ma znam1921 je napisao/la:kod njih u timu ima najmanje moldavaca, a stranci ne bi dosli da nema para.mak_033 je napisao/la:
pa oni su moldavci, nemaju oni za kruha a kamoli za kartu
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
U 2. pretkolu Evropske lige aktuelni osvajač Kupa BiH, sarajevski Željezničar, snage će odmjeriti sa moldavskim Sheriffom, koji je u prošloj sezoni u 3. pretkolu LP izbacivši Dinamo napravio veliko iznenađenje.
U 4. pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja od Sheriffa je bio bolji Basel, da bi u grupnoj fazi Evropske lige Željin protivnik u šest utakmica upisao jednu pobjedu, dva remija i tri poraza.
Sve ovo upućuje na to da je Sheriff u duelu sa našim predstavnikom apsolutni favorit, no izgleda da situacija u moldavskom klubu i nije baš najbolja. Naime, u odnosu na period kada su igrali nabrojane utakmice u evropskom takmičenju, danas je Sheriff znatno slabiji, odnosno neki od bitnijih igrača su napustili momčad.
Tako je brazilski internacionalac Jose Nadson Ferreira otišau u Genk, naš Ognjen Vranješ u Krasnodar, Vladimir Volkov u Partizan, Miloš Adamović u Poloniju iz Varšave, a prema riječima srbijasnkog internacionalca u dresu moldavskog viceprvaka Aleksandra Pešića, moguće je da bude još odlazaka.
"Sheriff je godinama bio neprikosnoven u Moldaviji i svi su u posljednjoj sezoni bili protiv nas. Zbog toga nam je Dacia pobjegla čak devet bodova. Veliki broj igrača zbog toga je napustio klub jer su u Sheriff došli sa jednom željom, a to je igrati Ligu prvaka. Kako nije izborena titulu, oni su odlučili dići sidro, a ne bi me iznenadilo da bude još odlazaka", rekao je Pešić
U 4. pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja od Sheriffa je bio bolji Basel, da bi u grupnoj fazi Evropske lige Željin protivnik u šest utakmica upisao jednu pobjedu, dva remija i tri poraza.
Sve ovo upućuje na to da je Sheriff u duelu sa našim predstavnikom apsolutni favorit, no izgleda da situacija u moldavskom klubu i nije baš najbolja. Naime, u odnosu na period kada su igrali nabrojane utakmice u evropskom takmičenju, danas je Sheriff znatno slabiji, odnosno neki od bitnijih igrača su napustili momčad.
Tako je brazilski internacionalac Jose Nadson Ferreira otišau u Genk, naš Ognjen Vranješ u Krasnodar, Vladimir Volkov u Partizan, Miloš Adamović u Poloniju iz Varšave, a prema riječima srbijasnkog internacionalca u dresu moldavskog viceprvaka Aleksandra Pešića, moguće je da bude još odlazaka.
"Sheriff je godinama bio neprikosnoven u Moldaviji i svi su u posljednjoj sezoni bili protiv nas. Zbog toga nam je Dacia pobjegla čak devet bodova. Veliki broj igrača zbog toga je napustio klub jer su u Sheriff došli sa jednom željom, a to je igrati Ligu prvaka. Kako nije izborena titulu, oni su odlučili dići sidro, a ne bi me iznenadilo da bude još odlazaka", rekao je Pešić
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
Čitam ovaj tekst što je Babilon sada stavio na našu temu,jako lijepa prilika da pokušamo proći Sherifa,jer pominju se ti silni odlasci čak možda ih još bude,ali ne mogu da vjerujem da nikoga kvalitetnog neće dovesti možda je to neka patka ili šta već.Jednostavno ne mogu da vjerujem da klub koji ima novac samo pušta igrače ili oni sami idu dok ne razmišlja o dostojnim zamjenama.Kukate kako nam neki igrači ne žele doći ili smo škrti nećemo da odriješimo kesu, pa evo opet Sherif kao primjer.Došli im igrači sa namjerom da izbore Ligu Prvaka oni je nisu izborili i odoše iako klub ima novaca,a vi kukate kako mi ne dovodimo igrače i tako te neke stvari. 
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Treba mi neko ko je blizak jezgru grupe da ga pitam nesto hitno je!Molim vas da mi se javi na pp da ne pitam ovdje bzvz 
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
Iskreno...VASA jedina sansa, kao i NASA JEDINA sansa je da igraci vaseg Sheriffa i igraci Orebra izadju na teren opusteno i ..LAHKO CE MO....Hamo je napisao/la:Čitam ovaj tekst što je Babilon sada stavio na našu temu,jako lijepa prilika da pokušamo proći Sherifa,jer pominju se ti silni odlasci čak možda ih još bude,ali ne mogu da vjerujem da nikoga kvalitetnog neće dovesti možda je to neka patka ili šta već.Jednostavno ne mogu da vjerujem da klub koji ima novac samo pušta igrače ili oni sami idu dok ne razmišlja o dostojnim zamjenama.Kukate kako nam neki igrači ne žele doći ili smo škrti nećemo da odriješimo kesu, pa evo opet Sherif kao primjer.Došli im igrači sa namjerom da izbore Ligu Prvaka oni je nisu izborili i odoše iako klub ima novaca,a vi kukate kako mi ne dovodimo igrače i tako te neke stvari.
Vidjeces (a i mi protiv orebra) iako oslabljeni silnim odlascima koliko su i dalje BETON za nase klubove , pa makar se radilo i o zelji i FCS
Ma doveli su nekoliko igrača, Brazilca lijevog beka, stopera iz Obale Slonovače, i braću blizance iz Gane - desno i lijevo krilo, jedan ima 4 nastupa za reprezentaciju.Hamo je napisao/la:Čitam ovaj tekst što je Babilon sada stavio na našu temu,jako lijepa prilika da pokušamo proći Sherifa,jer pominju se ti silni odlasci čak možda ih još bude,ali ne mogu da vjerujem da nikoga kvalitetnog neće dovesti možda je to neka patka ili šta već.Jednostavno ne mogu da vjerujem da klub koji ima novac samo pušta igrače ili oni sami idu dok ne razmišlja o dostojnim zamjenama.Kukate kako nam neki igrači ne žele doći ili smo škrti nećemo da odriješimo kesu, pa evo opet Sherif kao primjer.Došli im igrači sa namjerom da izbore Ligu Prvaka oni je nisu izborili i odoše iako klub ima novaca,a vi kukate kako mi ne dovodimo igrače i tako te neke stvari.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- partibrejker1921
- Kontakt:
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/fe ... opi-dio-ii
Vrlo opširan tekst ali vrijedi pročitati i dodatno produbiti znanje o povijesti našeg kluba.
Vrlo opširan tekst ali vrijedi pročitati i dodatno produbiti znanje o povijesti našeg kluba.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
a ne mozes kralju poredit sherif i orebro, nema teorije, sherif igrao prosle god grupnu fazi EL(nema veze sto ih je napustio veliki broj igraca), opet su prejaki za nase klubove, a orebro nije pobjedio u evropi u dosadasnjih 6 utakmica, sto samim tim i govori da ce biti iznenadjenje(ne veliko, al ce biti iznenadjenje) ukoliko vi ispadnete od ovih svedjanina, bez obzira sto ste dobili jednog od najjacih nenositelja, al ce isto tako biti i iznenadjenje ukoliko mi "upucamo" sherifaFCS-FCS je napisao/la:Iskreno...VASA jedina sansa, kao i NASA JEDINA sansa je da igraci vaseg Sheriffa i igraci Orebra izadju na teren opusteno i ..LAHKO CE MO....Hamo je napisao/la:Čitam ovaj tekst što je Babilon sada stavio na našu temu,jako lijepa prilika da pokušamo proći Sherifa,jer pominju se ti silni odlasci čak možda ih još bude,ali ne mogu da vjerujem da nikoga kvalitetnog neće dovesti možda je to neka patka ili šta već.Jednostavno ne mogu da vjerujem da klub koji ima novac samo pušta igrače ili oni sami idu dok ne razmišlja o dostojnim zamjenama.Kukate kako nam neki igrači ne žele doći ili smo škrti nećemo da odriješimo kesu, pa evo opet Sherif kao primjer.Došli im igrači sa namjerom da izbore Ligu Prvaka oni je nisu izborili i odoše iako klub ima novaca,a vi kukate kako mi ne dovodimo igrače i tako te neke stvari.
Vidjeces (a i mi protiv orebra) iako oslabljeni silnim odlascima koliko su i dalje BETON za nase klubove , pa makar se radilo i o zelji i FCS
Za zivot cijeli!
nije novac sve...Hamo je napisao/la:Čitam ovaj tekst što je Babilon sada stavio na našu temu,jako lijepa prilika da pokušamo proći Sherifa,jer pominju se ti silni odlasci čak možda ih još bude,ali ne mogu da vjerujem da nikoga kvalitetnog neće dovesti možda je to neka patka ili šta već.Jednostavno ne mogu da vjerujem da klub koji ima novac samo pušta igrače ili oni sami idu dok ne razmišlja o dostojnim zamjenama.Kukate kako nam neki igrači ne žele doći ili smo škrti nećemo da odriješimo kesu, pa evo opet Sherif kao primjer.Došli im igrači sa namjerom da izbore Ligu Prvaka oni je nisu izborili i odoše iako klub ima novaca,a vi kukate kako mi ne dovodimo igrače i tako te neke stvari.
koji ozbiljan igrac zeli da igra u moldavskoj ligi?! tako je isto i kod nas na balkanu
ko ce bolan igrati po sljaci sa nekakvim hrvatskim dragovoljcima, laktasima, i sta ja znam nekakvim drvosjecama iz srbije
treba nam jos igraca iz BiH
- zubanovic89
- Kontakt:
kakav je raspored igranja nas i sarajeva na kosevu
mi smo domacini prvu a oni gostuju ako sam dobro skontao?
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
14 zeljo domacin, sarajevo gost, 21 obrnutozubanovic89 je napisao/la:kakav je raspored igranja nas i sarajeva na kosevu
Za zivot cijeli!
Niko ne može garantirati da bi dovođenjem "jakih-skupih" igrača u ovom prijelaznom roku, prošli ovaj Sherif, kao što niko ne može reći da ga i sa ovom ekipom ne možemo proći. Ekipa mora biti uigrana za Evropske utakmice i to je najbitnije. Ovi novi igrači, sa dosadašnjom ekipom, tek naredne godine uz jedno 2-3 ciljana pojačanja u zimskom prijelaznom roku, bi mogla napraviti veći iskorak u Evropi.
Najbitnije je da se sistem uspostavio i ništa se ne može preko noći.
@Alipašino se sigurno sjeća, da je i ekipa koja je igrala u polufinalu KUPA UEFA, prošla svoj put sazrijevanja. Švabo je 1978/79 preuzeo Želju i trebalo mu je 5-6 godina da napravi "rezultat" u Evropi. Mnoge stvari su se morale poklopiti da bi "isplivala" prava generacija.
Sa @Alipašinom, se slažem da se kvalitet same igre mora popraviti, jer nekada su ljudi na utakmice dolazila radi Ćobinog zagrijavanja, Bukalovog udarca, Sprečine igre glavom, Škorinih driblinga, Komšićevog vriska ili Nikićevih radovanja nakon gola.
Moramo priznati da su tada igrači bili daleko tehnički bolji i da je kvalitet fudbala bio na daleko većem nivou od sadašnjeg kojeg gledamo u ovoj ligi.
Ja sam bez obzira na sve, skoro pa ubijeđen da ćemo proći Moldavce, a dalje kako nam bude.
Sretno plava nacijo.
Najbitnije je da se sistem uspostavio i ništa se ne može preko noći.
@Alipašino se sigurno sjeća, da je i ekipa koja je igrala u polufinalu KUPA UEFA, prošla svoj put sazrijevanja. Švabo je 1978/79 preuzeo Želju i trebalo mu je 5-6 godina da napravi "rezultat" u Evropi. Mnoge stvari su se morale poklopiti da bi "isplivala" prava generacija.
Sa @Alipašinom, se slažem da se kvalitet same igre mora popraviti, jer nekada su ljudi na utakmice dolazila radi Ćobinog zagrijavanja, Bukalovog udarca, Sprečine igre glavom, Škorinih driblinga, Komšićevog vriska ili Nikićevih radovanja nakon gola.
Moramo priznati da su tada igrači bili daleko tehnički bolji i da je kvalitet fudbala bio na daleko većem nivou od sadašnjeg kojeg gledamo u ovoj ligi.
Ja sam bez obzira na sve, skoro pa ubijeđen da ćemo proći Moldavce, a dalje kako nam bude.
Sretno plava nacijo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Nece ovo danas na dobro.Mozes zamisliti ni jedno provjereno ime da se kaze da ce doci
Treba ovo sve oćerati
Sto se tice @ Alpasina nek on prati komsinice,svakako prolaze u trece kolo,a usput su favoriti za titulu po njemu,a mi smo karine ccc
Treba ovo sve oćerati
Sto se tice @ Alpasina nek on prati komsinice,svakako prolaze u trece kolo,a usput su favoriti za titulu po njemu,a mi smo karine ccc
Ja tebe volim,volim te fakat!!!
Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"
Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"
Upravu si,bez sumnje da ce uci opusteno u utakmicu i to je nasa sansa pogotovo sto igramo kuci prvu.Pobjeda bez primljenog gola pa makar i 1-0 je odlican rezultat a u uzvratu pokusat dat gol i eto ga.....FCS-FCS je napisao/la:Iskreno...VASA jedina sansa, kao i NASA JEDINA sansa je da igraci vaseg Sheriffa i igraci Orebra izadju na teren opusteno i ..LAHKO CE MO....Hamo je napisao/la:Čitam ovaj tekst što je Babilon sada stavio na našu temu,jako lijepa prilika da pokušamo proći Sherifa,jer pominju se ti silni odlasci čak možda ih još bude,ali ne mogu da vjerujem da nikoga kvalitetnog neće dovesti možda je to neka patka ili šta već.Jednostavno ne mogu da vjerujem da klub koji ima novac samo pušta igrače ili oni sami idu dok ne razmišlja o dostojnim zamjenama.Kukate kako nam neki igrači ne žele doći ili smo škrti nećemo da odriješimo kesu, pa evo opet Sherif kao primjer.Došli im igrači sa namjerom da izbore Ligu Prvaka oni je nisu izborili i odoše iako klub ima novaca,a vi kukate kako mi ne dovodimo igrače i tako te neke stvari.
Jbt ko bi reko da se i pedesetogodišnjaci bakću na forumima... halal im pita.
Međutim, to što je neko gledao Mešu, Škoru, Bukala i sl... ne znači da sada Višću treba posmatrati kao, da izvinu admini, neki "isprdak". Višća je jako talentovan igrač i moramo biti svjesni da od njega željo može najviše zaraditi iz više razloga:
1. Igra poziciju koja je jako atraktivna i tražena
2. Igrači njegovog tipa su skuplji od golmana...(To govorim zato što je Šeha možda kvalitetniji posmatrajući kategoriju golmana, ali ipak su igrači koji igraju na Višćinoj poziciji skuplji i na njima se više zaradi nego na golmanima.)
3. Mlad i pun htijenja i talenta...konstantno nadograđuje svoj kvalitet.
...
Garantujem za tog momka, da kad dođe u priliku da igra u ekipi sa klasnim igračima, on će tek pokazati koliko je dobar igrač. Ovo tvrdim jer sam vidio kako se snalazi u igri kad je igrao prijateljsku protiv poljske. Gledao sam ga na treningu Repke kada je imao priliku da igra u ekipi sa spahićem, sa Džekom, Štilićem, Misketom...
Momak je jednostavno prvoklasni talenat, ima sjajan pregled igre, čak po mom mišljenju njegova kreativnost prevazilazi standarde naše lige, pa ga ponekad ni saigrači iz našeg Želje ne shvate na pravi način...
A ovaj iz Jagodine, što ga neko spomenu... izgleda brz, jak, visok, a i sposoban u napadu... pa bujruN, od viška ne boli glava...
Međutim, to što je neko gledao Mešu, Škoru, Bukala i sl... ne znači da sada Višću treba posmatrati kao, da izvinu admini, neki "isprdak". Višća je jako talentovan igrač i moramo biti svjesni da od njega željo može najviše zaraditi iz više razloga:
1. Igra poziciju koja je jako atraktivna i tražena
2. Igrači njegovog tipa su skuplji od golmana...(To govorim zato što je Šeha možda kvalitetniji posmatrajući kategoriju golmana, ali ipak su igrači koji igraju na Višćinoj poziciji skuplji i na njima se više zaradi nego na golmanima.)
3. Mlad i pun htijenja i talenta...konstantno nadograđuje svoj kvalitet.
...
Garantujem za tog momka, da kad dođe u priliku da igra u ekipi sa klasnim igračima, on će tek pokazati koliko je dobar igrač. Ovo tvrdim jer sam vidio kako se snalazi u igri kad je igrao prijateljsku protiv poljske. Gledao sam ga na treningu Repke kada je imao priliku da igra u ekipi sa spahićem, sa Džekom, Štilićem, Misketom...
Momak je jednostavno prvoklasni talenat, ima sjajan pregled igre, čak po mom mišljenju njegova kreativnost prevazilazi standarde naše lige, pa ga ponekad ni saigrači iz našeg Želje ne shvate na pravi način...
A ovaj iz Jagodine, što ga neko spomenu... izgleda brz, jak, visok, a i sposoban u napadu... pa bujruN, od viška ne boli glava...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
jbg...nama su davane sanse proti RAPIDA BUKURESHT...nikakve !!
Na dan tekme kv. na FCS kao domacina 4.90...pa bi 1-0 na kraju sa jos jednom extra sansom Repuha kada je isao sam prema golu al jbg...fula
Imam strasnu suhvu da ih mozete otresti pa bar sa 1-0
Na dan tekme kv. na FCS kao domacina 4.90...pa bi 1-0 na kraju sa jos jednom extra sansom Repuha kada je isao sam prema golu al jbg...fula
Ako Bog da ......FCS-FCS je napisao/la:jbg...nama su davane sanse proti RAPIDA BUKURESHT...nikakve !!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
U prvoj utakmici je najbitnije neprimiti gol...
To će biti prva službena utakmica sezone, igrači jednostavno moraju da lete i ostave srce na terenu, u protivnom nismo ništa uradili...
Osim će njih motivirati, to me ne brine...Naše je samo da odemo gore i potrošimo grla, a kad smo mi u najboljem izdanju onda su i igrači...
Više me brine skepticizam i pesimizam pojedinih forumaša koji se predstavljaju kao navijači Želje...
To će biti prva službena utakmica sezone, igrači jednostavno moraju da lete i ostave srce na terenu, u protivnom nismo ništa uradili...
Osim će njih motivirati, to me ne brine...Naše je samo da odemo gore i potrošimo grla, a kad smo mi u najboljem izdanju onda su i igrači...
Više me brine skepticizam i pesimizam pojedinih forumaša koji se predstavljaju kao navijači Želje...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Nemoze garantirati ali moze popraviti izglede za prolaz sto se vise pojacamo vece su nam sanse za prolaz i za izbjegavanje eventualne sramote u evropi a sa ovom ekipom ga definitvno ne mozemo proci pogotovo ne u dvije utakmice.Evidentno je da ce nasi cekati da se pokupi ono sto moze kada igraci ne nadju ino angazman ali i to je lutrija.avlami97 je napisao/la:Niko ne može garantirati da bi dovođenjem "jakih-skupih" igrača u ovom prijelaznom roku, prošli ovaj Sherif, kao što niko ne može reći da ga i sa ovom ekipom ne možemo proći. .
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- drinin vuk
- Kontakt:
" ? пуно ? ",' се $ $ " & ове ? - " пост " " $, јер " $ на ' " - ? стање у ова $ ?,$ ? у $ евро ?." % су 75-25 у " $.
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa i 24 gosta.