Rafa Nadal za sve njegove fanove
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Rafa Nadal za sve njegove fanove
Ajmo Rafa po 20.pobjedu u nizu u Wimbledonu protiv Murraya. Šteta što ovaj meč nije u finalu jedan će ispasti prije, nažalost. Pa u nedjelju pokazati ko je pravi broj 1.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- kumkalesic
- Kontakt:
Jos jedan sjajan mec spanskog majstora koji je pokazao svoju klasu i zasluzeno dosao do jos jedne pobjede...
Ostaje jos jedan mec do treceg naslova, naravno onaj najtezi protiv, vjerovatno, i najtezeg protivnika.
Ali sa ovakom sjajnom igrom ne sumnjam u jos jednu pobjedu i treci naslov u Londonu...
Ostaje jos jedan mec do treceg naslova, naravno onaj najtezi protiv, vjerovatno, i najtezeg protivnika.
Ali sa ovakom sjajnom igrom ne sumnjam u jos jednu pobjedu i treci naslov u Londonu...
Joint_fc
20 pobjeda u nizu je tu. Rafa nije izgubio u Wimbledonu već 4 godine, od 2007.godine. U finalu pokazati tko treba biti broj 1
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Nadal: Žao mi je Murrayja
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal lovit će u nedjelju protiv Novaka Đokovića svoju 11. krunu na Grand Slam turnirima. Španac je u petak nastavio svoj pobjednički niz na Wimbledonu.

Nadal je u polufinalu izbacio domaćeg junaka Andyja Murrayja (5-7, 6-2, 6-2, 6-4) koji je pokušao postati prvi Britanac s naslovom na jednom Grand Slam turniru nakon 75 godina. No, na takvo će što morati sačekati barem još neko vrijeme.
"Žao mi je Andyja. Mislim da je i on zaslužio biti u finalu. Sigurno mu je teško pao današnji poraz", kazao je Nadal nakon meča u kojem je došao do 20. uzastopne pobjede u All England Clubu.
U nedjelju će, pak, protiv Đokovića pokušati doći do trećeg uzastopnog naslova na londonskoj travi.
"Protiv Novaka je uvijek teško igrati. Cijele ove sezone igra sjajno. Izgubio je samo jedan meč ove godine, a mene je pobijedio već četiri puta u tom razdoblju. No, mislim da i ja igram dobro i pokušat ću izvući najbolje iz sebe, kao i uvijek", dodao je Nadal koji će u ponedjeljak, neovisno o tome kako će završiti nedjeljni finale, predati prvo mjesto na ATP-ovoj listi upravo Đokoviću.
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal lovit će u nedjelju protiv Novaka Đokovića svoju 11. krunu na Grand Slam turnirima. Španac je u petak nastavio svoj pobjednički niz na Wimbledonu.

Nadal je u polufinalu izbacio domaćeg junaka Andyja Murrayja (5-7, 6-2, 6-2, 6-4) koji je pokušao postati prvi Britanac s naslovom na jednom Grand Slam turniru nakon 75 godina. No, na takvo će što morati sačekati barem još neko vrijeme.
"Žao mi je Andyja. Mislim da je i on zaslužio biti u finalu. Sigurno mu je teško pao današnji poraz", kazao je Nadal nakon meča u kojem je došao do 20. uzastopne pobjede u All England Clubu.
U nedjelju će, pak, protiv Đokovića pokušati doći do trećeg uzastopnog naslova na londonskoj travi.
"Protiv Novaka je uvijek teško igrati. Cijele ove sezone igra sjajno. Izgubio je samo jedan meč ove godine, a mene je pobijedio već četiri puta u tom razdoblju. No, mislim da i ja igram dobro i pokušat ću izvući najbolje iz sebe, kao i uvijek", dodao je Nadal koji će u ponedjeljak, neovisno o tome kako će završiti nedjeljni finale, predati prvo mjesto na ATP-ovoj listi upravo Đokoviću.
Izdržati, to je temelj vrline!
Previse respekta,previse straha od poraza da bi se pobjedio igrac kakav je Novak.
Prvi set u velikom grcu,dobar servis nas je doveo do 4-5 ali onda raspad sistema
jedan lagani forhend u mrezu za 30-40 a onda drugi u aut za 4-6...to nije Nadal iz druge sedmice GS-ova kakvog sam gledao u proslosti.
Cetvrti bi dobio da je bio psihicki jaci u tom trenutku ali opet pada kada je najvaznije...na 3-3... i to opet dosta poena poklanja Novaku...ne mogu da vjerujem da je tako ali svaki put kada bi krenuo u svoju servu sa 0-15 poceo je da panici i da pravi neforsirane greske...samopouzdanje ispod nule
Nadam se da ce na nekom od sljedecih turnira dobiti Novaka pa da vrati malo vjeru u sebe kada je on sa druge strane jer ne bi nikako valjalo da u buducnosti sa ovakvim stavom igra protiv njega...ipak je to momak koji bi u 90% slucajeva trebao stajati sa druge strane mreze u finalim velikih turnira.
Sad se odmoriti(drago mi je sto je otkazao Davis cup) pa onda sto spremniji na turnire u Ameriku
Prvi set u velikom grcu,dobar servis nas je doveo do 4-5 ali onda raspad sistema

Cetvrti bi dobio da je bio psihicki jaci u tom trenutku ali opet pada kada je najvaznije...na 3-3... i to opet dosta poena poklanja Novaku...ne mogu da vjerujem da je tako ali svaki put kada bi krenuo u svoju servu sa 0-15 poceo je da panici i da pravi neforsirane greske...samopouzdanje ispod nule

Nadam se da ce na nekom od sljedecih turnira dobiti Novaka pa da vrati malo vjeru u sebe kada je on sa druge strane jer ne bi nikako valjalo da u buducnosti sa ovakvim stavom igra protiv njega...ipak je to momak koji bi u 90% slucajeva trebao stajati sa druge strane mreze u finalim velikih turnira.
Sad se odmoriti(drago mi je sto je otkazao Davis cup) pa onda sto spremniji na turnire u Ameriku
adnan24 je napisao/la:Previse respekta,previse straha od poraza da bi se pobjedio igrac kakav je Novak.
Prvi set u velikom grcu,dobar servis nas je doveo do 4-5 ali onda raspad sistemajedan lagani forhend u mrezu za 30-40 a onda drugi u aut za 4-6...to nije Nadal iz druge sedmice GS-ova kakvog sam gledao u proslosti.
Cetvrti bi dobio da je bio psihicki jaci u tom trenutku ali opet pada kada je najvaznije...na 3-3... i to opet dosta poena poklanja Novaku...ne mogu da vjerujem da je tako ali svaki put kada bi krenuo u svoju servu sa 0-15 poceo je da panici i da pravi neforsirane greske...samopouzdanje ispod nule![]()
Dobro si sve rekao, nadam se da će u Americi pobijediti Novaka i tako skinuti to prokletstvo
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- kumkalesic
- Kontakt:
Ovakvo razocerenje nisam mislio da cu doziviti od Rafe Nadala. Pratim ga otkako se pojavio u svijetu tenisa i u svim velikim mecevima na Grand Slam turnirima je izgledao bolje nego u ovome. Gubio je on velike finalne meceve, ali nikada nije gubio sa ovoliko 'glupih' gresaka u igri.
Sta se desilo sa Rafom u ovom mecu stvarno mi nije jasno. Lagane lopte koje je dobivao sa suprotne strane slao je neracionalno u mrezu ili u out. I to se konstantno ponavljalo u cijelom mecu. Poslije jedne takve greske i moj daljinski je nastradao, pa mi valja sutra ne pijacu po drugi (ode mi bezeveze cener
)
Al' hajde treba se nadati da ce se popraviti prije nastupa u New Yorku...
Sta se desilo sa Rafom u ovom mecu stvarno mi nije jasno. Lagane lopte koje je dobivao sa suprotne strane slao je neracionalno u mrezu ili u out. I to se konstantno ponavljalo u cijelom mecu. Poslije jedne takve greske i moj daljinski je nastradao, pa mi valja sutra ne pijacu po drugi (ode mi bezeveze cener

Al' hajde treba se nadati da ce se popraviti prije nastupa u New Yorku...
Joint_fc
Izjave poslije meča dokazuju kako je Nadal velik u pobjedi ali je još veći u porazu. Majstore od tebe svi mi tvoji fanovi očekujemo još naslova, mene iskreno nikad nećeš razočarati
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Problem Nadala je čini mi se priprema za sezonu. Nadal je podcjenio svoje protivnike i mislio je da će moći dominirati kao prošle godine. To se vidjelo čini mi se u Miamiu kada je u 3.setu bio na izmaku snage. Ali nemam sumnje da će Rafa ove vrijeme iskoristiti da trenira i samo trenira. Vratit će se Rafa još jači i još bolji. Vratit će se Rafa i začepiti gubicu dušmanima koji su zaboravili šta je on postigao u zadnjih 7 godina. VAMOS RAFA!
FEDERER= KLOC
-
- Kontakt:
Nadal igra fantasticnu sezonu... Jedini covjek koji ga moze pobjediti je Novak, ako je Nadal potpuno spreman naravno... Da nema njega osvojio bi jos cetiri mastersa i Wimbledon... I sam je to priznao...Iker C je napisao/la:Problem Nadala je čini mi se priprema za sezonu. Nadal je podcjenio svoje protivnike i mislio je da će moći dominirati kao prošle godine. To se vidjelo čini mi se u Miamiu kada je u 3.setu bio na izmaku snage. Ali nemam sumnje da će Rafa ove vrijeme iskoristiti da trenira i samo trenira. Vratit će se Rafa još jači i još bolji. Vratit će se Rafa i začepiti gubicu dušmanima koji su zaboravili šta je on postigao u zadnjih 7 godina. VAMOS RAFA!
Drugo, Nole je konacno rijesio psiho-fizicke probleme, a sto se tice talenta, tu je jaci od Rafe... Gledacemo veliku borbu njih dvojice u blizoj buducnosti, ali cini mi se sa Novakom u glavnoj ulozi...
Jedini koji moze dobiti Novaka u ovome trenutku je teniski bog Roger, sto je i pokazao jelte

Nakon gubitka Wimbledona i prvog mjesta na ATP listi Španac Rafael Nadal bi mogao da pauzira narednih šest nedjelja, odnosno dva mjeseca. Riječ je o povredi stopala koju je zaradio u četvrtom kolu turnira u Londonu, a zbog koje nije mogao pružiti maksimum u mečevima koji su uslijedili kasnije.
Nadal je nakon finala protiv Đokovića (1:3) izjavio kako će se vratiti na teren tek kada bude potpuno fizički i psihički spreman. Ako se obistine najave o šestonedjeljnoj pauzi, španski teniser će propustiti turnire u Montrealu i Cincinnatiju.
„Trenutno me interesuje samo zdravlje i moram se fokusirati na njega. Moram se potpuno oporaviti jer u drugom dijelu sezone jurišam na US Open i završni Masters“, istakao je Nadal.
Nadal je nakon finala protiv Đokovića (1:3) izjavio kako će se vratiti na teren tek kada bude potpuno fizički i psihički spreman. Ako se obistine najave o šestonedjeljnoj pauzi, španski teniser će propustiti turnire u Montrealu i Cincinnatiju.
„Trenutno me interesuje samo zdravlje i moram se fokusirati na njega. Moram se potpuno oporaviti jer u drugom dijelu sezone jurišam na US Open i završni Masters“, istakao je Nadal.
Nadal: "Nastavit ću se boriti"
Ovogodišnja igra Novaka Đokovića suočila je Rafaela Nadala s preprekom na kakvu ranije nije nailazio. Ne postoji tenisač koji je protiv Nadala slavio pet puta u nizu, kao što je novi svjetski broj jedan uspio u aktualnoj sezoni, a suočen s nečim novim i za njega nepovoljnim, Španjolac će trebati pronaći način da se to promijeni. Sudeći po riječima nakon izgubljenog wimbledonskog finala, zasad se odlučio na taktiku čekanja...
Rafaelu Nadalu nikada nije bilo teško priznati da je netko bolji od njega, a nakon što ga je Novak Đoković nadigrao u finalu Wimbledona, ljevoruki Španjolac nije to izbjegao napraviti niti na kraju londonskog Grand Slam turnira. Đoković je trenutno jači i od toga Nadal nije bježao.
"Izgubio sam zbog toga što sam naišao na trenutno najboljeg, novog svjetskog broja jedan", bacio je Španjolac pogled unatrag na finale, dodajući da je Đokovićevu pobjedu jednostavno objasniti: "Kada igraš protiv takvih tenisača i kada igraju nevjerojatno dobro, onda je poraz normalna stvar. To se i meni dogodilo nekoliko puta".
"No, iskustvo mi govori da na ovakvoj razini ne možeš biti vječno", nastavio je Nadal, vjerujući da će Đoković kad-tad pasti: "I u mojem slučaju je bilo tako. Lani sam osvojio tri Grand Slam turnira, ali na toj razini nisam mogao ostati vječno, a možda će tako biti i s Novakom i njegovom trenutnom razinom igre. Ostat ću ovdje, nastavit ću se boriti cijelo vrijeme i čekati svoju priliku da ga pobijedim neki drugi put".
"U posljednjih pet mečeva taj trenutak nije došao. Čekat ću i pokušati iskoristiti svoju šestu šansu, a ako ne uspijem, onda ću čekati i sedmu - nema drugačijeg puta, tako to ide u sportu", opisao je Španjolac, priznajući da su raniji ovogodišnji porazi od Đokovića ostavili trag i u nedjeljnom finalu.
"Na početku meča nisam razmišljao o tome, ali kada dođete do 5:4, i to ima nekog utjecaja. U mojem slučaju bilo je tako", kazao je: "Za pobjedu u ovako teškim mečevima, kao što je bio ovaj finalni ili prije dva dana u polufinalu, najvažnije je igrati dobro u bitnim trenucima. Postoji nekoliko poena u meču koji mogu promijeniti njegov tijek, a u finalu ih ja nisam odigrao dobro".
"On je u najboljoj fazi svoje karijere, a ja u jednoj od najboljih. No, to što sada igram nije dovoljno", zaključio je Španjolac o tome što će mu trebati da prekine negativni niz protiv Đokovića: "Moram slati lopticu dublje u teren, moram biti agresivniji, griješiti manje - to su stvari o kojima trebam razmišljati. Igrao je bolje od mene, povremeno na izrazito visokoj razini, i zbog toga je osvojio ovaj turnir".
Ovogodišnja igra Novaka Đokovića suočila je Rafaela Nadala s preprekom na kakvu ranije nije nailazio. Ne postoji tenisač koji je protiv Nadala slavio pet puta u nizu, kao što je novi svjetski broj jedan uspio u aktualnoj sezoni, a suočen s nečim novim i za njega nepovoljnim, Španjolac će trebati pronaći način da se to promijeni. Sudeći po riječima nakon izgubljenog wimbledonskog finala, zasad se odlučio na taktiku čekanja...
Rafaelu Nadalu nikada nije bilo teško priznati da je netko bolji od njega, a nakon što ga je Novak Đoković nadigrao u finalu Wimbledona, ljevoruki Španjolac nije to izbjegao napraviti niti na kraju londonskog Grand Slam turnira. Đoković je trenutno jači i od toga Nadal nije bježao.
"Izgubio sam zbog toga što sam naišao na trenutno najboljeg, novog svjetskog broja jedan", bacio je Španjolac pogled unatrag na finale, dodajući da je Đokovićevu pobjedu jednostavno objasniti: "Kada igraš protiv takvih tenisača i kada igraju nevjerojatno dobro, onda je poraz normalna stvar. To se i meni dogodilo nekoliko puta".
"No, iskustvo mi govori da na ovakvoj razini ne možeš biti vječno", nastavio je Nadal, vjerujući da će Đoković kad-tad pasti: "I u mojem slučaju je bilo tako. Lani sam osvojio tri Grand Slam turnira, ali na toj razini nisam mogao ostati vječno, a možda će tako biti i s Novakom i njegovom trenutnom razinom igre. Ostat ću ovdje, nastavit ću se boriti cijelo vrijeme i čekati svoju priliku da ga pobijedim neki drugi put".
"U posljednjih pet mečeva taj trenutak nije došao. Čekat ću i pokušati iskoristiti svoju šestu šansu, a ako ne uspijem, onda ću čekati i sedmu - nema drugačijeg puta, tako to ide u sportu", opisao je Španjolac, priznajući da su raniji ovogodišnji porazi od Đokovića ostavili trag i u nedjeljnom finalu.
"Na početku meča nisam razmišljao o tome, ali kada dođete do 5:4, i to ima nekog utjecaja. U mojem slučaju bilo je tako", kazao je: "Za pobjedu u ovako teškim mečevima, kao što je bio ovaj finalni ili prije dva dana u polufinalu, najvažnije je igrati dobro u bitnim trenucima. Postoji nekoliko poena u meču koji mogu promijeniti njegov tijek, a u finalu ih ja nisam odigrao dobro".
"On je u najboljoj fazi svoje karijere, a ja u jednoj od najboljih. No, to što sada igram nije dovoljno", zaključio je Španjolac o tome što će mu trebati da prekine negativni niz protiv Đokovića: "Moram slati lopticu dublje u teren, moram biti agresivniji, griješiti manje - to su stvari o kojima trebam razmišljati. Igrao je bolje od mene, povremeno na izrazito visokoj razini, i zbog toga je osvojio ovaj turnir".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:"Moram slati lopticu dublje u teren, moram biti agresivniji, griješiti manje - to su stvari o kojima trebam razmišljati.
Ovo su po meni kljucne stvari na kojima Nadal mora raditi sto se tice njegove igre protiv Novaka...naravno uz to mozda i vaznija stvar je njegova psiha koja je igrala veliku ulogu u finalu Wimbledona.
Mnogi forsiraju pricu kako je Novak nasao taktiku za igru protiv Nadala a zaboravljaju da Novak igra perfektan tenis u ovom periodu.Momak je u ovih 5 meceva pogadjao skoro sve sto je pozelio iz svakog moguceg udarca a da bi nastavio ovaj niz to ce morati i nastaviti u buducnosti,nece mu sigurno taktika sama od sebe donijeti pobjedu.
Glupo bi bilo da on sad pokusa mijenjati igru zbog Novaka,vjerujem da za to nema potrebe.Kako sad igra Novak nije ni za ocekivati da ga neko moze nadigrati i pobjediti sa 3-0...vazno je drzati se sto duze u setu i odigrati najbolje vazne poene...prvi i cetvrti set Wimbledona Nadal se drzao u egalu do onih kljucnih gemova,onda je padao...da je uspio ugrabiti jedan od tih setova imali bi dosta drugaciju situaciju.
S druge strane bice veoma tesko ovakvog Novaka pobjediti u toj igri samopouzdanja ali kao sto i Rafa rece jednostavno treba biti spreman kada prilika dodje...ono sto je najvaznije je da mora natjerati Novaka da odigra maksimum,ne smije mu pokloniti ni jedan jedini poen, a sad na Wimbledonu je takvih bilo i previse.
-
- Kontakt:
sta bi Adnane,uplati li ti velike pare na Nadala u nedjelju???
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Rafa pauzira 6 sedmica zbog povrede stopala-pete koju je zadobio protiv Del-Potra.
Rafa će u 2012 godini opet biti broj 1,Novak jest dobar igrač ali mislim da neće dugo izdržati
taj pritisak,vidjećete da će će par turnira ispasti u početnim kolima...........Rafa je kralj
taj pritisak,vidjećete da će će par turnira ispasti u početnim kolima...........Rafa je kralj
jasko_juve je napisao/la:sta bi Adnane,uplati li ti velike pare na Nadala u nedjelju???
Nisam...mala kvota bila...
-
- Kontakt:
1.95 nije uopste mala kvota..al pretpostavljao sam..adnan24 je napisao/la:jasko_juve je napisao/la:sta bi Adnane,uplati li ti velike pare na Nadala u nedjelju???
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Nadal je sa ovih 5 uzastopnih poraza u finalu od istog čovjeka izgubio priliku da se ikad spomene u istoj rečenici sa najvećim ove igre.
jasko_juve je napisao/la:1.95 nije uopste mala kvota..al pretpostavljao sam..adnan24 je napisao/la:jasko_juve je napisao/la:sta bi Adnane,uplati li ti velike pare na Nadala u nedjelju???
Svaka cast kako si to pretpostavio

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.