LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Slatinash_7
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 jun 2011, 22:14

adriano_leite je napisao/la:To samo moze David Kahn da uradi, iako se spominje da Minny hoce dati 2. pick na draftu za Bynumova koljena. Da ga nema trebalo bi ga izmisliti, David Kahn. Jedan od najglupljih likova koji je ikada bio u NBA.
Lakersi izgleda u zurbi da se rijese Gasolovog ugovora, kao i ugovora Odoma i Artesta, gori pod nogama, nit mogu Paula nit mogu Dwighta da dovedu. Ocekujem neki magicni potez, neki nenormalni trejd, kako bi se pomoglo Lakersima. Pomoglo se sa Gasolom, red bi bio da se pomogne i sa Dwightom ili sa Paulom.
Joj red bi bio :mrgreen: Oni mogu ocekivati neki nenormalni trade samo sa ekipama poput Memphisa,Minesote,GSW-a a nikako od Orlanda ili pak NOH.Ne bi me cudilo da im GSw da Ellisa za Artesta :D ili pak ovo sto se prica Gasol za Love-a i 2.pick
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 jun 2011, 11:04

adriano_leite je napisao/la:To samo moze David Kahn da uradi, iako se spominje da Minny hoce dati 2. pick na draftu za Bynumova koljena. Da ga nema trebalo bi ga izmisliti, David Kahn. Jedan od najglupljih likova koji je ikada bio u NBA.
Lakersi izgleda u zurbi da se rijese Gasolovog ugovora, kao i ugovora Odoma i Artesta, gori pod nogama, nit mogu Paula nit mogu Dwighta da dovedu. Ocekujem neki magicni potez, neki nenormalni trejd, kako bi se pomoglo Lakersima. Pomoglo se sa Gasolom, red bi bio da se pomogne i sa Dwightom ili sa Paulom.
Ljubomora i zavist su teske bolesti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 22 jun 2011, 16:59

cuj da im se pomogne jah eto svi nam zele pomoci, crkosmo od pomoci ostalih. Nama netreba nicija pomoc jer mi automatski privlacimo velike igrace. Lakersi su institucija u NBA to da svima bude jasno a najveci se uvijek mrze u bilo kojem sportu. Ljubomora je zajebana stvar

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jun 2011, 10:53

Lakersi nude Odoma za mlađe igrače

Na dan drafta je u NBA ligi uvijek zanimljivo. Ove su godine pozornost na sebe skrenuli Lakersi koji su se za pomlađivanje momčadi spremni odreći Lamara Odoma

Lakersi su nakon ovosezonskog razočaranja u doigravanju iz kojeg su u drugom krugu pometeni od Dallasa odlučili pomladiti momčad, a kao zamjenu nude iskusnog Lamara Odoma. 31-godišnji Odom član je Lakersa od 2004., a jedan je od najzaslužnijih za naslove prvaka 2009. i godinu poslije.

Međutim, u gradu anđela su očito zaključili da je vrijeme za nove snage. Odom je tako najprije ponuđen Minesotti u zamjenu za drugi izbor drafta kojim bi Lakersi izabrali Derricka Williamsa. Međutim, pregovori su propali jer je Minesotta tražila Bynuma ili Gasola, dva igrača kojih se Lakersi nisu spremni odreći.

Druga mogućnost je dovođenje svestranog 27-godišnjaka Andre Iguodale iz Philadelphia 76ersa. Ova razmjena bila bi financijski povoljna za Sixerse jer Odom ulazi u posljednju sezonu ugovora, dok bi Iguodala u sljedeće tri sezone trebao zaraditi 44 milijuna dolara.

Ostaje za vidjeti hoće li uvijek nepredvidljivi dan drafta rezultirati novim imenom u redovima Lakersa.
Ako ga zamijene za Iguodalu, onda definitivno nisu normalni.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jun 2011, 11:42

@ neno#4

hebiga Igoudala vise odgovara igri koji preferira Mike Brown, tj. odlican je u odbrani - cak je ja mislim bio drugi prosle sezone u tom segmentu igre - a ako je vjerovati medijima onda oni govore o scenariju gdje ce Artest i Odom u 76erse, a Lakersi dobiti Igoudalu.
Takodjer ti isti mediji nagadjaju da je Byunum zatrazio trade, jer misli da bi po njega u buducnosti bilo lakse - ocito se momak ne moze nositi sa ogromnim pritiskom - a Lakersi su rekli da trade jedino dolazi u obzir ukoliko ce Howard zavrsiti u Lakersima.
Ima dosta nagadjanja i treba sacekati i vidjeti sta ce se sve desiti, jer sutra ujutro cemo svi biti pametniji.

PS: Nova ponuda Minnesote je Bynum ili Gasol za Dericka Williamsa i Beasleya.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 jun 2011, 18:08

amerosm je napisao/la: PS: Nova ponuda Minnesote je Bynum ili Gasol za Dericka Williamsa i Beasleya.

Ovo je ipak malo previse...da je u pitanju Odom ovo bi bilo ok...cak bi ja licno i pristao na to ali dati Bynuma ili Gasola za ovu dvojicu ne bi valjalo.Williams je po meni buduca NBA zvijezda ali ipak je rookie a nama treba kvalitet odmah sljedece sezone...Beasleya bi takodjer volio vidjeti u Lakersima ali kroz neki drugi trejd.

Sto se tice trejda Igouodala-Odom to mi se takodje ne svidja...ne znam zasto bi uzeli mnogo tezi ugovor jer ne vidim da Iggy moze dati nesto vise ovom timu od Odoma...mogao bi eventualno zaigrati SF umjesto Artesta ali njegov sut je itekako upitan,bili bi isti problemi kao i sa Ronom u napadu...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jun 2011, 18:48

Situacija sto se Odoma tice mjenja se iz sata u sat, tako da se sada spominje mogucnost da Wolton i Odom idu u 76erse, a da Iguodala dodje u Lakerse.
Ne znam nekako sam podjeljen sto se svega tice, ali je jedno sigurno da Odom naredne sezone nece igrati u Lakersima. Ako je vjerovati izvorima Brown je rekao da mu je potreban jos jedan kvalitetan igrac u odbrani da bi ponovo vratio titulu u LA. Navodno se zagovara sljedeca situacija naredne sezone

1. Bryant/Fisher
2. Iguodala/Brown
3. Artest/Barnes
4. Gasol
5. Byunum

+ jedan free agnet koji moze igrati cetvorku i peticu. Po meni ovo nema logike da Bryant ide na "1", ali izgleda da nema druge jer da bi dobili kvalitetnog playa moramo dati odredjen kvalitet pod kosem. Dalje se postavlja pitanje koliko moze pruziti taj free agent, s obzirom da necemo imati puno prostora sto se salary-capa tice. On i Kupchak i Brown moraju biti svjesni da Gasol - koji nema jaku fizicku spremu i koji u odredjenim situacijama nije psihicki stabilan - i Bynum - sa njegovim koljenima - ne mogu iznijeti teret tokom cijele sezone.
Mozemo samo nagadjati sta ce se dogoditi no sutra cemo biti pametniji, no ne vidim razlog zbog kojih eksperti smatraju da ce Lakersi ovim tradom biti na dobitku.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 jun 2011, 19:17

amerosm,ja mislim da ce Iguadala ici na jedinicu,jer tu sam ga gledao u 76-ersima nakon ALl stara i bio je odlican.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jun 2011, 21:48

Ja se samo nadam da nisu toliko ludi da tradeuju Odoma. To je covjek koji kada je najbitnije pogadja.

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 jun 2011, 22:36

neno#4 je napisao/la:Ja se samo nadam da nisu toliko ludi da tradeuju Odoma. To je covjek koji kada je najbitnije pogadja.

To stoji ali ja opet nekako mislim da je bolje dati Odoma nego Gasola ili Bynuma.Andrew jednostavno moze da napravi razliku na terenu,vidjeli smo kako moze dominirati na oba kraja terena...s druge strane Gasol moze odigrati i na petici kada je Bynum na klupi...Odom to ne moze...i u odbrani je Gasol polivalentniji od Odoma...naravno ako ce LO vec ici onda treba dovesti pravo pojacanje a ne cisto da se odradi neki trejd

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jun 2011, 00:18

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ja se samo nadam da nisu toliko ludi da tradeuju Odoma. To je covjek koji kada je najbitnije pogadja.

To stoji ali ja opet nekako mislim da je bolje dati Odoma nego Gasola ili Bynuma.Andrew jednostavno moze da napravi razliku na terenu,vidjeli smo kako moze dominirati na oba kraja terena...s druge strane Gasol moze odigrati i na petici kada je Bynum na klupi...Odom to ne moze...i u odbrani je Gasol polivalentniji od Odoma...naravno ako ce LO vec ici onda treba dovesti pravo pojacanje a ne cisto da se odradi neki trejd
Ja se boldiranog najvise bojim.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2011, 03:18

Lakersi i 76ersi su demantovali ovaj trade koji se nagadjao cijeli dan. Kupchak je za LA Times izjavio da ovu ekipu zeli zadrzati na okupu. Nadam se da se salio ovom izjavom, jer ukoliko ovu izjavu pretvori u stvarnost to je ravno samoubistvu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 jun 2011, 14:27

Sljedece sezone cete imati igraca sa najgorim imenom u historiji lige, iliti Metta World Peace :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 jun 2011, 14:56

amerosm je napisao/la:Lakersi i 76ersi su demantovali ovaj trade koji se nagadjao cijeli dan. Kupchak je za LA Times izjavio da ovu ekipu zeli zadrzati na okupu. Nadam se da se salio ovom izjavom, jer ukoliko ovu izjavu pretvori u stvarnost to je ravno samoubistvu.

Mislim da se ne radi nesto pretjerano na nekom trejdu sa ovim glavnim igracima ali sigurno ce se razmotriti svaka ozbiljnija ponuda koja dodje...ove izjave nisu ni lose,glupo bi bilo da kaze kako zeli trejdovati Odoma a onda na kraju ako se ne nadje kvalitetno rjesenje da se stvori losa atmosfera u timu...

Jos se ne zna hoce li Brown odluciti da ostane,po nekim prognozama nece tako da se tu ocekuje dovodjenje zamjene na vanjskim pozicijama.

@Donnie

Fkt. nije normalan...ovo je pretjerivanje cak i za njegove standarde...Metta World Peace :shock: :lol: :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jun 2011, 15:16

amerosm je napisao/la:Lakersi i 76ersi su demantovali ovaj trade koji se nagadjao cijeli dan. Kupchak je za LA Times izjavio da ovu ekipu zeli zadrzati na okupu. Nadam se da se salio ovom izjavom, jer ukoliko ovu izjavu pretvori u stvarnost to je ravno samoubistvu.
Nije. Ova ekipa moze do jos jedne titule, ja sam uvjeren u to.

Ostalo je samo ime.....

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 jun 2011, 15:17

Donnie Darko je napisao/la:Sljedece sezone cete imati igraca sa najgorim imenom u historiji lige, iliti Metta World Peace :lol:
Stvarno ima idiotizma u toj Americi, a ova budala je prevrsila svaku mjeru. ccc
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2011, 18:53

@ neno#4

druze nesta nisam siguran da ova ekipa ima potencijal da osvoji jos jednu titulu. Cinjenice govore nesto sasvim drugo. Kao prvo dosao je novi trener koji nece forsirati triangle offense sto automatski znaci da sa Fisherom i Blakom na poziciji playa se necemo obro provesti, kao drugo taj isti trener forsira agresivnu odbranu, a poznato je da tempo tokom cijele sezone ne mogu izdrzati svi igraci - gdje Bryant predstavlja izuzetak. Dalje ova je ekipa zasicenja i titulama i zajednistvom i potrebni su neki novi vjetrovi kako bi igraci bili na nivou i na kraju postoji velika mogucnost da nam zakazu kljucni igraci pod kosem i onda ostajemo na Bryantu.
Ja priznajem da se toliko ne razumjem u kosarku kao @adnan24 i ti, ali po meni krenuti u sezoni sa ovom ekipom je ravno samoubistvu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jun 2011, 19:28

amerosm je napisao/la:@ neno#4

druze nesta nisam siguran da ova ekipa ima potencijal da osvoji jos jednu titulu. Cinjenice govore nesto sasvim drugo. Kao prvo dosao je novi trener koji nece forsirati triangle offense sto automatski znaci da sa Fisherom i Blakom na poziciji playa se necemo obro provesti, kao drugo taj isti trener forsira agresivnu odbranu, a poznato je da tempo tokom cijele sezone ne mogu izdrzati svi igraci - gdje Bryant predstavlja izuzetak. Dalje ova je ekipa zasicenja i titulama i zajednistvom i potrebni su neki novi vjetrovi kako bi igraci bili na nivou i na kraju postoji velika mogucnost da nam zakazu kljucni igraci pod kosem i onda ostajemo na Bryantu.
Ja priznajem da se toliko ne razumjem u kosarku kao @adnan24 i ti, ali po meni krenuti u sezoni sa ovom ekipom je ravno samoubistvu.
Suvise je riskantno tumbati sada ekipu. 1 novi igrac, eventualno 2 i to je to. Ne ocekujem neke spektakularne promjene u Lakersima ove godine. Jer i dalje ce se pokusati i ici na kartu da Bryant pokusa uzeti jos jednu titulu, pa onda u rebuliding. Ti si upravu za masu stvari. Ali sa druge strane, moras da shvatis da je ekipa bila suvise istrosena, i da bi sljedeca sezona(ako je uopce bude) trebala da bude puno bolja.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jun 2011, 12:59

Glupi Ameri. :lol: :lol:
Dva dana su vjerovali u glupost koji je objavio na twitteru jedan navodno "pozdan" izvor da ce se dogoditi trade Howard za Odoma i Bynuma ili Gasola, tako da je sinoc glasnogovornik LA Lakersa ovo morao demantovati. Mogli smo jos dati i Kobe Bryanta pa kad je bal nek je maskenbal. :lol: :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jun 2011, 14:39

Slozio bih se sa @amerosm-om. Ekipu sad treba renovirati. Na um mi padaju dvojica igraca koja bi jako lako mogla izraditi svoje timove, a ti isti timovi ce ih definitivno utopiti - jer niko ne zeli novi 'LBJ odlazak'.
Dakle, CP3 i Howard ce ili potpisati nove ugovore u narednim mesecima ili biti tradeovani.
Ako se potrefi da se, eventualno, cela naredna sezona izgubi u natezanjima vlasnika i lige - eto jednog od njih dvojice u Los Angelesu.
Problem Lakersa je u tome sto ce morati da offloaduju nekog od placenijih igraca, a mozda cak i 2-3 takvih. Jer ako cap limit bude bio krut (a sva je prilika da hoce), nema pojma da se zrtvuje HOF igrac zarad nekog Metta World Peace-a ( :lol: :lol: :lol: ) ili njemu slicnog.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.