Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

legenda reala
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la legenda reala » 01 jul 2011, 21:40

Malo prelistam prethodne postove i joj kakvih se sve gluposti načita ,pa Edine sine šta je bolan sa tobom ,što si poludio smiri malo živce ,ja kao veliki stručnjak :lol: :lol: te savjetujem ,ne trči pred rudu kakav bolan Federer šta ti je on je svoje otpjevo . ;)

Jednom sam rekao da Nole nikad neće biti veliki igrač ,i on me malo po malo počeo demantovati ,ali ja sam još uvijek na svom mišljenju i kažem da on neće postati jedan od najveći ,osvojiće još dva-tri GS i to je to.
Ali za Murraya je veliki igrač što jes jes ,pa on ako osvoji i dva GS to će biti uspjeh za njega ,što reko kolega Virtu za Del Poa kako je malouman i ja to isto mislim za njegovog ljubimca on je malouman i kraj priče ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 01 jul 2011, 21:42

Jako malo vas zna o tenisu.Jedan poen na Gs mechevima ne odlucuje mech.Moze odluciti Gem, eventualno Set.Ali mech , pa zakaj je vama covjece ???
Nadal slabije cita servis inace, prvi set ili prvu polovinu, kada pocne hvatati servis,prosto je nemoguce da ti ne oduzme servis.On stisce, vraca.Popustis li i pustis li mu incijativu on te zgazi.Momak je jednostavno pravi killer!
Nadal je poceo gadjati servis od drugog seta oko 75 do 80% ka samom kraju mecha.Na svoje servis gemove bio je previse ubjedljiv a na svaki Marejov pravio veliki pritisak.Citao mu je i vracao 1 servis a Marej iz toga i poceo promasivati i vise gadjati same linije sto dovodi do smanjenja procenta i veceg rizika.Uvukao mu se naprosto pod kozu.Nadal zaista iako to ne volim reci ima jednostavno genijalan forhend.Toliko raznovrsno ga igra i tolike promjena ritma iz tog udarca da ne moze covjek vjerovati.Marej je igrao dobro ali Nadal je bio fantastican.Branio se kad je trebalo, napadao kad je trebalo.Mjenjao strasno ritam a Marej se cesto i gubio.Jos jedna stvar koja me fascinira iz dana u dan je Nadalov osjecaj i volley na samoj mrezi.Ima li ko bolji volley od Nadala ??? Ima li ko bolji momentum od njega,nevjerujem.Sa toliko osjecaja odigra onaj bekend volley i sa toliko slajsa da je naprosto savrsen i estetski i egzekucijom kao i ucinkovitoscu.Marej ima problem na Wimbledonu a to je Nadal.Inace ima problem kao i svaki igrac sa Nadalom,ali Nadal je drugi igrac na travi i na bilo kojoj drugoj podlozi.On je najagresivniji igrac upravo na travi a najdefanzivniji na sljaci.Zasto to radi?Zna on ,ali vraski to dobro radi.Kompetnost igraca se gleda upravo na ovim dvjema podlogama.koliko si dobar sa linije i u terenu , toliko dobar moras biti i s' traga.Nadal je u tom krajnje ne dodirljiv.Novak je fantastican igrac i zaista odusevljava i ima sanse logicno.Ali kontrolu mecha i sam ritam zadaje uvjek Nadal.Ovo je GS takmicenje ovde pada sve u vodu.Ovo je finale Gs-ma a Nadal je naprosto kao masina u takvim mechevima.Novak u koliko zeli dobiti,mora odigrati fantasticno u napadu, kai i u defanzivi i prije svega mora sjajno servirati.I onda opet dodjemo do toga Ali....
Znao je Federer perfektno u finalima igrati,servirati ali Nadal je kao pit-bull.Kad nanjusi bol,on ne popusta i grize sve jace i jace.u KOliko novak pokaze djelic slabosti ili bolnu tacku tu je zapravo kraj svih nadanja.4:0 ove godine je sjajna podloga za samu pobjedu.Ali bukvalno nista ne znaci.Nadal je naucio mnogo iz tih mecheva i pronasao par varijanti.U koliko Nadal bude igrao svoj najbolji tenis ,Novak naprosto kakav god bio nema sanse.Ovo je finale a Nadal je Nadal.Sigurno najveci sampion.Sanse su 50-50.Otvaranje mecha nista ne znaci i sam prvi set.Mentalna snaga ce presuditi kao i smirenost u odlucujucim momentima.Koliko me sjecanje sluzi dobro Nadal ima 5:0 na GS protiv Novaka sto zasigurno nije slucajnost.i to je njegova predost.

Danas je Novak bio mnogo bolji od Tsonge i lagano ga dobio ali pokazao par puta svoje slabe strane.Iako ruku na srce Tsonga je bio blijed u odnosu na mech protiv Fedexa sto je bilo za ocekivati.
Marej je bio odlican ali Nadal je jednostavno ubrzao i pojacao a Marej nije imao brzinu vise.

Veliki sam fan Mareja i zaista nisam razocaran,on je odigrao na nivou ali majstoru pruzi ruku.Nemam mrznje nikakve , volim tenis kao sport i nije mi bitna nacionalnost niti nacin igre itd.Svi igraju na svoj nacin prelijepo.Neki fascinantno a neki malo manje.Divim se Nadalu,Rogeru i Novaku a nadam se uskoru i Mareju i Delpu.Tenis je jaci nego ikad jer sam mnogo mnogo generacija odlgedao i pratio.Ovo je najbolji tenis i tenis prepun ritma,tempa i neizvjesnosti.Nisam nikada uzivao u servis volley igri i jedva sam cekao da igrac poput Agassija stupi na scenu i promjeni tok i uznaprijedi tenis.Federer ga je promovisao na najbolji moguci nacin,nadal uznaprijedio.Da li neko drugi poput Novaka,Mareja,Delpa itd ili pak opet Nadala moze podici na visi level.Vidjemo'.
Tenis nije samo Roger Federer ili Rafael Nadal.Tu ima mnogo toga drugoga.Jesu zasigurno najveci ikada.Ko ce biti od njih najveci.Moje misljenje Nadal.Necu nista preudicrati, ali Nadal slucajno ne vodi 16-8 ili pak sa 25 godina ima 10 titula.Karijera koliko ce mu trajati zaista nije pod znakom pitanja.Nadal je promjenio nacin igre i igra kako treba da igra.Problem mu je bio beton radi jacine podloge a njegovog loseg kretanja.Vise to nije slucaj i siguran sam da ce igrati na visokom nivou kao i Roger godinama jos.KOliko Roger moze, tu nemam dvojbe.Majstor uvjek moze.On cak i sada igra odlicno.Nije problem u njemu nego u kvalitetu ostatka tura.Citav tur je podignut na visi level i igraci iz top 30 uvjek mogu dobiti mnogo vise rangiranog rivala.Neizvjesnost je na vrhuncu a Roger se nikad ne otpisuje to zapamtite.On je veliki znalac i veliki majstor.Ostao na 16 ili 20 on ce jos godinama pruzati fenomenalne partije i gotovo nikad nece biti izostavljen kao jedan od top favorita.Zasluzio je i tako ce i biti.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 jul 2011, 21:43

Virtu4l je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:To stoji.. Ali, da li zbog toga Đokovića nazivaš sisicom ili ima neki drugi razlog??.. Zbilja me zanima..
Naravno da ima drugi razlog, to su padobranci kao ovaj iznad tebe. Njih tenis ne zanima, samo ono o čemu smo jutros diskutovali (premotaj temu unazad). Malo, malo pa desant...
Ali to je isto kao da ja zbog silnih nafuranih navijača Barce, nazivam Messija pitchkicom i sl.. Mislim, ionako neće to doći do njega, ali opet imam neko poštovanje prema velikim sportašima.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jul 2011, 21:44

Edin TM87 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Pitao ga je lik koji mu je cilj u tenisu, a Djokovic je rekao: "da budem prvak sveta". To je bilo 93e ili 94e. ;)
Kad je Dokovic osvojio Wimbledon?

Bogme, nacekat ce se on da mu se ispuni san... ;)

Kad je Federer osvojio zlatnu Olimpijsku medalju ,više se OI mogu računati kao neko SP ,znam da govore kako je WB nezvanično prvenstvo svjeta ,ali pazi nezvanično moj Edo :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 21:45

MaGiCa je napisao/la:@Virtu4l

Na osnovu cega se Viskovicevo "dno" razlikuje od tvog "dna" :?:
Zato što on treba biti uzor? A ja sam samo neko bez imena, internet huligan?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 21:47

spielführer_21 je napisao/la:Ali to je isto kao da ja zbog silnih nafuranih navijača Barce, nazivam Messija pitchkicom i sl.. Mislim, ionako neće to doći do njega, ali opet imam neko poštovanje prema velikim sportašima.
Nije to isto, nije ni blizu, ovo prelazi granice sporta. Koliko oni poštuju moje, toliko ću ja poštovati njihovo. Fer?
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2011, 21:53

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:@Virtu4l

Na osnovu cega se Viskovicevo "dno" razlikuje od tvog "dna" :?:
Zato što on treba biti uzor? A ja sam samo neko bez imena, internet huligan?
Zar nismo svi mi ljudi :?: Zar nije nase dno ujedno i dno ljudskog roda kao takvog, bez obzira na drustvenu funkciju ili lokaciju :?: Kretenizam je kretenizam, gde god da ga ima...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 jul 2011, 21:55

formance je napisao/la:Vi stvarno mislite da je Nadal bio bolji prošle godine nego ove? Nije. Čak je po onome što gledam bolji ove godine nego prošle. Glavni problem je bio Novak Đoković i na osnovu toga se izvlači ta konstantacija da je Rafa "lošiji" sada nego prije. Da kojim slučajem Novaka nije bilo Rafa bi osvojio i IW i Miami i Madrid i Rim a to sigurno nisu loši rezultati. Manite se njegovog jadikovanja i majstorskog skidanja pritiska sa sebe. To radi čitavu karijeru i radit će sve dok mu donosi rezultat. Federera nije pobijedio lagano kako se čini. Da ovaj nema kompleks bila bi to potpuno drugačija priča. Najbolji svih vremena ? Svako ima svoje mišljenje koje poštujem, ali zasada činjenice govore drugačije. Nisam Magica, ali morao sam odgovoriti.
A po cemu je bolji? Defanziva je savrsena kao i uvijek. Napadacki je znatno opao, jer su mu povreda u Melburnu i Djokovic djelimicno narusili samopouzdanje. Ne znam sta da ti kazem ako ne primjetis da rjedje napada i rjedje pogadja ofanzivne udarce. Njegovi napadi iz defanzive su znatno rjedji nego ranije, jer mu je djelimicno poljuljano samopoozdanje, pa sve rjedje pokusava taj najtezi udarac u tenisu (ujedno njegova specijalnost). Taj udarac je njegov zastitni znak, nenormalno mu podigne a protivniku ubije samopouzdanje. Fali mu to.

Virtual
Ovo boldirano je veoma zanimljivo, zar ne? Nadal je zadržao igru iz 2005. godine, pa sve do danas, to je punih šest godina, zar ne? Federer je držao igru isto toliko, možda malo više, istina zar ne? Sada ćemo mi njih dvojicu upoređivati sa igračem koji je bljesnuo na šest mjeseci? Nema teorije, oni su ikone ovog sporta, a to je nešto što ovi zaluđeni maloumnici ne mogu shvatiti, pa jedan Višković je sinoć dotakao samo dno zbog te iste euforije, to dokazuje neke stvari...
Zbog toga i jeste najboljih svih vremena. Igra manje vise konstantno dobro duzi niz godina u veoma jakoj konkurenciji. I Federer je igr'o duzi niz godina na vrhunskom nivou, al' u znatno slabijoj, gubitnickoj konkurenciji. Zbog toga je mjesto iza Nadala na vjecnoj lisi,.. Po meni, naravno :mrgreen: .

A nije bas Djokovic bljesnuo samo sest mjeseci,.. On konstantno napreduje iz godine u godinu, i tom napretku se jos uvijek ne nazire kraj,.. Historijski gledano, ne moze u istu recenicu sa Federerom i Nadalom,.. Al' trenutno je od jednog bolji, a sa drugim rame uz rame.

Adnan24

Pa Marej uvijek igra dobro dok ne naleti na Federera, Nadala i Djokovica. Fali mu jos uvijek onaj 'x faktor' koji je potreban da bi bio najbolji. I mene je iznenadio u prvom setu, al' ni u jednom trenutku nisam sumnj'o da ce pilu okrenuti naopako i na kraju samog sebe pobjediti (uz svesrdnu pomoc Nadala, naravno),..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 jul 2011, 21:55

Virtu4l je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Ali to je isto kao da ja zbog silnih nafuranih navijača Barce, nazivam Messija pitchkicom i sl.. Mislim, ionako neće to doći do njega, ali opet imam neko poštovanje prema velikim sportašima.
Nije to isto, nije ni blizu, ovo prelazi granice sporta. Koliko oni poštuju moje, toliko ću ja poštovati njihovo. Fer?
OK, to je tvoj način.. Ja imam puno bolje živce, pa me baš briga za takve ljude. Mislim da bi i ti trebao to da iskuliraš, al opet do tebe je..

On topic: kako je ispao Britanac, a Nadal mi je nešto antipatičan, vatreno ću navijati za Đoku u finalu..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 22:01

MaGiCa je napisao/la:Zar nije nase dno ujedno i dno ljudskog roda kao takvog, bez obzira na drustvenu funkciju ili lokaciju
Možda jeste, možda nije? Ko će znati. On je izabrao svoj put i treba mu ostati dosljedan i ne povijati se?
spielführer_21 je napisao/la:OK, to je tvoj način.. Ja imam puno bolje živce, pa me baš briga za takve ljude. Mislim da bi i ti trebao to da iskuliraš, al opet do tebe je..
Živci nemaju veze sa tim. Pojedincima treba pokazati gdje im je mjesto.
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2011, 22:06

legenda reala je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Pitao ga je lik koji mu je cilj u tenisu, a Djokovic je rekao: "da budem prvak sveta". To je bilo 93e ili 94e. ;)
Kad je Dokovic osvojio Wimbledon?

Bogme, nacekat ce se on da mu se ispuni san... ;)

Kad je Federer osvojio zlatnu Olimpijsku medalju ,više se OI mogu računati kao neko SP ,znam da govore kako je WB nezvanično prvenstvo svjeta ,ali pazi nezvanično moj Edo :lol:
Ne seri, papce gorazdanski :lol: :lol: :lol: Kad se u Gorazdu tenis igr'o? Federer je osvojio zlatnu Olimpijsku medalju proslih OI 2008. u Pekingu, nevjerovatno, takav strucnjak iz Gorazda, a ne zna taj podatak! :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 01 jul 2011, 22:09

chardy,anderson,bagdatis,lodra,tomic, i dobrim djelom istroseni tsonga svaka cast ali mislim da jos nije imao jaci test na ovogodisnjem wimbldonu , odlican zdrijeb ali je i zato Novak jako odmoran , ali opet ocekujem laganih 3-0,3-1 za Nadala , jednostavno mislim da je pokazao vise o historiji je smijesno govoriti ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jul 2011, 22:13

Ma nije to nikakva mržnja ,ali ja isto Novaka ne volim ,i uvijek navijam protiv njega s kim god da igra .A za Ivaniševića sam uvijek navijo ,kao i sad za Anu i Viktora kad igraju navijam ,ali za Novaka nikad ;)

Edine sine ja kao veliki stručnjak znam da je Rafael Nadal ESP osvojio zlatnu Olimpijsku medalju u Pekingu 2008 ,šta si ti gledo ja ne znam ,pobjedio u finalu Gonzalesa ,a Nole uzo bronzu ,Edo informiši se ,
Singl

Ta medalja je isto Wawrinkina kao i Feđina

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2011, 22:15

Wawa je dobio svoju, a Roger svoju 8-)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 01 jul 2011, 22:17

Edin TM87 je napisao/la:

ta medalja je vrijedna k'0 Bihac Open... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (sala)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jul 2011, 22:20

Edin TM87 je napisao/la:

ma i sam znaš da za Feđu ona nema neko veliko značenje ,on želi onu u SINGLU

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 22:21

Reci mu legendo, 'ta će on tebi o Olimpijadi pričati :P
Voli te tvoje Sarajevo.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 01 jul 2011, 22:21

Virtu4l je napisao/la:Nadal je ponovo bio perfektan. Nadam se da će samljeti onu sisicu u nedjelju i staviti ga tamo gdje realno pripada.
:lol: :lol: :lol:
Izdržati, to je temelj vrline!

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 01 jul 2011, 22:23

Covek je lepo rekao Federerer ima zalto sa olimpijade nista ga pitali da li singl ili dubl, on ima zlatnu medlaju

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 01 jul 2011, 22:26

rogeRF je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nadal je ponovo bio perfektan. Nadam se da će samljeti onu sisicu u nedjelju i staviti ga tamo gdje realno pripada.
:lol: :lol: :lol:
Pa da stavice ga tamo gde pripada na prvo mesto rang liste

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.