Novak Đoković

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

adnan24
Kontakt:

Re: Novak Đoković

Post Postao/la adnan24 » 03 jul 2011, 20:07

MaGiCa je napisao/la:Ne kapiras ti nista, @adnane24.

Novak je jaci HC igrac uvek bio od Nadala na HCu. I igrom i po trofejima i po H2H.
Sada ga dobija i po sljaci i po travi.
Dakle, ovo rivalstvo je okrenuto u Djokovicevu korist.
Niko nikada nije dobio Nadala pet puta za redom i sto je jos gore po Nadala - ne vidi se kraj tome.
To ne znaci da ce Djokovic da uzme vise GS turnira od Nadala ili da zavrsi karijeru sa vecim brojem ukupnih turnira, ali znaci da je Djokovic vol.2 bolji igrac od bilo kakvog Nadala - jer se svi slazu da je ovo najbolje izdanje Nadala. Jbga, ima neko ko je bolji od njega trenutno.

Dobro sam ja napisao neki dan...tvrdoglav si samo tako.

Dobio Djokovic Nadala na sljaci,dobio ga na travi...je l' to sad znaci da je on bolji igrac na toj podlozi od Nadala? Da li to znaci da ce ga i u buducnosti dobijati na toj podlozi? Dobijao je i njega Rafa na svim podlogama pa se sad situacija promijenila.

Shvati ti da Djokovic ovih 6 mjeseci igra nenormalno dobro...on ako nastavi igrati ovaj tenis on ce biti najbolji svih vremena...(iako je ovo mali period da bi se o tome pricalo)...ako uspije zadrzati ovu igru onda i svaka mu cast,bice bolji teniser u globalu od Nadala.
Ako s druge strane ne zadrzi ovu igru i ako mu ista padne za jednu nijansu Nadal ce biti itekako spreman da to iskoristi,jer je takav vec dugi niz godina.Po tvojoj logici ovaj Novakov niz od 5 pobjeda se nikad nece prekinuti :shock:

I da...Nadal je svoj najbolji tenis igrao 2008.-e.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 03 jul 2011, 20:10, ukupno mijenjano 2 puta.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 03 jul 2011, 20:09

slika

Jedan je Novak,Šampion! 8-)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 20:11

adnan24 je napisao/la:

Novak je jaci HC igrac uvek bio od Nadala na HCu. I igrom i po trofejima i po H2H.
Niko nikada nije dobio Nadala pet puta za redom i sto je jos gore po Nadala - ne vidi se kraj tome.
To ne znaci da ce Djokovic da uzme vise GS turnira od Nadala ili da zavrsi karijeru sa vecim brojem ukupnih turnira, ali znaci da je Djokovic vol.2 bolji igrac od bilo kakvog Nadala - jer se svi slazu da je ovo najbolje izdanje Nadala. Jbga, ima neko ko je bolji od njega trenutno.

Dobio Djokovic Nadala na sljaci,dobio ga na travi...je l' to sad znaci da je on bolji igrac na toj podlozi od Nadala? Da li to znaci da ce ga i u buducnosti dobijati na toj podlozi? Dobijao je i njega Rafa na svim podlogama pa se sad situacija promijenila.

Shvati ti da Djokovic ovih 6 mjeseci igra nenormalno dobro...on ako nastavi igrati ovaj tenis on ce biti medju 3 najbolja svih vremena...ako uspije zadrzati ovu igru onda i svaka mu cast,bice bolji teniser u globalu od Nadala.
Ako s druge strane ne zadrzi ovu igru i ako mu ista padne za jednu nijansu Nadal ce biti itekako spreman da to iskoristi,jer je takav vec dugi niz godina.Po tvojoj logici ovaj Novakov niz od pobjeda se nikad nece prekinuti :shock:

Budi precizan do kraja...Nadal više nikad nece igrati svoj najbolji tenis iz 2008 godine - to ce ti svako ko prati ozbiljnije tenis reci... iz svima dobro poznatih razloga...kad 25- godišnjak ima koljena 35- godišnjaka , onda ne ocekuj dalje neki najbolji tenis.

mostarskiplemic
Kontakt:

Post Postao/la mostarskiplemic » 03 jul 2011, 20:16

Balkanci u 10 zadnjih godina osvojise wimbeldon dva puta a ovi britanci ce cekati jos 100 godina! :lol: :lol:
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 20:27

adnan24 je napisao/la:

Shvati ti da Djokovic ovih 6 mjeseci igra nenormalno dobro...on ako nastavi igrati ovaj tenis on ce biti najbolji svih vremena...(iako je ovo mali period da bi se o tome pricalo)...ako uspije zadrzati ovu igru onda i svaka mu cast,bice bolji teniser u globalu od Nadala.
Ako s druge strane ne zadrzi ovu igru i ako mu ista padne za jednu nijansu Nadal ce biti itekako spreman da to iskoristi,jer je takav vec dugi niz godina.Po tvojoj logici ovaj Novakov niz od 5 pobjeda se nikad nece prekinuti :shock:

Vidis, opet failujes.
Poenta je sto to nije samo "forma" Djokovica, kakvom je vi ljudi zovete. Poenta je sto je to 1 kvalitativni skok.
Gledaj Lendla u 80im. Sa koliko je godina poceo da melje svoje protivnike, od kojih je redovno gubio pre toga (Connorsa i McEnroe-a) :?:
Sa druge strane, gledaj Borga. Kao i Nadal je uzeo sve do svoje 25e. A onda je poceo da gubi i aura mu se srusila. Borg je poceo da igra ozbiljan tenis sa 15 godina. Nije sve u godistu. Ima neceg i u kilometrazi.
Nisam siguran da Nadal moze da se kvalitativno izdigne iz ovoga nivoa gde je sad. A siguran sam da Djokovic ima odgovore na Nadalovu igru i zato je poceo da ga dobija u kontinuitetu, onog momenta kad je fizicki sazreo. Jel ti to mozes da shvatis ili ne :?:

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 20:31

Egzaktni podaci:

Federer - 30 godina , 16 GS
Nadal - 25 godina, 10 GS plus Olimpijada
Djokovic - 24 godine , 3 GS

Pametnom dosta,a flopovi ce i dalje mantrati svoje mitomanije.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 jul 2011, 20:47

MaGiCa je napisao/la:
Vidis, opet failujes.
Poenta je sto to nije samo "forma" Djokovica, kakvom je vi ljudi zovete. Poenta je sto je to 1 kvalitativni skok.
Gledaj Lendla u 80im. Sa koliko je godina poceo da melje svoje protivnike, od kojih je redovno gubio pre toga (Connorsa i McEnroe-a) :?:
Sa druge strane, gledaj Borga. Kao i Nadal je uzeo sve do svoje 25e. A onda je poceo da gubi i aura mu se srusila. Borg je poceo da igra ozbiljan tenis sa 15 godina. Nije sve u godistu. Ima neceg i u kilometrazi.
Nisam siguran da Nadal moze da se kvalitativno izdigne iz ovoga nivoa gde je sad. A siguran sam da Djokovic ima odgovore na Nadalovu igru i zato je poceo da ga dobija u kontinuitetu, onog momenta kad je fizicki sazreo. Jel ti to mozes da shvatis ili ne :?:

Nista ja nisam pogresno rekao...ti se bavis pretpostavkama.Po tebi to nije forma,po meni jest...to sto navodis primjere je ok...ali sigurno da ima i mnogo primjera koji ce ici i Nadalu u korist...ipak je to primjer,nije neki sablon.

Nadal je samo godinu stariji teniser a napravio je dosad mnogo vise,sto se tice buducnosti mozemo samo cekati,sve drugo su glupa nagadjanja..."Ezoterija me nervira,mrzim zvijezde i horoskop" ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 20:54

adnan24 je napisao/la:
Nista ja nisam pogresno rekao...ti se bavis pretpostavkama.Po tebi to nije forma,po meni jest...to sto navodis primjere je ok...ali sigurno da ima i mnogo primjera koji ce ici i Nadalu u korist...ipak je to primjer,nije neki sablon.

Nadal je samo godinu stariji teniser a napravio je dosad mnogo vise,sto se tice buducnosti mozemo samo cekati,sve drugo su glupa nagadjanja..."Ezoterija me nervira,mrzim zvijezde i horoskop" ;)
I to sto Nadal ima vise trofeja, to ce mu donositi pobede nad Djokovicem u buducnosti, jel tako :?:
Kao sto mu donosi pobede u sadasnjosti...
E ja sam poprilicno siguran da nece. ;)

jedan_je_nole
Kontakt:

Post Postao/la jedan_je_nole » 03 jul 2011, 21:14

BROJ 1 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
slika

Ljubomorne duše mogu da mu p.še! HVALA!

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 03 jul 2011, 21:27

' & " ¥. $ не $ " " $ ",- " " $ $ " ? " " " $ ' ".- " га пар пута у ",% ' & ? " " " " ?. Ова $ је за ' ?,? не " $,$ " је она у $ &,ова је $ $.
? пут $ се " $ у твоју ¥ " ' " $ $ у $,сутра $ " & & у " " са % " " $ $ " $ ¥.

[youtube][/youtube]
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jul 2011, 21:40

slikaslika

SVAKA CAST LEGENDO NASA !!!
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 jul 2011, 21:50

Jos JEDNOM da cestitam kralju na fenomenalnoj izvedbi ne samo u Wimbledonu nego i tokom cijele godine.
Steta zbog nesretnog poraza protiv Federera u RG-u, pored silnih prilika koje je imao da dobije taj mec.
Dalje, Noletu tek ostaje da brani ove bodove i turnire, sada je nabijo sebi jedan veliki standard koji kao svaki veliki igrac mora znati pratiti. Sljedeca godina/sezona ce nam dati jasnije odgovore.
Magica, polako sa predpostavkama... razumijem da si malo poletio u nebo, i meni je drago zbog nekog sa ovih prostora da ovako dominira cijele godine, ali polako... tek treba da se vidi da li je to to. Jedna godina izvrsnog tenisa ne moze da brise tek tako Rogera i Nadala, (kojeg izrazito ne volim), ali moram biti realan.

I jos jednom.
KAPA NOLE !!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 03 jul 2011, 21:55

institucija !!!!!!
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

mostarskiplemic
Kontakt:

Post Postao/la mostarskiplemic » 03 jul 2011, 21:58

Devil je napisao/la:slikaslika

SVAKA CAST LEGENDO NASA !!!
Srbija veceras ima da slavi ,hoce biti ikakav docek za cara Novaka?!
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 03 jul 2011, 22:07

Mandrak je napisao/la:

Vi svi mesate ovde dostignuca u karijeri sa trenutnom igrom. To nije isto. 8-)
Pošteno govoreci, Novak nije nikakav rival Nadalu, niti je kad bio... možda jednog dana postane ali pitanje je , zato i kažem Možda....dobija trenutno jer je Nadal u groznoj formi ,a Novak u životnoj...zato i jeste trenutno br.1
Za ovo boldirano, grohotom se smijem :lol: :lol: ovo danas je bilo najgore izdanje Nadala u jednom finalu, toga je i on sam svijestan kao i citave ove godine.
Možda po osvojenim trofejima još uvijek nije, ali po međusobnim susretima sigurno jeste. Međusobno su igrali 28 mečeva. Nadal je dobio 16, a Nole 12. Ako ovo nije rivalstvo, onda ne znam šta je. Novak je u životnoj formi, a Nadal je daleko od grozne forme. Prosjek Nadalovih poraza po sezoni je 11-12. Ove godine ima skor 53/8 (uključujući i DC)! 5 puta je izgubio od Noleta, i samo 3 puta od drugih tenisera (Davydenko, Ferrer, Tsonga). Nadal nije u groznoj formi, nego je Nole dominantan i mnogo bolji teniser u ovom trenutku.
Ovdje ima mnogo bezobraznih, ljubomornih i nerealnih komentara. ;)

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 03 jul 2011, 22:30

Srbija veceras ima da slavi ,hoce biti ikakav docek za cara Novaka?!
? се $ % ' у $,НС,&,&,Херцег ',",$ у РС.

Сутра је ? $,за " ево & &,у 19:30 $ "," $!
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 04 jul 2011, 00:42

Najbolji na svijetu, a tek mu 21 godina! Svaka čast Nole!
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 jul 2011, 00:43

Chelsea_CBH je napisao/la:Najbolji na svijetu, a tek mu 21 godina! Svaka čast Nole!
Nema još ni devetnaest, ti si se malo preračun'o. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 04 jul 2011, 00:44

Monolog je napisao/la:
Chelsea_CBH je napisao/la:Najbolji na svijetu, a tek mu 21 godina! Svaka čast Nole!
Nema još ni devetnaest, ti si se malo preračun'o. :mrgreen:
Ma kako bolan? Jel on 89-to?
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 jul 2011, 00:49

jel ovo opet neka provjera znanja ili zaista ne znas koliko lik ima godina :|
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.