FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

sarajlija89
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jul 2011, 17:18

A cekaj...ti sto si reko istina ili neistina je dovoljno ili se nasmijao na cinjenice pa to nesto znaci??..gdje su dokazi....ne znam cemu likovanje..
1.Jedina utakmica za koju je dokazano na sudu da je namještena je Lecce-Parma. Ta je utakmica pomogla Fiorentini da ostane u Seriji A, i po toj osnovi je Fiorentina kažnjena.
2. Čovjek koji je vodio istragu protiv Juventusa zove se Guido Rossi, inače bivši član Uprave Intera. Suđenje koje je trebalo trajati godinu dana, Rossi je priveo kraju za tri sedmice. Nakon suđenja, Rossi je kao nagradu dobio mjesto potpredsjednika Telecoma Italije (vlasnik telecoma Tronchetti je dioničar Intera).
3. Razgovori koji je vodio Moggi je snimio vlasnik telecoma, Tronchetti. Razgovori su snimljeni ilegalno, ali je na sudu to ignorisano.
4. Odbrani na sudu nije bilo dozvoljeno korištenje video dokaza, kao ni izvođenje svjedoka.
5. Policajac Adamo Bove je priznao da je na sud iznosio samo "dokaze" koji su se odnosili na Juventus, a da su dokazi protiv Intera sakriveni. Nakon priznanja, Bove se ubio 21.7.2006.
6.Nakon suđenja sudija Cesare Ruperto je priznao da je sezona 2004/2005 bila legitimna. Sudija Serio iz suda za zalbe je takode rekao da nijedna utakmica osim Parma-Fiorentina nije bila namjestena. Ruperto je kasnije smanjio kazne klubovima, ali ih nije uspio ukinuti.
7. Sudija Mario Serio je izjavio u intervjuu za "La republicu" 27.7.2006 da je unatoč nedostatku dokaza protiv Juventusa, klub izbacen u Seriju B i da su mu oduzete titule radi zajedničkih interesa ljudi koji su bili uključeni u istragu.
Sta je ovdje nesitina i gdje je Inter u svoj toj prici...sve je u uskoj vezi sa Interom ili ???

Juventus je osudjen zbog razgovora sa sudijama, ista stvar sto je i Inter radio. Nikakvo namjestanje utakmica nije dokazano ili to ipak u vasoj presudi ne stoji???

zasto i inter nije procesuiran i kaznjen??? :| i sta je Juve uradio, a da Inter nije??
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 05 jul 2011, 17:28

slika
Velikan talijanskog nogometa Gigi Riva pridruzio se citavoj vojsci onih koji su putem foruma, medija ili internet stranica izrazili zgrazanje na prozivanje Giacinta Facchettija od strane Stefana Palazzija…

“S Giacintom sam odigrao vise od sto utakmica u reprezentaciji, ja napadac, on kapetan. Lijepe dane, a i one manje lijepe smo prosli zajedno, ali uvijek je bila jedna konstanta: Giacinto je bio strasna osoba, iskrena, cista. Bio je primjer svima nama, zvijezda vodilja, nas andjeo. Kada sam cuo optuzbu Palazzija doslo mi je da sve polomim. Tko god je poznavao Facchettija znao je da je ljudina. Ne vidim ga kako prica sa sudackom organizacijom da bi utjecao na njih. Svi oni koji o njemu danas pricaju trebali bi zasutjeti, jer je jednostavno bio iskren i zasluzuje postovanje. Mozda jednog dana shvatim, ali sada zaista ne vidim bit svega ovoga. Kako se moze prozvati mrtvog covjeka koji se ne moze braniti? Dominacija velikih je uvijek postojala. Nas iz Cagliarija su suci oslovljavali sa “ti”, a igrace Intera, Milana i Juventusa sa “Vi” pa smo ih svejedno pobjedjivali. Ja ne kazem da Facchetti nije telefonirao, pa to je i dokazano, ali sigurno nije zvao kako bi prijetio i utjecao na suce kao sto su radili drugi. Zivot je posvetio sportu i svi koji su ga poznavali to znaju. Pravi covjek. Zato cuti ovakve stvari uistinu provocira ljutnju.”

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jul 2011, 17:30

Kako se moze prozvati mrtvog covjeka koji se ne moze braniti?
hahah..pa dokazi su postojali jos dok je ziv bio, samo sto nisu uvrsteni :roll: :lol: mogo se branit?? :lol: :roll:
a ne kazem da Facchetti nije telefonirao, pa to je i dokazano, ali sigurno nije zvao kako bi prijetio i utjecao na suce kao sto su radili drugi.
Doduse, Moggi je prijetio sucima..nema sta :roll:

Riva umri :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 05 jul 2011, 17:34

Kako nije dokazano? U obrazlozenju prvobitne kazne iz 2006. lijepo pise da je Moggi sistematski pilotirao dodjelu sudija za utakmice, razgovarao sa njima koristeci svicarske sim kartice (koje su fercerale kao i one bh, nije potrebno potpisivati nikakav ugovor – samo ih kupis na trafici. Sto je u Italiji nemoguce). Pise da je cak vrsio i psihicki teror nad neposlusnima. Pise da je uticao na medije, putem poznanstava, da bi isti prikazivali sudijske greske u korist Juventusa kao nevazne, a one protiv Juventusa kao ogromne.

Gdje je Cesare Ruperto to izjavio? Molim link.

Kakav nedostatak dokaza? Samo slijepoj osobi ovdje fale dokazi. Ne bi apsolutno bilo moguce poslati veliki klub poput Juventusa u nizi rang bez dokaza. Dobro je prosao Juve, ponavljam.

Vama bi najbolje bilo da umjesto da mlatite praznu slamu, posvetite vrijeme i paznju buducnosti.

Ja se iskreno nadam (ne lazem sviju mi) da ce se Juventus podici na noge i ostvariti koji dobar rezultat, jer se radi o jednom ogromnom klubu i potrebni su italijanskom fudbalu. ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jul 2011, 17:43

vezano za kartice..

Kao rezultat svega moggi na nacionalnoj Tv iznosi tvrdnju da se pozivi mogu lazirati putem kompjuterskih programa .Ismijan je od strane javnosti. Sedmicu poslije opet su ga pozvali na televiziju a s njim i telefonskog tehnicara da diskredituje moggijeve tvrdnje.

Tehnicar pokazuje kako je lako putem programa falsifikovati poziv.Gledajte kako tehnicar iskljucuje telefon jednoj osobi, a zatim putem kompjutera zove drugu osobu sa tog broja koji je upravo iskljucio.Broj iskljucenog telefona se pojavljuje na telefonu osobe koju zove.Moggi ima smijesak na licu........publika je ostala mirna.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Tehnicar kaze takode da putem programa Cambia voce(promjena glasa), da se poziv moze obaviti sa telefona A na telefon B sa glasom osobe C. Drugim rijecima svi snimci poziva poticu mozda od drugih ljudi. Sve sto je potrebno je snimak moggijevog glasa .Program mijenja ton, jacinu i boju glasa pa druga osoba moze napraviti poziv s njegovim glasom. Tehnicar je rekao da bi bio voljan da svjedoci o ovome.

-pg 83 CAF kaze da je izbor sudija vrsen po svim pravilima FIGC-a a samim tim svi telefonski razgovori moggija su legitimni i nisu utjecali na izbor.

I da nisu legitimi.. zasto onda i inter nije kaznjen jbem mu majku?? Isto ste radili

sada da počnemo sa samim početkom skandala...

Početak seže malo ranije, 2004. Sudac Garianello (inače navijač Torina) je klub pokušao slomiti slučajem 'EPO' u kome je prisluškivao razgovore naših čelnika i to dugo vremena. Iz tih razgovora je izašlo da:

-je Moggi više puta razgovarao sa Pairettom, tipom koji radi za FIFA-u i UEFA-u gdje postavlja sudce za pojedine mečeve;

-je Moggi razgovarao sa svojim sinom, inače vlasnikom menadžerske agencije, oko prelaska tadašnjeg igrača Lazia, Liveranija;

-je Moggi razgovarao sa tadašnjim izvršnim direktorom kluba Antoniom Giraudom.

Ovaj slučaj je brzo zatvoren zbog nedostatka materijalnih dokaza, te je procijenjeno da nema nikakvih nezakontih radnji.

Moggi je sa Pairettom razgovorao o sudcima za slijedeće utakmice:

-PRIJATELJSKA protiv Messine;

-PRIJATELJSKA protiv Livorna;

-trofej 'Berlusconi' (protiv Milana);

-revanš 3. pretkola Lige Prvaka protiv Djurgardena. Tražio je Cardosa, a na kraju sudio Graham Poll. U prvoj utakmici u Torinu bilo 2:2;

Znači:

-Moggi traži Cardosa za uzvrat, sudi Poll;

-Pregovaralo se o prelasku Liveranija, a kao što znamo on nikada nije zaigrao za Juve;

-Moggi traži sudce za SUPER BITNE mečeve protiv Messine i Livorna te trofej Berlusoni.

Ovo je sud već 2004. godine arhivirao kao čistu BUDALAŠTINU.

I ovo je veoma bitno za cijelu ovu priču...

1. Ko je uvjeljivo najveći dioničar Telekoma?
2. Ko je predsjednik Telekoma?
3. Koje još firme posjeduje predsjednik Telekoma?
4. Koja je firma glavni sponzor intera?
5. Zašto je ta firma glavni sponzor intera?
6. Koje sve udjele i u kojim firmama ima predsjednik intera moratti?

Sada odgovori:

1. Kompanija Olimpia S.p.A sa 0 zaposlenih?!?! Njen većinski vlasnik je Marco Tronchetti Provera, koji je i većinski vlasnik Pirellia;

2. Marco Tronchetti Provera (vlasnik Pirellija, a ta kompanija je glavni sponzor intera), koji je uz sve 'titule' i manjinski vlasnik i član uprave intera;

3. Pirelli, prije svih ostalih;

4. odgovor na 3. pitanje;

5. Pa zato što Tronchettijev 'bliski prijatelj' sa predsjednik intera massimo morati, imao dioničarski udio u Pirelliju (a da podsjetim i samim tim u Telekomu);

6. odgovor na 5. pitanje.

Jel poreban komentar na ovo...

-Pairetta mu je rekao da je uspio 'srediti' za meč protiv Ajaxa sudca Urs Meira.

To su sve potpuno nevažne utakmice sem one protiv Djurgardena (taj meč je završen 1:4). E sada je pitanje šta taj Paireta može uraditi jer je jedan od hiljadu delegata u UEFA-i (vidi se iz onog meča sa Djurgardena, dok se za Ajax sam ponudio). U Seriji A stvari su tada išle tako da su Pairetta i još jedan delegat Bergamo pred TV kamerama i novnarima izvlače loptice kao na lotu (sada se to izmjenilo).

Usput receno ne postoji nijedan snimak razgovora Moggija i sudije sa samo jednim izuzetkom kada je Moggija zvao Paparesta da mu se izvine radi greske koja je kostala Juventus u utakmici protiv Reggine. Moggi je samo rekao „ Nemam sta da ti kazem“ i spustio slusalicu.

INTER MERDA

Idem sad..nastavicemo :lol: ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 jul 2011, 17:46

Joj ovih teoreticara. :)

Bolan, fact of the matter. Juventus - lopovluk, osudjeni, nemaju se sta zaliti. Milan - jos veci lopovluk, a daleko manje kaznjeni, jer zna se sta je Silvio. Vrijedi i za ostale optuzene. Inter - nista dokazano, teorije zavjere.
Takvo je stanje, sudski, sad dzaba stotinu stranica o tome.
...Život za Široki...

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 05 jul 2011, 17:54

ŠB_Fidelis je napisao/la:Joj ovih teoreticara. :)

Bolan, fact of the matter. Juventus - lopovluk, osudjeni, nemaju se sta zaliti. Milan - jos veci lopovluk, a daleko manje kaznjeni, jer zna se sta je Silvio. Vrijedi i za ostale optuzene. Inter - nista dokazano, teorije zavjere.
Isto ko da smo u Bosni pa da Dodik sređuje Laktašima da ostanu u PL :lol:

ccc'
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 05 jul 2011, 17:55

sarajlija89 je napisao/la: 1. Ko je uvjeljivo najveći dioničar Telekoma?
2. Ko je predsjednik Telekoma?
3. Koje još firme posjeduje predsjednik Telekoma?
4. Koja je firma glavni sponzor intera?
5. Zašto je ta firma glavni sponzor intera?
6. Koje sve udjele i u kojim firmama ima predsjednik intera moratti?

Sada odgovori:

1. Kompanija Olimpia S.p.A sa 0 zaposlenih?!?! Njen većinski vlasnik je Marco Tronchetti Provera, koji je i većinski vlasnik Pirellia;

2. Marco Tronchetti Provera (vlasnik Pirellija, a ta kompanija je glavni sponzor intera), koji je uz sve 'titule' i manjinski vlasnik i član uprave intera;

3. Pirelli, prije svih ostalih;

4. odgovor na 3. pitanje;

5. Pa zato što Tronchettijev 'bliski prijatelj' sa predsjednik intera massimo morati, imao dioničarski udio u Pirelliju (a da podsjetim i samim tim u Telekomu);

6. odgovor na 5. pitanje.
:lol: je*o me svako ako ste vi normalni...jos cete i Ruse uvuci u ovo, jer MM i sa njima posluje :lol:

koji argumenti jbt...vise se ne smije ni ulagati i kupovati dionice odmah neke teorije zavjera :lol:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 05 jul 2011, 17:58

Na kraju krajeva jedina istina je ono sta je Peppino Prisco reka:“Nakon što se rukujem s milanistom trčim oprati ruke, a nakon rukovanja s juventinom prebrojim prste” :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 05 jul 2011, 18:07

Ovo za kartice je pateticno, veranje uz staklo. To ide od ruke jedino Spajdermenu, Moggiju srecom nije uspjelo. :lol: :mrgreen: Teorija zavjere da ne moze biti vise teoretska. :D

Sto se tice Moggija babe i Moggija juniora, presuda za GEA je vec pala i definitivna je. Godina dana uvjetno prvi, nesto manje drugi (5 mjeseci cini mi se). Sud odlucio, halo. Uvjetno = nece vidjet zatvora, ali tako to ide u Italiji.

Za Tronchettija sam vec odgovorio djelimicno u onom starom postu, ne da mi se pisati ponovo.

Toliko od mene, odoh svojoj kuci, lijepih 18.05. :D

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 05 jul 2011, 18:43

Tritolone je napisao/la:

Kod: Označi sve

Na kraju krajeva jedina istina je ono sta je Peppino Prisco reka:“Nakon što se rukujem s milanistom trčim oprati ruke, a nakon rukovanja s juventinom prebrojim prste”  :mrgreen:[/quote]
DA i to je ono sto cu ja vjecito nosit ispod svog Avatarq kao " potpis ".
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 05 jul 2011, 19:55

Jedini nacin da Juve osvoji skudeto je da mu vrate lopovski stecenu titulu 2006 :P
Pazza Inter Amala

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 jul 2011, 20:12

Ricky Alvarez : "Sa svojim menadzerom sam odlucio da ne pricamo puno dok transfer ne bude zvanicno gotov,ali mogu reci da cu vjecno biti zahvalan Zanettiu za sve sto je ucinio za mene.Sto se tice dolaska u Milano mislio sam da dodjem sa svojim ocem da sve sredimo,a nakon toga i moja majka i sestra mogu doci ako budu htjele".

Eo otprilike prve nezvanicne izjave Alvareza oko transfera u Inter.Znaci da je istina da ga je Capitano predlozio Branci i co,te da ga je zvao za vrijeme pregovora.Grande Capitano ! 8-)

Sa uvodjenjem mogucnosti dovodjenja 2 non Eu igraca sad je vrlo moguce da ce doci i Banega i Casemiro.Ovo bi bilo fkt savrseno :D
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 05 jul 2011, 20:28

Interista di cuore je napisao/la:Ricky Alvarez : "Sa svojim menadzerom sam odlucio da ne pricamo puno dok transfer ne bude zvanicno gotov,ali mogu reci da cu vjecno biti zahvalan Zanettiu za sve sto je ucinio za mene.Sto se tice dolaska u Milano mislio sam da dodjem sa svojim ocem da sve sredimo,a nakon toga i moja majka i sestra mogu doci ako budu htjele".

Eo otprilike prve nezvanicne izjave Alvareza oko transfera u Inter.Znaci da je istina da ga je Capitano predlozio Branci i co,te da ga je zvao za vrijeme pregovora.Grande Capitano ! 8-)

Sa uvodjenjem mogucnosti dovodjenja 2 non Eu igraca sad je vrlo moguce da ce doci i Banega i Casemiro.Ovo bi bilo fkt savrseno :D
M a za mustuluka si svaka cast ,moze pivo : :?: :D ,bas cijeli dan gledam i iscekujem po ovim sportskim blogovima neke novosti al et ti si ih sve preduhitrio za Ricky ,al u danasnjoj izjavi Gaspe se moze naslutit da bi sneidjer mozda mogao da ode :Novi trener milanskog Intera Gian Piero Gasperini otkrio je talijanskim medijima kako bi ponajbolji nogometaš "nerazzurra" Wesley Sneijder (27) tijekom ljeta mogao napustiti klub...

Iako je ugovorno nizozemski veznjak vezan do 2015. godine, posljednjih se mjeseci po medijima špekulira o njegovom možebitnom odlasku, a Manchester United slovi kao favorit za kupnju.

- Neki igrači poput Sneijdera možda će biti prisiljeni na promjenu svojih pozicija na travnjaku, a on bi mogao završiti i na tržištu. Očito je bio sjajan igrač za Inter, ali zaista je teško predvidjeti što će se dogoditi u sljedećih 40 ili 50 dana – rekao je Gasperini.

Sneijder je u Inter stigao 2009. iz Reala, a Transfermarkt.de njegovu vrijednost procijenjuje na 40 milijuna eura.
Zadnja izmjena: warden, dana/u 05 jul 2011, 20:30, ukupno mijenjano 2 puta.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 05 jul 2011, 20:29

Simone Dell'Agnello prešao u Livorno

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 jul 2011, 20:43

@Warden

Nije Gasp tako reko za Sneijdera sigurno.Gledo sam presicu i reko je da je Sneijder odlican igrac i da moze igrat na vise pozicija,ne samo na jednoj i da ce Inter uraditi sve da on ostane.I reko je taj dio za 40 i 50 dana :mrgreen:

Iz Argentine vijesti da je i Banega pred potpisom.

P.S. moze piva 8-)

Eo Sky-ovi novinari iz Argentine javljaju da je transfer Alvareza definitivno zavrsen,odnosno da su sve formalnosti zavrsene i da je on igrac Intera. 8-)

Ipak se u cetvrtak ocekuje dolazak Rickya a ne u petak :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Silvio B
Kontakt:

Post Postao/la Silvio B » 05 jul 2011, 21:30

Evo po izvjestajima sa sky tv a interu ce biti oduzet scudetto i biti ce ponisten ili dodijeljen romi a inter ce biti drasticno novcano kaznje ali ne i bodovno jer se za to nema pravo .
ali i ovo pokazuje i da je faccheti namjestao i zestce nego i sam moggi.
tako da inter ce imati 17 titula heh

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 05 jul 2011, 21:40

Silvio B je napisao/la:Evo po izvjestajima sa sky tv a interu ce biti oduzet scudetto i biti ce ponisten ili dodijeljen romi a inter ce biti drasticno novcano kaznje ali ne i bodovno jer se za to nema pravo .
ali i ovo pokazuje i da je faccheti namjestao i zestce nego i sam moggi.
tako da inter ce imati 17 titula heh
Nemoramo sljedeće sezone osvajat :lol:
Opet smo u vodstvu 8-)

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 05 jul 2011, 21:46

Alvarez u Palermo na posudbu, a Pastore nama :shock: odakle samo vade sve ove ideje :D

kazu 9mil Velezu za Alvareza + 3 mil raznih bonusa...Branca, Branca stara lopino :D

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 jul 2011, 21:49

Huska je napisao/la:Alvarez u Palermo na posudbu, a Pastore nama :shock: odakle samo vade sve ove ideje :D
To je bila ideja novinara od prije par dana,nema od toga nista...

Jonathan ce pocetkom iduce sedmice biti u Milanu,trenutno je povrijedjen pa zbog toga nije jos uvijek doso.

Chivu navodno odbio Valenciu :twisted: :o :lol:

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []