formance je napisao/la:Vi stvarno mislite da je Nadal bio bolji prošle godine nego ove? Nije. Čak je po onome što gledam bolji ove godine nego prošle. Glavni problem je bio Novak Đoković i na osnovu toga se izvlači ta konstantacija da je Rafa "lošiji" sada nego prije. Da kojim slučajem Novaka nije bilo Rafa bi osvojio i IW i Miami i Madrid i Rim a to sigurno nisu loši rezultati. Manite se njegovog jadikovanja i majstorskog skidanja pritiska sa sebe. To radi čitavu karijeru i radit će sve dok mu donosi rezultat. Federera nije pobijedio lagano kako se čini. Da ovaj nema kompleks bila bi to potpuno drugačija priča. Najbolji svih vremena ? Svako ima svoje mišljenje koje poštujem, ali zasada činjenice govore drugačije. Nisam Magica, ali morao sam odgovoriti.
A po cemu je bolji? Defanziva je savrsena kao i uvijek. Napadacki je znatno opao, jer su mu povreda u Melburnu i Djokovic djelimicno narusili samopouzdanje. Ne znam sta da ti kazem ako ne primjetis da rjedje napada i rjedje pogadja ofanzivne udarce. Njegovi napadi iz defanzive su znatno rjedji nego ranije, jer mu je djelimicno poljuljano samopoozdanje, pa sve rjedje pokusava taj najtezi udarac u tenisu (ujedno njegova specijalnost). Taj udarac je njegov zastitni znak, nenormalno mu podigne a protivniku ubije samopouzdanje. Fali mu to.
Virtual
Ovo boldirano je veoma zanimljivo, zar ne? Nadal je zadržao igru iz 2005. godine, pa sve do danas, to je punih šest godina, zar ne? Federer je držao igru isto toliko, možda malo više, istina zar ne? Sada ćemo mi njih dvojicu upoređivati sa igračem koji je bljesnuo na šest mjeseci? Nema teorije, oni su ikone ovog sporta, a to je nešto što ovi zaluđeni maloumnici ne mogu shvatiti, pa jedan Višković je sinoć dotakao samo dno zbog te iste euforije, to dokazuje neke stvari...
Zbog toga i jeste najboljih svih vremena. Igra manje vise konstantno dobro duzi niz godina u veoma jakoj konkurenciji. I Federer je igr'o duzi niz godina na vrhunskom nivou, al' u znatno slabijoj, gubitnickoj konkurenciji. Zbog toga je mjesto iza Nadala na vjecnoj lisi,.. Po meni, naravno

.
A nije bas Djokovic bljesnuo samo sest mjeseci,.. On
konstantno napreduje iz godine u godinu, i tom napretku se jos uvijek ne nazire kraj,.. Historijski gledano, ne moze u istu recenicu sa Federerom i Nadalom,.. Al' trenutno je od jednog bolji, a sa drugim rame uz rame.
Adnan24
Pa Marej uvijek igra dobro dok ne naleti na Federera, Nadala i Djokovica. Fali mu jos uvijek onaj 'x faktor' koji je potreban da bi bio najbolji. I mene je iznenadio u prvom setu, al' ni u jednom trenutku nisam sumnj'o da ce pilu okrenuti naopako i na kraju samog sebe pobjediti (uz svesrdnu pomoc Nadala, naravno),..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.