Pazi, ja sam te nekada smatrao za ozbiljnog, a u zadnje vrijeme izjavljujes krajnje nerezonske stvari, da ne upotrijebim koju drugu rijec. Bira se u prve petorke. Cega?! Eurolige? Kada? Gdje, sta, kako? Pogledaj nekada nesto, a nemoj samo da lupetas odokativnom metodom. Ove godine nije izabran ni u jednu od ponudjenih.doe78 je napisao/la:neno,
Tema je dali mirza ima kvalitete za nba a ne kakav mu je ugovor!!
Da, bira se u prve ili druge petorke sigurno sto nema odbrane ,samo ima napad,a tvoj ljubimac ne postiji na mapi!!
Da u pravu si gledamo kosarku iz druge perspektive,za mene je igrac koji uzme potu i zna sam sebi kreirati sut a takvih je malo!!!
Inace ovdje samo gledaju na na titule i po tome se tvrdi ko je bolji igrac..#
Pa te pitam ovako drugarski ko je za tebe bio bolji mrsic ili neno?
Pozz
Ja gledam drugacije kosarku od tebe. Tebi je samo bitan napad, a meni je bitna odbrana. Meni je bitna kako igrac reaguje na odbrambene akcije protivnika. Kojim napadackim arsenalom raspolaze. Iskreno, ove godine sam sigurno vise utakmica Caje pogledao od tebe, u nekim trenucima Mirza igra totalno van sablona, van sistema. Pogadja neke divlje suteve, ali zato zna da zakopa ekipu itekako duboko.
Mirza je najucinkovitiji i najuspjesniji poslijeratni kosarkas BiH. U to nema sumnje, samo sto ima i druga strana. Kod nas vecina nece realno da sagleda stvari. Pa se cesto lupa da je najbolji krilni centar Europe i slicno.
Sto nije. Da je u TOP 5? Jeste.
Jos jednom si postavljao to pitanje za Mrsica i Markovica. Ja sam suvise subjektivan po tom pitanju, i ne mogu objektivno da pricam.