Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2011, 14:59

Tribalian je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Nije to ništa, kada sam išao na deponiju ( s fakultetom ) gore mi reče čovjek da postoje klanovi, svaki strana ima svog klana i svoj teritorij, ne smiješ priči odmah te po 5-6 napadaju. A kaže EU zabranila kastriranje pasa :/ Niđe veze, ako ih niko neće, šta ćeš drugo nego kastrirati ili ubiti.
Kod nas u Srbiji je zakonom zabranjeno bilo kakvo zlostavljanje zivotinja,i ja to podrzavam.Pre neku godinu drzava je izgradila azile za pse u svim vecim gradovima.Tu je veliku ulogu odigrala i Brizit Bardo koja je slupila odredjenu svotu novca za taj projekat.Ako vidis negde lutalice,ti pozoves azil,oni dodju pokupe ih,i tamo ih drze,ljudi mogu da ih usvajaju i to.Ako ih kojim slucajem niko ne usvoji oni su tamo dok su zivi,jer niko ne sme da ih ubija.Za to su sad rigorozne kontrole.Nema nista bolje od tih azila,stvarno brzo resavaju problem.
Koad na su zabranili ubijanje i donijeli zakon o azilu, međutim azila nigdje. Tako da je sada u nekim naseljima haos. Ovaj čopor kdo mene u mahali je ogroman ali pisful, hipici naki biće :mrgreen: . Al u nekim naseljima, poput Dobrinje, ljudi fakat imaju ozbiljnih problema. Samo dok negdje ne osvane naslov "pas osakatio dijete" itsl.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 15:18

Ma brate treba neko da napise pismo propraceno potpisima gradjana svetskom kinoloskom drustvu pa da vidis kako ce da sagrade za 10 dana.Inace verovali ili ne ti azili su jedan od uslova za ulazak u EU.A i brate kad bi svako cuvao (naravno ,ko ima dvoriste i mogucnost) po jednog psa,lutalica ne bi bilo.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2011, 15:24

Tribalian je napisao/la:Ma brate treba neko da napise pismo propraceno potpisima gradjana svetskom kinoloskom drustvu pa da vidis kako ce da sagrade za 10 dana.Inace verovali ili ne ti azili su jedan od uslova za ulazak u EU.A i brate kad bi svako cuvao (naravno ,ko ima dvoriste i mogucnost) po jednog psa,lutalica ne bi bilo.
Ma mi imamo pun **** (halalite na francuskom) nakih NVO parazita koji su svrha sami sebi, dobro se uhljebili izdaju koje saopćenje i to je to. Rad na terenu 0 poena.
A i nisam baš siguran da bi to pismo imalo nakog efekta, samo dok se dogovre naše vlade čiji je to problem treba godina.
Znam da je jedan do uslova, zato je i zakon usvojen horuk a da se nisu obezbjedili uslovi za njegovo provođenje, sad je to kao i s mnogim drugim samo slovo na papiru.
Burazeru, bruka raje, i to one koja kao predstavlja srednju klasu jedva sastavlja kraj s krajem pritisnuti kreditima i kamatama koje su s epreko noći haman uduplale, prva briga im je uz pomoću koje magije djete obući i školovati. Još da brine o psu lutalici. Malo je nerealno očekivati takav vid altruizma trenutno.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 15:33

VanBasten je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Ma brate treba neko da napise pismo propraceno potpisima gradjana svetskom kinoloskom drustvu pa da vidis kako ce da sagrade za 10 dana.Inace verovali ili ne ti azili su jedan od uslova za ulazak u EU.A i brate kad bi svako cuvao (naravno ,ko ima dvoriste i mogucnost) po jednog psa,lutalica ne bi bilo.
Ma mi imamo pun **** (halalite na francuskom) nakih NVO parazita koji su svrha sami sebi, dobro se uhljebili izdaju koje saopćenje i to je to. Rad na terenu 0 poena.
A i nisam baš siguran da bi to pismo imalo nakog efekta, samo dok se dogovre naše vlade čiji je to problem treba godina.
Znam da je jedan do uslova, zato je i zakon usvojen horuk a da se nisu obezbjedili uslovi za njegovo provođenje, sad je to kao i s mnogim drugim samo slovo na papiru.
Burazeru, bruka raje, i to one koja kao predstavlja srednju klasu jedva sastavlja kraj s krajem pritisnuti kreditima i kamatama koje su s epreko noći haman uduplale, prva briga im je uz pomoću koje magije djete obući i školovati. Još da brine o psu lutalici. Malo je nerealno očekivati takav vid altruizma trenutno.
Slazem se,nazalost to je tako trenutno.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:35

Za koliko dana se dobija biometrijski pasoš ??
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2011, 15:36

patinho7 je napisao/la:Za koliko dana se dobija biometrijski pasoš ??
Zavisi, od 15d do mjesec. Zavisi kolika je gužva.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jul 2011, 15:38

Bosco je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Hocel se ikad organizovat fajt na ovom forumu? :D
Pa i da se organizuje došla bi braća Kličko da pokupe sve pojaseve i prva mjesta.
Moj bi jaran prebio Wladimira! ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:38

VanBasten je napisao/la:
Maloljetan sam :) predao sam zahtjev 26.juna.. pa se pitam da li će biti gotov do 19.jula.. nešto oko toga ide sporo Ko je rođen u Zenici dugo čekaju .. pa se sekiram :D da hoće biti gotov 19 da idem odmah 20 na more :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 15:39

VanBasten je napisao/la:
A po pravilu bi trebalo do 15 dana. Ja sam ga npr. cekao 2 meseca skoro,jer sam vadio bez potvrde o "hitnom izdavanju" .Velika guzva bila,svi navalili da uzmu nova dokumenta.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:41

Tribalian je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
A po pravilu bi trebalo do 15 dana. Ja sam ga npr. cekao 2 meseca skoro,jer sam vadio bez potvrde o "hitnom izdavanju" .Velika guzva bila,svi navalili da uzmu nova dokumenta.
Rekla mi je 'tetkica' sine nazovi u danasnji dan vjerovatno bi trebao biti gotov ... a ja se ponadao da će biti danas gotov samo meni kao rođendanski poklon :) posto mi je rođendan :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 15:43

@ Patinho 7 Srecan ti rodjendan da si ziv i zdrav :mrgreen: Bice pasosa ne brini,ako imas nekog druga koji radi u turistickoj agneciji,postoji fora jedna,moze da ti da potvrdu da si uplatio letovanje ili odmor uopste ,moraju ti dati pasos odmah ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2011, 15:43

patinho7 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Maloljetan sam :) predao sam zahtjev 26.juna.. pa se pitam da li će biti gotov do 19.jula.. nešto oko toga ide sporo Ko je rođen u Zenici dugo čekaju .. pa se sekiram :D da hoće biti gotov 19 da idem odmah 20 na more :D
Moguće da ti bude. Mislim da ponedjeljkom im dolazi nova pošiljka, tad provjeravaj. BAr je u Sa tako, ne znam za Zenicu, valjda je isti palac.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:44

Tribalian je napisao/la:@ Patinho 7 Srecan ti rodjendan da si ziv i zdrav :mrgreen: Bice pasosa ne brini,ako imas nekog druga koji radi u turistickoj agneciji,postoji fora jedna,moze da ti da potvrdu da si uplatio letovanje ili odmor uopste ,moraju ti dati pasos odmah ;)
Pa imaa mi od starog drug, radi u Centrotransu :)) mozes mi to bolje objasniti :))

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:47

Problem je što živim u Travniku a rođen sam u Zenici, a moj otac ima druga koji radi u Zenici u agenciji Centrotrans ..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 15:48

patinho7 je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:@ Patinho 7 Srecan ti rodjendan da si ziv i zdrav :mrgreen: Bice pasosa ne brini,ako imas nekog druga koji radi u turistickoj agneciji,postoji fora jedna,moze da ti da potvrdu da si uplatio letovanje ili odmor uopste ,moraju ti dati pasos odmah ;)
Pa imaa mi od starog drug, radi u Centrotransu :)) mozes mi to bolje objasniti :))
Ma brate samo uzmi potvrdu iz agencije da recimo za 5 dana ides u Grcku lupam,bilo gde ,gde treba pasos.Znace taj u agenciji o cemu se radi,pokazes to na salteru tamo u policiji gde se vec vadi pasos i oni ti moraju za 4 dana dati :)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 jul 2011, 15:49

Mislim da se to plaća, ta "Hitna procedura".

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:50

Tribalian je napisao/la:
patinho7 je napisao/la:
Ma brate samo uzmi potvrdu iz agencije da recimo za 5 dana ides u Grcku lupam,bilo gde ,gde treba pasos.Znace taj u agenciji o cemu se radi,pokazes to na salteru tamo u policiji gde se vec vadi pasos i oni ti moraju za 4 dana dati :)
U Cipsu se vadi ovaj novi pasoš ( kod mene u pošti).. a oni traže 200KM = 100 € i odma u roku 2 dana ti je gotov pasoš a ovako moraš ćekati .. ehh da li može tako nezz. a

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 15:52

E brate to vec ne znam,ovde kod mene se vadi u MUP-u.I ne placa se ta hitna procedura,samo treba potvrda o nuznosti dobijanja isprava u sto kracem roku.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 05 jul 2011, 15:55

Tribalian je napisao/la:E brate to vec ne znam,ovde kod mene se vadi u MUP-u.I ne placa se ta hitna procedura,samo treba potvrda o nuznosti dobijanja isprava u sto kracem roku.
Vidjet ču, ako mi ne bude gotov do sljedeče sedmice to jest 12.jula .. pokušat ču to,, u koliko ništa ne mogne, na kraju krajeva dat ču 200 KM :D **** ga :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 jul 2011, 16:17

Zanima me ima li ova mojaTV sportklubove?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 85 gostiju.