Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- BluesForever
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Sutra najzanimljiviji mec barem meni je Federer-Tsonga,isto tako bice zanimljivo vidjeti iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona mladog Tomica kako ce igrati protiv meni neomiljenog Djokovica,jer sigurno Tomic nema šta izgubiti igrat ce otvoreno tako da ce biti veoma zanimljivo nadam se da ce Djokovic dobiti adekvatnog protivnika u polufinalu i da ce izgubiti.
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Centre Court
13:00 Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[12] vs. Roger Federer(SUI)[3]
Tsonga je odigrao sjajan turnir. Samo tri puta je gubio servis, odlično je servirao, protivnici su bili po mjeri, ali ovdje bi se njegov put trebao završiti. Federer zna kako igrati protiv Tsonge, pobjeđivao ga je već četiri puta, u posljednja tri okršaja nije izgubio niti set. Ovo će biti njihov prvi meč na travi. Federer je u ovaj turnir ušao sa velikim ambicijama, cilj je ići do samog kraja, a njegova igra na Roland Garrosu je bila naznaka da ćemo napokon gledati pravog Federera. Servirao je odlično, servis izgubio samo dva puta i to će ponovo biti ključ za uspjeh protiv Tsonge, koji će sasvim sigurno imati veoma malo šansi da ugrozi servis Federera.
16:00 Andy Murray(GBR)[4] vs. Feliciano Lopez(ESP)
Još jedan na prvi pogled zanimljiv meč, ali statistika nam govori nešto sasvim drugo. Murray je veoma uvjerljiv protiv svog drugara Feliciana, u četiri meča, slavio je četiri puta, uz samo jedan izgubljen set. Ovdje je Andy iz meča u meč igrao sve bolje, servirao odlično, igrao agresivnije nego inače, veoma malo je griješio i ako u glavi sve bude kako treba Andy je siguran putnik u polufinale. Sa druge strane, Feliciano je iskoristio povoljan žrijeb, savladao Roddicka (koji je van forme), odigrao sjajan meč protiv Kubota (vratio se nakon 0:2 u setovima) i sasvim opušteno ide na megdan Murrayu. Lopez mora biti mnogo agresivniji na returnu ako misli ugroziti Škota, jer će besplatnih poena biti veoma malo, a o returnu Murraya je suvišno pričati.
No. 1 Court
13:00 Bernard Tomic(AUS) vs. Novak Djokovic(SRB)[2]
Ovaj meč bih okarakterisao kao igru mačke i miša. Zaista ne želim omalovažiti talentovanog Tomića, ali sada ide na jednog od najboljih. Servis mu je donio nekoliko velikih pobjeda, pucao je kao iz topa, ali sada ide na čovjeka koji je bijeli sport doveo do savršenstva. Novak će čekati svoju priliku, dobri serviseri ga ne mogu impresionirati, jer će dominirati u polju, a u igri sa osnovne linije Tomić nema apsolutno nikakve šanse. Protiv Llodre, Novak se niti jednom nije susreo sa problemom zvanim spašavanje brejk lopte, na mreži je bio sjajan, a to je Llodrin dio terena! Đoković je ponekad bio i previše oprezan, što će biti prava stvar protiv Tomića, ali samo protiv Tomića, jer će Australac biti pod velikim pritiskom i greške moraju doći.
16:00 Rafael Nadal(ESP)[1] vs. Mardy Fish(USA)[10]
Nadal i Fish su svoj posljednji meč odigrali prije tri godine. Nadal je slavio, a to mu je bila peta uzastopna pobjeda protiv Amerikanca. Nadalovi problemi sa stopalnom su manje-više poznati, a Rafa je obradovao svoje navijače, izjavivši da su nalazi na lom kosti ili povredu mekog tkiva u stopalu – negativni i da će nastaviti sa odbranom titule. Danas je trenirao, osjeća manje bolove, ali uz dobro zagrijavanje bol prestaje tako da bi sutra trebali gledati pravog Nadala. Igrao je Rafa odlično prvu sedmicu Wimbledona, Russell i Sweeting su pali bez problema, dugo je lomio otpor neugodnog Müllera, ali ga je na kraju slomio, napravivši samo tri neforsirane greške! u meču koji je trajao dva sata. Nakon toga je došao na red neugodni Del Potro, kojeg je Nadal pobijedio uz dosta problema, ali je sjajno servirao i to je ono što treba da ga raduje. Forhend je bio ubitačan, stalno se izvlači na njega i to je ono na šta njegovi protivnici trebaju obratiti posebnu pažnju. Fish je također igrao odlično, izbacio prošlogodišnjeg finalistu Berdycha, konstantno je napadao, imao preko 40 winnera u svakom meču i ovo je jedini duel gdje bi mogli vidjeti malo neizvjesnosti. Fish se mora dobro pripremiti psihički, ne smije pasti kad kola krenu nizbrdo, jer onda se protiv Nadala nema apsolutno nikakve šanse.
13:00 Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[12] vs. Roger Federer(SUI)[3]
Tsonga je odigrao sjajan turnir. Samo tri puta je gubio servis, odlično je servirao, protivnici su bili po mjeri, ali ovdje bi se njegov put trebao završiti. Federer zna kako igrati protiv Tsonge, pobjeđivao ga je već četiri puta, u posljednja tri okršaja nije izgubio niti set. Ovo će biti njihov prvi meč na travi. Federer je u ovaj turnir ušao sa velikim ambicijama, cilj je ići do samog kraja, a njegova igra na Roland Garrosu je bila naznaka da ćemo napokon gledati pravog Federera. Servirao je odlično, servis izgubio samo dva puta i to će ponovo biti ključ za uspjeh protiv Tsonge, koji će sasvim sigurno imati veoma malo šansi da ugrozi servis Federera.
16:00 Andy Murray(GBR)[4] vs. Feliciano Lopez(ESP)
Još jedan na prvi pogled zanimljiv meč, ali statistika nam govori nešto sasvim drugo. Murray je veoma uvjerljiv protiv svog drugara Feliciana, u četiri meča, slavio je četiri puta, uz samo jedan izgubljen set. Ovdje je Andy iz meča u meč igrao sve bolje, servirao odlično, igrao agresivnije nego inače, veoma malo je griješio i ako u glavi sve bude kako treba Andy je siguran putnik u polufinale. Sa druge strane, Feliciano je iskoristio povoljan žrijeb, savladao Roddicka (koji je van forme), odigrao sjajan meč protiv Kubota (vratio se nakon 0:2 u setovima) i sasvim opušteno ide na megdan Murrayu. Lopez mora biti mnogo agresivniji na returnu ako misli ugroziti Škota, jer će besplatnih poena biti veoma malo, a o returnu Murraya je suvišno pričati.
No. 1 Court
13:00 Bernard Tomic(AUS) vs. Novak Djokovic(SRB)[2]
Ovaj meč bih okarakterisao kao igru mačke i miša. Zaista ne želim omalovažiti talentovanog Tomića, ali sada ide na jednog od najboljih. Servis mu je donio nekoliko velikih pobjeda, pucao je kao iz topa, ali sada ide na čovjeka koji je bijeli sport doveo do savršenstva. Novak će čekati svoju priliku, dobri serviseri ga ne mogu impresionirati, jer će dominirati u polju, a u igri sa osnovne linije Tomić nema apsolutno nikakve šanse. Protiv Llodre, Novak se niti jednom nije susreo sa problemom zvanim spašavanje brejk lopte, na mreži je bio sjajan, a to je Llodrin dio terena! Đoković je ponekad bio i previše oprezan, što će biti prava stvar protiv Tomića, ali samo protiv Tomića, jer će Australac biti pod velikim pritiskom i greške moraju doći.
16:00 Rafael Nadal(ESP)[1] vs. Mardy Fish(USA)[10]
Nadal i Fish su svoj posljednji meč odigrali prije tri godine. Nadal je slavio, a to mu je bila peta uzastopna pobjeda protiv Amerikanca. Nadalovi problemi sa stopalnom su manje-više poznati, a Rafa je obradovao svoje navijače, izjavivši da su nalazi na lom kosti ili povredu mekog tkiva u stopalu – negativni i da će nastaviti sa odbranom titule. Danas je trenirao, osjeća manje bolove, ali uz dobro zagrijavanje bol prestaje tako da bi sutra trebali gledati pravog Nadala. Igrao je Rafa odlično prvu sedmicu Wimbledona, Russell i Sweeting su pali bez problema, dugo je lomio otpor neugodnog Müllera, ali ga je na kraju slomio, napravivši samo tri neforsirane greške! u meču koji je trajao dva sata. Nakon toga je došao na red neugodni Del Potro, kojeg je Nadal pobijedio uz dosta problema, ali je sjajno servirao i to je ono što treba da ga raduje. Forhend je bio ubitačan, stalno se izvlači na njega i to je ono na šta njegovi protivnici trebaju obratiti posebnu pažnju. Fish je također igrao odlično, izbacio prošlogodišnjeg finalistu Berdycha, konstantno je napadao, imao preko 40 winnera u svakom meču i ovo je jedini duel gdje bi mogli vidjeti malo neizvjesnosti. Fish se mora dobro pripremiti psihički, ne smije pasti kad kola krenu nizbrdo, jer onda se protiv Nadala nema apsolutno nikakve šanse.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ma Novak ce ga dobiti i to sa hendikepom,Nadal isto tako ne bi trebo' imat problema sa Fishom,ali mislim da bi amerikanac mogao dovesti barem jedan set do tie breaka,ocekujem da ce Roger izgubit 1 sed od Tsonge,a ako Feliciano bude na nivou i Andy bi mogao imati problemaBluesForever je napisao/la:Sutra najzanimljiviji mec barem meni je Federer-Tsonga,isto tako bice zanimljivo vidjeti iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona mladog Tomica kako ce igrati protiv meni neomiljenog Djokovica,jer sigurno Tomic nema šta izgubiti igrat ce otvoreno tako da ce biti veoma zanimljivo nadam se da ce Djokovic dobiti adekvatnog protivnika u polufinalu i da ce izgubiti.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
- BluesForever
- Kontakt:
Ma ide majstor Federer do kraja...bimbrlica je napisao/la:ma Novak ce ga dobiti i to sa hendikepom,Nadal isto tako ne bi trebo' imat problema sa Fishom,ali mislim da bi amerikanac mogao dovesti barem jedan set do tie breaka,ocekujem da ce Roger izgubit 1 sed od Tsonge,a ako Feliciano bude na nivou i Andy bi mogao imati problemaBluesForever je napisao/la:Sutra najzanimljiviji mec barem meni je Federer-Tsonga,isto tako bice zanimljivo vidjeti iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona mladog Tomica kako ce igrati protiv meni neomiljenog Djokovica,jer sigurno Tomic nema šta izgubiti igrat ce otvoreno tako da ce biti veoma zanimljivo nadam se da ce Djokovic dobiti adekvatnog protivnika u polufinalu i da ce izgubiti.
Oj, za sutra mi valja navijati alarm da ustanem na mec Rogera. 
Izdržati, to je temelj vrline!
sk ce sigurno prenositi djokovica, a iskreno se nadam da bht nece uciniti isti potez, mada me sekunde ne bi iznenadili da i oni prenose mec sa drugog terena 
nema potpisa
- BluesForever
- Kontakt:
BHT je cini mi se evo dva dana prenosio iste meceve kao SK,tako da se nadam da ce sutra prenositi mec Federer-Tsonga.Mada nisam siguran ja mislim da Đokovic igra u 2 sata a Federer pocinje u 1 tako da ce prvo SK prenositi Federer-Tsonga.Admir_Sa je napisao/la:sk ce sigurno prenositi djokovica, a iskreno se nadam da bht nece uciniti isti potez, mada me sekunde ne bi iznenadili da i oni prenose mec sa drugog terena
Da je 4-5.-a na svijetu ne bi ja nista ni pisao protiv njerogeRF je napisao/la:
Nisam ni ja rekao da je ona najbolja teniserka na svijetu, ali je u vrhu sigurno!
rogeRF je napisao/la:Ali brate, ovo sto kazes da dobija turnire gdje ostale dolaze samo kako bi se pripremile za GS turnire?! Zar to i ona ne dolazi da se pripremi za GS turnire?! I ona, kao i sve ostale, osim s namjerom da se pripreme da se pripreme za neki GS turnir, dolaze i da pokusaju osvojiti taj turnir, sigurno!
Mozda se ona priprema ali onda na pogresan nacin...pogledaj u kakvoj formi igraju Sharapova i Azarenka...one su odlicno tempirale formu i zato sad idu na titulu...Wozniacki sad nije u najboljoj formi jer se trosila na nekim mnogo manje vaznim turnirima gdje je po pravilu igrala bar finale.One najbolje su uvijek najbolje na GS-u...Clijsters,sestre Williams,Sharapova(kad je fit 100%) itd.
Da se razumijemo,nije ni forma jedini problem,jednostavno nema igru za titulu na GS.-u
rogeRF je napisao/la:I ovo sto govoris da bi je ove teniserke dobile bez ikakvih problema... Pa nije ona na poziciji #1 tek tako! Iza nje su rezultati, jeste da na GS turnirima i nema bas neke rezultate, osim finala US Opena, ali koja od ovih nabrojanih teniserki ima nesto toliko vise?!
Mislis da bi mogla Wozniacki protiv Lisicki,Sharapove,Kvitove,Azarenke,Pironkove,Bartoli pa cak i Pasczek koja je igrala odlicno protiv Azarenke...ja sam uvjeren da bi ona izgubila od svih ovih teniserki,protiv prve 4 ne bi ni set uzela.
i Đoković/Tomić i Federer/Tsonga počinju u 14:00, ali, s obzirom da se ovaj prvi meč, na prvi pogled, čini manje zanimljivijim, a Federer/Tsonga se igra na centralnom terenu, očekujem da će BHT1 prenositi Rogera. 
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Tsonga je tip igraca koji itekako odgovaraju Federeru i takvi igraci dobijaju Rogera jednom u 10 puta.
Istina, Jo igra odlicno na travi ove godine, ali da li je to dovoljno za Federera. Vjerovatno ne.
Tsonga se na turniru najvise mucio protiv slabe Fedexove kopije Dimitrova, koji je imao sanse.
Ocekujem jedan tie break od Tsonge, nista vise od toga.
Realno, Delisijano ne moze nista Andyu, morao bi servirati bas ludjacki da bi imao neku sansu.
Od Tomica najbolje da ne ocekujemo nista, jer tek onda cemo dobiti dobar mec.
Istina, Jo igra odlicno na travi ove godine, ali da li je to dovoljno za Federera. Vjerovatno ne.
Tsonga se na turniru najvise mucio protiv slabe Fedexove kopije Dimitrova, koji je imao sanse.
Ocekujem jedan tie break od Tsonge, nista vise od toga.
Realno, Delisijano ne moze nista Andyu, morao bi servirati bas ludjacki da bi imao neku sansu.
Od Tomica najbolje da ne ocekujemo nista, jer tek onda cemo dobiti dobar mec.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- BluesForever
- Kontakt:
Idemo Federer do pobjede majstore... 
Dao bih ruku u vatru da će epilog ovog četvrfinala biti prolaz 4 favorita (misli se na Federera, Nadala, Đokovića i Mareja). Naravno, to ne znači da nećemo gledati zanimljive mečeve, uz dosta borbe i lijepih poena (što je želja svih nas).
Također, ne mogu a da ne kažem da mi je drago što je "naš" Bernard Tomić stigao do četvrtfinala, i to na Wimbledonu, stoga mu želim sreću i protiv Novaka u nadi da će odigrati najbolje što zna.
Također, ne mogu a da ne kažem da mi je drago što je "naš" Bernard Tomić stigao do četvrtfinala, i to na Wimbledonu, stoga mu želim sreću i protiv Novaka u nadi da će odigrati najbolje što zna.
-
Begov_unuk
- Kontakt:
Ima li još neko osjećaj da Nadal neće ni seta osvojiti danas?
imam ja osjećaj da će rafa dobiti prva tri seta....četvrti neznam
-
Begov_unuk
- Kontakt:
Jesi ti glup!? Pa tad se neće igrati četvrtibajern100 je napisao/la:imam ja osjećaj da će rafa dobiti prva tri seta....četvrti neznam
- BluesForever
- Kontakt:
Ne mora znaciti da ce proci favoriti dalje,jer moze biti i iznenađenja naravno jer vidjeli smo neki neki dan kada su sve gotovo favoritkinje ispale Serena,Wenus,Woznjacki, tako da bi i danas mogao barem jedan od ovih nabrojanih ispasti,mada ja ne bi volio da se to desi iz prostog razloga da gledamo dobre polufinalne meceve i naravno odlicni finalni mec koji se biti a barem se tako nadam Federer-Nadal.Claus je napisao/la:Dao bih ruku u vatru da će epilog ovog četvrfinala biti prolaz 4 favorita (misli se na Federera, Nadala, Đokovića i Mareja). Naravno, to ne znači da nećemo gledati zanimljive mečeve, uz dosta borbe i lijepih poena (što je želja svih nas).
Ja imam osecaj da su se klonovi trolova namnozili. 
- BluesForever
- Kontakt:
@Virtu4l jesil igrao kladionicu.. 
@Adnan24
Pa da, i ja bi joj maksimalno dao 4-5 mjesto na wta listi, jer, na najvecim turnirima ona zakaze, a za br.1 to nije dovoljno! Da ne raspravljamo dalje, nije ona neka igracica da to zasluzuje
Pozdrav!
Pa da, i ja bi joj maksimalno dao 4-5 mjesto na wta listi, jer, na najvecim turnirima ona zakaze, a za br.1 to nije dovoljno! Da ne raspravljamo dalje, nije ona neka igracica da to zasluzuje
Izdržati, to je temelj vrline!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.