Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la TaRgEt_ » 30 jun 2011, 16:43

Bilal je napisao/la:
TKC je napisao/la:Bolje je igrati za Tursku reprezentaciju gdje svi igraci priznaju Bosnu umjesto igrati za zemlju gjde 45 posto od populacije ne priznaju Bosnu. I smijesno bi bilo vidjeti koliko u nasoj repki priznaju Bosnu I Herzegovini.
E za ovo si 100% u pravu. Kada je nedavno na jednoj utakmici greskom pustena nasa "Jedna si jedina" himna, svima je bila smrknuta faca. Samo se Edin Bavcic nasmijao. Tada mu je vjerovatno bilo srce ko BiH. :)

Bilale hajde ne budi i ti smjesan nemas ti pojma o Feliksu Kojadinovicu , NEmanji Gordicu , Nihadu Dzedovicu , Bajramovicu i ostalima , a sto se tice te utakmice u Mađarskoj ocigledno nisi dobro vidio samo Bavketa , ko je sve pjevao tu himnu do kraja . Lijep ti pozdrav
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jun 2011, 16:51

Saša Vasiljević vraća se u reprezentaciju BiH

Vasiljević: Imamo dobre igrače

Dokazao sam da još mogu igrati na visokom nivou

Iz Ukrajine je stigla vijest da je Košarkaški klub Donjeck otpustio sve strance, uključujući i dvojicu igrača iz naše države Jasmina Hukića i Sašu Vasiljevića. Ni plasman u finale plej-ofa nije bio dovoljan razlog da bh. tandem dobije nove ugovore u Donjecku.

Saša je, ipak, već riješio pitanje kluba za novu sezonu, jer je jučer potvrđeno da je postao član Himika, što znači da će ostati u Ukrajini, koju, kako kaže, krase mnoge specifičnosti.

Stigli do finala

- Kako koji od bogatih gazda riješi da odriješi kesu, tako se stvara veliki tim. No, isto tako usljed rezultatskih razočarenja dolazi do propasti klubova. Primjer toga je Donjeck, čiji je vlasnik samo sezonu ranije, nakon lošijih rezultata, najavio da gasi klub, a zatim se predomislio i okupio ekipu od koje je očekivao barem polufinale plej-ofa.

To ne samo da smo ispunili nego smo stigli do finala, gdje su i neki faktori sa strane pomogli da protiv Budiveljnika ostanemo bez titule - tvrdi Vasiljević.

U regularnoj sezoni Donjeck je odigrao čak 48 utakmica i osvojio prvo mjesto iako u većem dijelu šampionata, ističe 32-godišnji plej, nije imao prednost domaćeg terena.

- Naša dvorana bila je iznajmljena i zbog toga smo, praktično, stalno putovali, domaći teren nismo osjetili do aprila. Dodatni napor predstavljao je čudan sistem treniranja, kojem kao da je bio glavni cilj da iz nas iscijedi i posljednji atom snage - dodaje Vasiljević, koji ipak nije nezadovoljan ukrajinskom avanturom (približno 10 poena i 5 asistencija u prosjeku).

- Pokazao sam i sebi i drugima da još mogu igrati na visokom nivou - riječi su koje će svakako ohrabriti bh. stručni štab uoči Evropskog prvenstva u Litvaniji krajem avgusta.

Odnos nije sporan

Kao što je najavljeno, Vasiljević bi nakon četiri godine ponovo trebao obući dres BiH.

- Moj odnos prema reprezentaciji nikada nije bio sporan, jedino su postojale neke privatne obaveze zbog kojih se nisam mogao odazvati. Ove godine takvih prepreka ne bi trebalo biti.

Grupa je jaka, možda je tako i bolje, jer će nam imena rivala sigurno dati dodatni motiv. No, ne bih se previše bavio protivnicima, važno je da mi u svom dvorištu posložimo stvari na pravi način. Imamo dobre igrače, ali nam je potreban dobar kolektiv, iz kojeg niko neće iskakati - zaključio je Vasiljević.

Puna Skenderija se ne zaboravlja

Vasiljevićeva karijera uključuje i klubove kao što su srbijanski Hemofarm, španska Menorka, grčki AEK i Kolosos, ali kaže da je najljepših godinu i po proveo u sarajevskoj Bosni (2005-2007), kada su "Studenti" bili hit regionalne NLB lige.

- Puna Skenderija, sa 7-8 hiljada gledalaca, ne može se zaboraviti. Sa mnogima iz kluba i danas sam u kontaktu. Nažalost, znam da je situacija sada veoma teška, znam da duguju mnogima, i ja sam jedan od njih, ali vjerujem u bolje dane - ističe Vasiljević.

Saša je jedan od rijetkih igrača na čijem je transferu Bosna i zaradila, jer je u februaru 2007. španska Menorka platila približno 50.000 eura obeštećenja.
Odlicna vijest. Back -up opcija za jedno 15 - tak minuta.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 30 jun 2011, 20:13

TaRgEt_ je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ocigledno se ne cita sta sam pisao tamo na temi mladi talenti :lol: :lol: :lol:

Ismet Sejfic je covjek koji je bukvalno smijesan igrac.

Eto neno ismet ili TKC licno pokusao je nesto da kaze i sam se izdao na kraju :lol:
Čita se čita, ali ja ga eto prokuži po njegovom pisanju riječi da je TKC zapravo Sejfić, da je ući u 12 bez znoja, što bi Đuro rek'o How Yes No... :lol:
I Love this game !!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jun 2011, 20:53

Kad izgubimo još jednog talenta u budućnosti vi ćete opet kriviti savez ,a znamo ko su glavni krivci Bosanac i Target :lol: :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 30 jun 2011, 21:24

bosanac035 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ocigledno se ne cita sta sam pisao tamo na temi mladi talenti :lol: :lol: :lol:

Ismet Sejfic je covjek koji je bukvalno smijesan igrac.

Eto neno ismet ili TKC licno pokusao je nesto da kaze i sam se izdao na kraju :lol:
Čita se čita, ali ja ga eto prokuži po njegovom pisanju riječi da je TKC zapravo Sejfić, da je ući u 12 bez znoja, što bi Đuro rek'o How Yes No... :lol:
Joj vi stvarno niste normalni plujete na svakog ko je sljedici na redu Sinanovic, Preldzic, Begic,Ibrahimovic. Je li se mora igrati za bosansku representaciju da pokazes da si "Veliki Bosanski Patriot". Bosanski savez je korumpiran, multietnicki, nema para, ne sposoban. Treneri, igraci, klubovi se u Bosni biraju po nacionalnim kljucem. Ti pravoslavci i katolici koji igraju za repku igraju zato sto Hrvatska i Srpska nije i tjela. Bosna nije jedna zemlja za vas ko to ne zna.
Jeste da srce kuca za Bosnu od ovi igraca ali nasi igraci isto imaju pamet. A na drugoj strani mogu igrati za reprezentaciju koja ima sve sto nasa nema. I ja sam 100 posto siguran kad Bosna unide u Evropskoj Uniji niko od vas "Veliki Bosanaca" nece ostati u Bosni.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 30 jun 2011, 21:35

e jeste "cool" se svadjati preko toliko stranica, a napisati nesto pametno to slabo ide. ja vec 3 dana cekam da neko nesto napise o u16 reprezentativcima, a nigdje odgovora... .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jun 2011, 21:56

edinjo-vg je napisao/la:e jeste "cool" se svadjati preko toliko stranica, a napisati nesto pametno to slabo ide. ja vec 3 dana cekam da neko nesto napise o u16 reprezentativcima, a nigdje odgovora... .
E moj prijatelju dzaba ti da imas 12 vanserijiskih talenata u tom uzrastu kada ih Damir Zeljkovic vodi.

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 30 jun 2011, 22:04

Čita se čita, ali ja ga eto prokuži po njegovom pisanju riječi da je TKC zapravo Sejfić, da je ući u 12 bez znoja, što bi Đuro rek'o How Yes No... :lol:[/quote]

Joj vi stvarno niste normalni plujete na svakog ko je sljedici na redu Sinanovic, Preldzic, Begic,Ibrahimovic. Je li se mora igrati za bosansku representaciju da pokazes da si "Veliki Bosanski Patriot". Bosanski savez je korumpiran, multietnicki, nema para, ne sposoban. Treneri, igraci, klubovi se u Bosni biraju po nacionalnim kljucem. Ti pravoslavci i katolici koji igraju za repku igraju zato sto Hrvatska i Srpska nije i tjela. Bosna nije jedna zemlja za vas ko to ne zna.
Jeste da srce kuca za Bosnu od ovi igraca ali nasi igraci isto imaju pamet. A na drugoj strani mogu igrati za reprezentaciju koja ima sve sto nasa nema. I ja sam 100 posto siguran kad Bosna unide u Evropskoj Uniji niko od vas "Veliki Bosanaca" nece ostati u Bosni.[/quote]

Ismete opet ti preporucujem idi igraj treniraj da udjes u 12 ne po forumu :lol: cuj savez nam multietnicki , pa Ismete mi smo drzava tri naroda moramo multi -kulti da budemo . A te gore sto si nabrojao to nijedan nije Bosanac neko izdajice i osobe niskog morala , osobe kojima je stalo do para samo a ne do repke , tako da Ismete idi u Tursku ako ti se svidja nemoj nas smarati . A ti pravoslavci i katolici Ismete vise vole BiH od tebe , da ne nabrajem od Nemanje Gordica , Feliksa Kojadinovica , itd. Ismete , ismete nemoj se dalje provaljivati i , nisam znao da si vidovita dzemila pa da znas ko ce ostati , ko nece u BiH , niti to ne mozes da znas . Ismete crni nemoj dalje :lol:

I jos nesto ismete ako si patriota moras igrati za repku 8-) Isprali te turci pravo :lol: :lol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jun 2011, 22:39

Emir Preldžić ipak igra za BiH!

Veoma smo sretni zbog ovakvog epiloga. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti njegovo prisustvo u timu. Dakle, na okupljanju 20. jula pojavit će se i igrač Fenerbahče Ulkera, kazao je Sabit Hadžić, selektor našeg tima

Iako se to činilo nemogućim, Emir Preldžić ipak će obući dres reprezentacije BiH. Ovaj neočekivani obrat dogodio se jutros, nakon što je talentovani Žepčak pristao da dres Slovenije zamijeni onim sa bh. grbom.

FIBA Europe je prije dva dana dozvolila igraču Fenera promjenu košarkaškog državljanstva, no prema svim najavama, očekivao se njegov nastup za Tursku. Na opšte zadovoljstvo, Preldžić će na „Eurobasketu 2011“ igrati za selekciju domovine.

„Veoma smo sretni zbog ovakvog epiloga. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti njegovo prisustvo u timu. Dakle, na okupljanju 20. jula pojavit će se i igrač Fenerbahče Ulkera“, kazao je Sabit Hadžić, selektor našeg tima.

Proceduru nam je objasnio Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, vjerovatno najzaslužniji za povratak Preldžića pod okrilje bh. Saveza:

„Ostalo je da se riješe stvari administrativne prirode. Obzirom na dozvolu FIBA to neće dugo trajati. Prijavit ćemo ga za EP i očekivati dobre vijesti iz Litvanije“, dodao je Mahmutović.
Ko je sad lud, vidjet cemo. Da li ima iko da definitivno napravi intervju sa Preldzicem, i vide sta i kako. Samo to.

Ostalo je samo ime.....

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 01 jul 2011, 13:31

Preldzic ce igrati za nas !!!!!!!!!!
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jul 2011, 13:32

Adin_BiH je napisao/la:Preldzic ce igrati za nas !!!!!!!!!!
Ne bacaj bombe, vec daj dokaz.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 01 jul 2011, 13:33

Iako se to činilo nemogućim, Emir Preldžić ipak će obući dres reprezentacije BiH. Ovaj neočekivani obrat dogodio se jutros, nakon što je talentovani Žepčak pristao da dres Slovenije zamijeni onim sa bh. grbom.

FIBA Europe je prije dva dana dozvolila igraču Fenera promjenu košarkaškog državljanstva, no prema svim najavama, očekivao se njegov nastup za Tursku. Na opšte zadovoljstvo, Preldžić će na „Eurobasketu 2011“ igrati za selekciju domovine.

„Veoma smo sretni zbog ovakvog epiloga. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti njegovo prisustvo u timu. Na okupljanju, 20. jula, trebao bi se pojaviti i igrač Fenerbahče Ulkera“, kazao je Sabit Hadžić, selektor našeg tima.

Proceduru nam je objasnio Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, vjerovatno najzaslužniji za povratak Preldžića pod okrilje bh. Saveza:

„Ostalo je da se riješe stvari administrativne prirode. Obzirom na dozvolu FIBA to neće dugo trajati. Prijavit ćemo ga za EP i očekivati dobre vijesti iz Litvanije“, dodao je Mahmutović.
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jul 2011, 13:36

Adin_BiH je napisao/la:Iako se to činilo nemogućim, Emir Preldžić ipak će obući dres reprezentacije BiH. Ovaj neočekivani obrat dogodio se jutros, nakon što je talentovani Žepčak pristao da dres Slovenije zamijeni onim sa bh. grbom.

„Veoma smo sretni zbog ovakvog epiloga. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti njegovo prisustvo u timu. Na okupljanju, 20. jula, trebao bi se pojaviti i igrač Fenerbahče Ulkera“, kazao je Sabit Hadžić, selektor našeg tima.

Zanimljivo nema sta. Bas me zanimaju komentari ovih sto su ga pljuvali, mada je i meni pao u ocima. Al ja sam bio suzdrzan jer sam bas ocekivao ovako nesto. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 01 jul 2011, 13:55

Ma ovdje hebe lud zbunjenog evo i Turci ga najavljuju u sastavu

ovo je danasnje pa pozivam Ismeta da nam prevede :mrgreen:

http://www.salsabasket.net/millitakimla ... nacak.html

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 jul 2011, 13:59

santos je napisao/la:Ma ovdje hebe lud zbunjenog evo i Turci ga najavljuju u sastavu

ovo je danasnje pa pozivam Ismeta da nam prevede :mrgreen:

http://www.salsabasket.net/millitakimla ... nacak.html

ma kaze da ce pres konferencija bit u nakom hotelu i da ce predstavit drzavljanina turske i igraca fenner ulkera perlendzica :D :lol:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jul 2011, 14:01

http://www.****/sport/kosarka/ ... a-nas.html

Svaka cast ovom Harunu, stvarno se zalaze maksimalno.
FK DELFIN NEUM

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 01 jul 2011, 14:02

Dakle, predstavice Preldzica. Ukoliko je tacno, onda ce igarti za Tursku.

U tom slucaju se poserem na ramena kompaniji iz sc.sporta koji su nas slagali sa ovim intervjuom.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 01 jul 2011, 14:17

BIHfan je napisao/la:http://www.****/sport/kosarka/ ... a-nas.html

Svaka cast ovom Harunu, stvarno se zalaze maksimalno.
Al nema nista od toga, i prema njegovim rijecima. No svaka mu cast za zalaganje. Jer ovdje su ocigledno krsena pravila FIBE. Turska je ocigledno podmazala proces.
Emir se nejavlja nasima na telefon, sto je dokaz da nece za nas.
A sto bi Slovenci popustili sada a prije nisù?

Samo mi nije jasno kako ovi iz **** mogu izmisliti onakav tekst. :cry:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 jul 2011, 14:20

evo ga,Prledzic ce ipak igrati za BIH! pa ovo je sjajna,senzacionalna vijest! svaka cast momku,iako sam posumnjao da je promjenio svoju prvobitnu odluku da igra za svoju domovinu,ipak me razuvjerio! Cestitke i rukovodstvu saveza! uuu,bicemo prejako na EP!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 jul 2011, 14:22

bosnas_ je napisao/la:evo ga,Prledzic ce ipak igrati za BIH! pa ovo je sjajna,senzacionalna vijest! svaka cast momku,iako sam posumnjao da je promjenio svoju prvobitnu odluku da igra za svoju domovinu,ipak me razuvjerio! Cestitke i rukovodstvu saveza! uuu,bicemo prejako na EP!

gdje si to cito???
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.