A ti gledaj kako hoces...
Sto se tice scudetta tu ste za daleko iznad svih,ne znam da vam to iko spori
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
pa ja mislio mi ukrali sva skudeta pa disproporcija izmedju kuce i Europe ko sto pametnjakovic izvjesni receInterista di cuore je napisao/la:Mah broji ti polufinala i izgubljena finala,al brojevi kazu da Inter ima 3 LP,a Juve 2.Isto tako brojevi kazu da Inter ima 3 Kupa Uefa kao i Juve.
JuveSissoko je napisao/la:pa ja mislio mi ukrali sva skudeta pa disproporcija izmedju kuce i Europe ko sto pametnjakovic izvjesni receInterista di cuore je napisao/la:Mah broji ti polufinala i izgubljena finala,al brojevi kazu da Inter ima 3 LP,a Juve 2.Isto tako brojevi kazu da Inter ima 3 Kupa Uefa kao i Juve.
MaGiCa je napisao/la:JuveSissoko je napisao/la:pa ja mislio mi ukrali sva skudeta pa disproporcija izmedju kuce i Europe ko sto pametnjakovic izvjesni receInterista di cuore je napisao/la:Mah broji ti polufinala i izgubljena finala,al brojevi kazu da Inter ima 3 LP,a Juve 2.Isto tako brojevi kazu da Inter ima 3 Kupa Uefa kao i Juve.
Taj pametnjakovic te je toliko puta ovde razlokao, da imas obraza sam bi se povukao iz price.
Od svih tema ste ovde, ti i jos neki, napravili revizionisticku hajku, sto vam drug moderator omogucava svojim pateticnim saglasjem.
Cinjenica je da je Moggi bio upleten u sve i svasta. Cinjenica je da je Moggijeva era najuspesnija era u istoriji Juventusa. Cinjenica je da je Juventus (kao i Moggi) osudjen. Cinjenica je da ste se bunili i cinjenica je da ste pofasovali. I sta tebi tu konkretno nije jasnoAjde da se malo igramo cinjenica, kako ti cesto volis da radis. Da se EPO konzumira u "malim" kolicinama, da se "malo" tehnomenadzerise, da se "malo" zovu sudije, da se "malo" laze i da se "malo" krade...Smesni i pateticni @JuveSissoko, koji nikada nece shvatiti neke stvari - da nije "provokacija" kad za lopova kazes da je lopov i da nije "nepravedna kazna" kad ispastas za nesto sto si ucinio.
JuveSissoko je napisao/la:![]()
ti mene razlokao, ti samo ovu djecicu mozes razlokat povrsnim pricama o fudbalu, pa te prate ko stado ovaca, ti si previse umisljen, pa kad ti neko kontrira ko ima znanja i svoj stav ti pocnes da metaforama i poredjenjima vrijedjas istog, jer nemas sta da kazes suvislo,toliko o tvom znanju i razlokanju, dizes se u nebesa jer pametujes ovoj djeci sto gledaju fudbal od pojave Ronaldiha i C.Ronalda, pa mislis da druge mozes uvjerit u nesto a kad vidis da ne mozes onda provociras i vrijedjas, razlokao??
postajes smijesan, kao i ovaj post tvoj o disproporciji domacih i europskih utakmica Juventusa, ti izgleda toliko mrzis Juve da kad je 90tih harao zazmirio si i nisi zelio sam sebi priznat sto se to u LP dogadja,
![]()
nista, onda uzivaj u calcioscommeseu, Serie A na dnu , koju je i usmrdjela BL prestigla, u sezonama u kojima mafija ima "svoje kolo" i ovo ti je dobro provjerena informacija, uzivajteMaGiCa je napisao/la:JuveSissoko je napisao/la:![]()
ti mene razlokao, ti samo ovu djecicu mozes razlokat povrsnim pricama o fudbalu, pa te prate ko stado ovaca, ti si previse umisljen, pa kad ti neko kontrira ko ima znanja i svoj stav ti pocnes da metaforama i poredjenjima vrijedjas istog, jer nemas sta da kazes suvislo,toliko o tvom znanju i razlokanju, dizes se u nebesa jer pametujes ovoj djeci sto gledaju fudbal od pojave Ronaldiha i C.Ronalda, pa mislis da druge mozes uvjerit u nesto a kad vidis da ne mozes onda provociras i vrijedjas, razlokao??
postajes smijesan, kao i ovaj post tvoj o disproporciji domacih i europskih utakmica Juventusa, ti izgleda toliko mrzis Juve da kad je 90tih harao zazmirio si i nisi zelio sam sebi priznat sto se to u LP dogadja,
![]()
Lepo je to Dzenan ovde objasnio: vi ljudi imate svoju verziju istine, te je sa vama nemoguce razgovarati. Ili je covek automatski za vas ili je protiv vas. Ako je to tako, biram da budem protiv EPO-a, protiv Moggija i njegovog nasledja, protiv uticaja bogatih industrijalaca... protiv Juventusa iz "slavnih devedesetih" (ukratko).
trolu, ti si poceo jucer sa prozivanjem, sad nas poredis sa tim zlocincima, ti zasluzujes ban troluGrande je napisao/la:Ovi navijaci propalog kluba (citaj juventus) su isto kao ratni zlocinci ratko mladic i radovan karadzic...Na pitanje dali se desio zlocin njihov je odgovor uvijek bio isti a glasio je:Ma kako to,to se nije desilo,i kako vas nije sramota nas osuđivati??halo bolan zlocina nije bilo,ccc...
Eh ako nije bilo zlocina nije bilo ni namjestanja...kako necete da shvatite da da vam klub polako propada??kako ne kontate da ce te i ove godine ostati bez trofeja??kako ne shvatite da ste otisli u hendek??I kako ne shvatite da ste postali prosjecan klub??Kada shvatite nekes tvari bit ce vam lakse...Ja prvi NIKADA NISAM NAPISAO NI JEDAN POST NA VASOJ TEMI(osim na onoj temi gdje se prica o vasem namjestanju) A VI VISITE OVDJE,zato vam kazem ajd zdravoooooooooo...
Zasto momak zasluzuje ban ,zato sto je moderator Juventino? il zato sto ste vi MOgijevi sljedbenici ? pa nije on poslanikJuveSissoko je napisao/la:trolu, ti si poceo jucer sa prozivanjem, sad nas poredis sa tim zlocincima, ti zasluzujes ban troluGrande je napisao/la:Ovi navijaci propalog kluba (citaj juventus) su isto kao ratni zlocinci ratko mladic i radovan karadzic...Na pitanje dali se desio zlocin njihov je odgovor uvijek bio isti a glasio je:Ma kako to,to se nije desilo,i kako vas nije sramota nas osuđivati??halo bolan zlocina nije bilo,ccc...
Eh ako nije bilo zlocina nije bilo ni namjestanja...kako necete da shvatite da da vam klub polako propada??kako ne kontate da ce te i ove godine ostati bez trofeja??kako ne shvatite da ste otisli u hendek??I kako ne shvatite da ste postali prosjecan klub??Kada shvatite nekes tvari bit ce vam lakse...Ja prvi NIKADA NISAM NAPISAO NI JEDAN POST NA VASOJ TEMI(osim na onoj temi gdje se prica o vasem namjestanju) A VI VISITE OVDJE,zato vam kazem ajd zdravoooooooooo...
prvo lik proziva, kad mu se neko javi, onda na kraju iste poredi za zlocincima, okay ako to nije za bana, onda ja kazem da si recimo ti kao zaostalo dijete, vidis nisam direktno ti rekao da si glup, nego samo koristio poredjenje, tako smo i mi svi ovdje zlocinci, ne direktno nego preko poredjenja, a koji mi to dalje zlocin pravdamo, vidim i ti se uklapas u to trolanje, doticni zlocin Moggia koji pravdamo je?? da li ti znas definiciju prekrsaja, kriminalnog djela ili zlocina?? posto vidim da to mjesas, isto kao sto se mjesa namjestanje utakmica sa onim zbog cega je Juve kaznjen, dakle uvijek cu se javit dok god nas neko optuzuje za namjestanje utakmica,a iste nisu dokazane,zapravo je taj sud sam rekao da takvih nema, to sto vi niste upuceni ne daje vam zapravo da nas poredite sa zlocincima, ili da provocirate Juventuswarden je napisao/la:Zasto momak zasluzuje ban ,zato sto je moderator Juventino? il zato sto ste vi MOgijevi sljedbenici ? pa nije on poslanikJuveSissoko je napisao/la:trolu, ti si poceo jucer sa prozivanjem, sad nas poredis sa tim zlocincima, ti zasluzujes ban troluGrande je napisao/la:Ovi navijaci propalog kluba (citaj juventus) su isto kao ratni zlocinci ratko mladic i radovan karadzic...Na pitanje dali se desio zlocin njihov je odgovor uvijek bio isti a glasio je:Ma kako to,to se nije desilo,i kako vas nije sramota nas osuđivati??halo bolan zlocina nije bilo,ccc...
Eh ako nije bilo zlocina nije bilo ni namjestanja...kako necete da shvatite da da vam klub polako propada??kako ne kontate da ce te i ove godine ostati bez trofeja??kako ne shvatite da ste otisli u hendek??I kako ne shvatite da ste postali prosjecan klub??Kada shvatite nekes tvari bit ce vam lakse...Ja prvi NIKADA NISAM NAPISAO NI JEDAN POST NA VASOJ TEMI(osim na onoj temi gdje se prica o vasem namjestanju) A VI VISITE OVDJE,zato vam kazem ajd zdravoooooooooo...?pa da ga sijedite i u dobru i u zlu .MOmak je fino napisao ono sto se pise i o cemu se govori u svim drzavama ,a to je da ste namjestali i da je presudba javno donesena a to sto se vi ne slazete s njom ,pa razumijem vas ,koji zlocinac bi
![]()
PS :Mislim da ce moderator obrisati ove postove, jer se neko zamjerio njegovim "ljudima ",nadam se da nisam upravu i da ce ovo ostati, jer ovo je pisani dokument u kojem se vide jadni pokusaji pravdanja zlocina ,btw ko da su ih forumasi pociniliia ne doticne osobe ....
Ne poredi njih lik sa zlocincima nego poredi zlocin sa zlocinom (ne u onolikoj mjeri nego u do faze prekrsaja i sa svim sto je u suprotnosti sto namece drzava /zakon /drustvo ,jednostavno sve sto se kosi sa normalnim i t o ti je ujedno i socijoloska def prekrsaja ,koju sam ja vjeruj ,dobro izucio ,a sto se tice mene i upucivanja u tokove ove presude ,recimo da sam upuccen dovoljno ,ne bolesno upucen da branim il optuzujem nekoga u velikoj mjeri ko sto mnogi rade ,i jos nesto °˛da dovoljna mi je zabrana i dokaz njegovog postenja (MOggia)to da su mu dozivotno zabranili da bude u nogometnim vodama .JuveSissoko je napisao/la:
prvo lik proziva, kad mu se neko javi, onda na kraju iste poredi za zlocincima, okay ako to nije za bana, onda ja kazem da si recimo ti kao zaostalo dijete, vidis nisam direktno ti rekao da si glup, nego samo koristio poredjenje, tako smo i mi svi ovdje zlocinci, ne direktno nego preko poredjenja, a koji mi to dalje zlocin pravdamo, vidim i ti se uklapas u to trolanje, doticni zlocin Moggia koji pravdamo je?? da li ti znas definiciju prekrsaja, kriminalnog djela ili zlocina?? posto vidim da to mjesas, isto kao sto se mjesa namjestanje utakmica sa onim zbog cega je Juve kaznjen, dakle uvijek cu se javit dok god nas neko optuzuje za namjestanje utakmica,a iste nisu dokazane,zapravo je taj sud sam rekao da takvih nema, to sto vi niste upuceni ne daje vam zapravo da nas poredite sa zlocincima, ili da provocirate Juventus
samo jedno pitanje, znas li ti razliku izmedju sportskog suda i civilnog?? i djela koja se presudjuju na jednom i na drugom, o kakvim zlocinima pricate, sportski sud i zlocin u istu recenicu u pravu ne idu zajedno ni pod razno,oko te dozivotne zabrane, mogu ti samo reci, da su je produzili, na osnovu isith dokaza, u normalnim drzavama ne moze se izricati kazna dva puta zbog istog djela na osnovu istih dokaza, to ti je kao kad ti ja napisem kaznu za pogresno parkiranje pa poslije pet godina dodjem i opet ti je za isto parkiranje od ranije naplatim, al to je FIGC i oni su vladari fudbala u Italiji,mogu radit sta hoce, kaznjvat koga i koliko hoce, meni je najsvijetliji dokaz svega da je FIAT postao sponzor Saveza a da Morattieve kompanije ili od njegovih "jarana" su sada spoznori Juventusa, meni dovoljno da razumijem materiju italijanskog skandala i fudbala uopsteno,sve **** do ****,i prljave ruke od premijera sada bivseg, do vlasnika klubova, menadzera i itd itd, oprat se nece nikadwarden je napisao/la:Ne poredi njih lik sa zlocincima nego poredi zlocin sa zlocinom (ne u onolikoj mjeri nego u do faze prekrsaja i sa svim sto je u suprotnosti sto namece drzava /zakon /drustvo ,jednostavno sve sto se kosi sa normalnim i t o ti je ujedno i socijoloska def prekrsaja ,koju sam ja vjeruj ,dobro izucio ,a sto se tice mene i upucivanja u tokove ove presude ,recimo da sam upuccen dovoljno ,ne bolesno upucen da branim il optuzujem nekoga u velikoj mjeri ko sto mnogi rade ,i jos nesto °˛da dovoljna mi je zabrana i dokaz njegovog postenja (MOggia)to da su mu dozivotno zabranili da bude u nogometnim vodama .JuveSissoko je napisao/la:
prvo lik proziva, kad mu se neko javi, onda na kraju iste poredi za zlocincima, okay ako to nije za bana, onda ja kazem da si recimo ti kao zaostalo dijete, vidis nisam direktno ti rekao da si glup, nego samo koristio poredjenje, tako smo i mi svi ovdje zlocinci, ne direktno nego preko poredjenja, a koji mi to dalje zlocin pravdamo, vidim i ti se uklapas u to trolanje, doticni zlocin Moggia koji pravdamo je?? da li ti znas definiciju prekrsaja, kriminalnog djela ili zlocina?? posto vidim da to mjesas, isto kao sto se mjesa namjestanje utakmica sa onim zbog cega je Juve kaznjen, dakle uvijek cu se javit dok god nas neko optuzuje za namjestanje utakmica,a iste nisu dokazane,zapravo je taj sud sam rekao da takvih nema, to sto vi niste upuceni ne daje vam zapravo da nas poredite sa zlocincima, ili da provocirate Juventus
Ps :nije mi bio cilj da se uplicem dok se nisu forumasi zakacili , branio sam lika sto je norml
JOj de prosvjetli me s tom razlikom molm te ! Pa naravno da nije isto al de pokusaj shvatit da u nasem govornom jeziku postoje stilske figure poput onamatopeje ,personifikacije i METAFORE koju je lik koristio da docara tebi i takvima kao sto si ti o kakvim se stvarima i dogadajima radi ,jer normalan pristup ti ne rezumijes (nije vrijedanje ne daj boze postujem sve forumase pa i one ciji timovi su u lopovskim vodama ) .Ako je lik rekao zlocin jer to znaci da ce bit dozivotno zatvoren ,ne to bi moglo znacit zlocin -prekrsaja a dozivotno zatvoren -suspendovan do Nogometa .Eh vidim da si i ti koristio neki tip METAFORE s kaznama vidim napredujesJuveSissoko je napisao/la:samo jedno pitanje, znas li ti razliku izmedju sportskog suda i civilnog?? i djela koja se presudjuju na jednom i na drugom, o kakvim zlocinima pricate, sportski sud i zlocin u istu recenicu u pravu ne idu zajedno ni pod razno,oko te dozivotne zabrane, mogu ti samo reci, da su je produzili, na osnovu isith dokaza, u normalnim drzavama ne moze se izricati kazna dva puta zbog istog djela na osnovu istih dokaza, to ti je kao kad ti ja napisem kaznu za pogresno parkiranje pa poslije pet godina dodjem i opet ti je za isto parkiranje od ranije naplatim, al to je FIGC i oni su vladari fudbala u Italiji,mogu radit sta hoce, kaznjvat koga i koliko hoce, meni je najsvijetliji dokaz svega da je FIAT postao sponzor Saveza a da Morattieve kompanije ili od njegovih "jarana" su sada spoznori Juventusa, meni dovoljno da razumijem materiju italijanskog skandala i fudbala uopsteno,sve **** do ****,i prljave ruke od premijera sada bivseg, do vlasnika klubova, menadzera i itd itd, oprat se nece nikadwarden je napisao/la:Ne poredi njih lik sa zlocincima nego poredi zlocin sa zlocinom (ne u onolikoj mjeri nego u do faze prekrsaja i sa svim sto je u suprotnosti sto namece drzava /zakon /drustvo ,jednostavno sve sto se kosi sa normalnim i t o ti je ujedno i socijoloska def prekrsaja ,koju sam ja vjeruj ,dobro izucio ,a sto se tice mene i upucivanja u tokove ove presude ,recimo da sam upuccen dovoljno ,ne bolesno upucen da branim il optuzujem nekoga u velikoj mjeri ko sto mnogi rade ,i jos nesto °˛da dovoljna mi je zabrana i dokaz njegovog postenja (MOggia)to da su mu dozivotno zabranili da bude u nogometnim vodama .JuveSissoko je napisao/la:
Ps :nije mi bio cilj da se uplicem dok se nisu forumasi zakacili , branio sam lika sto je norml
warden je napisao/la:Inace Dl vlasnik NApolia je izjavio jednu vrlo zanimljivu stvar u vezi hamsika : "As I already said many times before, Hamsik is not for sale. However, if the press wants to know what his estimated value on the market is, my answer is : 100 million Euros, negotiable. .... I would like to add something on the subject : Inter Milan chairman Massimo Moratti was interested in signing the Slovak midfielder three years ago. We had a friendly chat that day and I told him I was not planning to sell. Than, Moratti contacted me again to inquire on Hamsik's availability two months ago. I told him that the midfielder is still not for sale, but I promised that he will have the priority to negotiate for Hamsik if the scenario changed. However, what matters is the present and there are no changes - I am keeping Hamsik .
Fino ,fino cijela ga raja Italije(osim juventina-naravno ) voli pa i Tajfuni , a nasa raja ga kudi ,i zakljucak je da je nasa raja STOKA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.