RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

samosarajvo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la samosarajvo » 07 jul 2011, 19:37

nisko je napisao/la:
nem73 je napisao/la:neka bola ljudi neka komentarišu. :D
zanimljiva je tema, i mene je da pravo kažem iznenadio dolazak MV-a
ne nadam se previše ali ne mislim ni da je sv e tako crno kao što mnogi ovde to pišu...

bilo kako bilo, nama se nadat najboljem! 8-)
Ma dojadila mi prica .. zugaju na MV-a, a covjek bio viceprvak sa igracima koji se hrane hrenovkama :)... mislim ne gotivim ga ni ja nesto ali ispa sada da covjek pojma nema ... Kako bi tek zugali da Sarajevo nije izborilo Evropu sa njim ...
i nije izborilo pretprosle godine...a on je zadnjih 10 kola bio na celu i jedini je krivac za neizlazak i 1:1 sa sirokim na kosevu

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 07 jul 2011, 19:56

Olimpic protiv Veleža u subotu od 18 sati

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 jul 2011, 20:18

Colo Colo je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Colo Colo je napisao/la:Mirza je po meni za našu ligu dobar trener.Ne znam zašto ga jufkari napadaju kad ih je doveo do drugog mjesta sa toliko problema koji su imali.Čovjek je igrao za Bordo, Olimpijakos,Bursaspor i Austriju.Nadam se da ove godine se nećete boriti za opstanak, nego biti u vrhu gdje vam je i mjesto.
Pa kad znaš da ne znaš zašto bolan pričaš kao da znaš?
Jazuk vas teški čeka kad vam politiku kluba određuje benjo(koji je poznat samo zato što je Safeta Isovića sin) i bordo prijatelji(isto babini sinovi) koji imaju veze sa profesionalnim fudbalom kao što **** ima sa nevinošću.
Opet blebećeš o stvarima o kojima nemaš pojma. Tipično za uskoprugaše.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 jul 2011, 20:21

nisko je napisao/la:
nem73 je napisao/la:neka bola ljudi neka komentarišu. :D
zanimljiva je tema, i mene je da pravo kažem iznenadio dolazak MV-a
ne nadam se previše ali ne mislim ni da je sv e tako crno kao što mnogi ovde to pišu...

bilo kako bilo, nama se nadat najboljem! 8-)
Ma dojadila mi prica .. zugaju na MV-a, a covjek bio viceprvak sa igracima koji se hrane hrenovkama :)... mislim ne gotivim ga ni ja nesto ali ispa sada da covjek pojma nema ... Kako bi tek zugali da Sarajevo nije izborilo Evropu sa njim ...
Osvojeno drugo mjesto najmanej ima veze s njim. A hrenovke su bila njegova kreacija u bestidnom pokušaju da odgodi ono što ga je čekalo kad tad, klempa s klupe Svetinje. Naravno, te gluposti su bile čista izmišljotina, ali šteta je napravljena.

Jedva čekam treće kolo, biće specijalan doček za tu gnjidu od čovjeka.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 07 jul 2011, 20:28

nisko je napisao/la:Ok pitari vi znate sta nas ceka haj sada razgulite sa teme
Iskreno ja vama zelim da konacno budete ono sto zasluzujete.Bio vam Mirza trener ili bilo ko drugi.nemojte se obazirati,na price navijaca Sarajeva,do prije 5 godina kleli su se u Mirzu,sad pljuju legende,Paju;Hadziju,Fazlagica,a kunu se u Blekica i slicne.Tako da po mom nekom misljenju,sa zeljom za nekim uspjehom poceli su gaziti i nista im nije sveto,a promjene 10 misljenja u jednom danu.Nisu oni tema svakako,ja vam zelim puno srece.Pozdrav Mostaru.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 07 jul 2011, 20:32

Nema razloga da ijedan Velezov navijac zuga ovdje na bilo kakve komentare od strane navijaca FK Sarajeva . Fina raja bez kompleksa koja nam ne zeli zlo. Jedino sto im je ovaj Varesanovic izgleda nanio traume za zivota :D .
Nadam se ajboljem a ocukujem najgore. Imam osjecaj da je ovaj Varesavic kao covjek malo zadrt u tom slucaju prognoziram da ce se zadrzati na nasoj klupi mjeseci 2 :D maksimalno.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 jul 2011, 20:33

barbarez je napisao/la:
Iskreno ja vama zelim da konacno budete ono sto zasluzujete.Bio vam Mirza trener ili bilo ko drugi.nemojte se obazirati,na price navijaca Sarajeva,do prije 5 godina kleli su se u Mirzu,sad pljuju legende,Paju;Hadziju,Fazlagica,a kunu se u Blekica i slicne.Tako da po mom nekom misljenju,sa zeljom za nekim uspjehom poceli su gaziti i nista im nije sveto,a promjene 10 misljenja u jednom danu.Nisu oni tema svakako,ja vam zelim puno srece.Pozdrav Mostaru.

Ko se kleo u Mirzu ba?

Kad **** počne o poštenju, kakvim ste vi uvredama častila Amara pri kraju prvog mandata?
Vi nekom o svetosti, na jugu je samo buhtla sveta :arrow:

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 07 jul 2011, 20:50

Rođeni sretno vam. Dobili ste dobrog trenera. Vecina nasih ga ne voli ali ja sam ga simpatisao. Bez obzira na igracki kadar ali uz stanje kakvo je bilo kod nas zavrsiti drugi veliki je uspjeh. NAdam se da cete imati dobre rezultate. Red je vise da se i vi vratite u vrh.
Mi nikada odustati necemo...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 07 jul 2011, 20:56

VanBasten je napisao/la:
barbarez je napisao/la:

Ko se kleo u Mirzu ba?

Kad **** počne o poštenju, kakvim ste vi uvredama častila Amara pri kraju prvog mandata?
Vi nekom o svetosti, na jugu je samo buhtla sveta :arrow:
Sta pricas bolan,kad ste kup osvojili 2002 godine,Mirza vam je TITO bio,mozda se ne sjecas,ili si bio mali,ali narednih 3-4 godine Mirza vam iz usta nije izlazio.Uvijek rijeci hvale i kada je prestao igrati. Manijacima nista nije sveto,glupa ti prica totalno.To za Amara nije istina,Amar nikada nije bio na meti navijaca,njega je uprava smijenila.Nikada nisi mogao cuti Manijake da pljuju,Misu,Svabu,Mesu,ili neku drugu legendu.To samo vi sebi dajete zapravo.Sta ste to vi uradili u zivotu i za Sarajevo da mozete pricati nekima,koji su najvece uspjehe sa tim klubom ostvarili.Dirk,Megamon i kompanija se nasli nekom pametovati.Necu direktno tebi da se obracam,ali si mi ti povod,ali kako ti mozes objasniti ovu stvar.80 % navijaca je uzdizalo Blekica,kako to da 2 mjeseca poslije isti ti navijaci seru protiv i nazivaju ga pogrdnim imenima.Ja to nisam izmislio,samo pricam ono sto sam cuo i procitao.Ja te necu nazivati ni kurvom ni glupanom,niti bilo kako ,ali cu ti samo reci da je izuzetno glupo podrzavati seljacine i primitivce,a legende svog kluba pljuvati i tjerati.Najveca tuga je ta da ljudi koji sebe nazivaju navijacima,smatraju da su uradili za klub vise od tih ljudi,da vole klub vise nego oni.Mnogi su tu 15-20 godina proveli,a vecina vas nije bila na 20 utakmica.Znas li ti koja je to skupina balavaca,koja sere po tim ljudima.
Ovo nije mjesto za raspravu o Sarajevu,ne znam sto ljudima pristajete na muku.Nije vam valjao ,otjerali ste covjeka,sad ste kao dobronamjerni,a zasto niste bili dobronamjerni kad ste ih izbacili iz lige prije par godina,ni za sta vam nije trebalo obezbjedili ste Europu,nego ste zadnja dva kola ganjali 6 bodova zaostatka za Zeljom,a imali 5 prednosti nad Sirokim.Ljudima bod trebao i 3 kuci u zadnjem kolu.Nadali se tituli.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 jul 2011, 21:01

barbarez je napisao/la: Sta pricas bolan,kad ste kup osvojili 2002 godine,Mirza vam je TITO bio,mozda se ne sjecas,ili si bio mali,ali narednih 3-4 godine Mirza vam iz usta nije izlazio.Uvijek rijeci hvale i kada je prestao igrati. Manijacima nista nije sveto,glupa ti prica totalno.To za Amara nije istina,Amar nikada nije bio na meti navijaca,njega je uprava smijenila.Nikada nisi mogao cuti Manijake da pljuju,Misu,Svabu,Mesu,ili neku drugu legendu.To samo vi sebi dajete zapravo.Sta ste to vi uradili u zivotu i za Sarajevo da mozete pricati nekima,koji su najvece uspjehe sa tim klubom ostvarili.Dirk,Megamon i kompanija se nasli nekom pametovati.Necu direktno tebi da se obracam,ali si mi ti povod,ali kako ti mozes objasniti ovu stvar.80 % navijaca je uzdizalo Blekica,kako to da 2 mjeseca poslije isti ti navijaci seru protiv i nazivaju ga pogrdnim imenima....

Osim ako nisi Chomsky, Beshara, Berezinsky, ili kojim slučajem Niče ili Žižek, nemam namjeru da čitam tvoj referat. A očigledno je da nisi, dakle... što bi rekli u Ekvatorijalnog Gvineji: Talk to the hand.

:arrow:

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 07 jul 2011, 21:50

Ja samo znam da ce dobro proraditi onaj DM u Fejicevoj, trebace gela za Varesanovica i Prljacu :mrgreen:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 07 jul 2011, 22:18

VanBasten je napisao/la:
barbarez je napisao/la: Sta pricas bolan,kad ste kup osvojili 2002 godine,Mirza vam je TITO bio,mozda se ne sjecas,ili si bio mali,ali narednih 3-4 godine Mirza vam iz usta nije izlazio.Uvijek rijeci hvale i kada je prestao igrati. Manijacima nista nije sveto,glupa ti prica totalno.To za Amara nije istina,Amar nikada nije bio na meti navijaca,njega je uprava smijenila.Nikada nisi mogao cuti Manijake da pljuju,Misu,Svabu,Mesu,ili neku drugu legendu.To samo vi sebi dajete zapravo.Sta ste to vi uradili u zivotu i za Sarajevo da mozete pricati nekima,koji su najvece uspjehe sa tim klubom ostvarili.Dirk,Megamon i kompanija se nasli nekom pametovati.Necu direktno tebi da se obracam,ali si mi ti povod,ali kako ti mozes objasniti ovu stvar.80 % navijaca je uzdizalo Blekica,kako to da 2 mjeseca poslije isti ti navijaci seru protiv i nazivaju ga pogrdnim imenima....

Osim ako nisi Chomsky, Beshara, Berezinsky, ili kojim slučajem Niče ili Žižek, nemam namjeru da čitam tvoj referat. A očigledno je da nisi, dakle... što bi rekli u Ekvatorijalnog Gvineji: Talk to the hand.

Uhvati se ti filozofije,znas kako kako kazu za filozofe,nije za njih sport.Da si ti bar bilo sta procitao od gospode,sigurno ne bi Mirzu nazivao svim onim pogrdnim imenima i pozivao na njegov linc.Ja ne znam sta se prica po Gvineji,ali se u Sarajevu za slicne tebi kaze da su emancipovani ....
Stvarno nemam namjeru ovako razgovarati,prvi si me citirao i onda bi ti ta filozofija kojom se kitis trebala ukazati na malo postovanja,kada sa nekim komuniciras,i kada nekoga izazoves na raspravu,da to radis na kulturan nacin,a ne da lupas gluposti i nastojis biti iznad nekoga sa malogradjanskim komentarima .Nisi ni ti ni Sheler,ni Plesner,Nice ili bilo ko drugi,ali sebi dajes zapravo da pametujes navijacima Veleza,da pljujes ljude,lijepo su ti napisali da ih ne zanima sta vi mislite.,ali si nastojao da pricas,a kada tebi neko objasni neke stvari,onda jadan nemas vremena jer ti samo citas velike umove.MIslim da bi ti i ti veliki umovi kazali ne seri svega ti.Izvinjavam se navijacima Veleza i puno srece.
VOLIM TE ZELJO

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 jul 2011, 22:24

barbarez je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:

Uhvati se ti filozofije,znas kako kako kazu za filozofe,nije za njih sport.Da si ti bar bilo sta procitao od gospode,sigurno ne bi Mirzu nazivao svim onim pogrdnim imenima i pozivao na njegov linc.Ja ne znam sta se prica po Gvineji,ali se u Sarajevu za slicne tebi kaze da su emancipovani ....
Stvarno nemam namjeru ovako razgovarati,prvi si me citirao i onda bi ti ta filozofija kojom se kitis trebala ukazati na malo postovanja,kada sa nekim komuniciras,i kada nekoga izazoves na raspravu,da to radis na kulturan nacin,a ne da lupas gluposti i nastojis biti iznad nekoga sa malogradjanskim komentarima .Nisi ni ti ni Sheler,ni Plesner,Nice ili bilo ko drugi,ali sebi dajes zapravo da pametujes navijacima Veleza,da pljujes ljude,lijepo su ti napisali da ih ne zanima sta vi mislite.,ali si nastojao da pricas,a kada tebi neko objasni neke stvari,onda jadan nemas vremena jer ti samo citas velike umove.MIslim da bi ti i ti veliki umovi kazali ne seri svega ti.Izvinjavam se navijacima Veleza i puno srece.
Sve je tako. Upravu si. Prosvijetlio si me bez d asam pročitao ijedan paragraf. Jesmol završili? Dabome da jesmo.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 07 jul 2011, 22:30

Vidit cemo vremenom kako ce i sta ce bit - Tisina do tada.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 07 jul 2011, 23:24

a dosadnih likova majko mila!! eto nevalja MV, aj sad odabite sa ove teme, il ovi admini neka naprave teme sa imenima trenera pa se tamo raspravljate ko valja ko nevalja, ko je lopov ko nije!!
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 jul 2011, 23:24

Pošto je Mirza Varešanović preuzeo Velež, ja mu dajem punu podršku, pa ćemo vidjeti šta će biti..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 08 jul 2011, 00:30

Čitajući sve ove komentare, (prvenstveno mislim na komentare Pitara), dalo bi se nekako naslutiti da su očekivali bolje rezultate sa postojećim kadrom pod Mirzinom palicom, (naravno jer je to klub koji zadnjih godina uvijek visoko kotira u prvenstvu, pa su samim tim i želje njegovih navijača uvijek visoko postavljene).
U drugom slučaju ne vidim razloga toliko kakiti po legendi kluba osim ako negdje sa strane nije nešto dobro zasr'o, a u to naravno neću ni da ulazim. On je sada, (pa kakav god bio trener), šef stručnog štaba R.S.D Velež i red bi bio da mu svi damo podršku, a o njegovim kvalitetama sudimo tek nakon par mjeseci.
Ja bih recimo sa ovim kadrom s kojim trenutno raspolažemo a koji je po mom mišljenju za malu nijansu jači nego prošle sezone, bio sasvim zadovoljan nekom sredinom tablice. Previše smo tanki u napadu, a i nemamo nekog izrazitog kreativca u ekipi da bi nekom igrom od noge do noge mogli razvaljivati protivnike kući jer je ovo ipak domaćinska liga i još će zadugo biti. A još jedan segment gdje nam pravo škripi je sigurno pozicija golmana, a to će se tek dokazati. U Hadžiji smo imali jednu veliku sigurnost jer je za ove lige on i više nego dobar golman, ako ne i jedan od najboljih ali kada samo skontam koliko se čovjek našetao klubovima i vraćao kod nas, nekako mi i nije žao što je otišao bez obzira što je za Crveni Dres branio fenomenalno. Smatram da nam je najjača karika u klubu, odbrana i da će se vjerovatno na tome bazirati Veležova igra ove godine, osim ako Mirza ne dovede neka kvalitetna imena što ipak mislim da je nemoguće u ovoj trenutnoj situaciji, ali vidit ćemo.
U svakom slučaju, Forza Velež, prestati nećemo NIKADA :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2011, 01:27

Titova-Juga je napisao/la:Čitajući sve ove komentare, (prvenstveno mislim na komentare Pitara), dalo bi se nekako naslutiti da su očekivali bolje rezultate sa postojećim kadrom pod Mirzinom palicom, (naravno jer je to klub koji zadnjih godina uvijek visoko kotira u prvenstvu, pa su samim tim i želje njegovih navijača uvijek visoko postavljene).
U drugom slučaju ne vidim razloga toliko kakiti po legendi kluba osim ako negdje sa strane nije nešto dobro zasr'o, a u to naravno neću ni da ulazim. On je sada, (pa kakav god bio trener), šef stručnog štaba R.S.D Velež i red bi bio da mu svi damo podršku, a o njegovim kvalitetama sudimo tek nakon par mjeseci.
Ja bih recimo sa ovim kadrom s kojim trenutno raspolažemo a koji je po mom mišljenju za malu nijansu jači nego prošle sezone, bio sasvim zadovoljan nekom sredinom tablice. Previše smo tanki u napadu, a i nemamo nekog izrazitog kreativca u ekipi da bi nekom igrom od noge do noge mogli razvaljivati protivnike kući jer je ovo ipak domaćinska liga i još će zadugo biti. A još jedan segment gdje nam pravo škripi je sigurno pozicija golmana, a to će se tek dokazati. U Hadžiji smo imali jednu veliku sigurnost jer je za ove lige on i više nego dobar golman, ako ne i jedan od najboljih ali kada samo skontam koliko se čovjek našetao klubovima i vraćao kod nas, nekako mi i nije žao što je otišao bez obzira što je za Crveni Dres branio fenomenalno. Smatram da nam je najjača karika u klubu, odbrana i da će se vjerovatno na tome bazirati Veležova igra ove godine, osim ako Mirza ne dovede neka kvalitetna imena što ipak mislim da je nemoguće u ovoj trenutnoj situaciji, ali vidit ćemo.
U svakom slučaju, Forza Velež, prestati nećemo NIKADA :!:
Hadzija je prije 2 godine odlucio da napusti karijeru i da se pocne baviti necim drugim. Zelio je da igra "onako" tu gdje mu zena ima posao - ali ga je Velez zamolio da nastavi s Rodjenim sto je i uradio. Sada je star i povreda se moze desiti svaki momenat - kao sto se evo i desila na treningu nedavno.

Hadziji zato sve iskreno i veliko hvala. Raja ga po Mostaru gotivi samo tako. Ali Velez mora naci novog golmana i nadam se da ce ova dva sto imamo opravdati.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 08 jul 2011, 01:30

MostaracVelezovac je napisao/la:
Hadzija je prije 2 godine odlucio da napusti karijeru i da se pocne baviti necim drugim. Zelio je da igra "onako" tu gdje mu zena ima posao - ali ga je Velez zamolio da nastavi s Rodjenim sto je i uradio. Sada je star i povreda se moze desiti svaki momenat - kao sto se evo i desila na treningu nedavno.

Hadziji zato sve iskreno i veliko hvala. Raja ga po Mostaru gotivi samo tako. Ali Velez mora naci novog golmana i nadam se da ce ova dva sto imamo opravdati.

Ako već nastavlja karijeru, zašto i dalje nije ostao braniti u Veležu.
Nije on za golmana toliko ni star, mada su sada povrede u tim godinama sve izvijesnije, ali sasvim je solidno još jednu epizodu u klubu odradio tako da ne vidim zašto nije bilo nastavka u Crvenom Dresu.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2011, 01:35

Brato on je odlucio prestati s fudbalom i prije 2 godine i sada i rekao hvala - i tu je sve prestalo - dok nije dosla ponuda sa puno para - i covjek je naravno skontao da je i za njega i njegovu familiju malo glupo i nerealno reci "necu".

Velez nije nudio takvo nesto jer je Velez vec znao za njegove povrede ledja. Hadzija se vec odavno tuzio na bol u ledjima i igrao je pod bolovima vec.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.