub i ucinile onim sto on toliko voli.Niko nije ni dobar ni legenda ko sad trazi posteno zaradjenu lovu.Hairlija bi se sigurno ponasao drugacije i oprostio bi sve voljenom klubu i tako pokazao da je legenda kluba.Hairlija inace ima pravo da procijeni ko je po njemu legenda kluba a nije se ni rodio kada je Husref zabijao golove i postao prvak bivse drzave,onda kada se i pravila legenda o klubu kojeg on toliko voli.Bitno je da legenda Husref sada bude velicina pa da oprosti dobru lovu koju je zaradio na najposteniji nacin,jer ako ne oprosti,on nece biti svijetla tacka za Hairliju velikog navijaca od dvadesetak godina mozda.Hairlija je to,svi za Hairlijom

.Sreca Husrefova pa on ima od cega da zivi,zaradio covjek u zivotu kroz karijeru o kojoj Hairlija nema pojma,pa onda Hairlija ne moze razumjeti kako to da ovaj moze da zatrazi jos para,kad moze biti velicina i da oprosti to.Sreca da Hairlija i ne zamjera toliko Husrefu,jer moze bar malo da razluci da covjek i ima pravo da trazi svoje pare,inace bi ga razapeo ovde...Zao mi je,jer ova omladina fakat razmislja poput Hairlije,i kod Zeljinih navijaca i kod navijaca Sarajeva.Uzeo sam Hairliju za primjer,ali poenta je da se ne treba udarati na legende klubova,ljude koji su ucinile da tradicija bude svijetla,jer u zadnjih 20 godina takvih nema niti ce ih zadugo biti.Nije Zeko legenda,nije Dzelo legenda,to je smijesno za pojam Husrefa,Hadzibegica,Bazdarevica,Skore i onih starijih velikih igraca koji su bili prave istinske sportske legende.Po Hairliji legenda je samo onaj ko sada kada Hairlija zivi i u ovom vremenu hoce da oprasta pare,i koji pomaze klubu.Nije to legenda,legenda je onaj ko ti je stvorio i napravio taj klub svijetlim.
Necu odgovarati na reakcije ovog posta,Hairlija legendo postojalo je Sarajevo prije tebe,mnogo bolje i jace nego si ti ikada mogao zamisliti,a imena koja ti spominjes negativno su dala svijetlu tradiciju.To sto Hadzibegic,Susic,Pasic sada nece da pomognu ne znaci da nisu legende,nego nece da imaju posla sa takvim kao ti koji ocekuju da oni urade sve sto ti pozelis.Izvinjavam se svima na ovom postu unaprijed,ali ja ne dam na legende nijednog sarajevskog kluba,jer je to jedina proslost u kojoj sam uzivao za razliku od jada i cemera koji nam sad predstavljaju nase fudbalske velicine.[/quote]
"boccaccio" ..... Svaka ti je ko iz Biblije

Potpis