NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

nostradamus

Re: NK Travnik

Post Postao/la nostradamus » 28 jun 2011, 22:07

Danas su pocele pripreme za sezonu 2011 2012.Otisli Fajic ,Siljak ,Helvida,Pranjkovic,Grabus,a dosli Kristijan Ivesic veznjak Krajisnika i Ante Radeljic stoper Sibenika te najvjerovatnije Buro iz Buducnosti.Pored ove trojice jos 18 igraca iz nizerazrednih klubova konkurisace za sastav Travnika za sljedecu sezonu.Oni ce raditi sa prvom ekipom i najbolji od njih ce braniti boje Travnika u sljedecoj sezoni.U srijedu na Pirotu dolazi Osijek koji je na pripremama na Kupresu i vec tada ce biti isprobani oni koji konkurisu za prvi tim.Evo vidim da vec pocinju price kako se raspadamo :D ,ali cinjenica je da je Travnik ekipa koja za malo para uvjek dovede dobra pojacanja ,i ne sumnjam da ce tako biti i ovaj put.Mozda ce na pocetku sezone malo skripati zbog neuigranosti,ali sve ce to na kraju doci na svoje,kao i proslih sezona.a ne sumnjam ni u to da ce na kraju doci jos koje pojacanje koje ne bude imalo angazman,sto i nije tako lose,sjetimo li se primjera Dudica iz pretprosle sezone koga Zeljo nije htjeo :D ,a covjek bio najbolji strijelac sezone na kraju...
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 02 jul 2011, 19:37

TRAVNIK OSIJEK 1 1

U prijateljskoj utakmici danas na Piroti probna ekipa Travnika sa samo trojicom igraca iz prosle sezone uspjela je da odigra nerjeseno sa ekipom Osjeka,koja se nalazi na pripremama na Kupresu.Stariji igraci posmatrali su sa tribina utakmicu.Ovo sto smo vidjeli danas ove mlade momke koji su dosli i konkurisu za prvi sastav Travnika uopste nije lose.Ova mladot nam upravo treba.U kombinaciji sa starijim igracima bice to solidna ekipa.Izgleda da smo doveli ove godine bas puno talenata.Ma milina je bila gledati tu djecu kako se bore,iako je ekipa Osjeka iskusnija i kvalitetnija , imala par zicera koje je skinuo odlicni Adilovic.Na kraju smo jos mogli i pobjediti pogodili smo stativu .Najvise mi se svidio ,Kristijan Ivesic ,za tog momka ce se vjerujte jos puno lijepoga cuti.Malo sam se bio zabrinuo zbog odlazaka ,ali sam sada uvjeren da ce to sve doci na svoje.Sve u svemu sretno....
Otkako je stari Travnik nastao ovakav svjet jos nije rastao ,a mene dugo bilo nije.....

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 04 jul 2011, 15:57

Jel ovo Fajić napokon potpisao za Muru ? Neka je i on više otišao,dosadio je i Bogu i narodu.

Nego kako se pokazao Buro,jel potpisao ugovor ? Jel igrao protiv Osijeka ?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 04 jul 2011, 18:01

nostradamus je napisao/la:TRAVNIK OSIJEK 1 1

U prijateljskoj utakmici danas na Piroti probna ekipa Travnika sa samo trojicom igraca iz prosle sezone uspjela je da odigra nerjeseno sa ekipom Osjeka,koja se nalazi na pripremama na Kupresu.Stariji igraci posmatrali su sa tribina utakmicu.Ovo sto smo vidjeli danas ove mlade momke koji su dosli i konkurisu za prvi sastav Travnika uopste nije lose.Ova mladot nam upravo treba.U kombinaciji sa starijim igracima bice to solidna ekipa.Izgleda da smo doveli ove godine bas puno talenata.Ma milina je bila gledati tu djecu kako se bore,iako je ekipa Osjeka iskusnija i kvalitetnija , imala par zicera koje je skinuo odlicni Adilovic.Na kraju smo jos mogli i pobjediti pogodili smo stativu .Najvise mi se svidio ,Kristijan Ivesic ,za tog momka ce se vjerujte jos puno lijepoga cuti.Malo sam se bio zabrinuo zbog odlazaka ,ali sam sada uvjeren da ce to sve doci na svoje.Sve u svemu sretno....
Stigao vam je i Fenan Salcinovic :

http://www.hronika.ba/nogomet-blog/2806 ... ek-11.html
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 jul 2011, 18:02

Puca Travnik na Evropu :lol:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 04 jul 2011, 18:06

Suti, kakve ljudi imaju uslove, super su oni
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 jul 2011, 18:06

Crni gavran je napisao/la:Suti, kakve ljudi imaju uslove, super su oni
Evo nešto tribine još prave, semafor..... Nema, Bajra je sponzor :mrgreen:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 04 jul 2011, 18:11

Mogu reci da su komsije stabilan premijer ligas, spocitavali su im mnogi nekad opravdano nekada i ne grubu igru, ali ove sezone su bili po meni jako dobri, jest da su posustali u finisu. Ali opet kazem, s obzirom na uslove, odlicni su. Nikada ni jedno zvucno ime da dovedu, ali proizvedu nekog igraca... Dobro nisu sad to neke zvijezde, ali rade ljudi nema govora, to je evidentno

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 04 jul 2011, 18:16

Hvala gavrane
Pored svih peripetija Travnik ostaje i opstaje
Mnogo je igara iza kuloara ali valjda je eto takav vakat
Travnik Gerila Bog i Batina....Neka zivi Bosna nasa drzava

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 05 jul 2011, 20:28

PREMIJER LIGA BIH
Sezona 2011 2012
KOLO DATUM DOMAĆIN GOST REZ.
1. 06.08.11. NK Travnik - HŠK Zrinjski ---:---
2. - FK Olimpic - NK Travnik ---:---
3. - NK Travnik - FK Željezničar ---:---
4. - NK Zvijezda - NK Travnik ---:---
5. - NK Travnik - FK Borac ---:---
6. - FK Sloboda - NK Travnik ---:---
7. - NK Travnik - GOŠK ---:---
8. - FK Velež - NK Travnik ---:---
9. - NK Travnik - FK Slavija ---:---
10. - FK Sarajevo - NK Travnik ---:---
11. - NK Travnik - FK Kozara ---:---
12. - FK Leotar - NK Travnik ---:---
13. - NK Travnik - NK Široki Brijeg ---:---
14. - NK Travnik - FK Rudar P. ---:---
15. - NK Travnik - NK Čelik ---:---
16. - HŠK Zrinjski - NK Travnik ---:---
17. - NK Travnik - FK Olimpic ---:---
18. - FK Željezničar - NK Travnik ---:---
19. - NK Travnik - NK Zvijezda ---:---
20. - FK Borac - NK Travnik ---:---
21. - NK Travnik - FK Sloboda ---:---
22. - GOŠK - NK Travnik ---:---
23. - NK Travnik - FK Velež ---:---
24. - FK Slavija - NK Travnik ---:---
25. - NK Travnik - FK Sarajevo ---:---
26. - FK Kozara - NK Travnik ---:---
27. - NK Travnik - FK Leotar ---:---
28. - NK Široki Brijeg - NK Travnik ---:---
29. - FK Rudar P. - NK Travnik ---:---
30. - NK Čelik - NK Travnik ---:

Evo rasporeda utakmica NK TRAVNIK za sezonu 2011 2012.Napominjem da je raspored skinut sa ovog portala,ali i da se vjerovatno potkrala greska u zadnja 3 kola jer je nemoguce da Travnik zadnje 3 tekme na jesen bude domacin,a zadnje 3 na proljece gost,pa lijepo molim da se ta greska ispravi.Hvala unaprjed...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jul 2011, 20:30

Kod nas je sve moguce pa i to,i istinito je 13,14,15 igrate kuci(jel nisu samo ovi napisali to)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 05 jul 2011, 20:36

miky_hz je napisao/la:Kod nas je sve moguce pa i to,i istinito je 13,14,15 igrate kuci(jel nisu samo ovi napisali to)
Jel ti to zezas ili ozbiljno.Ma daj koji je to mozak smislio to nikad nigdje nije bilo niti ce biti :D :D :D .Ja bar nisam cuo.Ne znam da li ste vi,mora da je greska :D,a i poremetilo bi sav ostali raspored tako da je i tehnicki neizvodljivo...

The Maniacs '87
Kontakt:

Post Postao/la The Maniacs '87 » 07 jul 2011, 00:56

Ljudi jeli ovo istina da igrate 3 kod kuce ? posto ovo jos nikada nisam vidio !
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 08 jul 2011, 12:27

Haris Bešlija u Travniku

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 08 jul 2011, 18:11

Turbuletno je ovog prelaznog roka na Piroti
Otisao je i Adi Adilovic
Dosao Selim Fejzic

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 08 jul 2011, 22:30

trle501 je napisao/la:Turbuletno je ovog prelaznog roka na Piroti
Otisao je i Adi Adilovic
Dosao Selim Fejzic
Ma neka se nesto vise i desava ,mora se nesto promjeniti.Ispasti necemo ,ali ko zna moza svasta biti,mora se promjeniti nesto.Moramo zivjeti za taj trenutak kada ce se RAJA Travnicka vratitina Pirotu.A mogao bi se neko iz uprave i GERILE sjetiti.Ona je nestala samo zbog indolentnosti uprave Travnika.**** klub bez navijaca.Ovo pisem zato sto znam sigurno da nadlezni ovo citaju .Zato hajdemo malo pokrenuti neke stvari.Daj nasu djecu u prvi tim i Gerilu na tribine.Napraviti istok duz citavog terena,i ORGANIZOVATI GOSTOVANJA .JBG ljudi ako nema niko na tribinama za koga onda igramo.Hajde da neko iz uprave pozove par momaka iz stare postave pa da se pokusa opet GERILA vratiti na Pirotu.Ali da se ide i na gostovanja.Ne treba tu puno truda .Malo uprava malo raja ,za pocetak pa da VRATIMO TRAVNIK TRAVNIKU,a ne da nam SELJACI vladaju Pirotom.TRAVNIK TRAVNICANIMA...

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 08 jul 2011, 22:48

quote="nostradamus"]
trle501 je napisao/la:Turbuletno je ovog prelaznog roka na Piroti
Otisao je i Adi Adilovic
Dosao Selim Fejzic
Ma neka se nesto vise i desava ,mora se nesto promjeniti.Ispasti necemo ,ali ko zna moza svasta biti,mora se promjeniti nesto.Moramo zivjeti za taj trenutak kada ce se RAJA Travnicka vratitina Pirotu.A mogao bi se neko iz uprave i GERILE sjetiti.Ona je nestala samo zbog indolentnosti uprave Travnika.**** klub bez navijaca.Ovo pisem zato sto znam sigurno da nadlezni ovo citaju .Zato hajdemo malo pokrenuti neke stvari.Daj nasu djecu u prvi tim i Gerilu na tribine.Napraviti istok duz citavog terena,i ORGANIZOVATI GOSTOVANJA .JBG ljudi ako nema niko na tribinama za koga onda igramo.Hajde da neko iz uprave pozove par momaka iz stare postave pa da se pokusa opet GERILA vratiti na Pirotu.Ali da se ide i na gostovanja.Ne treba tu puno truda .Malo uprava malo raja ,za pocetak pa da VRATIMO TRAVNIK TRAVNIKU,a ne da nam SELJACI vladaju Pirotom.TRAVNIK TRAVNICANIMA...[/quote]

I sam znas da je to jako jako tesko
Zadnjom recenicom si sve rekao i dok je tako nista se promjeniti nece ,,,ne samo u klubu nego i u gradu

nostradamus

Post Postao/la nostradamus » 08 jul 2011, 23:04

Ma znam, javna je tajna da su kod nas klubovi stranacki.Mozda ce nekome ovo biti smjesno ,ali pravi poznavaoci znaju o cemu pricam.I sve dok kod nas bude tako nista bolje biti nece, kako u drzavi tako i u nogometu,ali to je tabu tema .Nigdje nisam procitao da neko o tome pise.JBG ali da se bar neko to spomene ,a ne javno kaze nebi bilo lose.Muka mi vise da prava raja Travnicka nece da dodje na Pirotu.I koga god pitas i pokusas da pricas na tu temu ,pocev od Travnickih legendi do raje obicne dobijes isti odgovor.NECU NA PIROTU DOK JE ONIH SELJAKA DOLJE.Ima istine u tome, ali ako se ne borimo protiv toga,vjecno se vladati .A MI TO NE ZELIMO ZAR NE.I da se razumijemo, ovo vazi za sve klubove u BiH...

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 09 jul 2011, 20:32

Moze li neko nesto vise napisati o Adilovicu kakav je i to sta su mu mane jel siguran ?
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

trle501
Kontakt:

Post Postao/la trle501 » 09 jul 2011, 21:55

Adi Adilović, rođen 20. februara 1983. godine, je bosanskohercegovački golman. Nastupao je za sve omladinske selekcije reprezentacije BiH. Karijeru je započeo u redovima zeničkog Čelika nakon čega, 2001. godine prelazi u FK Željezničar iz Sarajeva, sa kojim osvaja dva nacionalna prvenstva, dva nacionalna kupa te jedan super kup, kao rezervni golman tima sa stadiona Grbavica. Svoj debi za tim Željezničara imao je sa nepunih 19 godina na kup utakmici sa "FK Slavija" iz Istočnog Sarajeva. Nakon četiri godine provedene u FK Željezničar (2001-05.), jednu sezonu provodi u "NK Hrvatski Dragovoljac" iz Zagreba, a nakon epizode u Zagrebu vraća se u Premijer ligu BiH, ali ovaj put u tim "NK Travnik" iz Travnika. U timu travničana, Adilović sakuplja 29 nastupa i ostaje jednu sezonu. Sljedeća stanica je ekipa "FK Sloboda" iz Tuzle, gdje ostaje 6 mjeseci i nastupa na 13 utakmica. Nakon toga odlazi u Prvu slovensku ligu u redove prvoligaša "NK Interblock" iz Ljubljane gdje provodi dvije sezone, osvaja Pokal Hervis (Kup Slovenije), ali također 6 mjeseci provodi na posudbi u prvoligašu iz Ivančne Gorice "NK Livar". Ponovni povratak u BiH slijedi u 2009. godini u tim BH prvoligaša "NK Olimpik" iz Sarajeva. Nakon toga ponovo dolazi u NK Travnik gdje je nakon odlaska Adisa Nurkovica stao medju stative i odigrao dobru sezonu

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.