NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

nostradamus

Re: NK Travnik

Post Postao/la nostradamus » 09 jun 2011, 22:53

banovan je napisao/la:Moraću ti reći da lažeš ko pas da je ona 0:0 bila naštimana. Na tvoju žalost bio sam na utakmici. Prvo ste nam povrijedili Serdarevića odmah u prvom poluvremenu. Nastavili ste da udarate toliko da je Ćulum razbio glavu(laktom) Sarajčiću čini mi se. Klasični nokaut bijaše. Ćulum je dobio crveni karton a Sarajčić je zamijenjen razbijene glave. Čudna neka štimaljka. Par povreda, crvenih kartona, razbijenih glava. Klasična igra na Piroti.

Kada se na Piroti odigra "miroljubiva utakmica", to je štimaljka ;)

Ne kažem da se ne štima kod nas al tvrdim da je Travnik u top 3 najvećih prodavača utakmica u BiH koji opstaje jer mlati u prvom dijelu prvenstva.

Opet ponavljam, to treba rasformirati. Fudbal bi nam napredovao blago rečeno.
E jbg sad pa bolan ne bio ja gledam Travnik svaku tekmu godinama,i veoma dobro znam poslije 5 min.sta je posteno a sta ne.A cesto se desi da znam i prije nego krene tekma.Pa bolan kad se stima tekma zbog ubjedljivosti,da bi takvi naivci kao ti povjerovali u regularnost stima se crveni karton.Travnik je grad u kojem je te stvari nemoguce sakriti,za razliku od neki VECIH sredina.Ja ovo nisam lupio da se nesto vadim,a ti vjeruj ako hoces,ako neces tvoj problem.I ucesnik posteni Mithet Sarajcic :D :D :D ,s jedne i ko ce nego glupi Culum :D :D :D s druge strane.A ako smo mi u top 3 onda ste vi top 1 bez konkurencije.I razmisli malo o vasim porazima na proljece na Grbavici.Radili ste isto sto i mi kad ste skontali da ne mozete biti prvaci i da Borac ove godine ima vise keša,te da samo djabe bacate pare.Pa sto niste pitali igrace kakva je ono sramotna igra protiv Borca,pa onda onakva pozrtvovanost,protiv Celika samo par dana kasnije.Nemoj mi samo reci da niste imali morala protiv Borca.I ne furaj se bolan toliko na vas kvalitet.Veoma dobro znas koliko su vas nafurali prosle godine,pa vam se onda desi Hapoel.i opet vam svima preporucujem da prvo pometete svoje dvoriste pa onda dodjete pred tudje.A sto se tog famoznog izbacivanja tice opet vam kazem da od toga nece biti nista,iako ja ovdje to svima manje vise svejedno,pisao sam ranije zasto.Jer sve je ovo ,ova liga,samo dno,sto ce se ponovo potvrditi u ovim evropskim PREDTAKMICENJIMA.I cemu se vi nadate u tim takmicenjima kad ni ovdje na PIROTI ne mozete pobjediti.Bolje i ne igrati to da nas ne sramotite sve zajedno,da se ne osjetimo ponizeno kad vidimo kako prolazi nas sampion,koji mora nastimati nerjeseno na Piroti da bi to bio...POZDRAV...
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 14 jun 2011, 11:55

U Zagreb stiže Nusmir Fajić, drugi strijelac Premijer lige BiH

Nogometaši Zagreba sutra će početi s pripremama za novu sezonu. Treneru Luki Pavloviću na prozivanje bi se trebao javiti i Nusmir Fajić (24), napadač iz Travnika koji je prošle sezone sa 14 pogodaka bio drugi strijelac Premijer lige BiH

Osim napadača, u Zagrebu traže rješenja i za lijevi bok. Sve je veća vjerojatnost da Franco Chiavarini neće produljiti ugovor s pjesnicima. Nagađa se da će klub napustiti i desni bočni James. Brazilac je na toj poziciji prošle sezone bio jako dobar i njegov odlazak bio bi posve nelogičan.

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 19 jun 2011, 21:37

REZIME SEZONE 2010 2011
Nogometaši Travnika nakon osvojenog petog mjesta u jesenjem dijelu sezone kovali su evropske planove, ali je proljeće donijelo potpuno razočarenje i rezultate koji su ih svrstali tek na 12. mjesto.

Kako se bližio kraj prvenstva, "Veziri" su igrali sve slabije, da bi konačnu blamažu doživjeli porazom od već otpisane Budućnosti na Piroti (0:1).

Domaćinska ekipa

Klub je u sezonu uveo novi predsjednik Asim Fazlić, dok je na čelu stručnog štaba ostao Nedžad Selimović. Travnik je rezultatima pokazao da je još domaćinska ekipa, mada su u više navrata na gostovanjima igrali dobro, no i dalje nisu imali sportske sreće.

Na Piroti su poraženi Željezničar, Široki, Velež, Zrinjski, Sloboda, ali su bodove odnosili Borac, Zvijezda, Sarajevo, Čelik i Budućnost. Travničani su, pak, s gostovanja donijeli samo 5 bodova.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ovo bila jedna od rijetkih sezona u kojoj su Travničani ostvarili pozitivnu gol-razliku (plus 1).

Najbolji strijelac Travnika je Nusmir Fajić, sa 14 golova, koji je nakon Feđe Dudića na Pirotu mogao donijeti još jednu titulu golgetera Premijer lige BiH, ali je on više razmišljao o inozemnom angažmanu i propustio je odigrati nekoliko utakmica.

Travnik je lansirao nekolicinu mlađih igrača koje predvode Nebojša Popović, Jasmin Imširović, Adnan Kovačević, Nermin Varupa, Anes Delić i Sanel Terzić, pa se na Piroti ubrzo očekuje smjena generacija.

Klub je tokom sezone imao mnogo problema koji su rješavani u hodu, pa je Travnik kao jedan od timova sa najskromnijim budžetom postigao ipak solidne rezultate.

Bez incidenata

Stadion je u sve ljepšem ruhu, a ove sezone, zahvaljujući dobroj organizaciji na planu sigurnosti, nije zabilježen nijedan incident.

Pošto je Travnik jedini premijerligaš s područja Srednjobosanskog kantona, u klubu očekuju znatno veću podršku društveno-političkih i privrednih struktura nego do sada, kako bi mogli razmišljati o izlasku u Evropu.

Žele biti domaćini U-21 reprezentaciji

S obzirom na to da je u Travniku svoje kvalifikacione mečeve ranije igrala mlada reprezentacija BiH, a da je stadion Pirota u međuvremenu dodatno uređen, u klubu žele ponovo biti domaćini državnom timu za igrače do 21 godine.

Blizina Zenice i Sarajeva, gdje nastupa A reprezentacija, te sigurnost i redovno pune tribine kada igra U-21 tim argumenti su koje Travničani ističu sa željom da budu stalni domaćini mladoj reprezentaciji.

Učinak

11 pobjeda , 4 remija ,15 poraza , 44:43 gol-razlika

Rezultati

Zvijezda - Travnik 2:1, Sloboda - Travnik 2:0, Travnik - Željezničar 2:1, Leotar - Travnik 1:0, Travnik - Široki Brijeg 4:0, Drina - Travnik 0:1, Travnik - Velež 5:1, Čelik - Travnik 2:0, Travnik - Slavija 5:3, Sarajevo - Travnik 1:0, Travnik - Zrinjski 2:1, Budućnost - Travnik 3:1, Travnik - Borac 1:2, Rudar - Travnik 1:1, Travnik - Olimpic 1:0, Travnik - Zvijezda 2:2, Travnik - Sloboda 2:0, Željezničar - Travnik 3:0, Travnik - Leotar 1:0, Široki Brijeg - Travnik 1:0, Travnik - Drina 6:0, Velež - Travnik 1:0, Travnik - Čelik 0:0, Slavija - Travnik 1:1, Travnik - Sarajevo 1:2, Zrinjski - Travnik 3:1, Travnik - Budućnost 0:1, Borac - Travnik 2:0, Travnik - Rudar 2:1, Olimpic - Travnik 5:3.

Strijelci

14 - Fajić

6 - Šiljak

4 - Popović

Mujakić

3 - Ćurić

2 - Pranjković, E. Varupa, Helvida

1 - Sarajčić, Erić, Hodžić, Zatagić, Imširović, Kovačević, Rekić

Nastupi

Adilović 29, Badrov, E. Varupa i Ćurić 27, Helvida, Si. Terzić i Pranjković 26, Fajić 24, Šiljak 23, Sarajčić 21, Zatagić 20, Ribić 19, Mujakić 15, N. Varupa 14, Džafić, Popović i Grabus 11, Redžepi 9, Hodžić 8, An. Delić, Erić i Kolašinac 7, Lihovac i Rekić 6, Kovačević i Karađoz 3, Begić, Čorić, Al. Delić, Sa. Terzić i Imširović 1.

Kartoni

Crveni kartoni: Sarajčić 2, E. Varupa, Hodžić i Al. Delić.

Žuti kartoni: Ribić i Šiljak po 12, Helvida 9, Sarajčić 8, Si. Terzić, Ćurić, E. Varupa i Fajić po 7, Badrov, Erić, Mujakić, Grabus i Zatagić po 3, Adilović, Popović, N. Varupa i Redžepi po 2, An. Delić, Karađoz, Kolašinac i Pranjković po 1.
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 19 jun 2011, 21:57

Cuo sam da se SASK Napredak raspada pa pokupite im igrače ima ih par dobrih Bajraktarevic, Mirvic, Turkovic, Kozica.... ko zna mozda jos klubove nisu nasli...A sto se Fajica tice on ce doci na dan pred pocetak prvenstva kao i svake godine :D kad mu sve propadne :D

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 20 jun 2011, 21:45

tmtmtmtm je napisao/la:Cuo sam da se SASK Napredak raspada pa pokupite im igrače ima ih par dobrih Bajraktarevic, Mirvic, Turkovic, Kozica.... ko zna mozda jos klubove nisu nasli...A sto se Fajica tice on ce doci na dan pred pocetak prvenstva kao i svake godine :D kad mu sve propadne :D
Ma nema potrebe da Fajic dolazi,vec izgleda vraca se Fedja Dudic...njemu je vec propalo :D :D :D Siljak ko bajagi otisao, on se uvjek prikljuci na kraju priprema,iako kazu da je sad ovo sa GOSK om kao zavrseno ,ali je ne vjerujem,doci ce on na kraju opet :D .Samo jadna nasa liga kad Dudic na kraju pretprosle sezone bude najbolji strelac lige,a Fajic prosle godine drugi i to samo zahvaljujuci tome sto je propustio par zadnjih kola trazeci angazman....Hajde vidjet cemo 26.06. ko ce sve doci na prozivku posto nas ocito nece izbaciti kako su ovi PAMETNJAKOVICI prije prognozirali i opet se UZALUD radovali... :D :D :D

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 22 jun 2011, 22:04

EDIN BURO IZ BUDUĆNOSTI U TRAVNIK

Dojučerašnji fudbaler Budućnosti iz Banovića, Edin Buro, branit će boje premijerligaša iz Travnika.
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 jun 2011, 22:09

Ljumani_Banovici je napisao/la:EDIN BURO IZ BUDUĆNOSTI U TRAVNIK

Dojučerašnji fudbaler Budućnosti iz Banovića, Edin Buro, branit će boje premijerligaša iz Travnika.
Nije los,mada mislim da ne moze u prvu,jer ipak vi igrate u PL.
Kod nas je igrao 2 utakmice,jednu bas protiv Travnika,valjda su ga tu i primijetili.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

buducnost12345
Kontakt:

Post Postao/la buducnost12345 » 23 jun 2011, 00:03

neutralan__ je napisao/la:

Kod nas je igrao 2 utakmice,jednu bas protiv Travnika,valjda su ga tu i primijetili.

Ma u Banovicima mu nisu ni dali da igra sve se zna sto i ko, al neka mu je sretno u Travniku............

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 23 jun 2011, 00:34

buducnost12345 je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:

Ma u Banovicima mu nisu ni dali da igra sve se zna sto i ko, al neka mu je sretno u Travniku............
Iskreno,jel on to zasluzio da igra pored Zrnanovica i Cergica ?
Zrnanovica koji je jedan od najboljih stopera u PL i Cergica (legende kluba) koji je odbio ponude nekoliko turskih Prvoligasa i rekao ostajem u svom gradu i igram za svoj klub,covjeka koji stavlja glavu gdje ni jedan drugi nogu ne bi stavio,covjeka koji je cijeli svoj zivot posvetio ovom klubu ?
I Buro pored njih zasluzio da igra ? Ne kazem ja da je los, dobar je on,ali kod nas jednostavno nije imao mjesta za igru.Cak sta vise tu je i Kovacevic koji je dosta dobar i mislim da bi i on igrao prije Bure.
Tako da mani se te suplje da mu neko nije dao da igra. ;)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 23 jun 2011, 01:22

Mene je bas zainteresovalo zasto i KO mu nije dao da igra !? :roll:
1947!

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 23 jun 2011, 21:24

Tesko da ce moci zamjeniti Helvidu.GOSK je napravio dobar posao sa njim i Siljkom .Dobili su dva iskusna igraca koji su prosli sito i reseto u ovoj nasoj ligi.Tesko da ce ih iko moci adekvatno zamjeniti...

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 23 jun 2011, 21:27

Radovi na stadionu Pirota: Postavljene prskalice, slijede semafor i tribina

Slijedi gradnja preostalog dijela istočne tribine

Dok se nogometaši Travnika odmaraju, stadion Pirota svakog dana sve više poprima evropski izgled, jer su u toku radovi na infrastrukturi. Mada je trener Nedžad Selimović zakazao prozivku za 27. juni, jasno je da zbog radova niko neće moći raditi na stadionu.

Tako je na terenu već postavljeno osamnaest novih automatskih prskalica, koje su ovih dana zvanično stavljene u funkciju, a sportski direktor Midhet Sarajčić najavio je i dodatne radove.

- Nakon postavljanja prskalica, slijedi gradnja preostalog dijela istočne tribine, koja će početi ubrzo i trebala bi biti okončana do početka nove sezone. Pored toga, ovih dana trebamo se odlučiti za jednu od nekoliko ponuda za postavljanje elektronskog semafora, čime će stadion Pirota potpuno zadovoljavati kriterije UEFA-e - istakao je Sarajčić.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 24 jun 2011, 23:31

obustavi radove,sad citam da ce vas izbaciti dva ranga niže...............
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 25 jun 2011, 22:33

gavran je napisao/la:obustavi radove,sad citam da ce vas izbaciti dva ranga niže...............
Pa ti znas citati ,kakav uspjeh :D :D :D

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 26 jun 2011, 18:09

talentovani napadač travničana Nebojša Popović kako sada stvari stoje potpisuje za Zrinjski

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 26 jun 2011, 23:01

A i ovaj Fajić je kurava žešća, nije se pojebao ni kako treba na prvoj probi već se sada naguzio na drugoj, pa dokle misli tako. U vas vazda ti strijelci na meti, :lol: :lol:
Dragon Town

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 27 jun 2011, 00:07

Jel baš ovaj Fajić tolika letva pa da ni na jednoj probi ne zadovolji, ili šta je problem.Pa od zime je bio na desetak proba i kako stvari stoje opet će se vratiti u Travnik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
G R B A V I C A 2

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 27 jun 2011, 10:59

inače jučer pripremni susret igrali Mura i Zagreb, Zagreb slavio rezultatom 2-1, u 15. minuti Mura povela golom Nusmira Fajića ;)

sony_TM
Kontakt:

Post Postao/la sony_TM » 28 jun 2011, 13:15

Nakon sto proba, Fajić napokon našao angažman. Potpisao za Muru iz Slovenije. :mrgreen:
Ž '21!

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 28 jun 2011, 13:23

sony_TM je napisao/la:Nakon sto proba, Fajić napokon našao angažman. Potpisao za Muru iz Slovenije. :mrgreen:
lagano se osipa igrački kadar Travnika, za sad otišli: Pranjković, Šiljak, Helvida, Fajić i Grabus. Odlazak još najavili Ćurić, Popović i Mujakić

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.