ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Rafael Nadal: I’m Relaxing Now, Maybe Play Golf, Go Fishing, No Tennis
It’s been a long four months admitted World No. 1 Rafael Nadal after losing to Jo-Wilfried Tsonga in the Queen’s quarterfinals yesterday.
Since Australia Nadal had reached the finals of every tournament he entered until this weekend. And the lefty just won his sixth French Open on Sunday.
“I had a tough Roland Garros,” Nadal said. “I had tough clay court season. American season was two finals, too. So I played all the matches possible this last four or five months, so is fantastic my result last five months, very happy for everything. Yeah, I came here. I tried in all the moments. So I tried in doubles, I tried in singles, I tried to practice hard. Hopefully it was good preparation for me. Sorry for the tournament because I had my chance to be in the semifinals, but it wasn’t possible today.
“Negative thing is I lost; positive thing is I have few days off and can stop a little bit mentally,” he added. “I can be a little bit more relaxed, because every day — I play every day with pressure. Wake up every day with that pressure that you have to play is not easy, and that’s what happened for me last four months every day.”
With a few days off Nadal says he’ll go home and get away from tennis before heading to Wimbledon next Wednesday or Thursday.
“Be with the friends, be with the family, play some golf, relax, go fishing maybe,” Nadal said of his plans. “That’s relaxing, too. You know, have a little bit of distraction mentally, think of other things, not tennis.”
Nadal will be the No. 1 seed at Wimbledon which begins in just nine days.
http://www.tennis-x.com/xblog/2011-06-11/7243.php
It’s been a long four months admitted World No. 1 Rafael Nadal after losing to Jo-Wilfried Tsonga in the Queen’s quarterfinals yesterday.
Since Australia Nadal had reached the finals of every tournament he entered until this weekend. And the lefty just won his sixth French Open on Sunday.
“I had a tough Roland Garros,” Nadal said. “I had tough clay court season. American season was two finals, too. So I played all the matches possible this last four or five months, so is fantastic my result last five months, very happy for everything. Yeah, I came here. I tried in all the moments. So I tried in doubles, I tried in singles, I tried to practice hard. Hopefully it was good preparation for me. Sorry for the tournament because I had my chance to be in the semifinals, but it wasn’t possible today.
“Negative thing is I lost; positive thing is I have few days off and can stop a little bit mentally,” he added. “I can be a little bit more relaxed, because every day — I play every day with pressure. Wake up every day with that pressure that you have to play is not easy, and that’s what happened for me last four months every day.”
With a few days off Nadal says he’ll go home and get away from tennis before heading to Wimbledon next Wednesday or Thursday.
“Be with the friends, be with the family, play some golf, relax, go fishing maybe,” Nadal said of his plans. “That’s relaxing, too. You know, have a little bit of distraction mentally, think of other things, not tennis.”
Nadal will be the No. 1 seed at Wimbledon which begins in just nine days.
http://www.tennis-x.com/xblog/2011-06-11/7243.php
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Tsonga(š)
dobio prvi set protiv Murraya, a onda se Škot raspuc'o i dobio sljedeća 2. Mora se priznati da je kod rezultata 5:5 u 2. setu Tsonga im'o 2 break lopte, al' Murray je odlično odservir'o i tako se spasio. U tie-breaku se Tsonga nije vidio, a u 2. setu je bilo pitanje vremena kada će ga Andy breaknut.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Predstavnik crne rase nije izdržao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Joj receniceVirtu4l je napisao/la:Predstavnik crne rase nije izdržao.

Tsonga ce bit opasan na Wimbledonu, a Andy ide do finala

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Mnogo puta su me crnci zbog svoje maloumnosti izvrnuli u tenisu, pa je valjda logično da ih ne volim 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa kad se ne znas kladitVirtu4l je napisao/la:Mnogo puta su me crnci zbog svoje maloumnosti izvrnuli u tenisu, pa je valjda logično da ih ne volim

Jedina 2 crna koja su u vrhu su Monfils i Tsonga, oba su ludjaci i svojim karakterom podizu publiku...

Samo za one koji sumnjaju u kvalitet ovo čarobnjaka
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Koja legenda, **** Rogera za njeg navijam
salim se xD

salim se xD
Henman: Problem tenisa su visoki igrači
Umirovljeni britanski teniser Tim Henman strahuje da bi "bijelim sportom" u budućnosti mogli dominirati igrači čija tjelesna visina u ovom trenutku više asocira na košarkaše.
"Kada sam ja započinjao u 90-im godinama bio sam jedan od najviših, a visok sam 185 cm. Dvanaest godina kasnije sam bio jedan od najnižih. Sad imate momke poput Johna Isnera (206 cm) i Ive Karlovića (208 cm), a ko zna koliko će visoki biti za 25 godina. Ne bi me čudilo da budu visoki 218 centimetara i dovoljno gipki za kretanje terenom".
"Košarka je tu dobar primjer, puna je fenomenalnih atleta. Visoki su, ali i dalje sposobni pokriti teren".
"U tenisu problem nastaje u zakonima fizike, takvi imaju bolji ugao pri servisima. Hoće li tenis postati sport u kojem će dvojica igrača izmjenjivati aseve na prvom servisu? Kako se tome suprotstaviti? Trebat će povisiti mrežu ili smanjiti servisno polje, a nisam siguran da je to ono što želimo učiniti", zaključio je Henman.
Umirovljeni britanski teniser Tim Henman strahuje da bi "bijelim sportom" u budućnosti mogli dominirati igrači čija tjelesna visina u ovom trenutku više asocira na košarkaše.
"Kada sam ja započinjao u 90-im godinama bio sam jedan od najviših, a visok sam 185 cm. Dvanaest godina kasnije sam bio jedan od najnižih. Sad imate momke poput Johna Isnera (206 cm) i Ive Karlovića (208 cm), a ko zna koliko će visoki biti za 25 godina. Ne bi me čudilo da budu visoki 218 centimetara i dovoljno gipki za kretanje terenom".
"Košarka je tu dobar primjer, puna je fenomenalnih atleta. Visoki su, ali i dalje sposobni pokriti teren".
"U tenisu problem nastaje u zakonima fizike, takvi imaju bolji ugao pri servisima. Hoće li tenis postati sport u kojem će dvojica igrača izmjenjivati aseve na prvom servisu? Kako se tome suprotstaviti? Trebat će povisiti mrežu ili smanjiti servisno polje, a nisam siguran da je to ono što želimo učiniti", zaključio je Henman.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Moj Time, izgleda da ti je ona kiša nakon vodstva protiv Gorana oprala mozak dobro. Pa čovječe, Goran da se rukuje s tobom, morao se saviti u koljenima.Virtu4l je napisao/la:Henman: Problem tenisa su visoki igrači
Nisi ti dobar Time seknude.
Ocigledno karijera bez Slema je ostavila posljedice.

Ocigledno karijera bez Slema je ostavila posljedice.

Genius, outrageous, the best ever! RF!
-
- Kontakt:
Vjerujem da vas je malo pogledalo ovaj video Grishe
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Marej: mama, prestani da me brukaš!
Već neko vreme, mnogi upozoravaju Endija Mareja da bi trebalo da se malo više osamostali i udalji od majke Džudi.
Ne samo što je ona na svakom njegovom meču, već je i počela da radi neke stvari i daje neke izjave koje privlače pažnju engleske štampe.
Džudi, i sama u svoje vreme solidna teniserka, je na svom tviter nalogu (!?!?) mogućeg protivnika njenog mezimca u četvrtfinalu, Felisijana Lopeza, nazvala "Delisijano".
Ako ne znate engleski, neki grub prevod na srpski bi bio "Slatkisijano". Ovaj put, čak je i Endiju bilo dosta.
"Mislim da je vreme da prestane sa tim glupostima. Povraća mi se. Stalno me bruka. Pre neki dan sam sparingovao sa njim i pitao ga da se slika sa njom zato što misli da je lep, ali ona nije htela, pocrvenela je", rekao je Endi.
Već neko vreme, mnogi upozoravaju Endija Mareja da bi trebalo da se malo više osamostali i udalji od majke Džudi.
Ne samo što je ona na svakom njegovom meču, već je i počela da radi neke stvari i daje neke izjave koje privlače pažnju engleske štampe.
Džudi, i sama u svoje vreme solidna teniserka, je na svom tviter nalogu (!?!?) mogućeg protivnika njenog mezimca u četvrtfinalu, Felisijana Lopeza, nazvala "Delisijano".
Ako ne znate engleski, neki grub prevod na srpski bi bio "Slatkisijano". Ovaj put, čak je i Endiju bilo dosta.
"Mislim da je vreme da prestane sa tim glupostima. Povraća mi se. Stalno me bruka. Pre neki dan sam sparingovao sa njim i pitao ga da se slika sa njom zato što misli da je lep, ali ona nije htela, pocrvenela je", rekao je Endi.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Koji su seljaci ovi sa flashscore.com..Prvi put prije jedno godinu i pol im posaljem mail u kojem stoji da promijene ime zemlje u zagradi kod Amera Delica(bila Kanada)..Prvo stave Bih (malo h),hajde reko ok,bar to..I prodje tako godina i nesto mjeseci,kad opet stavljaju Ameru drugu zemlju,ali sada Usa,nije vise Kanada..Sada sam im poslao detaljan mail,jer me fkt nerviraju..Zar oni ne znaju uopste za BiH..Zar su tako neobrazovani ? :S 
Edit: Evo opet su promijenili i to stavili opet "Bih",iako sam im objasnio..BOJKOT
Kakve debilcine 

Edit: Evo opet su promijenili i to stavili opet "Bih",iako sam im objasnio..BOJKOT

Mama hoće da skrene pažnju sa njega. Ovo je jako pametno uradila sad će nekoliko dana o tome pisati novine.Na ovaj način je bar malo skinula pritisak sa Andy.Virtu4l je napisao/la:Marej: mama, prestani da me brukaš!
FEDERER= KLOC
Igram na turniru za 1 ATP bod, ako ga osvojim, postajem profesionalac i to preko noci, danas igram prvo kolo kvalifikacija 

- elninho_resTO
- Kontakt:
Ima li neki stream da te pratimoEdin TM87 je napisao/la:Igram na turniru za 1 ATP bod, ako ga osvojim, postajem profesionalac i to preko noci, danas igram prvo kolo kvalifikacija

"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
gdje se možemo kladiti?Edin TM87 je napisao/la:Igram na turniru za 1 ATP bod, ako ga osvojim, postajem profesionalac i to preko noci, danas igram prvo kolo kvalifikacija

---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.