Jure Guvo - dosao iz nekog hrvatskog nizeligasa kao totalni anonimus i nije se nesto nadavao golova u Želji. Nije bio zvucno ime a sumnjam i da su za njega nesto puno iskesirali.mirzza je napisao/la:Razlika izmedju Amarovog prvog mandata i ovog sada je kao nebo i zemlja, a problem je najvise u upravi i novcu.
Za podsjecanje, 2001/2002 Zeljo je poharao ligom prodao par igraca ali i doveo nove.
Imena poput Guve, Seferovica, Denisa Karica, Ivice Huljeva, Samira Muratovica, Omera Joldica, kasnije Denis Mudrinic, Admir Kajtaz, Keno Hasagic, Dalibor Stilic (tada standardni U21, kupljen od Sirokog),
Zeljo je uzmao najbolje u drzavi bez ikakvih problema i sa takvom ekipom jurisao u Euro takmicenja, ti igraci su se prodavali a Zeljo opet vrtio novce.
Danas medjutim toga nema, ne mozemo potpisati lijevog beka iz Slobode, Olimpica, a kamoli Sirokog Brijega,
ulaganja u igracki kadar ravno nuli i to je ono sto boli svakog Zeljinog navijaca.
Nema vise ni povrataka iz inostranstva, jednostavno Zeljo nije sto je bio 2002 iako ima istog trenera, iste navijace i istog predsjednika.
Po mom misljenju, uprava je krivac na celu za sposobnim privrednikom. Ovo sam isto i govorio prosle godine pa sam popljuvan od strane kojekakvih pojedinaca koji su garantovali titulu a poslije se nikad nisu ni javili.
Sead Seferović - imao je neko ime u fudbalu prije dolaska u Zelju. Definitivno doveden kao provjeren igrac.
Denis Karić - doveden iz Slobode. Niti je Sloboda bila nesto jaka niti je Karić bio neko aman zaman pojacanje u momentu kad je doveden. To sto se poslije pokazao kao pravi terijer je nesto drugo. Nije bio zvucno ime a sumnjam i da su za njega nesto puno iskesirali.
Ivica Huljev - doveden iz Posušja. Isti ili slican slucaj kao i sa Karićem. Dosao iz prosjecnog kluba. Prije toga igrao u Solinu, Dubrovniku, Junaku i Splitu. Nikakvo zvucno pojacanje a pokazao se kao odlican igrac kod nas.
Samir Muratović - igrao u Drini iz Zvornika i otisao jednu godinu u Tursku (Kocaelispor). Vjerovatno nije dobro prosao tamo, vratio se u BiH i Amar ga cvaknuo. Poluprovjereno fudbalsko ime u ta doba ali ni on nije bio extra zvucno ime. Ja sam ga pamtio po crvenim kopackama koje je nosio u jednoj utakmici protiv Želje. Poslije napravio karijeru.
Omer Joldić - Isto kao i za Karića. Doveden iz prosjecnog ligasa a nije bio zvucno pojacanje.
Denis Mudrinić - doveden iz Troglava ili Posusja? Dosao je kao provjereno dobar napadac a otisao kao igrac koji je sve razocarao. Vjerovatno placen vise nego sto vrijedi.
Admir Kajtaz - dosao iz Veleža. Ne znam ni da je on bio neko "zvucno" ime i da se iskesiralo nesto puno za njega.
Kenan Hasagić - dosao iz kakanjskog Rudara sa 16 godina. Niti je bio ime, niti je placen aman zaman.
Dalibor Štilić - zvucno ime, vjerovatno i fino placen ali na kraju neiskoristen dovoljno.
Znaci, u principu, tada su dovedena samo dva zvucna i provjerena fudbalera iz nekih "jacih" klubova (Seferovic i Silic) a ono ostalo nabrojano je sve iz prosjecnih ili manjih klubova. To sto su se poslije pokazali ili nisu pokazali kao dobri je nesto drugo. Nikakve velike pare nisu davane ni tada za fudbalere kao ni sada.
Tada Sloboda, Velez, Rudar Kakanj, Posusje, Troglav ... Sada Čelik, Velež, Olimpic, povratnik iz inostranstva ..
Nista se specijalno nije promjenilo, samo malo strpljenja ...