FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

adnan24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la adnan24 » 09 jul 2009, 18:49

Zike_HzSa je napisao/la:Imaju dva Hanzela u ekipi , Hanzel Ľuboš i Hanzel Tomáš koji je od njih dvojice , igra bocnog ili stopera .... a dobio je crveni , nadam se da je taj sto igra za repku :mrgreen:

U pitanju je ovaj Lubos Hanzel...nadam se da je to taj... :D

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 09 jul 2009, 20:41

Ok.Znaci trnava dolazi na kosevo 16.Malo sam bio skeptik nakon prve tekme,reko mogao bi ovaj inter,ali bolje je ovako.Iole malo popularnija je trnava,pa raja onda nam samo preostaje da svoja grla i dlanove i svoju ljubav kao i uvijek pokazemo u noci 16 jula.SAMO ZA NASU LJUBAV NAJVECU.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 jul 2009, 21:09

Njegovi golovi su uvijek odlučujući

Sa­ra­jev­sko pri­grad­sko na­se­lje Hra­sni­ca 1995. go­di­ne još uvi­jek ni­je bi­lo po­tpu­no si­gur­no od me­ta­ka i gra­na­ta s agre­sor­skih po­lo­ža­ja oko gra­da. Ipak, to ni­je spri­je­či­lo, ta­da 10 - go­diš­njeg, Se­di­na Tor­la­ka da sva­ki dan odla­zi na sta­di­on Fa­mo­sa i tre­ni­ra fu­dbal.

Na­kon de­se­tak go­di­na pro­ve­de­nih u Fa­mo­su, te krat­ke epi­zo­de u SAŠK Na­pret­ku, pri­je go­di­nu da­na po­tpi­sao je za Sa­ra­je­vo, klub za ko­ji na­vi­ja od ma­lih no­gu.

- Pro­veo sam u SAŠK-u, oko go­di­nu i pol da­na, a on­da su iz Sa­ra­je­va do­šli po me­ne. Ta­da je tre­ner u Sa­ra­je­vu bio Še­ner Baj­ra­mo­vić, ko­ji je on pre­po­znao po­ten­ci­jal u me­ni. Kad sam sti­gao na Ko­še­vo brzo sam zai­grao za prvi tim - pri­ča nam 192 cen­ti­me­tra vi­so­ki sto­per Sa­ra­je­va.

Tor­lak igra na po­zi­ci­ji kla­si­čnog sto­pe­ra, a na­vi­ja­či Sa­ra­je­va već ga sma­tra na­slje­dni­kom je­dne od iko­na s Ko­še­va, Mu­hi­di­na Zu­ki­ća. Do sad je pos­ti­gao dva go­la za Sa­ra­je­vo, oba pu­ta po­bje­dni­čka.

- Prvi gol u dre­su Sa­ra­je­va pro­tiv Mo­dri­če na Ko­še­vu, u po­slje­dnjoj mi­nu­ti uta­kmi­ce, ni­kad ne­ću za­bo­ra­vi­ti. Emir Obu­ća je izvo­dio kor­ner, te vi­kao i ma­hao ru­ka­ma pre­ma me­ni, tje­ra­ju­ći me u še­sna­es­te­rac. On je na­ba­cio, a ja po­go­dio. Su­ze su mi kre­nu­le na oči. Dru­gi gol za­bio sam Če­li­ku, ta­ko­đer, na Ko­še­vu.

Me­đu­tim, bi­lo je i onih tu­žnih mo­me­na­ta.

- Ni da­nas mi ni­je ja­sno ka­ko smo glu­po iz­gu­bi­li po­slje­dnji der­bi na Grba­vi­ci.

Ka­že da je atmo­sfe­ra u ti­mu sjaj­na pred me­če­ve 2. pret­ko­la Euro­li­ge, pro­tiv bo­ljeg iz du­ela Spar­tak Trna­va - In­ter Ba­ku.

- Ako se sve po­klo­pi, i uz ma­lo sre­će, ovaj tim ko­ji ima­mo mo­že po­bi­je­di­ti obje ove eki­pe. Ide­al­no bi bi­lo ka­da bi se ti­mu po­red ju­ni­ora, pre­ka­lje­nog špi­ca Ale­na Av­di­ća, pri­klju­čio i sto­per Dže­nan Ho­šić. Sa Ho­ši­ćem sam to­kom pri­pre­ma igrao u od­bra­ni i to je de­fi­ni­ti­vno igrač od ko­jeg mo­že­te mno­go na­uči­ti i ko­ji zna svoj po­sao.

Za Sa­ra­je­vo je ugo­vo­rom ve­zan još dvi­je go­di­ne. Ka­da bi su­tra mo­gao bi­ra­ti u ko­ju li­gu da pre­đe, to bi bi­la nje­ma­čka Bun­de­sli­ga.

- Do­pa­da mi se nji­hov stil igre, iako ne sim­pa­ti­šem ni­je­dan klub u Nje­ma­čkoj. Na­vi­jač sam Bar­ce­lo­nu, i ve­li­ki fan ve­li­kog Pa­ola Mal­di­ni­ja.

Na te­re­nu do­bro sa­ra­đu­je sa svi­ma. Van nje­ga, ve­li­ki je pri­ja­telj sa Ane­lom Ško­rom, ko­jeg zna još iz SAŠK-a, gdje su igra­li za­je­dno. Vo­li zai­gra­ti so­ker na "Play Sta­ti­onu", i ne vo­li gu­bi­ti.

- Ta­kav sam i na te­re­nu. Po­bje­da je po­bje­da. Po­red igri­ca, vo­lim obi­ći i pri­ro­du. Čes­to s dje­voj­kom odle­tim do Bu­ne i Kra­vi­ca u bli­zi­ni Mos­ta­ra. To mjes­to me fas­ci­ni­ra- ka­zao je Tor­lak u raz­go­vo­ru za "San Sport".

Sa­mo Ši­ro­ki ide da­lje

Osim Ši­ro­kom Bri­je­gu, os­ta­lim bh. eki­pa­ma u Evro­pi, Tor­lak ne da­je mno­go šan­si za pro­laz.

- Ši­ro­ki će pro­ći Ar­men­ce, mno­go su ja­či od Ba­nan­tsa i mi­slim da su u već prvom me­ču ri­je­ši­li pi­ta­nje pro­la­zni­ka. Sla­vi­ja, re­al­no, ne mo­že pre­ko sna­žnog Al­bor­ga, kao ni Zrinj­ski pre­ko slo­va­čkog prva­ka Slo­va­na - miš­lje­nja je Tor­lak.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 09 jul 2009, 21:58

16. jula moramo pokazati svoju LJUBAV prema BORDO KLUBU zato SVI NA KOŠEVO
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 09 jul 2009, 22:39

evo jedan okršaj
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 jul 2009, 22:43

Mirza_Hordas je napisao/la:

evo jedan okršaj

Ne kopiraj mi postove sa fksinfa :lol: :lol: **** njih na tribini im je bruka sabana,a ko fight ekipa su dobri,uostalom ovaj klip je bio kad je trnava imala bratstvo sa najacom ekipom na sceni a to je banjik ostrava ,sad te ljubavi vise nema :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 09 jul 2009, 22:47

miky_hz je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:

evo jedan okršaj

Ne kopiraj mi postove sa fksinfa :lol: :lol: **** njih na tribini im je bruka sabana,a ko fight ekipa su dobri ;)

hahahaha :mrgreen: :mrgreen: vidjećemo ko je bolji u fightu :D :D

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 09 jul 2009, 22:48

posto sam novi, pozdrav za sve hordase i drago mi je sto je spartak proso,moze se s njima ( sjetite se sigme sve je to ista skola ,ceska i slovacka :lol: )a i zbog blizine i svega drugog a mi naravno da pokazemo kako se bodri svoj klub ,16.07.2009 lokacija- SJEVER :)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 09 jul 2009, 23:31

Vozdra raja, posto sam novi ovdje,a navijam za sarajevo smatram da bi jedan od prvih postova trebao napisati na ovoj temi. Kao prvo mislim da eventalna saradnja sarajeva i Dinama i ne bi bila tako losa po nas.Medjutim sarajevo ne treba da bude filijala tipa Lokomotive ili Intera iz Zaprescica, gdje bi svaki debil, al bas debil iz Dinama dolazio kod nas, vec da Dinamo ima prednost pri kupovini nekih nasih igraca, te da neki brazilci i sl. iz Dinama dolaze kod nas na posudbu.Takodje njihovi juniori nam ne trebaju, jer su nasi bolji.
Dalje, sto se Evrope tice ne ocekujem nista spektakularno, vec samo da se igraci bore svjesni ciji dres nose.
I trece, u nasim takmicenjima nadam se da ce uprava uspjeti isposlovati da osvojimo barem jednu titulu, meni svejedno.
Toliko od mene za sada, vozdra.

High

Post Postao/la High » 10 jul 2009, 11:38

Minimalna pobjeda u Gradačcu

Sarajevo je danas sa početkom u 18:00 sati odigralo još jednu pripremnu utakmicu i ostvarilo minimalnu pobjedu protiv Zvijezde iz Gradačca.

Utakmica se igrala u Gradačcu, a rezultat je, prema prikazanoj igri, trebao biti i ubjedljiviji u korist bordo tima. Naime, čitavo prvo poluvrijeme domaća ekipa nije stvorila niti jednu priliku, dok je Sarajevo vršilo konstantni presing prema kaznenom prostoru Zvijezde. Šanse su se redale jedna za drugom, ali falilo je i spretnosti i sreće. Ipak, gol je postignut a strijelac je bio Edin Dudo koji je ovu utakmicu igrao na poziciji defanzivnog veznog. Dudo je iz prve šutirao sa vrha šesnaesterca, lopta je prošla kroz „šumu nogu“ i završila uz samu stativu.

„Zadovoljan sam. Prvo poluvrijeme je bilo fantastično, a trebali smo barem 5 golova postići. Ljudi doslovno „nisu mogli disati“. Drugo poluvrijeme su domaćini kao krenuli da pobjede, ali smo se dobro postavili i nisu stvorili više od 2-3 prilike“, izjavio je kapiten Alaim nakon utakmice.

Trener Janjoš je ovu utakmicu posmatrao kao neku generalnu probu te nije puno mijenjao. U početnom sastavu su bili Alaim, Rizvanović, Torlak, Maksumić, Belošević, Dudo, Janjoš, Muminović, Hadžić, Džakmić i Jahović. Priliku su još dobili Avdić, Hamzagić, Čomor i Pliska.

Tim Sarajeva se u glavni grad vraća sutra nakon jutarnjeg treninga u Odžaku, a petak će biti slobodan dan nakon kojeg se nastavljaju pripreme za evropskog protivnika koji će do tada već biti poznat.

Belošević priželjkuje Spartak: „Upoznali smo se sa obje ekipe, ali još čekamo taj sutrašnji dan da uđemo u detaljnije analize. Ja priželjkujem Spartak jer su puno mlađa ekipa, nedostaje im iskustva i mislim da bi s njima mogli lakše igrati. Inače, pripreme su dobro prošle, saradnja među nama je odlična, a dobro smo i odigrali sada protiv Zvijezde.“

Sarajevo je nedavno odigralo i utakmicu sa ekipom Doboj Istok gdje je ostvarilo pobjedu od 2:0 golovima Avdića i Maksumića.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

High

Post Postao/la High » 10 jul 2009, 11:41

Prvi protivnik Spartak Trnava!

" Sarajevo će za prolaz u treće pretkolo Europa lige igrati protiv Spartaka. "

Nakon pobjede na domaćem terenu rezultatom 2:1, Spartak je i danas u uzvratu pokazao da je bolja ekipa savladavši azerbejdžansku ekipu rezultatom 1:3. Time se slovačka ekipa plasirala u drugo pretkolo UEFA Europa League gdje će odmjeriti snagu sa našim timom.

Prva utakmica se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase 16.jula, a uzvrat je u Trnavi 23. jula. Sudeći po izjavama iz našeg tima, Spartaku daju ulogu favorita no nadajmo se da će na terenu to izgledati mnogo drugačije.

Naša ekipa stigla je danas sa drugog dijela priprema koji su obavili u Odžaku i nastavit će trenirati u Sarajevu do utakmice sa Spartakom.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hare_HZ
Kontakt:

Post Postao/la hare_HZ » 10 jul 2009, 12:20

Janjoš hvali Horde zla
Trener Sarajeva, Mehmed Janjoš, kaže da je zadovoljan igrom svojih izabranika u utakmici protiv Zvijezde (1:0).
Odigrali smo dobru utakmicu koja je na momente ličila na pravu prvenstvenu. Većinu utakmice iznijeli su igrači na koje računamo u europskim susretima i novom prvenstvu, rekao je Janjoš.

Janjoš je kratko prokomentirao saopćenje za javnost navijača Sarajeva u kojem, između ostalog stoji, kako ovaj klub mora jurišati na duplu krunu.

Ja bih našim navijačima uputio jedno veliko hvala za veliku i konstantnu podršku za vrijeme prošle sezone, dodao je Janjoš.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 10 jul 2009, 14:26

Samo čitajte postove sa njihovih stranica:

spartak.sk
ultrasspartak.sk

Evo jedan komentar sa nešeg foruma:
Čita neki njihvo forum, naravno, uz Google translator, i baš kontam jesu glup narod. Nakon 3-4 strane rasprave, ustanove da BiH nije članica EU :D Pa onda isto tako za Hrvatsku.
Plaćaju put za Sa 49€, a sada kontaju i organizovati možda da vozom nekako dođu ovamo, ali teško :D
Pišu o našim rezultatima u Evropi i vele da uz ozbiljan pristup, neće biti problema da se plasiraju dalje.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jul 2009, 14:29

Ja se slazem s tobom sto se tice Brazilaca, njih sam samo naveo kao primjer, ali mislim da je bolje prodati igraca Dinamu jer ona budala Mamic daje pare ko lud, nego odugovlaciti kao sa Handzicem gdje se dobilo malo u odnosu koliko se moglo dobiti.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 10 jul 2009, 14:43

ako je handzic biser,ja sam bosanski dijamant

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jul 2009, 14:57

Ma nije Handzic biser,al kazem da se odugovlacilo i da se moglo uzeti vise para da ga se ranije prodalo. Al opet nisu prodani ni za male pare kad gledas u kakvoj su ligi igrali. Ne mozes ocekivati da Sarajevo sad u ovoj situaciji prodaje igrace ko Dinamo, za milione, a sad su im trebale pare da barem malo isplate igrace da bi u kad sezona pocne mogli trazit od njih da igraju kako treba. Jer ko ce ti igrati kad znas da neces dobiti platu, ja prvi nit bi se zalagao ni nikoji klinac

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jul 2009, 15:25

The Game je napisao/la:Ma nije Handzic biser,al kazem da se odugovlacilo i da se moglo uzeti vise para da ga se ranije prodalo. Al opet nisu prodani ni za male pare kad gledas u kakvoj su ligi igrali. Ne mozes ocekivati da Sarajevo sad u ovoj situaciji prodaje igrace ko Dinamo, za milione, a sad su im trebale pare da barem malo isplate igrace da bi u kad sezona pocne mogli trazit od njih da igraju kako treba. Jer ko ce ti igrati kad znas da neces dobiti platu, ja prvi nit bi se zalagao ni nikoji klinac
A ukakvoj to ligi igra Dinamo?-nije to bas tolika razlika da oni prodaju igrace za milione a mi ne mozemo ni za 900 000

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jul 2009, 15:26

adnan24 je napisao/la:
The Game je napisao/la:Ma nije Handzic biser,al kazem da se odugovlacilo i da se moglo uzeti vise para da ga se ranije prodalo. Al opet nisu prodani ni za male pare kad gledas u kakvoj su ligi igrali. Ne mozes ocekivati da Sarajevo sad u ovoj situaciji prodaje igrace ko Dinamo, za milione, a sad su im trebale pare da barem malo isplate igrace da bi u kad sezona pocne mogli trazit od njih da igraju kako treba. Jer ko ce ti igrati kad znas da neces dobiti platu, ja prvi nit bi se zalagao ni nikoji klinac
A ukakvoj to ligi igra Dinamo?-nije to bas tolika razlika da oni prodaju igrace za milione a mi ne mozemo ni za 900 000
Nije u ligi ali jeste u ljudima koji su u klubovima ;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jul 2009, 15:48

Upravo to, razlika je u ljudima jer dinamo proda igraca za velike pare pa kad mamic ukrade to se ne osjeti previse,al Merdanovic hem proda jeftino i jos uzme pola od toga

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jul 2009, 16:05

The Game je napisao/la:Upravo to, razlika je u ljudima jer dinamo proda igraca za velike pare pa kad mamic ukrade to se ne osjeti previse,al Merdanovic hem proda jeftino i jos uzme pola od toga

E pa to se slazem...ne prodaje Dinamo skupo igrace zato sto imaju klubovi respekt prema dinamu ili ligi vec zato sto je Mamic prije svega iskusan "poslovodja" a ovi nasi su nesposobni za sve moguce vrste poslova...eto pogledajte i Partizan-ljudi su prodali Tosica i Ljajica za nekih 17 miliona a nece zaigrati u Manci jos barem 2-3 sezone dok oni ne naprave igrace od njih...mozda mi nemamo igrace takvog potencijala ali nama i ne treba 17 miliona ali imamo potencijala za nekih 4-5 miliona minimalno...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”