Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Saurman
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Saurman » 30 jun 2011, 23:14

Nadam se da Arsenal neće prodati Nasrija a i Fabregasa jer bi to bio velik udarac za sami klub.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 jun 2011, 23:16

Bosco je napisao/la:Neka Rose, dobra zamjena.
Sve su prilike da će nas 3 igrača iz prvih 11 napustit, od toga Fabregas oko kojeg je i građen ovaj tim i ovaj projekat, Nasri koji je jedean od najboljig igrača Arsenala uz već pomenutog Fabregasa te Persieja i Jack Wilsherea. Zadnji je Clichy, jako dobar lijevi bek koji će pojačat građane izgleda :? .
Clichy će se baš usrećiti ako ode. :lol:
Fabregas, 'ta će nam on sad kad imamo Jacka. ;)
A namjesto Nasrija tu je nevidjeno čudo od djeteta Ryo Myaichi. :mrgreen:
Ako Ryo sl. sezone dobije radnu dozvolu, on će biti igrač koji će nas odvesti do (borbe za) titule, vidjet ćete. Mali je fenomen.

Još Alvarez i Gervinho, napad opet u plusu. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 jun 2011, 23:20

Nas Vodja nece sjediti skrstenih ruku u pustiti da neko uzme ono sto je nase a to su Fabregas, Nasri, Clichy mirno spavajte najbolji igraci ostaju.
Dio Arsenala

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 jun 2011, 23:21

-Paja je napisao/la:Nas Vodja nece sjediti skrstenih ruku u pustiti da neko uzme ono sto je nase a to su Fabregas, Nasri, Clichy mirno spavajte najbolji igraci ostaju.
Volio bih Paja da je tako, ali čisto sumnjam. :cry: Da hoće barem Nasri ostat.

@Arnelinho
Pročitah na temi ajaxa nedavno da Miyaichi nije dobio radnu dozvolu i da će još godinu dana provesti u Feyenoordu.
Zadnja izmjena: Bosco, dana/u 30 jun 2011, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 30 jun 2011, 23:22

Sve su prilike da će nas 3 igrača iz prvih 11 napustit, od toga Fabregas oko kojeg je i građen ovaj tim i ovaj projekat, Nasri koji je jedean od najboljig igrača Arsenala uz već pomenutog Fabregasa te Persieja i Jack Wilsherea. Zadnji je Clichy, jako dobar lijevi bek koji će pojačat građane izgleda :? .
Izgleda da Gael fakat ide. Steta, ipak je jedan od onih koji je najduze u Arsenalu, al da ce nam puno nedostajati, nece. Budimo realni, njegove igre u zadnje dvije sezone su bile u najboljem slucaju prosjecne. Samo se sjetite koliko puta nam nije uspjela ofsajd zamka ove sezone zbog njega i koliko nas je golova kosta. Meni je uvijek bio jedan od najdrazih igraca Arsenala, al on je iz godine u godinu sve losiji. Vidjet cemo ko ce biti njegova zamjena, ja se ne bih bas slozio da ce to bit Gibbs...

Sto se tice tog tvojca. Ubjedjen sam da jedan ostaje. Kao sto sam ranije rekao, ja i dalje mislim da obojica ostaju. 8-)
Inace, Nasri nije nista puno bolji igrac od Arshavina ili Thea. Prema tome ne bih puno ni zalio ukoliko zaista dobijemo tih 20 miliona od Citya.
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 jun 2011, 23:25

Gael Clichy je ove godine imao jednu grešku koja je rezultirala golom u našoj mreži, Leighton i Enrique su imali više.

Myth 1) Gael Clichy Cannot Defend – Looking at the stats, it is apparent that Clichy gets an unfair press for his defensive frailties. On 50/50 challenges, he wins 58% of a total of 351 challenges while Everton ’s Leighton Baines is at 55% and Newcastle’s Jose Enrique is at 51%. In regards to total tackles, Clichy made 50 more than Enrique and 27 more than Baines with a favourable success percentage of 81% to Enrique’s 84% and Baines 74%. On aerial challenges too, Clichy attempted 111 compared to just 44 by Enrique and 43 by Baines and winning just over half at 51%, a better percentage than Enrique (32%) but less than Baines at 63%, although the number of aerial challenges attempted means Clichy won more in total.

Myth 2) Gael Clichy makes too many crucial mistakes – A very simple stat that shows that Clichy is equal to both Enrique and Baines. Clichy made one defensive error that led to a goal last season, according to Opta Stats, while Leighton Baines made 2 and Jose Enrique made 1.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 30 jun 2011, 23:31

Opet, ne mogu se bas tako porediti njihove situacije. Nije isto igrati odbranu u Arsenalu i u Evertonu i Newcastelu. ;)

Nego, kad smo vec kod statistike, evo jedne izuzetno zanimljive:
Orbinho Orbinho
Arsenal's win % with Samir Nasri starting in the Prem Lge over the last 3 seasons is 50% & 64% without him. 2010-11 with 46% & w/o 60%
Orbinho Orbinho
Arsenal's win % with Cesc Fabregas starting in the Prem Lge over the last 3 seasons is 61% & 43% without him. 2010-11 with 64% & w/o 31%
Inace, ako je neko aktivan na twitter obavezno neka prati ovog Orbinha. Dosta zanimljivih statistika vezanih za Arsenal. ;)
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jun 2011, 23:31

CollegeGunner je napisao/la:
Izgleda da Gael fakat ide. Steta, ipak je jedan od onih koji je najduze u Arsenalu, al da ce nam puno nedostajati, nece. Budimo realni, njegove igre u zadnje dvije sezone su bile u najboljem slucaju prosjecne. Samo se sjetite koliko puta nam nije uspjela ofsajd zamka ove sezone zbog njega i koliko nas je golova kosta. Meni je uvijek bio jedan od najdrazih igraca Arsenala, al on je iz godine u godinu sve losiji. Vidjet cemo ko ce biti njegova zamjena, ja se ne bih bas slozio da ce to bit Gibbs...

Sto se tice tog tvojca. Ubjedjen sam da jedan ostaje. Kao sto sam ranije rekao, ja i dalje mislim da obojica ostaju. 8-)
Inace, Nasri nije nista puno bolji igrac od Arshavina ili Thea. Prema tome ne bih puno ni zalio ukoliko zaista dobijemo tih 20 miliona od Citya.
Ova dva kloca nebi mogla ni kopačke čistiti Saji. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 30 jun 2011, 23:44

Mogli bi itekako.
Samo u prosloj sezoni, u kojoj je Samir bio fantastican nisu imali nista losiju statistiku, cak i bolju:
Walcott 33(14) utakmice 13 golova 11 asistenija
Arshavin 41(17) utakmica 10 golova 18 asistencija
Nasri 43(9) utakmica 16 golova 4 asistencije
Dakle, ne samo da su tu negdje, vec su i bolji. Nasri se tek treba dokazati. Covjek je u 3 godine u Arsenalu odigrao 3 mjeseca kako treba. Treba sacekati i vidjeti da li on moze ponoviti igre iz ta tri mjeseca kroz citavu sezonu.

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 30 jun 2011, 23:54

-Paja je napisao/la:Nas Vodja nece sjediti skrstenih ruku u pustiti da neko uzme ono sto je nase a to su Fabregas, Nasri, Clichy mirno spavajte najbolji igraci ostaju.
Ti si neki rodjak AW ili?
Go Gunners!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jun 2011, 23:55

Ma nije . Kromanjonac je i ima alergiju na berberis .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 30 jun 2011, 23:57

Ne znam, ne vjerujem ovim novinama i tako da sam još siguran da svi ostaju. Čekam samo koga će dovest. Igrači su na odmoru do 1.jula i do tada se ništa neće znati. Tek od tad će stizati provjerenije info, al naravno sa arsenal.com a ne sa goal.com, marca i ta žutila.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 30 jun 2011, 23:57

Hmmmm Nasri je za tu dvoicu ono objektivno bolji igrac za klasu.Nasri je polivalentan i tehnicki podkovan gotovo bez prijekorno.
Medjutim ocito se i on sam zasitio, mada cisto sumnjam u ove tabloide i raznorazne budalastine ;)

@ Arnelinhooo --- Recenica gdje govoris : **** Cesca imamo Jacka je po meni velika glupost.Nadam se da si je napisao ono iz zahebancije jer Cesc je pola ove ekipe.Kljuc,mozak,lider...
Nevjerovatan igrac je taj decko.Jedan od najbolji igraca na svojoj poziciji.Ima tu srecu u nesreci sto na ostoj poziciji ima dva doktora fudbala pa nije u Spaniji redovan ali nije ni od daleko od njih.On je nasljednik Magionicara Xavija za 2 godine u Sapniji, a pitanje je da li i u Barceloni ?On ce tamo otici samo je pitanje vremena.Maticni klub i grad gdje ti je familija i prijatelji je druga stvar.To je ljubav i mnogo vise od samog fudbala.Wenger mu je od Arsenala pokusao stvoriti raj,pokusao stvoriti Barcelonu,ali to je nemoguce.On ce otici ali nadam se tek za 2-3 godine.
Sto se tice skole i samih akademija.Previse je to vremena da Arsenal ceka ovu djecu.Barca je iz izgradjene i cuvene akademije morala baciti 2-3 sezone da bi ovaj proekat La Masie dobio neku funkciju.Wenger mora malo adekvatnije ici u shoping i jasnije zacrtavati ciljeve.Ne mozes postaviti cilj : Igramo na svim frontovima , doguramo do kraja ali trofeja 0.Treba ici step by step.Zacrtaj za 2 godine da uzmes EPL, kad ti ekipa bude dovoljno jaka da uzme EPL eto ti sansa i u LP.Ali ne mozes igrati na svim frontovima podjednako dobro citavu godinu.Nema Arsenal rooster za to a i nema kvalitet samih pojedinaca.Ja licno bi ostavio ako je moguce ikako istu ekipu.Sa mogusnoscu dovodjenja jednog ne mladog i perspektivnog nego iskusnog i pouzdanog stopera.I jednog ubicu u napadu.Jednog igraca sa niskim tezistem ali sa brzim promjenama pravca.Takav igrac treba Fabregasu da ga hrani loptama.Tesko jeste naci takvog igraca sa velikim kvalitetom.Ali sto jednostavno nije se probalo sa recimo Kun-.om?Momak ima 22 ili 23 godine.On je sami svjetski vrh , igra godinama na top levelu a nevjerovatan je igrac po karakteristikama.Usput cjena od 35-40 miliona i nije velika u koliko znas da dobijes igraca koji moze igrati jedno 6-7 godina na vrhunskom nivou uz sav njegov talenat i lucidnost.Mnogo je brz i pokretljiv uz to je stabilan i jak kao zemlja.Ima fantasticnu tehniku i odlican sut sa obe noge i moze za onako niskog igraca i previse skociti.Takav igrac bi jeo EPL-om godinama uz Cesca , Nasrija...Tevez je slican igrac,po meni malo slabiji cak.Pa je velika zvjerka i ubica.Argentinci su to, svi mali zdepasti a nemozes ih uhvatiti.Messi ,Kun,Carlitos...
Stranger in the night. SIDA in the morning!

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 01 jul 2011, 00:03

Zabac je napisao/la:Hmmmm Nasri je za tu dvoicu ono objektivno bolji igrac za klasu.Nasri je polivalentan i tehnicki podkovan gotovo bez prijekorno.
Isto se to moze reci za Andreya.
Andrey, kada je u formi i zeljan igre, je za dvije klase bolji igrac od Samira.
Sto se Theo tice, on i Samir su veoma slicni. Obojica imaju svoje momente. Nasri je uspio povezati 3 mjeseca dobre igre u 3 godine dok kod Thea nikad ne znas kada ce dobro odigrati. :D

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 01 jul 2011, 00:07

Nasri je za Arshavina Garincha ;)

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 01 jul 2011, 00:09

Zabac je napisao/la:Hmmmm Nasri je za tu dvoicu ono objektivno bolji igrac za klasu.Nasri je polivalentan i tehnicki podkovan gotovo bez prijekorno.
Sto se Theo tice, on i Samir su veoma slicni. Obojica imaju svoje momente. Nasri je uspio povezati 3 mjeseca dobre igre u 3 godine dok kod Thea nikad ne znas kada ce dobro odigrati. :D
ne salzem se sa tobom.Theo je neadekvatan igrac.Covjek koji zna trcati i sta jos ??? To zna i Lennon pa? Arshavin je najavljivan kao malo slabija verzija Messija pa je samo prosjecan igrac.Nasri je fantastican meni samom igrac.Moze igrati 2-3 pozicije na terenu podjednako dobro.Krece se sa i bez lopte fantasticno, tehnicki je podkovan do vrha i odlican je timski igrac.Igra citavu sezonu fantasticno i zasigurno je bio najbolji igrac Arsenala.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 01 jul 2011, 00:20

Zabac je napisao/la:
ne salzem se sa tobom.Theo je neadekvatan igrac.Covjek koji zna trcati i sta jos ??? To zna i Lennon pa? Arshavin je najavljivan kao malo slabija verzija Messija pa je samo prosjecan igrac.Nasri je fantastican meni samom igrac.Moze igrati 2-3 pozicije na terenu podjednako dobro.Krece se sa i bez lopte fantasticno, tehnicki je podkovan do vrha i odlican je timski igrac.Igra citavu sezonu fantasticno i zasigurno je bio najbolji igrac Arsenala.
Jesi ti siguran da nisi gledao utakmice iz prve polusezone po 2 puta...? :roll:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 01 jul 2011, 00:20

Hrpa gluposti. :roll:
Nasri puno bolji timski igrac?! Ovaj 18 asistencija, a ovaj 4.
Arshavin samo prosjecan igrac?! Covjek u prosloj sezoni imao 10 golova i 18 asistecija.
Citavu sezonu odigrao fantasticno?! Drugi dio sezone se nije vidio. Dao mozda 1 go i ubiljezio 1 asistenciju.
Najbolji igrac sezone pored Persia?!
Prestajem sa ovom raspravom, jos ce ispasti da mrzim Nasrija. :D Ionako ne postoji osnova za normalnu raspravu.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 jul 2011, 00:26

Samir je i meni drag igrač al stvarno je samo prvu polusezonu bio dobar dok je drugu se izgubo, doduše kao i čitav tim ( osim možda persia ). Al opet je meni blji od Andreja jer ovaj je iskusniji stariji a opet ništa puno bolji ( po statistici ) tako da. Theo je, hmm....ma drag navijačima samo :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 01 jul 2011, 00:28

Zabac je napisao/la:@ Arnelinhooo
Ne deri se, tu sam ja. :lol:
Zabac je napisao/la:Recenica gdje govoris : **** Cesca imamo Jacka je po meni velika glupost.Nadam se da si je napisao ono iz zahebancije jer Cesc je pola ove ekipe.Kljuc,mozak,lider...
Cesc nije dovoljno iskusan da bude lider, to smo već apsolvirali. I drugi forumaši govore da bi to treb'o biti RvP, mada sam ja mišljenja da trebamo novog Adamsa (Jack karakterom, al' godine mu fale), možda Vermaelen, mada mi uvijek djeluje nekako tih. Definitivno, u ovom trenutku vodja ekipe je RvP. Što se tiče tog ključa, pa prošle sezone si vidio da nije. A čak, kad bi se ispostavilo da jeste, onda ga baš podhitno prodati, Arsenal ne smije ovisiti o jednom igraču, niti taj igrač smije biti veći od kluba. Tu rečenicu ja nigdje ne izgovorih, ako nadjes ,molim te da citiraš...al' Cesc je itekako nadoknadiv, jeste,mora i biće. Mozak ekipe jeE, jer igra poziciju ,na kojoj se ,prirodno,najviše "razmišlja",što ne znači da neko drugi to ne može odraditi.Opet, pretjera ga ti sa uveličavanjem. Cesc vs Milan ,eh to je Cesc koji je za dvije tri klase iznad ovog današnjeg, a današnji Cesc je prosjek igrač (u Arsenalovom kadru). Džeko je veličina npr. al' ovaj Džeko, danas, je amater naspram onog nekadašnjeg.
Zabac je napisao/la:Wenger mu je od Arsenala pokusao stvoriti raj,pokusao stvoriti Barcelonu,ali to je nemoguce.
Ovo je neargumenotvana rečenica i sa njom se ne slažem, ni pod razno. Nit je Wenger stvar'o Barcelonu, sličnosti ima, al' puno više različitosti, nit' je nemoguće stvoriti tim ,koji će biti dominantniji. Ja ne znam kako možete takvi biti, namjesto da se pitate "gdje je riješenje" , vi odmah kažete "riješenja nema".
Barcelona je u fudbal donijela novitet više, znači, dva noviteta više je već fudbal koji je bolji od Barceloninog (za to je ,opet,potreban proces).
Zabac je napisao/la:Previse je to vremena da Arsenal ceka ovu djecu
Dvadesetogodišnjaci i stariji, pa djeca?
Zabac je napisao/la:Zacrtaj za 2 godine da uzmes EPL, kad ti ekipa bude dovoljno jaka da uzme EPL eto ti sansa i u LP.
I sa ovim ti se buraz,bez ljutnje, ne slažem. Šta? U LP da se automatski predaš,dok ne osvojiš EPL?Ne ide to tako.
Zabac je napisao/la:.Ja licno bi ostavio ako je moguce ikako istu ekipu.
Ovde se slažemo,a oko pojačanja ne želim komentarisati, to su svačije želje i svak ima na njih pravo. ;)

Arsene je na pragu izgradje tog tima sa novitetom više u odnosu na Barcelonu i ja u taj projekat vjerujem. Opet ću ti ponoviti, Fabregas, kao Fabregas uopće nije bitan, jer igra sa još 10 igrača, pa igrao on ili neki šžšnj umjesto njega, potpuno je svejedno dokle god oni igraju kompaktibilno i zajednički, a ovaj Arsenal ne zna individualno napadati, već samo kao cjelina i to je razlog više zašto je nevažno ko igra i gdje igra.

Arsenal je jedini tim u EPL u kojem kad igraš sa prvom ili drugom postavom razlika je minimalna, jedva primjetna zar nije? Kad gledaš npr C.cup? Klinci su se nosili ravnopravno do sada sa svim preprekama, nekad manje,nekad više uspješno. A znaš zbog čega? Jer bilo kojih 11 ,koji istrče na teren ,opet će napadati kao tim, a ne kao pojedinac (i braniti se ,mada to baš i ne znaju :mrgreen: ).U tome je sva poenta. ;)

Edit: Za Nasrija još da dodam, znate šta njem fali? Zadnji pas ,a i pasovi općenito, svi su jako providni.U poredjenju sa Andrejem ,ovaj zadnji je u tome doktor za njega.A Nasriju na ruku ide nj mladost, a kod Arshavina mi smeta samo nezalaganje. :x
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []