Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 02 jul 2011, 14:26

bosanac035 je napisao/la:Da, Preldžić može pokriti pozicije od 1 do 4 bez ikakvih problema ;) Možda bi malo škripalo na četvorci zbog njegove fizičke konstitucije, odnosno mase, ali može i t igrati bez problema kad se igra brža košarka...
tu grijesis, ja sam ga gledao nekoliko puta kada je igrao 4 i on ima izvrsne fizicke predispozicije pa mu samo najteze 4 koje igraju pod kosem prave probleme, ali opet onda te 4 jednostavno nemogu braniti emira u napadu pa onda cine vise stete nego dobra protiv emira
pozicija na koji emir ima problema je 2 jer mu sut jeste dobar ali nije na nivou ostalih njegovih sposobnost, u stvari da jos ima sut on bi vec sada igrao u NBA
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 02 jul 2011, 16:51

nerminh74 je napisao/la:
bosanac035 je napisao/la:Da, Preldžić može pokriti pozicije od 1 do 4 bez ikakvih problema ;) Možda bi malo škripalo na četvorci zbog njegove fizičke konstitucije, odnosno mase, ali može i t igrati bez problema kad se igra brža košarka...
tu grijesis, ja sam ga gledao nekoliko puta kada je igrao 4 i on ima izvrsne fizicke predispozicije pa mu samo najteze 4 koje igraju pod kosem prave probleme, ali opet onda te 4 jednostavno nemogu braniti emira u napadu pa onda cine vise stete nego dobra protiv emira
pozicija na koji emir ima problema je 2 jer mu sut jeste dobar ali nije na nivou ostalih njegovih sposobnost, u stvari da jos ima sut on bi vec sada igrao u NBA
To sam i napisao, možda nisi shvatio hehe
I Love this game !!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jul 2011, 17:46

armin dju je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Sa Preldizcem smo i mi strasna ekipa,malo skripi na playu al zato pogledajte pod kosem snage sto prije nismo imali
Teletovic i Bajramovic visoka krila tu bi se jos mogao ubaciti Bavcic ili Hodzic iako bi se ja prije odlucio za Bavcica na toj trecoj opciji.|Tele da razvuce igru a Bajramovic pola pola :D
Varda i Hodzic na centru.Varda me odusevio ove godine u EL bori se ko lav a ledjna tehnika mu je na extra nivou.Hodzic je zemlja jak a ni to prije nismo imali,mozda steka ta lednja tehnika i lijeva ruka al je sigurno bolja opcija od Kikanovica koji je pero laka kategorija.
Mislim da je jedina mana ove unutrasnje linije ta sto igraju protiv Pekovica i Mirotica kod CG i Tomica,Zorica kod Hrvata pa se nece bas nesto pokazati al ako zelimo proci grupu moramo pobijediti neke utakmice zar ne
Preldzic kao nisko krilo imat ce puno lopti i jos vise minuta i njegova ce zamjena biti vjerovano Djedovic koji ce igrati od pocetka na bek suteru pa ce odmarati zbog Henrya i Kapelana a pomoci Preldzicu gore.Barem ja tako mislim.Ikona tu nece imati neku minutazu po mom misljenju eventualno 5 minuta i to u vrh glave
Play mi najvise stopa mozda bi i Henry mogao mijenjati Gordica a Sasa opet 10 minuta u vrh glave.
Po prvi put ja vise ni sam ne znam kako ce se igrati i stvarno mi je zao sto ovu repku ne vodi neko od renomiranih trenerskih imena.Samo grupa je preteska CG nikad jaca Grci su kako bilo bolji od nas a Hrvati sa iskustvom nas mogu dobiti vrlo lako.Nase sanse vidim u toj nekoj borbenosti jer igramo protiv komsija a ostalo me bogami brine.Steta ako se ova repka ne plasira dalje jer po imenima nikad nismo bili jaci a sad sta bude bit ce
Ne znam sto toliko podcjenjujete Saleta, prije ce on igrat nego Gorda, jos je Gorda zelen..mozda ne po godinama ali po igri sigurno..
Opet ponavljam po ko zna koji put. Kenan Bajramovic je covjek koji se odlicno snalazi u sistemskim rjesenjima napada i odbrane.
Hodzic i Kapelan su nedokazane opcije, vrlo vjerovatno da nijedan od njih nece dobiti sansu da igra u Litvaniji. Mozda da je ostalo ono pravilo od 14 igraca.
Ikonic ako zalijeci povredu ce biti itekako bitan igrac za nas u Litvaniji. Iz drugog plana.

I za kraj, Nemanja Gordic je covjek koji igra za 30 posto bolje u repki nego u klubu. Uvijek je tako bilo. Ocekujem Nemanju na pravom nivou u Litvaniji.
Nije grupa ni toliko losa. Moze se igrati sa svima. Kakvo iskustvo Hrvatske. Barac, Bogdanovic, Zoric, Radosevic, Rudez pa i Draper nemaju nekog velikog internacionalnog iskustva. CG jeste dobra po imenima, ali nista bolja od nas. Pogotovo kada je Radonjic sada uzeo od Duleta. Grci ce biti najslabiji u posljednje vrijeme. Nece igrati Burusis, Papalukas, Diamantidis, ocekujem i od Fotsisa da se oprosti.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jul 2011, 17:50

floyd je napisao/la:ma ima prilike u ovim prijateljskim da se prilagodi FIBA pravilima. Treba nam snaga pod kosem, a ne kilavi Kenjo Bajramovic.

Neku vecer vidjeh Djedovica u gradu, cini mi se da je narasto. Misllim da sigurno ima barem 198 cm., a vodili su ga mislim kao 196. (ja sam 196, i bio je visociji od mene)
Kenan Bajramovic je covjek koji je stalno dolazio na okupljanja i igrao za ovu repku. Kako je igrao, to je neka druga prica. Svi mi mozemo da volimo ovog ili onog, ali to je cinjenica. Dok su se ostali suncali po obalama Keno je stalno bio tu. Kapiten je ove repke i to je to. Pogledaj prosjeke iz kvalifikacija, vidjet ces da to ne izgleda tako lose. Mada se ja slazem da cesto zna da pogrijesi i pravi nerezonske poteze.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jul 2011, 17:54

ond mi nismo gledali iste kvalifikacije
Ocigledno niste. Kada se Gorda ozlijedio onda protiv Belgije, tada smo se raspali. Prosle godine je slomio ruku u drugom kolu protiv Madjara, i poslije se povrijedio Nihad i to je bilo to.

Ostalo je samo ime.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 02 jul 2011, 18:00

Ako Gordic igra 30% za reprezentaciju nego za klubove,to recimo stoji i za Vardu,ali problem je sto je kod Teletovica,Bajramovica,Domercanta obratno..

I da,i ja mislim da Sasa Vasiljevic treba da igra u petorci prije Gordica,mada predpostavljam da ce oni ionako podjeliti minutazu..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 jul 2011, 19:48

pretjerivanje,kao i kad se govorilo da krešo ćosić može igrati na svih pozicija,to što neko ima dobru tehniku ne znači da može igrati na 4 ili 5 pozicija na terenu

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 02 jul 2011, 19:52

neno#4 je napisao/la:
ond mi nismo gledali iste kvalifikacije
Ocigledno niste. Kada se Gorda ozlijedio onda protiv Belgije, tada smo se raspali. Prosle godine je slomio ruku u drugom kolu protiv Madjara, i poslije se povrijedio Nihad i to je bilo to.
nekazem ja da Gorda nije dobar bas naprotiv, al brate primjetio sam da mu je puno trebala podrska Domercanta pri prevodjenju lopte.. da slazem se kad se djedovic povrijedio, a sva sreca nije na pocetku, desio se raspad. Po meni je Henry iznio glavni teret ovih kvalifikacija, jest brate grijesio je, al nije imo suterske pomoci, izuzev rijetkih bljesaka "nasih"..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jul 2011, 20:37

Dylan Dog je napisao/la:Ako Gordic igra 30% za reprezentaciju nego za klubove,to recimo stoji i za Vardu,ali problem je sto je kod Teletovica,Bajramovica,Domercanta obratno..

I da,i ja mislim da Sasa Vasiljevic treba da igra u petorci prije Gordica,mada predpostavljam da ce oni ionako podjeliti minutazu..
Kako kod Teletovica? Nije igrao za repku nikada kako je nosilac u Caji Laboral(ex Tau). Opet ti kazem pogledaj statistiku od Kene Bajramovica, vidjet ces da to nije tako lose, naprotiv. Domercant je covjek koji ima veliki kvalitet i u odbrani, moze da brani dosta visocije igrace od sebe. Mislim da nema potpuno definisanu ulogu u repci. Mora da ima pravog playa uz sebe. Npr. sada sa Preldzicem bi mogao da profitira mnogo, i sa Saletom. Dok Laki je uvijek gledao da sebe prvo razigra.

Ostalo je samo ime.....

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 jul 2011, 00:32

takodjer treba imati na umu ove momke sto su igrali kvalifikacije, jbg ja bih sve zvao na okupljane zasluzili su makar na siri spisak, sad ce ispst da idemo na prvenstvo u potpuno drugom sastavu

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2011, 00:37

armin dju je napisao/la:takodjer treba imati na umu ove momke sto su igrali kvalifikacije, jbg ja bih sve zvao na okupljane zasluzili su makar na siri spisak, sad ce ispst da idemo na prvenstvo u potpuno drugom sastavu
zasto ti koji su igrali nisu izborili EP, a najbolji igraci iz te repke ce sigurno biti medju 12
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 jul 2011, 00:40

nerminh74 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:takodjer treba imati na umu ove momke sto su igrali kvalifikacije, jbg ja bih sve zvao na okupljane zasluzili su makar na siri spisak, sad ce ispst da idemo na prvenstvo u potpuno drugom sastavu
zasto ti koji su igrali nisu izborili EP, a najbolji igraci iz te repke ce sigurno biti medju 12
zato sto jarane nismo imali nista bolje u tom trenutku ;) , neko nije htio ,neko nije mogo, neko nije bio ni u planu

bumbe
Kontakt:

Post Postao/la bumbe » 03 jul 2011, 01:43

Ono cega se ja najvise bojim je minutaza Kene.Evo jedno pitanje za znalce (target,neno,nermin i ostali naravno)..
Jel Sabit H. sposoban od Kene napraviti strpljivog i pametnog igraca barem par utakmica ?...Mene je strah te rotacije i onog koji bude dobivao manju minutazu ( tu mislim na Kenu),ne djelujes mi psihicki jak decko i mogao bi izazvati losu atmosferu u svalconioci ako reicmo u prvoj tekmi odigra manje minuta nego sto on misli da treba :D...Nadam se da ste skontali sta sam htio da kazem i pitam .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2011, 10:36

armin dju je napisao/la:
zato sto jarane nismo imali nista bolje u tom trenutku ;) , neko nije htio ,neko nije mogo, neko nije bio ni u planu
ali opet mislim da djurasovic, milosevic i esmir rizvic nemaju sta raditi u repki
dok od nesovica i kojadinovica imamo sada i bolje u vidu vasiljevica i ikonica

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 jul 2011, 12:04

nerminh74 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:
ali opet mislim da djurasovic, milosevic i esmir rizvic nemaju sta raditi u repki
nisam ni mislio da ce oni igrat, nego makar da se pozovu na okupljanje, ono na siri spisak od 24..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2011, 12:37

armin dju je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:
nisam ni mislio da ce oni igrat, nego makar da se pozovu na okupljanje, ono na siri spisak od 24..
pa bili su na tom spisku :
Danas je u prostorijama KS BiH održana press konferencija na kojoj je Selektor muške košarkaške reprezentacije Sabit Hadžić objavio spisak od 24 igrača za EP U litvaniji koje se održava u septembru.Na spisku su se našli sljedeći igraći:

Kenan BAJRAMOVIĆ,Mirza TELETOVIĆ,Ratko VARDA,Edin BAVČIĆ,Elmedin KIKANOVIĆ,Adnan HODŽIĆ,Ermin JAZVIN,Henry Kim DOMERCANT,Goran IKONIĆ,Nihad ĐEDOVIĆ,Nemanja GOERDIĆ,Saša VASILJEVIĆ,Aleksej NEŠOVIĆ,Diego KAPELAN,Ernest BREMER,Mujo TULJKOVIĆ,Milan MILOŠEVIĆ,Ante MAŠIĆ,Božo ĐURASOVIĆ,Miralem HALILOVIĆ,Feliks KOJADINOVIĆ,Draško ALBIJANIĆ,Muhamed PAŠALIĆ i Aldin VRABAC.

Okupljanje reprezentativaca predviđeno je 20.07.2011, godine u Sarajevu.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 jul 2011, 04:23

[youtube][/youtube]
I like it 8-)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 jul 2011, 21:38

Što se protivnika u grupi tice
CG-redovna smo im musterija,dobijali su nas svaki put cak mislim i u prvoj sluzbenoj CG,jos tu je Dule na klupi :o
Grcka-steta da ne igramo zadnju utakmicu s njima nego prvu(ako sam dobro informiran),opet prva utamica svakome je teska tako da bi cak se Grcka mogla i dobit ,ako nas pode neki ludi sut
Hrvatska-o Hrvatskoj cu malo duze posto sam upoznat,neno je rekao da Hrvatska i nema nekog iskustva i nabrojo ove decke Barac, Bogdanovic, Zoric (izmedu ostalih)
Ovaj prvi je medu najboljim centrima Europe i vec je bio na EP,Bogdanovic 2 godine citava Cibona se na njega oslanja onom tricom protiv Partizana u zadnjim sekundama dokazo je da ima muda a i bio je na SP ,Zoric isto bio na SP i rutiner teski
Nadalje da ne govorim o Ukicevim prodorima,Popovicevim tricama s 10 m ,onda Tomas koji je odlican u obrani i ima dobar sut,Tomic koji je prosli put zakazao al ipak je to igracina ,mislim da je najslabija karika tu Joke ,neiskusan trener iako je dobio Bosnu kad je najjaca bila pod palicom Nene Markovica
Ostali se mogu dobit

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 jul 2011, 21:56

felix123 je napisao/la:Što se protivnika u grupi tice
CG-redovna smo im musterija,dobijali su nas svaki put cak mislim i u prvoj sluzbenoj CG,jos tu je Dule na klupi :o
Grcka-steta da ne igramo zadnju utakmicu s njima nego prvu(ako sam dobro informiran),opet prva utamica svakome je teska tako da bi cak se Grcka mogla i dobit ,ako nas pode neki ludi sut
Hrvatska-o Hrvatskoj cu malo duze posto sam upoznat,neno je rekao da Hrvatska i nema nekog iskustva i nabrojo ove decke Barac, Bogdanovic, Zoric (izmedu ostalih)
Ovaj prvi je medu najboljim centrima Europe i vec je bio na EP,Bogdanovic 2 godine citava Cibona se na njega oslanja onom tricom protiv Partizana u zadnjim sekundama dokazo je da ima muda a i bio je na SP ,Zoric isto bio na SP i rutiner teski
Nadalje da ne govorim o Ukicevim prodorima,Popovicevim tricama s 10 m ,onda Tomas koji je odlican u obrani i ima dobar sut,Tomic koji je prosli put zakazao al ipak je to igracina ,mislim da je najslabija karika tu Joke ,neiskusan trener iako je dobio Bosnu kad je najjaca bila pod palicom Nene Markovica
Ostali se mogu dobit
Nije Dule na klupi Crne Gore, sada je tu Radonjic.

Barac je medju najboljim centrima Europe u ofanzivnom dijelu, ali u defanzivnom ne. U tome je problem. Sto se tice Bogdanovica, u Ciboni je igrao 1 na 5, vidjet cemo kako ce to da izgleda u Feneru.
Popovic, kada ima dan, nezaustavljiv je, kada ga stane, onda nastaju problemi. Ukic ima svoje neke zute minute, mada se dosta stabilizirao pod Spahijom.

Meni se iskreno svidja kako je Joke slozio ekipu, nece ici najboljih 12, ali koncepcijski slaze korektno. Ide na kartu i slaze onako sta mu najvise treba. Bez obzira, sto vjerovatno nece napraviti neki veliki rezultat, ali makar je iz repke maknuo Planinica, Kusa i ostale...

Grcka je po meni najveca enigma maltene citavog prvenstva. Ko zna sta ce da se desi s njima.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jul 2011, 21:58

felix123 je napisao/la:Što se protivnika u grupi tice
Ostali se mogu dobit
uz pravilan pristup, kompletnu ekipu + preldzic mozemo mi dobiti barem jednog od ovih

vidis cg vise nema duleta, a vanjska linija im je prosjecna

za grcku vise nema papolukasa, a mozda i diamantidisa i borussisa, a tu ekipu mozemo dobiti

hrvatska ima izvrsne centre, ali nema moderne 4 koja bi im ispraznila reket, dok mi imamo barem vardu da se nosi sa njihovim centrima, a ukic je indijanac i ako ga ide onda razvaljuje, ali ako neide nema ga ni na mapi

polako vidjeti cemo sta ce biti

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ovisnik i 3 gosta.