FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

GunnerS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GunnerS » 28 jun 2011, 02:18

Ma 100% sigurno je da će bit problema. Al šta bih ja volio, da se organizuje sastanak UNFSK i BP-a sa Irfanom i Rizvanovićem i da im se da potpuna podrša u tjeranju ove bagre i da tu budu prisutni mediji i da se vidi da njih podržavamo u radu i da se nadamo da će dovest Fk Sarajevo na staze uspjeha, tamo gdje mu je i mjesto.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

ZLi

Post Postao/la ZLi » 28 jun 2011, 08:24

samosarajvo je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Mašala tek pročitah da su Kojašević i Ščepanović produžili saradnju nakon razgovora sa Irfanom ; Mašala, bravo za Irfana, svaki dan ima sve više i više pluseva kod mene :) Eh, dal' su istine il samo puste želje da se Škoro vraća ?!
Vrlo izgledno :P

Evo formacije idealne za mene (nemojte mi govorit takticar hahu jer ovo je formacija,kako ce oni istrcat na teren a ne kako ce oni igrat,trcat,dodavat isl - to je taktika)

----------------BANDOVIC-------------------
Bane/???-----TORLAK--DUPOVAC-----BELI
------------------VUCINA---------------------
LEDE---------------------------------H.HANDZIC
----------------KOJASEVIC--------------------
----------SKORO---------OBUCA------------

-Znaci od uprave i trenera do Europe odnosno PL BIH ocekujem sljedece:

1) Dovodjenje golmana(Bandovic) na min 3-4 godine.
2) Dovodjenje napadaca ali ako ce biti pravi(Skoro - ugovor na 3 god minimalno) a ako nece onda nam ne treba jer imamo dovoljno
3) Ostanak Baneta ili dovodjenje desnog beka/krila(pravo pojacanje za prve postave) - zavisi od toga sta ce Lede igrati
4) Produzavanje sa Torlakom,Hadzijom i Ledetom naravno (sto duze to bolje)
5) Potpisivanje ugovora sa Ibrahimom na 4 god minimalno(stoperom iz Gradine) jer ima nade u njemu, mogao bi biti veliki igrac
6) Potpisivanje ugovora sa dobavljacem opreme(vec sam milion puta rekao da mora biti kvalitetno sa dobro uradjenim sponzorima,grbovima itd) koji ce po mogucnosti opremiti omladinske kategorije.
7) Novi projekat sa clanskim i godisnjim koje ce se ujedno i bar malo reklamirat na tvu,novinama i netu kao i stalno azuriranje zvanicne web stranice.

To je onaj minimum,sad idu stvari sa kojima bi bio presretan da urade:

8) Dovodjenje playa,igrac koji moze u prvu postavu odma a ne prinova
9) Dovodjenje ljevog beka(isto kao i sa playom)
10) Dovodjenje krilnog igraca(isto kao i u gore navedenim stavkama)
11) Skracivanje igrackog kadra, mislim na juniore kojih je 6-7 a imaju 2-3 nastupa za 2 godine (Cakal,Cizmic,Kadic,Skoro,Sehovic,Becirevic,Campara,Peljto) Probrati 1-2 od njih i to je to,ostalo ili na posudbu ili raskid ugovora.

U buducnosti od njih ocekujem sistemski rad,gdje se zna ko pije ko placa. -Izglasavanje statuta i poslovnika o radu skupstine(prije toga sve pipremiti a ne opet najavljivat otkaze kad se ne usvoji ili ne bude kvoruma).-Namicanje sponzora te produzavanje ugovora sa onim Rusima.-Tjeranje ostatka parazita u klubu(ima ih jos vjerujte).-Produzavanje ugovora sa igracima prije nego sto isteknu da bi se unaprjed znalo na koga se moze racunat a na koga ne kao i planirano dovodjenje igraca gdje treba Ne prodavanje igraca za sicu,kao i potpisivanje na MINIMALNO 2 god a pokusavati i vise naravno.-Otvaranje Fan Shopa. -Potpuno zabranjivanje igracima da daju izjave u medjima i za kraj, ako se odradi ovih prvih 7 ili 11 stavki onda podhitno zadrzati kompletan kadar na zimu i spremiti se za drugi dio kako treba,tj za titule.

ako biste vi jos nesto dodali slobodno napisite :)
" TEREN JE NAJBOLJE MJERILO ZA SVE "

ZLi

Post Postao/la ZLi » 28 jun 2011, 08:31

Megamon je napisao/la:Bolje staviti Harisa Handzica ili Haskica u tandem sa Skorom.Prije svega sto su mladi,brzi a i sto ce nauciti od Skore nesto.Obuca moze biti djoker sa klupe.
Svaka cast HARE I SKORO A STO NE I OBUCA s tri napadaca ma ima da slomimo svaku ekipu...
" TEREN JE NAJBOLJE MJERILO ZA SVE "

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 28 jun 2011, 08:40

Giallorossi je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Ko je onaj komentator na Genk - Sarajevo ?! Kako čovjek se raduje drugom golu Sarajeva, vidi se iz srca pravo.
Kerim Priganica je taj ;)
Al' najjace je kad kaze ''Bio je to ofsajd'' :D :D :D E pa ne mogu da vjerujem sta je izvalio. Ma najbolje mu je da komentarise nindza ratnike jer tamo i ako ne zna pravila ne znamo ih ni mi. Joj kad se sjetim ovog gola uvijek probude se emocije. E sad nesto na temu :mrgreen: Nadam se da ce situacija konaco da se stabilizuje. Nek' su otisli ovi klupski karcinomi koji se nisu prepali da ce novi ljudi rasturiti klub i mesetariti vec su se prepali sto oni moraju da djele tal na nekog sa strane ccc Kao oni ga nisu rasturali. Fuj lazni dusebriznici. Prepali se da Plisek ne odvede nekog naseg fudbalera za male novce kao da su se dosad prodavali za neke vece. Ma nek ih vodi sve za dz :D Bar ce nam kad naprave transfer dobar pripasti naknada za treniranje. Skoro ako dodje titula nije daleko vjerujte, a bilo bi mi drago da i on osvoji titulu sa klubom koji mnogo voli...
Mi nikada odustati necemo...

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 28 jun 2011, 08:52

Nemoj te me pogresno shvatit ja sam ljubitelj sporta pratim citam kako dnevna novinska izdanja tako i raznorazne forume itd. napisem ponekad nesto ali nista zlonamjerno i ovaj cu put iznjeti svoje misljenje a nadam se da niko nece zamjerit...

Citajuci par zadnjih stranica na forumu f.k sarajevo ali inace i prije toga da se primjetiti kako jedna pozitivna,ali samo jedna,vijest o vasem klubu ostvari tako veliku euforiju i odma se raspojasaju razno-razni forum-strucnjaci s najavama sampionski ambicija,pojacanja,zahtjevima,sad treba ovo sad treba ono,ne kazem da ne treba iznositi svoja misljenja ali treba ostati u granicama realnih rezona i shvatiti da je ovo,ja se nadam,pocetak rijesavanja situacije u kojoj se nalazi f.k sarajevo vec evo dvije godine...i ovo pozitivno treba uzeti sa rezervom i cekati daljni razvoj situacije jer nisu se samo navijaci sarajeva opekli vise puta(svi su vise manje) a najgori moguci rasplet situacije je na kraju da covjek ostane razocaran.!!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 28 jun 2011, 09:26

Za pocetak je najbitnija stabilizacija kluba.Ne treba puno ocekivati a ako se stvori kakva prilika za trofej uzeti ga naravno.Kad se sjetim da su do unazad godinu dana klubom mesetarili razni Alihodjic,Fazlagic,Cimic pa da ovih mladjih Varesanovic,Prljaca,Nikolic,Repuh,Kobac donekle i Talovic.Pa i raznorazne legende cije su rijeci pune Sarajeva(Muzurovic,Paja,Hadzibegic) a kad treba napraviti neki pos'o svi su po godisnjim odmorima.Nemojte da nas zaslijepi ova euforija.Ne trebamo ocekivati previse.Do jucer smo govorili samo da nam se rijesiti zalizanog,pa rijesili smo se.Evo uspjeli smo otjerati i drugog zalizanka Prljacu.Vidjeli smo da mozemo imati povjerenje u BP 1946 i UNFKS.Ta dva udruzenja donijela toliko dobrog.Od samog ambijenta na tribinama pa evo sad u i oko kluba.Zahvaljujuci njima u klubu su jos gospoda Rizvanovic,Redzepagic,Kusturica a evo uspjeli su srediti i vrhunskog strucnjaka Pliseka.Ono sto je najbitnije da se oko kluba stvara pozitivna atmosfera.Iako ne dodje neki igrac kojeg smo ocekivali ne treba odmah kritikovati.Nista se ne moze stvoriti preko noci a mi smo bogami za malo vrijeme uradili mnogo.Na nama je sad da stedimo lovu za akoBogda godisnjih i tako da pomognemo klubu,takodjer na nama je i da damo bezrezervnu podrsku udarnom trojcu tzv. neporolaznoj osovini Rizvanovic-Redzepagic-Plisek.Svi sa nestrpljenjem cekamo taj pocetak evropske lige.Ne sumnjam ja u Plisek.Siguran sam da cemo svedjane eliminsati a u trecem sta nam Bog da.Braco ne stedimo grla i novce za nase Sarajevo.Uskoro ce se trebati navijati a Bogami i pripremiti lova za godisnje.Sretno nam braco.

Mi smo divovi !
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 jun 2011, 09:49

@samosarajevo..
u potpunosti se slažem sa tvojim prijedlozima i realno bi bilo očekivati da se ovih prvih 7 odradi, ostalo aBd..
Ja bih dodao samo još neke stvari:
-puno više transpatentnosti u radu sa finacijama, znamo da su dugovi veliki, ali zar treba kriti kolika je vrijednost ugovora sa rusima,
-posle svake utakmice objaviti koliko se proda ulaznica po 10, 12 (15) ili 6KM, na početku sezone obaviti koliko je članskih i sezonskih karata prodato,
-pa čak objvaljivti i vrijenosti ugovora sa igračima i trenerima, kao što se radi u Evropi...
I tek onda možemo reći koliko je koja uprava bila uspješna.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 28 jun 2011, 12:02

Vrijeme je za neki novi mustuluk, zna li ko sta :D pa da dan krene lijepo, ima li kakvih nagovjestaja da bi mogla prva lasta da potpise danas....

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 28 jun 2011, 12:24

Alen Škoro je novi/stari igrač Sarajeva!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 28 jun 2011, 12:27

vecaveca je napisao/la:Alen Škoro je novi/stari igrač Sarajeva!
?

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 28 jun 2011, 13:02

Emir Hadzidjulbic novi golman Sarajeva ...Dobili smo fantasticnog golmana...idemo dalje

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 28 jun 2011, 13:02

pastore je napisao/la:Emir Hadzidjulbic novi golman Sarajeva ...Dobili smo fantasticnog golmana...idemo dalje
da nije malo star?

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 28 jun 2011, 13:03

pacovi_tu_ima je napisao/la:
pastore je napisao/la:Emir Hadzidjulbic novi golman Sarajeva ...Dobili smo fantasticnog golmana...idemo dalje
da nije malo star?
Za klupe nije :D
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2011, 13:04

niste pogriješili, on je kod nas branio i uvijek je bio među najboljima, što stariji to bolji, vidjet ćete...

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 28 jun 2011, 13:07

AlemC85 je napisao/la:
niste pogriješili, on je kod nas branio i uvijek je bio među najboljima, što stariji to bolji, vidjet ćete...
mladji od van der sara za 7 godina,ima hamzica ako hoces mladog a da nezna...pa eto,dogovori se s plisekom

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 28 jun 2011, 13:09

pacovi_tu_ima je napisao/la:
da nije malo star?
od van der sara mladji 7 godina...ako volis da ti mlad golman brani,imas brate hamzica,al eto dogovori se s plisekom...

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 28 jun 2011, 13:13

Nesto su nam se kone prepale,nema nesto da se jave samo onako poneki u mahovima naleti.. :lol: :lol: :lol:

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 28 jun 2011, 13:14

pastore je napisao/la: od van der sara mladji 7 godina...ako volis da ti mlad golman brani,imas brate hamzica,al eto dogovori se s plisekom...
valjda je bandović trebao da bude prioritet a ne golman od 35 godina. sa dejom bi dobili golmana na duže staze :roll:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 28 jun 2011, 13:15

slika

Stvarno je odlican golman, ali brate...35 godina...nezz. Sto neko na nasem forumu rece protiv nas je uvijek fantasticno branio.

Sad ce neko ovu sliku na FKSinfo stavit :lol:

Dobar hoby :mrgreen:

Nedavno citam intervju u sportu, tj. prosle sedmice i frajer kaze da se zeli povuci, zena mu dobila stalni posao, dijete u skolu poslo :lol: i da nije Velez bio u nezavidnoj situaciji nakon jesenjeg dijela, jos tad bi se povukao, ali dosao da pomogne...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 28 jun 2011, 13:18

ekii je napisao/la:Nesto su nam se kone prepale,nema nesto da se jave samo onako poneki u mahovima naleti.. :lol: :lol: :lol:
mozda zato sto kone ne zanima FK Sarajevo i informacije o istom, dok vas sve zivo o FK Zeljeznicaru zanima i sve komentarisete, ne bi me cudilo da vecina vas zna vise o Zelji od mene...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot], OzmoodPinglewood, umrobihzbogtebe1946, Vanja8 i 57 gostiju.