FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
@ alipasino
Tebi postovanje za godine i staz,ali dabogda ti(nama) opet simo ili hotic vodio zelju jedno pola godine pa da vidimo koji je ovo rahatluk danas.Izgleda da su neki zaboravili kako je jadno i cemerno bilo,ili su u to vrijeme jednostavno bili u fazonu pecanja,tenisa, ono ne ide im se na tekme nekako!Kazes nismo gledali mesu,i ostale.Pa nismo ali nismo ni zivjeli u vrijeme kada je sve uredjenije bilo kada su nam roditelji imali po 3-4vecu platu nego sto ja imam,ili kada je liga bila kamaru puta jaca nego ova.Polako nadajmo se boljem,i ne serimo kako nemoze gore.Uzdravlje!
Tebi postovanje za godine i staz,ali dabogda ti(nama) opet simo ili hotic vodio zelju jedno pola godine pa da vidimo koji je ovo rahatluk danas.Izgleda da su neki zaboravili kako je jadno i cemerno bilo,ili su u to vrijeme jednostavno bili u fazonu pecanja,tenisa, ono ne ide im se na tekme nekako!Kazes nismo gledali mesu,i ostale.Pa nismo ali nismo ni zivjeli u vrijeme kada je sve uredjenije bilo kada su nam roditelji imali po 3-4vecu platu nego sto ja imam,ili kada je liga bila kamaru puta jaca nego ova.Polako nadajmo se boljem,i ne serimo kako nemoze gore.Uzdravlje!
AMAR OSIM!!!
u ta doba smo mi za češku bili amerika, a igrači nisu mogli otići prije 28. ne znam ti koliko da hoće. a sad, ****, češka je amerika za nas, a igrači odlaze sa 18. hoću i ja janjetine, al' nema.
Nema više Juge, nema ni uspjeha, to je bolna činjenica. U ovoj državi se ne zna ko pije, ko plaća, braća su zavađena i slično. Da je bivše Juge, mi bi sada gledali Džeku, Štilića, Dialibu, Šehića, Cocalića, Bekrića i slične u plavom dresu, jer nisu napunili 28 godina. Da ne kažem da bi nam omladinski pogon bio jedno 5 puta jači.Alipasino je napisao/la:Balavurdijo kad budete gledali igrace poput Mese,Skore,Bahtica i ostale onda se javite **** vas Visca i ostali fol igraci .Pocnite gledat u loptu a ne na tribine.Imajte malo obraza prema starijim navijacima.I ja volim garantujem Zelju vise nego vi samo sto ja malo bolje vidim a vi ste malo oslipili valjda od onih baklji sa tribina.
Ne treba biti nezadovoljan. Može se bolje i to puno bolje i bez nekog ulaganja, ali jednostavno ova uprava nam je dobrog donijela i nemamo bolje na raspolaganju. Sjetite se kako su Odović i Plišek otjerani, a imali su sjajne rezultate. To nekom nije odgovaralo. Uglavnom, ja očekujem da uzmemo titulu zbog dobrog koeficijenta u LP i onda da jurišamo na grupnu fazu EL. Tada ću zaista očekivati prava, istinska pojačanja.
vidim i citam da su mnogi navijaci nezadovoljni prelaznim rokom i pojacanjima , mnogi su nezadovoljni cinjenicom da klub nema fanshop , da uprava ne radi dobro , da se mora dovesti neko pojacanje za koje se treba platiti i obestecenje i dati platu koja je puno veca od postojecih , sve su to normalne zelje navijaca svakog kluba , svi zele da im u klubu za koji navijaju igraju najbolji igraci da se igra uspjesno i atraktivno . Kritike koje se iznose su dobre jer ako ne bi bilo kritika izgledalo bi da smo zadovoljni ovakvim stanjem , ono sto predstavlja problem su zelje i zahtjevi koji u ovom trenutku nisu realni , najcesce usporedbe se sa Dinamom ZG , a isti taj dinamo mora prodavati igrace da moze poslovati pozitivno i razvijati se , Porto je ekipa koja svake godine proda neke najbolje igrace i opet su u vrhu evropskog fudbala , udinese u italiji je najveci inkubator kvalitetnih mladih igraca iz j . amerike i afrike , znaci prodaja igraca je niminovnost osim za neki 10 klubova u evropi koji samo kupuju , sa druge strane ulaganja u klub tj kupovina igraca i jacanje igrackog kadra moze da krene u pogresnom pravcu pa od stabilnog kluba koji polako napreduje moze se upasti u velike probleme , primjer je Borusia Dortmund koja je prije odredjenog vremena zbog velikih ulaganja koja nisu pratili rezultati odnosno nije se igrala LP i nisu ostvareni prihodi kojima bi se pokrili troskovi i ulaganja tim borusije je dosao u situaciju da se ugasi , po meni jedini nacin kako bi mogli za neki odredjeni vremenski period imati tim koji bi mogao napraviti neki uspjeh u evropi a to je plasman u euroligu i igranje grupne faze u kojoj nebismo bili topovsko meso nego igrali koliko toliko ravnopravno , je ulaganje u mlade igrace , praviti kampove po cijeloj drzavi imati svoje filijale svuda i da omladinske skole tih klubova igraju po sistemu kojim se radi i u zelji da treneri tih timova konstantno dolaze na edukaciju i konsultacije na grbavicu , tako da se u te filijale mogu dovoditi talente iz drugih klubova iz okruzenja , onog trenutka kad se stvori baza od nekih 100 njak mladih igraca koji rade po zeljinom sistemu moze se pronaci svake sezone bar 3-4 koji ce donijeti novi i veci kvalitet u zelju a i donose mogucnost dobre zarade kroz transfere ,
dakle moj rezime stanja i desavanje u klubu su pozitivna , smatram da postoji mnogo problema ali da se napreduje i da se napredak mora pazljivo planirati i ostvarivati , i nadam se da ce se zeljo razvijati na pravi nacin tako da se izdignemo iz prosjeka i budemo redovni ucesnici evropskih kupova
dakle moj rezime stanja i desavanje u klubu su pozitivna , smatram da postoji mnogo problema ali da se napreduje i da se napredak mora pazljivo planirati i ostvarivati , i nadam se da ce se zeljo razvijati na pravi nacin tako da se izdignemo iz prosjeka i budemo redovni ucesnici evropskih kupova
Ljudi kako vi ne kontate da onaj ko zna za bolje nemoze rec ovo je dobro.Ja idem na tekme da vidim dobar potez,dribling,akciju ali toga nema shvatite da toga nema.To nema veze sa drzavom,stanjem,to ima samo veze sa igracem a tog igraca nema.Neki se dive Zebi,Visci pa ljudi to je srednja zalost i to mene boli jer ta srednja zalost igra u mom klubu.I kako sad da se ja pomirim i da kazem ok drzava je u kurcu nema se para idi gledaj ovo sto ima.Nemogu ali ipak idem i kontam bice bolje ali kad to je pitanje.Smatram da se ima para i da se skrtari a ako sad nije vrjeme da se malo odskoci ja neznam kad onda.Kad ce to bit bolje.Znam ja da vi mladji bi isto volili dozivjet ko i ja da gledate igrace poput Mese i ostalih ali pogledajte malo vise nego sto je tribina. I **** vas vise i Hotic i ostali ako vam je on mjerili.
-
DARE_DEVIL_SA
- Kontakt:
Alipasino je napisao/la:Ljudi kako vi ne kontate da onaj ko zna za bolje nemoze rec ovo je dobro.Ja idem na tekme da vidim dobar potez,dribling,akciju ali toga nema shvatite da toga nema.To nema veze sa drzavom,stanjem,to ima samo veze sa igracem a tog igraca nema.Neki se dive Zebi,Visci pa ljudi to je srednja zalost i to mene boli jer ta srednja zalost igra u mom klubu.I kako sad da se ja pomirim i da kazem ok drzava je u kurcu nema se para idi gledaj ovo sto ima.Nemogu ali ipak idem i kontam bice bolje ali kad to je pitanje.Smatram da se ima para i da se skrtari a ako sad nije vrjeme da se malo odskoci ja neznam kad onda.Kad ce to bit bolje.Znam ja da vi mladji bi isto volili dozivjet ko i ja da gledate igrace poput Mese i ostalih ali pogledajte malo vise nego sto je tribina. I **** vas vise i Hotic i ostali ako vam je on mjerili.
Slazem se s tobom
Mislim da su Adilovic i Selimovic pojacanja koja ce nam valjati pravo, tu je Perica koji kada prodje kompletne pripreme ce biti nas najbolji igrac. Nama fali jedan lijevi bek i jedno krilo kao npr. Smajic!!!
- eliminator
- Kontakt:
pa sta mislis zbog ceg ostali idu, logicno da svako ide da vidi neku finu akciju ili par poteza i svi smo mi svjesni da toga nema ali djaba ljubav prema klubu jaca, ima se para ali ti ako mislis da sa 3-4 miliona mozes odskocit u evropi e jbg onda, to je dovoljno da razvaljujemo u nasoj ligi ali za evropu to nije ni pribliznoAlipasino je napisao/la:Ljudi kako vi ne kontate da onaj ko zna za bolje nemoze rec ovo je dobro.Ja idem na tekme da vidim dobar potez,dribling,akciju ali toga nema shvatite da toga nema.To nema veze sa drzavom,stanjem,to ima samo veze sa igracem a tog igraca nema.Neki se dive Zebi,Visci pa ljudi to je srednja zalost i to mene boli jer ta srednja zalost igra u mom klubu.I kako sad da se ja pomirim i da kazem ok drzava je u kurcu nema se para idi gledaj ovo sto ima.Nemogu ali ipak idem i kontam bice bolje ali kad to je pitanje.Smatram da se ima para i da se skrtari a ako sad nije vrjeme da se malo odskoci ja neznam kad onda.Kad ce to bit bolje.Znam ja da vi mladji bi isto volili dozivjet ko i ja da gledate igrace poput Mese i ostalih ali pogledajte malo vise nego sto je tribina. I **** vas vise i Hotic i ostali ako vam je on mjerili.
@Alipasino donekle si upravu.
Ali lakse ce nam sve ovo padati ako prihvatimo cinjenicu da imamo jako skrtu upravu
Tako je kako je ....
Ali lakse ce nam sve ovo padati ako prihvatimo cinjenicu da imamo jako skrtu upravu
Tako je kako je ....
Željezničar 1921
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
pustite vi ljudi te price oko transfera, mi cemo izbaciti Serif 
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
iz tramvaja ako karte ne bude imaomak_033 je napisao/la:pustite vi ljudi te price oko transfera, mi cemo izbaciti Serif
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Sigurno je da ne mogu 3-4 miliona biti dovoljna da se prave cuda,ali sigurno mogu posluziti da se napreduje i da kontinuiranim radom pocnemo praviti cuda.Mi u 3 godine nismo ulozili marke u nove igrace,a dosta para smo zaradili.To mozda jeste dovoljno da osvjamo nesto u BIH,ali tako necemo napraviti nista znacajnije u Europi.Ima tu jos nekih para od sponzora,ulaznica.Nije to sad nesto ogromno,ali treba malo i uloziti u ekipu,da bi se nesto napravilo i jos vise zaradilo,kako rezultatima ,tako i prodajom igraca.eliminator je napisao/la:pa sta mislis zbog ceg ostali idu, logicno da svako ide da vidi neku finu akciju ili par poteza i svi smo mi svjesni da toga nema ali djaba ljubav prema klubu jaca, ima se para ali ti ako mislis da sa 3-4 miliona mozes odskocit u evropi e jbg onda, to je dovoljno da razvaljujemo u nasoj ligi ali za evropu to nije ni pribliznoAlipasino je napisao/la:Ljudi kako vi ne kontate da onaj ko zna za bolje nemoze rec ovo je dobro.Ja idem na tekme da vidim dobar potez,dribling,akciju ali toga nema shvatite da toga nema.To nema veze sa drzavom,stanjem,to ima samo veze sa igracem a tog igraca nema.Neki se dive Zebi,Visci pa ljudi to je srednja zalost i to mene boli jer ta srednja zalost igra u mom klubu.I kako sad da se ja pomirim i da kazem ok drzava je u kurcu nema se para idi gledaj ovo sto ima.Nemogu ali ipak idem i kontam bice bolje ali kad to je pitanje.Smatram da se ima para i da se skrtari a ako sad nije vrjeme da se malo odskoci ja neznam kad onda.Kad ce to bit bolje.Znam ja da vi mladji bi isto volili dozivjet ko i ja da gledate igrace poput Mese i ostalih ali pogledajte malo vise nego sto je tribina. I **** vas vise i Hotic i ostali ako vam je on mjerili.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Moglo se nekada vidjeti dobrih poteza od strane Dialibe, Štilića, ali zapitajte se koji smo tada na tabeli bili i šta bi sada radili da imamo takve igrače u ekipi.
Manite se ove price,prosle sezone tako za Colica cijelo vrijeme govorili pa na kraju rinaka ,kakve pripreme mozda ce imati vise snage al' ako bude klupa power a bit ce,pojacanja nece biti zabijem prinovama al' nema veze bit ce zanimljivo se boriti u PL umjesto da je prekucamo,nek uloze pare barem u istok ako nema pojacanja.Serif hmm bio sam 100% siguran da cemo proci,a i sada sam siguran ne sto imamo ekipu,nego nas mora jednom Bog pogledati.DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Alipasino je napisao/la:Ljudi kako vi ne kontate da onaj ko zna za bolje nemoze rec ovo je dobro.Ja idem na tekme da vidim dobar potez,dribling,akciju ali toga nema shvatite da toga nema.To nema veze sa drzavom,stanjem,to ima samo veze sa igracem a tog igraca nema.Neki se dive Zebi,Visci pa ljudi to je srednja zalost i to mene boli jer ta srednja zalost igra u mom klubu.I kako sad da se ja pomirim i da kazem ok drzava je u kurcu nema se para idi gledaj ovo sto ima.Nemogu ali ipak idem i kontam bice bolje ali kad to je pitanje.Smatram da se ima para i da se skrtari a ako sad nije vrjeme da se malo odskoci ja neznam kad onda.Kad ce to bit bolje.Znam ja da vi mladji bi isto volili dozivjet ko i ja da gledate igrace poput Mese i ostalih ali pogledajte malo vise nego sto je tribina. I **** vas vise i Hotic i ostali ako vam je on mjerili.
Slazem se s tobomza Viscu i Zebu i to da nasi skrtare s parama, ja mislim da treba dati pare za dvojicu igraca koji ce al fakat biti pojacanja i onda se mozes nadati da kada igrac odluci da ode da ga prodas za vece pare. Normalno je da mi ne mozemo prodati igraca za vece para jer kada dovodimo igrace on su dzabe.
Mislim da su Adilovic i Selimovic pojacanja koja ce nam valjati pravo,tu je Perica koji kada prodje kompletne pripreme ce biti nas najbolji igrac . Nama fali jedan lijevi bek i jedno krilo kao npr. Smajic!!!
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
Prijatelju nemoj tako i ja sam presao pedesetu i gledao sam i Bukala,Skiju i sve poslije njih,nama je bilo mnogo lakse uzivati u kvalitetnim igracima jer je bilo mnogo lakse u bivsoj Jugi stvoriti,iskolovati i na kraju zadrzati igraca do njegove 28 godine i uzivati u njihovim igrama.Ovi danasnji momci su i predobri obzirom na uslove koje imaju(tereni,ishrana i ostale stvari) i politicko okruzenje oko njih koje htjeli mi ili ne priznati igra veliku ulogu,svi nesto vuku na svoju nacionalnu stranu sto je u sportu van svake pameti.Finansijski Drzava je nula pa je mnogo teze naci jakog sponzora(nema vise Energoinvesta,Hepoka,Unisa,Famosa i jos mnogo velikih firmi iz onoga vremena),objektivno kod nas 90% stanovnistva jedva prezivljava.Ako Bog da bit ce nas Zeljo opet onaj stari zbog kojeg sam prolio more suza a niti zbog ijedne zalim jer Zeljo za nase generacije nije klub nego institucija i svetinja.Sto se tice tvog komentara o mladjim navijacima u pravu si,mi smo u svoje vrijeme izuzetno postovali starije navijace a masa ovih danas misle da klub postoji od dana kada su oni poceli navijati i da je sve prije njih nebitno,pa zbog toga i ne treba da te cude njihove neumjesne replike na tvoj post.Alipasino je napisao/la:Balavurdijo kad budete gledali igrace poput Mese,Skore,Bahtica i ostale onda se javite **** vas Visca i ostali fol igraci .Pocnite gledat u loptu a ne na tribine.Imajte malo obraza prema starijim navijacima.I ja volim garantujem Zelju vise nego vi samo sto ja malo bolje vidim a vi ste malo oslipili valjda od onih baklji sa tribina.
A vama mladjima da kazem da je ovo tema o FK ZELJEZNICARU i da na njoj ima pravo pisati svako bez obzira koliko godina ima i nema potrebe da bilo koga vrijedjate zbog njegovog licnog misljenja.
Pozdrav svima i ako Bog da prodzemo u trece pretkolo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Moram prokomentarisati ovog lika ''Alipasino''. Ovdje kod nas pise u totalno negativnom konktekstu, nista ne valja, nemamo pojma, on sve zna jer se sjeca Meše..bla, bla..A onda svratim do kona, kad on na njihovoj temi nahvalio Plišeka i upravu Sarajeva koja ga je dovela i najavljuje im titulu i 100% prolazak u ligu UEFA. Pa šta reći???
nema qrac moj veze s državom da hapoel iz tel aviva ima 20 puta veći budžet od nas. na našu marku imaju 20, zamisli koja je razlika imati 500 km platu i 10.000 km platu i koliko više možeš priuštiti sa ovom drugom. sa čim misliš da ima veze nego sa državom i sveopštom bijedom? pa hajd' reci ko od naših mogućih protivnika igra u bukvalno istim uslovima na stadionu k'o osamdesetih godina? dobro ti neko kaže, zamisli kakvu bi sad željo imao ekipu da se ne može otići do 28. godine k'o u bivšoj državi? opet bi se borio za polufinale kupa uefa, opušteno. al' to što nije tako, daleko najviše ima veze s državom i parama.Alipasino je napisao/la:Ljudi kako vi ne kontate da onaj ko zna za bolje nemoze rec ovo je dobro.Ja idem na tekme da vidim dobar potez,dribling,akciju ali toga nema shvatite da toga nema.To nema veze sa drzavom,stanjem,to ima samo veze sa igracem a tog igraca nema.Neki se dive Zebi,Visci pa ljudi to je srednja zalost i to mene boli jer ta srednja zalost igra u mom klubu.I kako sad da se ja pomirim i da kazem ok drzava je u kurcu nema se para idi gledaj ovo sto ima.Nemogu ali ipak idem i kontam bice bolje ali kad to je pitanje.Smatram da se ima para i da se skrtari a ako sad nije vrjeme da se malo odskoci ja neznam kad onda.Kad ce to bit bolje.Znam ja da vi mladji bi isto volili dozivjet ko i ja da gledate igrace poput Mese i ostalih ali pogledajte malo vise nego sto je tribina. I **** vas vise i Hotic i ostali ako vam je on mjerili.
niko normalan ne kaže da je ovo dobro, nego samo da nema objektivnih pretpostavki za bolje. danas pare igraju, sviđalo se to nekome ili ne, a mi ih nemamo. željo i dalje stvara vrhunske talente, trećina reprezentacije su igrači ponikli iz želje, ali ih ne možeš zadržati u situaciji gdje džeko danas ima platu pet željinih budžeta...
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 25 jun 2011, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
on ako je njih gledo i sjeca ih gledo sma ih i ja koji sam 86 godiste 
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
pa oni su moldavci, nemaju oni za kruha a kamoli za kartuSeyo_TM je napisao/la:iz tramvaja ako karte ne bude imaomak_033 je napisao/la:pustite vi ljudi te price oko transfera, mi cemo izbaciti Serif
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
eh evo igraci su poceli filozofirati ko je pojacanje a ko prinovaipetm je napisao/la:Oslobodjene 25.6
kod njih u timu ima najmanje moldavaca, a stranci ne bi dosli da nema para.mak_033 je napisao/la:pa oni su moldavci, nemaju oni za kruha a kamoli za kartuSeyo_TM je napisao/la:iz tramvaja ako karte ne bude imaomak_033 je napisao/la:pustite vi ljudi te price oko transfera, mi cemo izbaciti Serif
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.