FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Mirza_Hordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mirza_Hordas » 08 jul 2009, 14:09

BiH-TiTo: podmlađivanje ekipe :roll: :roll: kvalitetni mladi igrači odlaze nakon prve ponude a i mi smo dinamova filijala tako da ćemo njima davati te kvalitetne igrače
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 08 jul 2009, 14:12

A ako te baš zanima kako se radi to famozno podmlađivanje u Ajaxu npr. Kada je sredinom 90. tih AJAX harao evropom sa mladim igračima imao je u ekipi Blind 30. g, overmars 30. koji su bili okosnica. Nakon osvojenih titula mladi igrači su prodani a ajax je zapao u prosjek zbog bosmanovog pravila. Znači mlade igrače treba postepeno ubacivati jer će i ono tako više našpredovati. A kada je pitanje dali se sa mladim igračim može osvojiti naša liga odgovor je NE I OPET NE. Pa nemože to ni arsenal sa najboljimm mladim igračima na svijetu u najregularnijoj ligi na svijetu a ne ovdje. Pozdrav

Biko#1
Kontakt:

Post Postao/la Biko#1 » 08 jul 2009, 14:27

FCS je napisao/la:A ako te baš zanima kako se radi to famozno podmlađivanje u Ajaxu npr. Kada je sredinom 90. tih AJAX harao evropom sa mladim igračima imao je u ekipi Blind 30. g, overmars 30. koji su bili okosnica. Nakon osvojenih titula mladi igrači su prodani a ajax je zapao u prosjek zbog bosmanovog pravila. Znači mlade igrače treba postepeno ubacivati jer će i ono tako više našpredovati. A kada je pitanje dali se sa mladim igračim može osvojiti naša liga odgovor je NE I OPET NE. Pa nemože to ni arsenal sa najboljimm mladim igračima na svijetu u najregularnijoj ligi na svijetu a ne ovdje. Pozdrav
Djelimicno se slazem sa tobom, potrebno je u ekipi imati nekoliko iskusnijih pojedinaca koji bi trebali biti nosioci igre, ali ipak porediti nas sa Ajax-om ili Arsenal-om je prosto neuporedivo. Istina je da treba ulagati u omladinski pogon, ali je pitanje koliko se to isplati kod nas. FK Sarajevo je uradilo solidan posao sa Handzicem i Pandzom, od cijih transfera su zaradili cca 500.000 eura, ali ostaje zal za cinjenicom da ce ti isti igraci za sezonu ili dvije biti prodani za mnogo vece sume. U zadnje sezonu ili dvije, mnogo slucajeva je bilo da su talentirana djeca od 15 ili 16g napustala domovinu i nastavila put ka inostranstvu. To nije nacin na koji se traba raditi, barem u vecim ekipama nije, ostaje nam da se nadamo da ce FIFA-in zakon da igraci ispod 18 ne mogu napusitit svoju zemlju imati nekog pozitivnog uticaja.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 08 jul 2009, 14:44

BiH-TiTo je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:BiH-TiTo: podmlađivanje ekipe :roll: :roll: kvalitetni mladi igrači odlaze nakon prve ponude a i mi smo dinamova filijala tako da ćemo njima davati te kvalitetne igrače

Halooooo

Ali ih ja nedam niti dinamu niti milanu dok FK Sarajevo koje je odgojilo tog igraca ne dobije koliko je potrebno

Sarajevo treba da je filijala Werderu,Kölnu,Wolsfborgu,PSV-u,Austriji Bec.....

Kako god okrenes treneri nisu krivi nego neko drugi

Zasto bi mamic bio pametniji od Merdanovica ili ko se vec bavi stim poslovima u FK.Sarajevo

ti ko da ne znaš ko sjedi u upravi FK SARAJEVA, njima cilj da napune svoje džepove parama da budu puni ko brodovi :twisted: :twisted: a i rade na tome da ponize klub i da ga svedu na što niže grane
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Biko#1
Kontakt:

Post Postao/la Biko#1 » 08 jul 2009, 14:46

Slazem se, FK Sarajevo nije Lokomotiva iz Zagreba ili Inter iz Zapresica, pa da im bude filijala. Uprava nam je totalno nesposobna, i tu lezi cinjenica, a razlog sto se ne moze uzeti vise novaca jeste sto plate nisu redovne i samim tim i vrijednost igraca pada. Igrac i uprava, se dogovore da mu oni nece praviti probleme oko transfera, a da ce im on oprostiti dugovanja. Sta cemo takva nam je surova stvarnost!!!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 08 jul 2009, 16:19

na http://www.hordezla.ba/hz/ možete se izjasniti: da li ste da uprava ode ? Eto ga već se nešto sprema...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 jul 2009, 20:10

Vodili smo 1-0 protiv Zvijezde Dudo dao gol....vjerovatno je sad i zavrsila utakmica,dal je bilo promjene neznam :mrgreen:

Edit:zavrseno 0-1

Haj nek i nas sunce ugrije :mrgreen:
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 08 jul 2009, 20:22, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

amel korman
Kontakt:

Post Postao/la amel korman » 08 jul 2009, 20:21

zavrsilo 1-0 :mrgreen:

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 08 jul 2009, 20:23

sampioni ocami

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 08 jul 2009, 20:26

ma kakvi sampioni....kisa je sipala u Gr citav dan tako da su uslovi bili losi..gol je onako nikakav..iako ste pobijedili onakva igra treba da vas brine..zvijezda je igrala opusteno probavajuci sve igrace sok su igraci sarajeva igrali kao prvenstvenu..dobili su more kartona....ovo ne govorim zato sto sam navijac zvijezde ali ozb. igru koju je sarajevo pokazalo je ravna sredini tebele....mada ni zvijezda nije puno bolja ali pred nama je..
Zadnja izmjena: edo_malesak, dana/u 08 jul 2009, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 jul 2009, 20:28

Uskoro će izvještaj sa utakmice. No, moram da kažem kako je Sarajevo pokazalo kvalitet, odlična igra, posebno u prvom dijelu. Dudo u 11. minuti dao sa nekih 17 metara, nesmotrenost domačeg golmana. Drugo poluvrijeme Zvijezda bolja ali ipak nisu uspjeli dati gol.

Čestitke bordo timu, sve više simpatišem Sarajevo. Posebno da pohvalim onog Beloševiča, Hadžića i Dudu (on je bio danas najbolji). Dobar Pliska također.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

gdje,sta,kako?
Kontakt:

Post Postao/la gdje,sta,kako? » 08 jul 2009, 20:42

Knele je napisao/la:Uskoro će izvještaj sa utakmice. No, moram da kažem kako je Sarajevo pokazalo kvalitet, odlična igra, posebno u prvom dijelu. Dudo u 11. minuti dao sa nekih 17 metara, nesmotrenost domačeg golmana. Drugo poluvrijeme Zvijezda bolja ali ipak nisu uspjeli dati gol.

Čestitke bordo timu, sve više simpatišem Sarajevo. Posebno da pohvalim onog Beloševiča, Hadžića i Dudu (on je bio danas najbolji). Dobar Pliska također.
**** ti fudbal,ligu i sve zivo na svijetu kad je nama Dudo najbolji,toliko od mene

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 jul 2009, 20:55

edo_malesak je napisao/la:ma kakvi sampioni....kisa je sipala u Gr citav dan tako da su uslovi bili losi..gol je onako nikakav..iako ste pobijedili onakva igra treba da vas brine..zvijezda je igrala opusteno probavajuci sve igrace sok su igraci sarajeva igrali kao prvenstvenu..dobili su more kartona....ovo ne govorim zato sto sam navijac zvijezde ali ozb. igru koju je sarajevo pokazalo je ravna nicemu
Nemoj tako, pa onda nismo bili na istoj utakmici. Sarajevo zaista lijepo igralo, doduše u nastavku slabo, ali prvo poluvrijeme odlično. Tehnička ekipa, brzi kontra napadi a Maksumića i Torlaka se teško prolazi.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 jul 2009, 20:58

gdje,sta,kako? je napisao/la:
Knele je napisao/la:Uskoro će izvještaj sa utakmice. No, moram da kažem kako je Sarajevo pokazalo kvalitet, odlična igra, posebno u prvom dijelu. Dudo u 11. minuti dao sa nekih 17 metara, nesmotrenost domačeg golmana. Drugo poluvrijeme Zvijezda bolja ali ipak nisu uspjeli dati gol.

**** ti fudbal,ligu i sve zivo na svijetu kad je nama Dudo najbolji,toliko od mene
Ne znam druže, ali danas se čovjek borio kao lav na poziciji zadnjeg vezno. 5. broj, to je taj? Visok, onako...On je i postigao pogodak. :)

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 08 jul 2009, 21:03

Horde i hoce borbenost i pozrtvovanost kod igraca.Sama cinjenica da smo kao sto rece gore neko dosta kartona dobili dovoljan je pokazatelj da su igrali srcem.To treba da bude taktika i janjosa u svakoj narednoj utakmici,i onda rezultati nece izostati.Borbenost na terenu umanjice nedostatak odredjenog kvaliteta u ekipi.Svi u napad jedan je HASE.

Biko#1
Kontakt:

Post Postao/la Biko#1 » 08 jul 2009, 22:41

Najvaznije je da su se svojski trudili, prema izvjestaju sa meca mogu zakljuciti da smo vecim dijelom utamice imali inicijativu. Nadam se da cemo, do pocetka Europske lige dobiti neko vrijednije pojacanje i biti malo uigraniji.

BICE SARAJEVO OPET SAMPION, OPET SAMPION, OPET SAMPION!!!

Gistro_Bancho
Kontakt:

Post Postao/la Gistro_Bancho » 09 jul 2009, 12:16

irfan41 je napisao/la:
Gistro_Bancho je napisao/la:Sarajevo realno nema šta da traži ni u slijedećem prvenstvu a kamoli u evropi sa ovakvim kadrom i igračkim i stručnim a i upravom.

vidim da si veliki znalac.

p ovaj kadar je izborio evropu

idi se ljeci

Vidima i ja da si ti veliki znalac pa ti ta ekipa od Odžaka izgubi !!!

Biko#1
Kontakt:

Post Postao/la Biko#1 » 09 jul 2009, 14:22

Gerrard je napisao/la:Sto ne mogu ove strumfovske ljubomore :D

Ebo Odžak , pametnije ti je da trazis kakvu misiju rupu da se sakrijes , blize se evropske utakmice valja Horde gledati po gradu kako se lagano krecu prema Kosevu :D
Ma pusti, ljubomora cini cuda. Joj jedva cekam utakmice pretkola :D .

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 09 jul 2009, 14:24

Gistro_Bancho je napisao/la:
irfan41 je napisao/la:
Gistro_Bancho je napisao/la:Sarajevo realno nema šta da traži ni u slijedećem prvenstvu a kamoli u evropi sa ovakvim kadrom i igračkim i stručnim a i upravom.

vidim da si veliki znalac.

p ovaj kadar je izborio evropu

idi se ljeci
Vidima i ja da si ti veliki znalac pa ti ta ekipa od Odžaka izgubi !!!
to je prva pripremna utakmica bila

cak se nije ni odigrala cijela,svi dobili sansu, tako da to nije nikakav pokazatelj

vazno je da su ovi momci izborili evropu

i vazno je da bilo ko iugra za sarajevo da ti moci osiguraju da nam zeljo gleda ledja
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 jul 2009, 14:25

Molio bih da isprave grešku u glavnoj vijesti "Merdanović: Jurišamo na duplu krunu" umjesto Udruženja građanja, udruženje navijača. toliko...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, hurem, Rajvosa4ever i 36 gostiju.