FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rusina_jr
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rusina_jr » 28 jun 2011, 13:13

pile87 je napisao/la:
rusina_jr je napisao/la:Ima igraca Pile i Mirza , ne kazem da nema . Vi kazete stagniramo ja tvrdim da nije tako ! Samim tim sto je Amar tu vec trecu sezonu mi smo napredovali i pod njegovim vodstvom svi su napredovali ! Samim tim i igraci koji dolaze moraju da pokazu vise sto objektivno ne mogu ! NIsu taj kvalitet ! Pa znate da nasi dovedu anonimusa , niko za njega cuo i za par sezona on reprezentativac . Jesu porasli apetiti , ne treba se zaustaviti na ovome , ali samo malo strpljenja i podrske pa da slavimo zajedno opet .
ps . sta je pile fulio si sa predvidjanjima pa malo ljut ? 8-)
Daleko od toga da sam ljut ili da sam nesto fulio, ono sta mene zanima to je iskorak Zelje da ulazimo iz sezone u sezonu jaci a imamo sasvim solidnu ekipu i samo nam malo fali eventualno sva igraca da kazemo da smo jaki.Niko ne kaze da i sa ovim ne mozemo izgurat sezonu ali zar nije cilj da budemo jaci.
Ma znam drug malo se zahebajem , svima nam je naravno to u prvom planu . Ali bih volio da mi navijaci prestanemo ,kako bocacio rece, da se bavimo kadrovskom politikom jer samo gubimo vrijeme i da pokusamo animirati raju , pa da nas sto vise dodje protiv kauboja i zajedno probamo da ostvarimo povoljan rezultat . Plus uzmamo kof bodove pa smo nosioci kasnije , kako bi to bajno bilo 8-) . Nemoj misliti da se zanosim , ja samo vjerujem u Amara i ove igrace pa zasto da se ne proba ? Znaci u dogovoru , odraditi ovo malo vremena prije tekme kvalitetno , pozivati raju na utakmicu , motivisati ljude , dati jedan pozitivan impuls a igraci i strucni stab ce ja vjerujem uciniti sve sto mogu da nam to vrate na najbolji moguci nacin !
Željezničar za život cijeli !

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 28 jun 2011, 13:14

pile87 je napisao/la:Izgleda je Drakul ostao u Sarajevu zbog povrede...
Kazem ja tebi juce Gavaric :lol: :lol: :lol: Tesko se moze nesto ocekivati od Drakula bar za sad, nije igro standardno 2 godine i cim malo jace pocne raditi povreda, jos se povrijedi na glavnom dijelu priprema isto ko E.Colic, evo vec druga godina neprolazi pripreme

sony_TM
Kontakt:

Post Postao/la sony_TM » 28 jun 2011, 13:35

Pozdrav svim navijačima Želje ! 8-)
Ž '21!

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Eko
Kontakt:

Post Postao/la Eko » 28 jun 2011, 13:45

Ima li mjesta za jos jednog Manijaka ???
Pozdrav svima.

Gazi
Kontakt:

Post Postao/la Gazi » 28 jun 2011, 13:51

Godina Manijaci? :P
Ja tebe volim,volim te fakat!!!

Švabo : "U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse"

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 28 jun 2011, 13:56

Eko je napisao/la:Ima li mjesta za jos jednog Manijaka ???
Pozdrav svima.
Dobrodosao :D
TM87

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 28 jun 2011, 14:01

Želje su jedno, mogućnosti nešto sasvim drugo. I kada bi ova parola bila naša vodilja, sve bi nam bilo lakše u životu. Čitam ovu temu, gdje su očigledno u većini ljudi koji nikakvog dodira sa realnošću imaju, pa se ponekad i lijepo ismijem ljudskoj gluposti. Da li ste vi dragi moji svjesni gdje živite ? Da li ste svjesni gdje studirate, radite, gledate sport ? Mislim da većina uopšte nije i da većina mašta, sanjari i kokuza. A kažu da ono što kokuz može zamisliti ...

Kao što je fino neko ovdje napisao, novac kao pokretač ovog sporta (a i ostalih sportova) je prilično nepoznat pojam kod nas a neatraktivnost zemlje, nestabilnost države, korumpiranost i srozana reputacija (ustvari, da li je uopšte ima?) daju ove rezultate koji trenutno jesu. Za nas i naše okvire, ti rezultati su trenutno dostatni a za nešto više minimalni, sporadični i nekozistentni. Mi ili bljesnemo, ili nas nema nigdje. A obično nam se dešava ovo drugo. Jer kod nas ne može jedan klub stajati na zdravim nogama, dok su vlastodržci (čitaj FSBiH) korumpirani i složni u kriminalu. Sve dok trojica sudija na jednoj utakmici mogu "iskrojiti" ishod te iste utakmice (za sitne pare), dotle se ne može ulagati veliki novac. Jer vi sada možete potrošiti milion EUR-a, dovesti odlične igrače, osigurati preduslove za skoro pa sigurnu titulu a onda da vas vlastodržci unište iz čiste ljubomore, zavisti ili nečeg trećeg. Ko je taj, koji će investirati u to ? Ko to ima za baciti tolike pare ? Odakle nama pravo da mi ZAHTJEVAMO da to neko uradi u naše ime ? Pa svako ko da 1 KM očekuje najmanje 0,10 KM zarade. Zašto ovo ne prihvatite ?

Željina "ekipa" koja je tu od prošle godine shvatila je da može napraviti prvenstveno stabilizaciju kluba i ako imalo poznajete osnovna načela stabilizacije (i rehabilitacije) nekog preduzeća (a Željo to jeste), onda se sa sigurnošću može reći da su to i uradili. Nemojte sada opet o onim "prevelikim zalogajima". To što oni žele napraviti neki veći iskorak, tipa izjave o Europskoj Ligi i učešću, stadionu, zvučnijim pojačanjima, to je njihova želja "zatalasati", pokrenuti priču, dobiti vjetar u leđa i vidjeti da li će se na tu udicu neko "upecati". Skrivenih namjera možda i ima, sitni interesa isto tako, ali sve dok pod ovakvim okolnostima i uslovima osvajamo trofeje (bilo kakve) i sve dok konstantno igramo u Europi, moj jedini zadatak kao navijača jeste pomoći klub. A zna ste šta je to i kako: dolaziti na utakmice, kupovati karte, davati podršku, navijati. A valjda je normalno da ako se želim "plaho petljati" onda moram isto tako biti spreman da malo više dam klubu. A jesmo li spremni za to ? Pa eto, kada nam nije neki problem, haj'mo nas 10.000 ili 5.000 potpisati ugovor u trajanju od jedne godine da ćemo svaki mjesec uplaćivati 10 KM, pa eto nam onda 2 kvalitetna igrača. Ah, to i nije dobra ideja, jer valja potpisati, pa još iz svog džepa davati ...

Ja svakako želim dati punu podršku ovoj garnituri, jer realno napravili su posao. To što bih ja i vi, željeli još, to možemo kada budemo davali svoje pare, mimo one podrške koja je valjda obavezna za jednog navijača.

Pozdrav!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 28 jun 2011, 14:14

Capt_Billy je napisao/la: Buraz da ti nesto kazem iskreno, sa vecinom se slazem ali moram ti naglasiti jer vidim da nisi bio upucen, a mozda i vecina, da je tom Zelji iz 2001 i 2002 Bosnalijek bio glavni sponzor i da je upravo Bosnalijek nenormalno ulagao u Zelju. U to vrijeme je sam Bosnalijek ispacivao plate Zeljinim igracima, pa mozes li zamisliti onda koliko smo mi daleko od te 2001 i 2002. Na kraju svega, dode svada, belaj, Zeljo se raspade, zavladala tuga i jad, sada se opet pokusavamo dici sopstenvo sto je jako tesko u danasnjem nogometu gdje je nogomet postao business i samo business. Moje neko misljenje svega bi bilo, da ako mi zelimo neki iskorak u evropi, jeste da mi trebamo VEOMA JAKON SPONZORA koji ce obavljati funkcije kao sto je Bosnalijeg radio te 2001 i 2002. Ali naravno u danasnjem svijetu to je veoma tesko naci, jer prvo tu su ti domaci faktori koji te jebu u svakom pogledu. Nitko ne zeli da pogura klubove, klubovi se sami finansiraju i ujednu jedva prezivljavaju i trece ono najtuzniji je da se NEMA U STA ULOZITI!!!!!

Misljenja sam jos da se ne moze cekati 10 godina pa da napravimo jedan koran naprijed. Treba sjesti i vidjeti, ko sta radi, tko je doprino klubu i svakakve stvari. Ali naravo sve sto ovi ljudi navode u prijasnjim postovi, sve je to normalno ali da nam je zemlja Svicarska. Ali posto smo mi u BIH, ta je zamlja 92 prodala dusu davolu, i ovdje je uvijek sve obrnutu, tako i da ispadnemo sada od Sherifa treba podrzati Amara i njegove saradniki jer sam misljenja da ljudi stvarno zele nesto napraviti sa ovim Zeljom, ali naravno ne ide sve preko noci kako neci misle.
Upucen sam ja kralju i u Bosnalijek i u Kemu Kozarica i znam kako je tada bilo i u tome jeste stvar. Odredjeni lajavci kad su dolazili u klub su govorili da je par miliona pick.in dim i oni treba da osiguraju Amaru uslove za rad.
E kada su tada bili jaki na jeziku, sada trebaju biti jaki na djelima i naci gerenalnog sponozra koji ce raditi kao tada Bosnalijek ili kao Kemo Kozaric.

Najlakse je prodavati muda pod bubrege.
Cuva Bog Zelju svog!

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 28 jun 2011, 14:19

Kad je već Drakul ostao, mogao je Harisa Bešliju povuć na pripreme. Nije Osim nikako pravedan prema njemu, idu kojekakvi juniori, a on ostaje. :o
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 28 jun 2011, 14:23

Hamo je napisao/la:Vidim često navodite primjer nebrige oko stadiona i neizgradnje istoka ili dijela juga,možda da tu opravdamo upravu jer pregovaraju o izgradnji novog,potpuno novog stadiona :?: Bar da ih malo popustimo :)
Opravdamo? Mogu li bar ocistiti travu,pomesti i oprati stolice, uvaliti se 400 KM ljudima za dnevnice?

Il je i to ekstra davanje, krsimo stabilizaciju kluba :roll: , ili opet da navijaci dodju pa da srede stadion i jos im plate da to urade.
Cuva Bog Zelju svog!

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 28 jun 2011, 14:26

HADŽIĐULBIĆ DOLAZI, ŠKORO OPET NA KOŠEVU

Ja neznam dokad ovi pitari misle da igraci mogu igrati :D Škoro, Ihtijarevic... svi oni po jedno 37 godina imaju, a nemaju snage da disu a kamoli da igraju fudbal, i onda govore skoro najbolji igrac a covjek jedva trci!
Zadnja izmjena: tm-ovac iz mase, dana/u 28 jun 2011, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
TM87

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 28 jun 2011, 14:27

maho_sa je napisao/la:Želje su jedno, mogućnosti nešto sasvim drugo. I kada bi ova parola bila naša vodilja, sve bi nam bilo lakše u životu. Čitam ovu temu, gdje su očigledno u većini ljudi koji nikakvog dodira sa realnošću imaju, pa se ponekad i lijepo ismijem ljudskoj gluposti. Da li ste vi dragi moji svjesni gdje živite ? Da li ste svjesni gdje studirate, radite, gledate sport ? Mislim da većina uopšte nije i da većina mašta, sanjari i kokuza. A kažu da ono što kokuz može zamisliti ...

Kao što je fino neko ovdje napisao, novac kao pokretač ovog sporta (a i ostalih sportova) je prilično nepoznat pojam kod nas a neatraktivnost zemlje, nestabilnost države, korumpiranost i srozana reputacija (ustvari, da li je uopšte ima?) daju ove rezultate koji trenutno jesu. Za nas i naše okvire, ti rezultati su trenutno dostatni a za nešto više minimalni, sporadični i nekozistentni. Mi ili bljesnemo, ili nas nema nigdje. A obično nam se dešava ovo drugo. Jer kod nas ne može jedan klub stajati na zdravim nogama, dok su vlastodržci (čitaj FSBiH) korumpirani i složni u kriminalu. Sve dok trojica sudija na jednoj utakmici mogu "iskrojiti" ishod te iste utakmice (za sitne pare), dotle se ne može ulagati veliki novac. Jer vi sada možete potrošiti milion EUR-a, dovesti odlične igrače, osigurati preduslove za skoro pa sigurnu titulu a onda da vas vlastodržci unište iz čiste ljubomore, zavisti ili nečeg trećeg. Ko je taj, koji će investirati u to ? Ko to ima za baciti tolike pare ? Odakle nama pravo da mi ZAHTJEVAMO da to neko uradi u naše ime ? Pa svako ko da 1 KM očekuje najmanje 0,10 KM zarade. Zašto ovo ne prihvatite ?

Željina "ekipa" koja je tu od prošle godine shvatila je da može napraviti prvenstveno stabilizaciju kluba i ako imalo poznajete osnovna načela stabilizacije (i rehabilitacije) nekog preduzeća (a Željo to jeste), onda se sa sigurnošću može reći da su to i uradili. Nemojte sada opet o onim "prevelikim zalogajima". To što oni žele napraviti neki veći iskorak, tipa izjave o Europskoj Ligi i učešću, stadionu, zvučnijim pojačanjima, to je njihova želja "zatalasati", pokrenuti priču, dobiti vjetar u leđa i vidjeti da li će se na tu udicu neko "upecati". Skrivenih namjera možda i ima, sitni interesa isto tako, ali sve dok pod ovakvim okolnostima i uslovima osvajamo trofeje (bilo kakve) i sve dok konstantno igramo u Europi, moj jedini zadatak kao navijača jeste pomoći klub. A zna ste šta je to i kako: dolaziti na utakmice, kupovati karte, davati podršku, navijati. A valjda je normalno da ako se želim "plaho petljati" onda moram isto tako biti spreman da malo više dam klubu. A jesmo li spremni za to ? Pa eto, kada nam nije neki problem, haj'mo nas 10.000 ili 5.000 potpisati ugovor u trajanju od jedne godine da ćemo svaki mjesec uplaćivati 10 KM, pa eto nam onda 2 kvalitetna igrača. Ah, to i nije dobra ideja, jer valja potpisati, pa još iz svog džepa davati ...

Ja svakako želim dati punu podršku ovoj garnituri, jer realno napravili su posao. To što bih ja i vi, željeli još, to možemo kada budemo davali svoje pare, mimo one podrške koja je valjda obavezna za jednog navijača.

Pozdrav!
Svaka čast, ostaje mi samo da potpišem! Nekima je vrijeme da napokon odrastu.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 28 jun 2011, 14:28

tm-ovac iz mase je napisao/la:HADŽIĐULBIĆ DOLAZI, ŠKORO OPET NA KOŠEVU

Ja neznam dokad ovi pitari misle da igraci mogu igrati :D Škoro, Ihtijarevic... svi oni po jedno 37 godina imaju, a nemaju snage da disu a kamoli da igraju fudbal, i onda govore skoro najbolji igrac a covjek jedva trci!
realno koga boli qrac i ne znam sto uopste pises o njima na ovoj temi

ajdba
Kontakt:

Post Postao/la ajdba » 28 jun 2011, 14:29

boccaccio je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Meni je samo žao što nismo doveli Vladavića. Bio je sinoć na TVSA i kaže da ga iz Želje niko nije kontaktirao.
To bi bila osnova dobrog marketinskog poteza.Vladavic je dobio ime i prezime,igrao ligu prvaka,igrao za repku.Osnova njegovog dovodjenja bi bila dobar marketinski potez.On kosta,ali se vrati kroz hiljadu drugih stvari.Zavali lovu na njega,vratice ti se kroz publiku,u startu imas veci interes od raje,igrao je dobro ranije kod nas u onom losem periodu,kriznom,dobro bi bio docekan,samo zbog njega bi doslo dvije milje ljudi vise,to je lova vise za toliko raje.A imao bi i od rezultata nesto vise uvjeren sam.Zaboli me neka stvar sto se to zovu "derbi" navijaci,oni bi dosli a stadion bi bio puniji.Privlacniji si kad imas atraktivno ime.Ono kosta,ali ono ti daje atmosferu koja je pobjednicka.Pisem generalno,nije bitan Vladavic,bitno je atraktivno ime.Da dovedes dva takva imao bi pun stadion.Ne mogu ja da ocekujem da ce Savic ili Svraka npr. dovesti publiku na stadion.Oni su pokazali da mogu donijeti trofej,svaka im cast na tome,ali su dokazali i da ne mogu dovesti raju na stadion jer igraju bezidejno i ruse omiljeni sistem igre Zelje koji je gradjen 90 godina.A koji je raja uvijek voljela.Dosadilo je raji da gleda Savica i ostale,treba raji malo marketinskih trikova i atrakcije.Uvijek ce biti dvije milje nas bolesnika koji cemo dolaziti na svaku predstavu,naravno svaka cast onim "pravim" vjernim navijacima koji vatreno idu i na gostovanja.Za vise nam treba i vise ulaganja kroz svojevrsnu atrakciju.
Cudo tebe pametnjakovicu(boccaccio) nisu zaposlili u Zelji,da im ti dajes upute o poslovanju, o marketingu i vjerovatno znas i fudbal igrati.....ccccc, ili nikad nisi sutnuo loptu vec si jedan od onih sa sjevera ili zapada koji samo pljuju i pametuju...ja mislim da ti trebas Amara kontaktirati...garnat bi uvazio tvoje ideje....bajne su ti....

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 28 jun 2011, 14:30

NO PYRO NO PARTY

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jun 2011, 14:32

ajdba je napisao/la: Cudo tebe pametnjakovicu(boccaccio) nisu zaposlili u Zelji,da im ti dajes upute o poslovanju, o marketingu i vjerovatno znas i fudbal igrati.....ccccc, ili nikad nisi sutnuo loptu vec si jedan od onih sa sjevera ili zapada koji samo pljuju i pametuju...ja mislim da ti trebas Amara kontaktirati...garnat bi uvazio tvoje ideje....bajne su ti....
Covjek je igrao za Zelju :lol: e nek si mu se nagovorio :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 jun 2011, 14:48

pile87 je napisao/la:
ajdba je napisao/la: Cudo tebe pametnjakovicu(boccaccio) nisu zaposlili u Zelji,da im ti dajes upute o poslovanju, o marketingu i vjerovatno znas i fudbal igrati.....ccccc, ili nikad nisi sutnuo loptu vec si jedan od onih sa sjevera ili zapada koji samo pljuju i pametuju...ja mislim da ti trebas Amara kontaktirati...garnat bi uvazio tvoje ideje....bajne su ti....
Covjek je igrao za Zelju :lol: e nek si mu se nagovorio :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: pa neka Pile,covjek ima misljenje,normala je to :mrgreen: ...ja ne znam igrati lopte,a on ne zna citati :mrgreen: ,nekako kontam da sam opet u prednosti... :mrgreen: ...@ajdba veliki pozdrav za tebe ;) i slobodno pisi sta osjecas,pa i ako je animozitet prema meni a ne neko tvoje izgradjeno misljenje,koje se tice teme a koje bi volio da procitam od tebe.Ja sam vjeruj mi toliko nevazan,da nema potrebe da se nerviras...nego preskoci i ne citaj ;)
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 28 jun 2011, 14:48

eliminator je napisao/la:
tm-ovac iz mase je napisao/la:HADŽIĐULBIĆ DOLAZI, ŠKORO OPET NA KOŠEVU

realno koga boli qrac i ne znam sto uopste pises o njima na ovoj temi
Najgore sto ce doci neki pitar odgovorit i raspravljat ce se jedno 10 stranica, a mi se patit
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 28 jun 2011, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 jun 2011, 14:49

Veliki pozdrav svima od jos jednog manijaka! :D
p.s.-proradi i registracija na forum konacno

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 jun 2011, 14:52

SarajlijaTM je napisao/la:Veliki pozdrav svima od jos jednog manijaka! :D
p.s.-proradi i registracija na forum konacno
Jesil ti borovina?
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: UltraSa46 i 27 gostiju.